Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Παρακάλαμος: Παραδοσιακό τραπέζι (Αγίου Παντελεήμονα), την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο κυλικείο της εκκλησίας

 


Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν  παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι της Τετάρτης  27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.

Θα προσφερθεί γιαχνί και κοφτός.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα και Θεσπρωτία


Την  Παρασκευή 22 Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει, στις 11:15, στην εκδήλωση για την παράδοση της Παράκαμψης Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία, θα επισκεφτεί τις πόλεις της Βόνιτσας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Κόνιτσα: 1ο Θερινό Σχολείο για το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

 


Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ως φορέας λειτουργίας του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου- Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και τον Δήμο Κόνιτσας πραγματοποίησαν το 1ο Θερινό Σχολείο για το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου στην Κόνιτσα, μεταξύ 14 και 17 Ιουλίου 2022.

Στο 1ο θερινό Σχολείο του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου συμμετείχαν κατά κύριο λόγο  μεταπτυχιακοί φοιτητές του ευρύτερου γνωστικού πεδίου των Γεωεπιστημών και των σχετιζόμενων ειδικοτήτων από όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς και φοιτητές των δύο τελευταίων ετών σπουδών. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 45. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 8 ομάδες εργασίας και η κάθε ομάδα παρουσίασε την τελευταία ημέρα του 1ου Θερινού Σχολείου ένα ειδικό θέμα σχετικό με την περιοχή του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου.

Η συμμετοχή στο 1ο Θερινό Σχολείο ήταν δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Το κόστος συμμετοχής, διαμονής και των εκπαιδευτικών επισκέψεων στο πεδίο καλύφθηκε εξολοκλήρου από τους διοργανωτές. Η διαμονή πραγματοποιήθηκε στα δωμάτια της Μαθητικής Εστίας Κόνιτσας, ενώ οι διαλέξεις του 1ου Θερινού Σχολείου έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας.

Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” : Συνάντηση με Σπύρο Ριζόπουλο

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συνεταιρισμού συνάντηση – ενημέρωση του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου του Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” με τον επικεφαλής της παράταξης “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ” κ. Σπύρο Ριζόπουλο, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού παρουσίασαν και ανέπτυξαν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής και τα οποία έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και από την πλευρά του ο κ. Ριζόπουλος υποσχέθηκε την προώθηση των προβλημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα κλοπή στην Άρτα

 


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή, που κατηγορείται ότι αφαίρεσε χρηματικό ποσό -1.000- ευρώ από ηλικιωμένο

 

Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έγινε τη Δευτέρα (18-07-2022) το πρωί στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη προσέγγισε εξερχόμενο από εκκλησία ηλικιωμένο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 25 Ιουλίου 2022, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, την υπ. αριθμ. 374/20022 (αρ.πρωτ. 39135/30-05-22) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 (ΦΕΚ 136/09-07- 2022) για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ

ΚΟΝΤΗ».

2. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων Δήμου Πωγωνίου για το σχολικό έτος 2022- 2023 σύμφωνα με το υπ. αρ. πρωτ. 45941/11-07-22 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.

3. Έγκριση 1ου πρακτικού επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Τ.Κ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ» προϋπολογισμού 229.679,00 € με Φ.Π.Α.24%.

4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών – καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοιχτού

διεθνούς διαγωνισμού: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» προϋπολογισμού 1.667.973,60 € με Φ.Π.Α. 24%.

5. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών – καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοιχτού

διαγωνισμού : «Προμήθεια εξοπλισμού για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του πρώην Αρρεναγωγείου-Παρθεναγωγείου Δελβινακίου» προϋπολογισμού 228.245,56€ με Φ.Π.Α. 24%.

6. Εξειδίκευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγωνσωματείων Δήμου Πωγωνίου.

7. Σχετικά με διαγραφή τελών ύδρευσης στο όνομα Ν. Μπεράτη στην Κοινότητα Κεφαλοβρύσου.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ζάβροχο Πωγωνίου: Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση και Βασίλη Μποζιάρη με τίτλο «Ζάβροχο Πωγωνίου», το Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 18:00

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση και Βασίλη Μποζιάρη με τίτλο «Ζάβροχο Πωγωνίου», το Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 18:00, στην πανοραμική θέση «Αι Γιώργης» στο  Ζάβροχο Πωγωνίου.

2ο webinar με θέμα «Καλλιέργεια της Αμπέλου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας» τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 19:00-21:00 μέσω πλατφόρμας zoom

 


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» πρόκειται να υλοποιήσει το 2ο webinarμε θέμα «Καλλιέργεια της Αμπέλου στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας»

Το webinar θα υλοποιηθεί την Δευτέρα 25/7/2022 στις 19:00-21:00 μέσω πλατφόρμας zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν το webinar στην ιστοσελίδα http://www.infotaptok.gr

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

(Πλ. Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr, είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης


 

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση απάτης, που έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε με  γυναίκα και με το πρόσχημα ότι μπορεί να τη βοηθήσει ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού δικαστηρίου ώστε να προσληφθεί ως καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης, της απέσπασε το χρηματικό πόσο (4.000) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Βήσσανη Πωγωνίου: 4ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ώρα 21:00

 

"Μωρή κοντού - μωρή κοντούλα λεμονιά

Με τα πολλά λεμό - λεμόνια Βησσανιώτισσα

σε φίλησα κι αρρώστησα κι ούτε γιατρό δεν φώναξα"...

