Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκαν οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με τους βουλευτές Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, στους οποίους ανέλυσε τον βασικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που έχει να κάνει με την πρώτη αξιολόγηση και τη ρύθμιση του χρέους, με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του νέου χρόνου.
Αυτό που φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός είναι πως έχει απομείνει το 20% των προαπαιτούμενων, ενώ για το ασφαλιστικό διευκρίνισε, πως προκειμένου να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να
οδηγείται και σε ορισμένους συμβιβασμούς.
Ο Πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε πως τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται μεταξύ των οποίων και το ασφαλιστικό είναι το τελευταίο εμπόδιο που έχει να περάσει η κυβέρνηση.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να συναντήσει όλους τους βουλευτές μέχρι την Πρωτοχρονιά, ώστε από τις αρχές του νέου χρόνου η κυβέρνηση να είναι «μια γροθιά» στις δύσκολες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν.

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ σε 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.
Το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες ή συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η οικογένεια της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτου εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία!

Η οικογένεια της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτου εύχεται σε όλους καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία!

Κάλαντα στον Περιφερειάρχη από μαθητές του 20ου Δημ. Σχολείου Ιωαννίνων

Ένα χειροποίητο στολισμένο καραβάκι, κατασκευασμένο από τους ίδιους, πρόσφεραν δώρο σήμερα στην Περιφέρεια οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, ψάλλοντας παράλληλα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, σε Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους και σε υπαλλήλους.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη δημιουργικότητά τους και ευχήθηκε ένα καλύτερο μέλλον για τη γενιά τους.

Ευχές για τις γιορτές από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη


Ευχές από το Hellenic News of America


We wish you a very Merry Christmas
 & a healthy, happy & prosperous 2016!

Many thanks to all the committees for their dedication, participation, commitment and tireless efforts. We hope that we meet our common goals and challenges for 2016 together.

Thank You Always!

--
Για τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους
 Θερμές Ευχές Σε όλους τους Φίλους και Υποστηρικτές,
Διαφημιζόμενους, Αναγνώστες και Συμμετέχοντες.

Καλές Γιορτές
 Χρόνια Πολλά
 Καλά Χριστούγεννα
 Υγεία και Προκοπή για το 2016

Πολλές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη των Επιτροπών για την πολύτιμη συνεργασία, αποφασιστικότητα, συμμετοχή και προσφορά, ευχόμενοι τον Καινούργιο Χρόνο να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Σας Ευχαριστούμε Θερμά!
Paul Kotrotsios, MBA
 Founder & Publisher, Hellenic News of America

 Founder & President, Hermes Expo International

Ευχές από το ΙΝΠΚΑ Ηπείρου

Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες … είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!

Ο Πρόεδρος και το  Δ.Σ.

του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηπείρου

Κουκλίοι Πωγωνίου: Πραγματοποιήθηκε το θεματικό εργαστήρι «Ασφάλεια και πρόληψη κινδύνων στην Τρίτη Ηλικία»

Σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο θεματικό εργαστήρι συμμετείχαν χθες άτομα της Τρίτης ηλικίας του Δήμου Πωγωνίου.
Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΗΦΗ Κουκλιών, είχε θέμα «Ασφάλεια και πρόληψη κινδύνων στην Τρίτη Ηλικία» και υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), στα πλαίσια του έργου «Γηράσκω εν Δράσει»-Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων.
Οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν περιστατικά που τους έχουν συμβεί ενώ ο Διοικητής του Α.Τ. Δελβινακίου κ. Χρήστος Μουσαφίρης και ο Επικεφαλής του γραφείου «Αστυνομικός της Γειτονιάς» του Α.Τ. Ιωαννίνων, Ανθυπαστυνόμος κ. Παναγιώτης Μπακόλας, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων καθώς και για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν και να αντιδράσουν οι ηλικιωμένοι εάν τους συμβεί κάποιο περιστατικό.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης, κοινωνική λειτουργός κ. Διονυσία Αμπατζίδη, υπογράμμισε πως πρόκειται για τον πρώτο κύκλο του Βιωματικού Εργαστηρίου και σημείωσε πως η Ε.Ψ.Ε.Π. θα διοργανώσει σειρά ανάλογων δράσεων.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλης Σιούτης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και τόνισε πως ο Δήμος θα καλύψει, μέσω θεματικών εργαστηρίων, ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων. «Έχουμε προγραμματίσει σειρά δράσεων και είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε πρόταση» δήλωσε επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με την Ε.Ψ.Ε.Π. θα έχει και συνέχεια.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος.
«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για τους δημότες μας. Είναι χαρά μας να βλέπουμε ότι τέτοιες ενημερωτικές δράσεις ενδιαφέρουν τους συνδημότες μας και ότι η συμμετοχή είναι μεγάλη» κατέληξε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσος Γιούνης.
Το έργο "Γηράσκω εν Δράσει" - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου" χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στα πλαίσια του Προγράμματος "Είμαστε όλοι Πολίτες", WeareallCitizens, το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants.
Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μεγάλη η συμμετοχή των μικρών παιδιών στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Πωγωνίου, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Από δεκάδες χαμογελαστά προσωπάκια γέμισε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Πωγωνίου.

