Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχαριστήριο

 


Η διοίκηση, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, καλούμαστε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την "ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΑΣ ΧΑΣΑΠΟΤΑΒΕΡΝΑ" για την έμπρακτη στήριξη τους, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα της αυριανής διαιτησίας στον αγώνα Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Α.Ο. Νεοχωρόπουλου και ώρα 15.00 στο γήπεδο Παρακαλάμου.

Φίλη μας Μαριάννα σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα πρόθυμη να μας βοηθήσεις, ευχόμαστε σε όλους σας καλές γιορτές πάντα με υγεία!

Σας περιμένουμε όλους στον αυριανό και τελευταίο αγώνα της χρονιάς να υποστηρίξουμε την ομάδα του χωριού μας.

ΕΟΔΥ: Εξήντα τρεις θάνατοι σήμερα, 4.345 νέα κρούσματα

 


11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα τρεις θάνατοι σήμερα  4.345 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.345, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.031.239 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 207 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.799 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 684 (59.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 561 (82.02%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (17.98%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.661 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 332 (ημερήσια μεταβολή +4.08%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 352 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Νεκρός 84χρονος σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου στη Φιλιαππιάδα

 


Σήμερα το πρωί επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου στη Φιλιαππιάδα Πρέβεζας, 26χρονος οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου παρέσυρε 84χρονο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο σχετικής κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, σωματείων ατόμων με αναπηρία και αστυνομικό προσωπικό από όλες τις υπηρεσίες της Ηπείρου, ενώ ήταν ελεύθερα προσβάσιμη για όλο το κοινό.

Στόχος της ήταν η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την ουσιαστική διασφάλιση και σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και η ανάδειξη του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομία προς την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας απηύθυναν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης και ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βασίλειος Κούτσιανος.

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από:

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθησαν 9 αλλοδαποί για -κατά περίπτωση- ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις περί όπλων και αλλοδαπών

 


Συνελήφθησαν χθες (17-12-2021) αργά το βράδυ στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας (9) συνολικά αλλοδαποί από δυνάμεις του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο μετά από ενημέρωση για επεισόδιο που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι νωρίτερα, ένας από τους συλληφθέντες, 35 ετών, μαζί με ακόμη τρεις άγνωστους συνεργούς του, εισήλθαν σε σπίτι που διέμεναν (5) από τους συλληφθέντες και με την απειλή μαχαιριών, τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -520- ευρώ, (3) κινητά τηλέφωνα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι παθόντες, μαζί με τους υπόλοιπους (3) συλληφθέντες, οι οποίοι διαμένουν σε παρακείμενο σπίτι, πρόλαβαν και ακινητοποίησαν τον 35χρονο πριν διαφύγει και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες, ενώ ανέκτησαν το ένα κλεμμένο κινητό.

Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των -550- ευρώ, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Δήμος Κόνιτσας: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου

 


Με μια όμορφη και λιτή εκδήλωση ξεκίνησαν φέτος οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων στον Δήμο Κόνιτσας.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» και πλήθος κόσμου, τηρουμένων των μέτρων προστασίας.

Ο Δήμαρχος εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου ευχήθηκε στους συνδημότες μας χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη, με την ελπίδα να ξεπεράσουμε γρήγορα όλες τις δυσκολίες. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Γαρδίκι Παραμυθιάς: Άγρια συμπλοκή σε κέντρο διασκέδασης


Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε σε κέντρο διασκέδασης στο Γαρδίκι Παραμυθιάς
, λίγο πριν τα μεσάνυχτα το βράδυ της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενώ η συναυλία ήταν σε εξέλιξη σε κέντρο διασκέδασης στο Γαρδίκι Παραμυθιάς, έφτασε ομάδα αγνώστων περίπου 10 ατόμων, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα και η οποία επιτέθηκε αδιακρίτως κατά του πλήθους που παρακολουθούσε τη συναυλία.

Από την επίθεση υπήρξαν  τραυματισμοί θαμώνων  και σημειώθηκαν σοβαρές είναι και οι ζημιές στο κατάστημα.

Η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές.

Δεκαεπτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 75.763 έλεγχοι, από τους οποίους οι 33.524 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 261 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

104 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 99 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

31 στη Θεσσαλονίκη,

17 στην Ήπειρο,

15 στη Δυτική Ελλάδα,

9 στο Βόρειο Αιγαίο,

8 στην Κεντρική Μακεδονία,

6 στην Πελοπόννησο,

5 στη Θεσσαλία,

4 στη Δυτική Μακεδονία,

3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2 στην Κρήτη

2 στα Ιόνια Νησιά,

1 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στο Νότιο Αιγαίο,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 78.309 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 74.910 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.399 των 150 ευρώ.

16 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ ως ακολούθως:

10 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στη Θεσσαλία

1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

1 στην Ήπειρο

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.413 ομοειδείς παραβάσεις.

138 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών και εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς και σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις σε επιβάτες και σε χώρο αναμονής υπεραστικών λεωφορείων.

