Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου: Αντάμωμα αγάπης, αντάμωμα ζωής το Σάββατο 10 Αυγούστου


Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων, τρείς αλλοδαποί, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων, που βρέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (22-06-2019) το μεσημέρι, στην περιοχή των Νεγράδων Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρία άτομα, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 32, 29 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εισαγωγής στην χώρα και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες στην περιοχή των Νεγράδων, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα είχαν φορτώσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις σάκους με ακατέργαστη κάνναβη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.
Το παραπάνω αυτοκίνητο εντοπίστηκε έμφορτο και εγκαταλελειμμένο, σε δύσβατη δασική περιοχή των Μηλιωτάδων Ιωαννίνων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -35- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -52- κιλών και -900- γραμμαρίων.
Από τον περαιτέρω έλεγχο του ανωτέρω οχήματος διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη λοιπών ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, (100) δολαρίων και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. 

Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (23.06.2019) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Πρέβεζας και της Άρτας. 

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μ.Μ.Ε., πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία Αστυνομικών καθώς και πολίτες.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συστάσεις συμπαραστάτη του Πολίτη, για πρόσβαση των πολιτών προς τις παραλίες


Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Απόστολος Οικονόμου, με έγγραφό του προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Πάργας και Πρέβεζας, τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τις Κτηματικές Υπηρεσίες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, επισημαίνει την υποχρέωσή τους για τη σωστή εφαρμογή του νόμου για την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών προς τις παραλίες και την ...
ανεμπόδιστη χρήση τους.
Αναλυτικά στο έγγραφο του «Συμπαραστάτη» αναφέρονται τα εξής:
«Εν όψει του θέρους και των διάφορων προβλημάτων που δημιουργούνται την περίοδο αυτή, σε σχέση με την σωστή χρήση των παραλιών, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους.
Οι παραθαλάσσιοι δήμοι της χώρας που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών, είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, που πρέπει να προστατεύεται ως υπέρτερο όλων αγαθό.
Οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας απαγορεύεται, όπως επίσης απαγορεύεται και η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές.
Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι προς τους οποίους απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καλούνται με τακτικές αυτοψίες που θα διενεργούν, να ελέγχουν την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας.
Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, καθώς και οι κατά τόπους Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού, προς όφελος πρώτιστα του συνόλου των πολιτών».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρτα: Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής από αυτοκίνητο


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από αυτοκίνητο στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 17χρονου.
Επίσης, σχηματίσθηκε συμπληρωματικά δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, σε βάρος 46χρονης, μητέρας του ανήλικου δράστη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, ο 17χρονος προχθές (21-06-2019) το βράδυ στην Άρτα, αφαίρεσε από το εσωτερικό αυτοκινήτου ένα κινητό τηλέφωνο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Έως τις 28 Ιουνίου η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης


Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως τις 28 Ιουνίου στην πληρωμή της δεύτερης δόσης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019.
Η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2019 αφορά όσους υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις 16 Ιανουαρίου με 31Μαΐου.
Όπως αναφέρει η υπουργική απόφαση δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν:
Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ για άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο και 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο και ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

24 κόμματα στην «μάχη» των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου


24 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων δήλωσαν στον Άρειο Πάγο το όνομα και το έμβλημά τους για τις επικείμενες εκλογές, ενώ την Κυριακή τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων Επικρατείας και το σύνολο των συνδυασμών σε όλες τις περιφέρειες.
Τα 24 κόμματα και συνασπισμοί είναι οι εξής:
1. Δημοσθένης Βεργής- Έλληνες Οικολόγοι
2. Νέα Δημοκρατία
3.  Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε)
4. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
5. Ελλήνων Συνέλευση- Αρτέμης Σώρρας
6. Ένωση Κεντρώων
7. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-ΕΕΚ Τροτσκιστές
8. Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος
9. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος-ΚΚΕ
10. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)- ΚΚΕ (μ-λ)
11. Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Μ-Λ ΚΚΕ
12. Απόφαση Ανάγκης, Μωραίτης Αντώνιος (ανεξάρτητος)
13. Λαικός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
14. Λαική Ενότητα
15. Μέρα 25
16. Αγροτικό κόμμα Ελλάδας (ΑΚΕ)
17. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ)
18. Δημοψηφίσματα Πρωτοβουλίας Πολιτών
19. Δημιουργία Ξανά -Θάνος Τζήμερος
20. Πλεύση Ελευθερίας- Ζωή Κωνσταντοπούλου
Συνασπισμοί
1. Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ)
2. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΚΙΝ.ΑΛ)
3. Συνασπισμός Περισσοτέρων Συνεργαζόμενων Κομμάτων, Λευκό (Λαικές Ενώσεις Υπερκομματικών Ομάδων) ΕΝ.Π.ΑΝ (Ενώσεις πολιτισμού και Ανάπτυξης) Α.Κ.Ε ( Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας)-Ελληνικό Όραμα
4. Άλλη Ελλάδα.

Αποτυχημένη ρινοπλαστική: Να τολμήσω μια δεύτερη επέμβαση;


Υψηλός είναι ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών που υποβάλλονται σε δεύτερη πλαστική επέμβαση για τη διόρθωση ατελειών της μύτης τους. Η αποτυχία αποκατάστασης της λειτουργικότητας ή το απροσδόκητο αισθητικό αποτέλεσμα της πρώτης ρινοπλαστικής τους οδηγεί στην απόφαση να ενδώσουν σε μια επανεγχείρηση, παρά την αναστάτωση και την παρέκκλιση από το πρόγραμμά τους. Και, σύμφωνα με έρευνες, τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν για την επιλογή τους, αρκεί να έχουν αποσαφηνιστεί ακριβώς οι κοινοί στόχοι ασθενούς και χειρουργού κατά τον σχεδιασμό της ρινοπλαστικής αναθεώρησης.
«Η ρινοπλαστική θεωρείται ως μία από τις πιο δύσκολες και απρόβλεπτες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο πρόσωπο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά αλληλοεξαρτώμενα ανατομικά στοιχεία και τρισδιάστατες δυνάμεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Επιπλέον, οι χειρουργοί πρέπει να αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα τόσο τις αισθητικές όσο και τις λειτουργικές προσδοκίες του ασθενούς. Συνεπώς, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών μετά από ρινοπλαστική είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις προσώπου. Ωστόσο, στοιχεία δείχνουν ότι ακόμα και όσοι υποβάλλονται σε επαναληπτική ρινοπλαστική μένουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, αρκεί την επέμβαση να την εκτελεί ένας έμπειρος ρινοπλαστικός και να έχει συμφωνηθεί εξ αρχής το αισθητικό αποτέλεσμα», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.