Μικροί και μεγάλοι έγιναν μία παρέα και διασκέδασαν με την ομάδα της Αστερούπολης που ήρθε να μοιραστεί μαζί με τους μικρούς φίλους την μαγεία των Χριστουγέννων.

Ο Μάγος της λίμνης εξέπληξε όλους με τα κόλπα του ενώ οι ήρωες των παραμυθιών χόρεψαν και διασκέδασαν τους καλεσμένους. Από τη γιορτή δε θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης που φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και τους μοίρασε δώρα.

Τη γιορτή «γλύκαναν» οι σπουδαστές των ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που έφτιαξαν νόστιμες δημιουργίες  και τις διακόσμησαν μαζί με τα παιδιά ενώ τα τμήματα αισθητικής και κομμωτικής έβαψαν τα προσωπάκια τους και περιποιήθηκαν τους μικρούς πρωταγωνιστές της ημέρας.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης καλωσόρισε παιδιά και γονείς και υποσχέθηκε οι χριστουγεννιάτικες γιορτές να έχουν και συνέχεια καθώς, όπως τόνισε, στόχος του Δήμου είναι να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών με κάθε τρόπο. «Σήμερα γίνεται η αρχή για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πωγωνίου. Αυτές τις μέρες πρέπει να αφήνουμε στην άκρη τα προβλήματα και να γινόμαστε όλοι παιδιά, έχοντας στην καρδιά και την ψυχή μας μόνο αγάπη και ελπίδα. Η πιο όμορφη εικόνα είναι ένα χαμογελαστό παιδικό πρόσωπο και σήμερα ομόρφυνε το Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.
Αυτό αποτελεί για εμάς χρέος να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, πρέπει να βρίσκουμε διεξόδους που θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους» σημείωσε και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά.
Ο κ. Καψάλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αστερούπολη και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για τη συνδιοργάνωση, καθώς και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης που ήταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το βιβλιοπωλείο ΓΡΑΜΜΗ, το εποχιακό κατάστημα ΤΖΟΚΕΡ και την εταιρία 3Ε.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή ενώ με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε ο Δήμος Πωγωνίου παιδιά και εκπροσώπους από τους Δήμους Κόνιτσας, Ζαγορίου και Ζίτσας.

Δημήτρης Σ. Ντότης: Ευχές για τις γιορτές

Εύχομαι η γέννηση Του Χριστού να φέρει ευημερία ευτυχία και υγεία σε όλους τους συνδημότες μου αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε μεταξύ μας άριστες σχέσεις αγάπη και αλληλοϋποστήριξη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Χρόνια πολλά, υγεία για όλους  και καλή επάνοδο στους συνδημότες μας που είναι αναγκασμένοι να ζουν μακριά απ τα ιερά και πολυαγαπημένα χώματα του ακριτικού μας Πωγωνίου.
             
Με τιμή
Δημήτρης Σ. Ντότης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

Πρέβεζα: Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών

Ο δράστης χρησιμοποιούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο απόκρυψης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (515) γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη, σήμερα (22.12.2015) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 26χρονου, βρέθηκε κρυμμένη κάτω από τη θέση του οδηγού, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (515) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους (1,6) γραμμαρίων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 26χρονος χρησιμοποιούσε το παραπάνω όχημα ως μέσο απόκρυψης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 26χρονου, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ευχές για τα Χριστούγεννα και πρόσκληση για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή από τα Εκπαιδευτήρια «ΓΕΝΕΣΙΣ»

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια στην Ανατολή Ιωαννίνων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια, που έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Ως δράστες των κλοπών ταυτοποιήθηκαν δύο 25χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις, που έγιναν στην Ανατολή Ιωαννίνων:
Απογευματινές ώρες της 25-10-2015, διέρρηξαν διαμέρισμα απ’ όπου αφαίρεσαν τιμαλφή και κοσμήματα.
Απογευματινές ώρες της 27-10-2015, διέρρηξαν μονοκατοικία απ’ όπου αφαίρεσαν τιμαλφή, κοσμήματα και χρηματικό ποσό.
Στο πλαίσιο των ερευνών και κατόπιν συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.