Στην Δυτική Μακεδονία

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

- 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

- 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου συνοδών ανά ασθενή.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

- 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε επιβάτη λεωφορείου για μη κατοχή του απαραίτητου πιστοποιητικού.

Στην Δυτική Ελλάδα,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26.854 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.779 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 509 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΛΤΑ: Απάντηση για τις καθυστερήσεις στη διανομή των συντάξεων στο Δήμο Πωγωνίου

 


Με αφορμή σημερινές αναφορές σε εκπομπές σχετικά με προβλήματα στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση του Δήμου Πωγωνίου του Ν. Ιωαννίνων και, συγκεκριμένα, στην πληρωμή των συντάξεων ενόψει των εορτών, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επισημαίνουν ότι πράγματι, για λόγους υγείας του προσωπικού, είχε παρουσιαστεί έκτακτο κενό στο Κατάστημα Δελβινακίου, το οποίο και έχει αντιμετωπιστεί εγκαίρως με μετάβαση στην περιοχή προσωπικού από το Κεντρικό Κατάστημα Ιωαννίνων, προκειμένου να συνδράμει στη διανομή των συντάξεων και στην εύρυθμη λειτουργία του ταχυδρομικού καταστήματος.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν, κατηγορηματικά, τους συνταξιούχους του Δήμου Πωγωνίου ότι η πληρωμή των συντάξεών τους θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση (δια ζώσης) της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Την αρ.643/69472/24-09-21 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 Την αρ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 75414/03-12-2021 (ΦΕΚ Β΄ 4919)ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6.00.» κ.λ.π.

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 20η Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα ώρα 12.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. «Περί ψήφισης πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Παν. Καρέτσου» Κοινότητας Λάβδανης.

2. Ανανέωση σύμβασης μίσθωσης του διαμερίσματος Β-3,β΄ορόφου επί της οδού Αλκιβιάδου αρ. 138-140 με μισθωτή την κ. Φούντου Ελένη και εκμισθωτή το Κεφάλαιο Αυτοτελούς Διαχείρισης Παναγιώτη Καρέτσου Τ.Κ. Λάβδανης.

3 Περί ανάθεσης σε δικηγόρο για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Παν. Καρέτσου» Κοινότητας Λάβδανης.

4. Περί ανάθεσης σε δικηγόρο για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «Αγίου Κοσμά» Κοινότητας Αγίου Κοσμά.

5. Ψήφιση προϋπολογισμού έτους 2022 Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού , Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Πωγωνίου.

6. Αποδοχή επιχορήγησης 29.760,00€ από το Πράσινο Ταμείο Ν.Π.Δ.Δ. (σχετ. αρ.απόφασης 227.3/2021 – ΑΔΑ: ΨΖ2146Ψ844-0ΘΘ).

7. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Μερόπης για εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών.

8. Σχετικά με διαγραφή μισθωμάτων δημοτικού ακινήτου – οικία Σταγειρίτη Αθανασίου 31 στη Θεσσαλονίκη λόγω λύσης μίσθωσης ( Α.Δ.Σ.142/21).

9. Υποβολή πρότασης με τίτλο "Υποδομές ύδρευσης Δήμου Πωγωνίου" στην πρόσκληση ΑΑ ΟΠΣ ΕΣΠΑ 5516 (μεταφορά από Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης").

10. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής 4 έργων Δήμου Πωγωνίου (σχετ. 13-12-21 πρακτικό κλήρωσης).

11. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο «Συμπληρωματικά έργα αγροτικής οδοποιίας ΔΕ

Καλπακίου & ΔΕ Άνω Καλαμά» αρχικού συμβατικού αντικειμένου 19.600,00€ με Φ.Π.Α.

12. Έγκριση της αρ.20/21 μελέτης για την προμήθεια υγρών καυσίμων, λιπαντικών, αντιψυκτικών του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του έτους 2022» και καθορισμός διαδικασίας σύναψης σύμβασης - κατάρτιση όρων δημοπράτησης ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού.

13. Εξειδίκευση πίστωσης για συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση στην Αθλητική Ένωση Κεφαλοβρύσου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» (107/21 Α.Δ.Σ.& 289/21A.O.E).

14. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 12η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021 Δήμου Πωγωνίου».

15. Αποδοχή γνωμοδότηση δικηγόρου - Άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της υπ’ αριθμ. 93802/6-8-2021 απόφασης του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου

– Δυτικής Μακεδονίας.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Νέα μέτρα από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς, Μέρτζιανης και Μαυροματίου

 


Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την Κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει τα μέτρα για τον κορωνοϊό ενόψει εορτών.

Όπως έχει ανακοινωθεί με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα είτε πρόκειται για εμβολιασμένους, είτε για ανεμβολίαστους.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά όλους τους ταξιδιώτες και θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα μέτρα θα ισχύουν έως τις 10 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν και στις συνοριακές διαβάσεις με την Αλβανία, όπως στην Κακαβιά, τη Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι!

Ο μεθοριακός σταθμός στη Μέρτζιανη θα λειτουργεί από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ.

