Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Τρεις πρώην ποδοσφαιριστές μπαίνουν στη διοίκηση της ομάδας


Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοινώνει την είσοδο στο διοικητικό συμβούλιο τριών πρώην ποδοσφαιριστών της ομάδας μας.

Οι κύριοι Κουρής Τάσος, Μπίκας Κώστας και Τσεκούρας Παναγιώτης είναι τα νέα μέλη του συμβούλιου, τους καλωσορίζουμε.

Οι αρμοδιότητες θα καθοριστούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Θα θέλαμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε τον κο Κόντο Σταύρο καθώς τον κο Σίννη Γιάννη για την πολυετή προσφορά τους στην ομάδα μας.

Με εκτίμηση εκ του Δ.Σ».

Γιάννενα: Σύλληψη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ραδιοσταθμών


Κατασχέθηκε  αμυντική χειροβομβίδα και συσκευές ραδιοεπικοινωνίας 

Συνελήφθη σήμερα  το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ραδιοσταθμών.

 Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 λειτουργική αμυντική χειροβομβίδα,

 στιλέτο τύπου «πεταλούδα»,



 μαχαίρι,

 -5- φορητοί σταθμοί ραδιοεπικοινωνίας (ασύρματοι),

  -3- σταθεροί σταθμοί ραδιοεπικοινωνίας,

 -6- μικρομεγάφωνα,

 -5- κεραίες λήψης και αποστολής ραδιοσημάτων,

 -3- τροφοδοτικά και

 -2- βάσεις στήριξης και φόρτισης φορητών ασυρμάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Γιάννης Σίνης: «Αποχωρώ από την ομάδα για προσωπικούς λόγους»


Μετά την παραίτηση  του προέδρου του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά κ. Σταύρου Κόντου, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους  και ο κ. Γιάννης Σίνης.

Η δήλωσή του:

«Μετά από 8 συνεχόμενα χρόνια στον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά, υπηρετώντας από πολλά πόστα την ομάδα και τα τελευταία 4 ως αντιπρόεδρος, αποχωρώ για προσωπικούς λόγους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, από παίκτες, προπονητές και Διοικητικό Συμβούλιο και θα έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου τις ευχάριστες στιγμές.

Εύχομαι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της!»

ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι σήμερα, 286 νέα κρούσματα

37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τρεις νέοι θάνατοι, 286 νέα κρούσματα.

 

 «Σήμερα ανακοινώνουμε 286 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2763 (16.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7028 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

63 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 15 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 197 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 369 θανάτους συνολικά στη χώρα. 138 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Ε.Μ.Υ.


Με έκτακτο δελτίο καιρού η Ε.Μ.Υ. ενημερώνει για επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους - νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ μέχρι και τη Δευτέρα (28-09-2020), σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων - πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ιωάννινα: Εξιχνίαση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ημεδαπού


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ημεδαπού στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 21-09-2020, οι δύο γυναίκες προσέγγισαν ημεδαπό σε πλατεία των Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Δήμος Πωγωνίου: Δωρεά τροφίμων από το ίδρυμα "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ"

 

Μία γενναιόδωρη δωρεά για την έμπρακτη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου -Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου πραγματοποίησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού COVID-19 και υπό τον συντονισμό της Κ.Ε.Δ.Ε.

Οι δύο δομές έλαβαν δωρεά που αγγίζει τις 2.000 € και αφορά τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα προσφέρουν ανακούφιση σε 170 περίπου οικογένειες και 240 δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» που μέσα από το σπουδαίο κοινωνικό του έργο στέκεται στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για το θάνατο του Αλέκου Σόφη


«Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, του Αλέκου Σόφη. Ενός «εργάτη» και οραματιστή της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ανεκτίμητη προσφορά στην πόλη και τους ανθρώπους της.

 Η συνεργασία μου μαζί του ήταν πάντα ευχάριστη και παραγωγική, με γνώμονα την προσφορά και το κοινό καλό.

 Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Σταυρακίου 2009-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 26-09-20/17:00), εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Ζωοδόχος 27-09-20/17:00)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020

ΓΗΠΕΔΟ  ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΗΝΑΣ

ΩΡΑ: 17:00

 

 Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ         


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020

ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΩΡΑ: 17:00

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

           

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:00)      

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ  (17:00)

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (17:00)

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:15)

3η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 27-09-20/17:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2020

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ           

ΩΡΑ: 17:00

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ  

     

 Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ - Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (17:00)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ    (17:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ    (17:00)

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (17:00)

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (17:00) 

Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ - Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ  (17:00)      

Κτίσματα Πωγωνίου: Συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις αλλοδαπές

Συνελήφθη, χθες (24-09-2020) το μεσημέρι στο 44ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς - Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον ανωτέρω κατηγορούμενο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις αλλοδαπές, οι οποίες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Επιπρόσθετα οι τρεις γυναίκες κατηγορούνται και για παραβίαση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Δέκα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.513) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

·         (9) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (675) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

·         (1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (187) σχετικές παραβάσεις.

·         (193) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (42) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (28) στη Θεσσαλονίκη,

o    (28) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (17) στην Αττική,

o    (14) στην Ήπειρο,

o    (14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (10) στην Πελοπόννησο,

o    (10) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (8) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (7) στη Δυτική Μακεδονία,

o    (6) στην Κρήτη,

o    (5) στα Ιόνια Νησιά,

o    (3) στο Νότιο Αιγαίο και

o    (1) στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16.435) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (16.421) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κόνιτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής


Συνελήφθη, χθες (24-09-2020) το απόγευμα στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Κορίνθου για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

Τη νύχτα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.

Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Ενήλικες με συγγενή καρδιοπάθεια: Σωτήριος ο τακτικός έλεγχος

 

Οι καρδιοπάθειες στους ενήλικες είναι συνήθως επίκτητες (στεφανιαία νόσος, εκφυλιστικές βαλβιδοπάθειες κ.λπ.), ενώ σε ένα ποσοστό ενηλίκων η καρδιοπάθεια προϋπάρχει από τη γέννηση (π.χ. µεσοκολπική επικοινωνία, στένωση αορτής, τετραλογία Fallot κ.λπ.). Οι εκ γενετής καρδιοπάθειες ονομάζονται συγγενείς καρδιοπάθειες και ανιχνεύονται στη γέννηση σε 8 ανά 1.000 νεογνά.

Η δυνατότητα χειρουργικής διόρθωσης σε μικρές ηλικίες και βάρος, καθώς και η βελτίωση των καρδιοχειρουργικών τεχνικών και μεθόδων καρδιακής προστασίας κατά τη διάρκεια της επέμβασης έχουν οδηγήσει στη διαρκή αύξηση των καρδιοπαθών παιδιών που ενηλικιώνονται και που στις περισσότερες περιπτώσεις διάγουν µια φυσιολογική ζωή. Αναμένεται έτσι ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των ενηλίκων µε συγγενή καρδιοπάθεια παγκοσμίως θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο παιδιατρικό πληθυσμό.

«Η επιτυχής έκβαση ενός χειρουργείου καρδιάς στην παιδική ηλικία πρέπει, εντούτοις, να συνοδεύεται από παρακολούθηση διά βίου, έστω και σε αραιά χρονικά διαστήµατα», εξηγεί η δρ Αφροδίτη Τζίφα, Παιδοκαρδιολόγος - Καρδιολόγος Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων, Δ/ντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων, Επιστ. Συνεργάτης ΥΓΕΙΑ και ΛΗΤΩ.

Ασθενείς για παράδειγμα µε χειρουργημένες ενδοκαρδιακές επικοινωνίες, όπως µεσοκολπική και µεσοκοιλιακή επικοινωνία, πρέπει να παρακολουθούνται για τυχόν ανάπτυξη όψιμων καρδιακών αρρυθμιών, αυτοί που έχουν χειρουργηθεί για στένωση ισθµού αορτής ενδέχεται να αναπτύξουν υπέρταση ή επαναστένωση του αγγείου και να χρήζουν κάποιας παρέμβασης και ασθενείς µε επιτυχή διόρθωση τετραλογίας Fallot μπορεί να αναπτύξουν διαφυγή της πνευµονικής βαλβίδας και καρδιοµεγαλία.