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο για να σας συστήσουμε το χωριό στο οποίο θα μας οδηγήσει φέτος ο δρόμος της πολυφωνίας.

Η Βήσσανη Πωγωνίου αποδεδειγμένα στηρίζει την παράδοση και την συνέχισή της, στηρίζει το πολυφωνικό τραγούδι και έχει ανοίξει την αγκαλιά της και μας περιμένει όλους την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου

 


Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Νέο voucher διακοπών θα ανοίξει στις 25 Ιουλίου

 


Στις 25 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για τα «North Evia» και «Samos Pass» για την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των πληγεισών περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Συγκεκριμένα μέσω του vouchers.gov.gr μπορούν όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για τα vouchers των 100 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και των 200 ευρώ για τη Σάμο. Σημειώνεται πως η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 29 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι

To freedom pass μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

Όλοι οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση θα λάβουν το voucher του Κοινωνικού τουρισμού


 Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (π. ΟΑΕΕ) του e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκαν 16.000 αιτήσεις, ενώ το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές, με συνολικό προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

Θα ακολουθήσει έλεγχος από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι όσοι έχουν κάνει αιτήσεις είναι όντως συνταξιούχοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Όλοι όσοι είναι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ θα λάβουν την επιδότηση ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, καθώς δεν θα υπάρξει μοριοδότηση.

Παρακάλαμος: Την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 8:00 π.μ. η «Ποδηλατοδρομία 2022»

 


Φίλοι συγχωριανοί και συνδημότες.

Σας προσκαλούμε όλους να περάσουμε ένα όμορφο πρωινό Κυριακής, ποδηλατώντας στα όμορφα μέρη του τόπου μας.

Μαζευόμαστε το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού μας  και αφού σιγά σιγά θα εγγραφούμε όλοι μας, θα φορέσουμε τα μπλουζάκια και τα καπελάκια και με την συνοδεία της αστυνομίας και των διοργανωτών θα κατευθυνθούμε προς Βροντισμένη, Βελλά και θα φθάσουμε στον φίλο συγχωριανό κ. Χάσκο Μιχάλη (Χασαποταβέρνα) στο Καλπάκι που μας προσφέρει δωρεάν, χυμούς, αναψυκτικά και νεράκια.

Αφού θα έχουμε ανακτήσει τις δυνάμεις μας, ακολούθως θα πάρουμε τον δρόμο αντίστροφα της  επιστροφής, θα τερματίσουμε στην πλατεία Παρακαλάμου όπου με την μουσική να δίνει μια αίσθηση χαράς, εκ νέου θα δροσιστούμε ξανά, θα ακολουθήσει η διαδικασία κλήρωσης των δώρων.

Ποδήλατα, smart watch και πολλά άλλα δώρα θα περιμένουν τους τυχερούς.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Βήσσανη Πωγωνίου: Εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη στην πλατεία Ηρώων, το Σάββατο 13 Αυγούστου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Πωγωνίου και η Αδελφότητα Βησσανιωτών σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τη μεγάλη εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη που διοργανώνουμε στην πλατεία Ηρώων

της Βήσσανης Πωγωνίου το Σάββατο 13 Αυγούστου το πρωί.


Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 21 Ιουλίου

 


Την Πέμπτη 21 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο, 09:00-13:30

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Τούλειο Κτίριο, Δίπλα από το Δημαρχείο, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Όρχεις: Συχνότερες παθήσεις και αντιμετώπιση

 


Οι όρχεις είναι 2 όργανα ωοειδούς σχήματος, που βρίσκονται εξωτερικά του σώματος στο όσχεο, έναν «σάκο» από δέρμα, και αποτελούν τους βασικούς γεννητικούς αδένες του άντρα.

Οι δύο όρχεις σπάνια βρίσκονται στο ίδιο ύψος και ακόμα πιο σπάνια έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος.
Οι μικρές όμως αυτές διαφορές μεγέθους και θέσης μεταξύ των δύο όρχεων είναι στην πλειονότητά τους φυσιολογικές.

Τι γίνεται όμως όταν οι 2 όρχεις διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους; Όταν
ο ένας όρχις μεγαλώνει ή μικραίνει ή αλλάζει θέση; Ποιες καταστάσεις προκαλούν αυτές τις αλλαγές και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν; Και, επιπλέον, πώς μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τον ιατρό σας στην έγκαιρη διάγνωσή τους; Σε αυτά τα ερωτήματα δίνει απαντήσεις η κ. Ματίνα Βλάχου,
MD FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος,

Διευθύντρια Ουρολόγος στο Metropolitan Hospital.

Οι συχνότερες καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν το μέγεθος, τη θέση και την κινητικότητα του όρχεως είναι:

·         Η οξεία επιδιδυμίτιδα, η φλεγμονή δηλαδή της επιδιδυμίδας, ενός μικρού οργάνου που βρίσκεται μέσα στο όσχεο πίσω και πάνω αλλά σε επαφή με τους όρχεις. Η επιδιδυμίτιδα οδηγεί σε μια επώδυνη διόγκωση της περιοχής του όρχεως. Μπορεί να συνοδευτεί από ενοχλήματα κατά την ούρηση, ερυθρότητα του δέρματος πάνω από τον διογκωμένο όρχι και πυρετό. Μερικές φορές ο πόνος αντανακλά και χαμηλά στην κοιλιά. Συνήθως οφείλεται σε μικρόβιο ή κάκωση και απαιτεί φαρμακευτική αγωγή το ταχύτερο δυνατό.