Δήμος Ζίτσας: Διαδικτυακή Έκθεση για τα Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά του τόπου μας με τίτλο: «AROMA ZITSAS»

 


Ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο του έργου «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» (INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020), διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου τριήμερη Διαδικτυακή Έκθεση για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά του τόπου μας με τίτλο «AROMA ZITSAS». Είκοσι διαδικτυακά περίπτερα θα διατίθενται δωρεάν από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2021 σε τοπικούς παραγωγούς για να προβάλλουν τα προϊόντα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι παραγωγοί Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας από την οποία θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τους παραγωγούς και να κλείνουν συμφωνίες. Στο πλαίσιο αυτής της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 τα εγκαίνια μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου https://projectagrifarm.eu/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου


Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο υγείας (ISOBOX), 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνθεον”, 09:00-17:00.

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00.

ΕΡΤ3: Η «Κυριακή στο Χωριό ξανά- Άγιος Ματθαίος Κέρκυρας», την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 12:30

 


Η «Κυριακή στο Χωριό ξανά-

Άγιος Ματθαίος Κέρκυρας»

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:30

Αυτή την Κυριακή, στις 19 Δεκεμβρίου, στις 12:30, με την αγαπημένη εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό ξανά» θα πάμε στον Άγιο Ματθαίο στην ορεινή Κέρκυρα.

Το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει ο Κωστής Ζαφειράκης στο καφενείο του χωριού είναι ότι οι ντόπιοι είναι έτοιμοι να τραγουδήσουν με πάθος μόλις τους δοθεί ευκαιρία. Στον Αη Μαθιά η μουσική παράδοση κρατάει γερά από γενιά σε γενιά, καθώς ολόκληρες οικογένειες συμμετέχουν με αφοσίωση στην τοπική Φιλαρμονική. Κι όταν δεν παίζουν μουσική, μικροί και μεγάλοι πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν με την ίδια αφοσίωση την ΟΦΑΜ, την τοπική ομάδα τους. Μετά την προπόνηση στο γήπεδο, ο Κωστής θα μαζέψει βενετσάνες, μικρόκαρπες ελιές, μέσα σε υπεραιωνόβιους ελαιώνες που χρονολογούνται από την εποχή των Ενετών. Θα ρίξει δίχτυα στη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων και θα πάρει μαθήματα ζωής από τους ψαράδες της ψιλής γαρίδας που επιμένουν να λειτουργούν σαν φύλακες της λίμνης.

Εμβόλια mRNA: Εννέα γεγονότα που πρέπει να γνωρίζουμε

 


Πολύς ο λόγος, εδώ και πολύ (πια) καιρό για τα εμβόλια που αφορούν την πανδημία. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού προχωράει, όχι ίσως με τους ρυθμούς που η έκταση του προβλήματος επιβάλλει, αλλά προχωράει και, μάλιστα, σε αρκετές χώρες προσεγγίζει το ποσοστό εκείνο που εξασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την υγεία του κάθε ατόμου, την όσο το δυνατόν πιο άμεση επαναφορά της οικονομίας και την «επιστροφή στην κανονικότητα».
«Ωστόσο, αυτό το ποσοστό που υπολείπεται για να πραγματοποιηθεί η «ανοσία της αγέλης», φαντάζει πιο δύσκολο. Εδώ ακριβώς είναι που χρειάζεται η περισσότερη ενημέρωση, η επιστημονική ενημέρωση που βασίζεται σε γεγονότα», τονίζει ο δρ Πέτρος Κανελλόπουλος,
Ειδικός Παθολόγος, Πρόεδρος Επιτροπής COVID-19 του Metropolitan Hospital.

Γεγονός 1ο: Η μοναδική εκρίζωση ασθένειας στην ανθρώπινη ιστορία έγινε δια του εμβολιασμού και, μάλιστα, με το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής (αν και χρειάστηκε να δώσει ανάλογες αλλά σαφώς περισσότερες από τις μάχες που σήμερα δίνουν τα αντι-COVID εμβόλια με τους αρνητές τους).

Αυτό ήταν το εμβόλιο κατά της ευλογιάς (δαμαλισμός) που κέρδισε τον «πόλεμο» κατά της νόσου, με αποτέλεσμα την εκρίζωσή της, δηλαδή την πλήρη εξάλειψή της σε όλο τον κόσμο το 1980. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λέξη vaccine (εμβόλιο) έρχεται από τη λατινική λέξη vacca (αγελάδα) εξού και ο συγκεκριμένος εμβολιασμός στη χώρα μας επικράτησε με το όνομα δαμαλισμός. Και πώς εμπλέκεται η αγελάδα στην ιστορία; 

Ο πατέρας αυτού του πρώτου εμβολίου, ο Βρετανός παθολόγος Edward Jenner παρατήρησε ότι οι γυναίκες που άρμεγαν αγελάδες εμφάνιζαν φουσκάλες στα χέρια τους και δεν νοσούσαν από ευλογιά, μια εποχή που η ευλογιά αποτελούσε, κατ’ αναλογίαν, αυτό που σήμερα ονομάζουμε πανδημία.