Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

 


Ποδαρικό με το δεξί για Παναθηναϊκό και Τερίμ.


Ο Μαντσίνι στο 11' έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και αριστερά, έκανε το σουτ με τον Κλέιμαν εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 25΄ ο  Πέρεθ έδωσε κάθετα στον Μπερνάρ, αυτός ξανά με κάθετη πάσα βρήκε τον Ιωαννίδη που με δυνατό άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Στο 48'  κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς ο οποίος με το κεφάλι έδωσε δίπλα του στον Βιλένα που με σουτ έκανε το 2-0.

Ο Παμλίδης στο 53’ μπήκε από τα αριστερά, εκμεταλλευόμενος το γλίστρημα του  Βαγιαννίδη, γύρισε για τον Ροσέρο, που δεν μπόρεσε να εκτελέσει με την πρώτη, αλλά το έκανε με τη δεύτερη, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 55’, ο Ιωαννίδης κάνει κεφαλιά-πάσα και τον Γεντβάι να κάνει κεφαλιά που έδιωξε η άμυνα του ΠΑΣ κοντά στη γραμμή.

Ο Αϊτόρ στο 59’, δεν βρήκε καλά την μπάλα μετά το γύρισμα του Βαγιαννίδη και αστόχησε από καλή θέση.

Στο 88’ ο Γκάρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Αράο έκανε σωτήριο τάκλιν.

Στο 90’+3’ ο Λέο να εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής, τον Μπρινιόλι να κάνει την επέμβαση.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ):

Μπρινιόλι - Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς - Ρούμπεν, Βιλένα (Ζέκα 80’), Μπερνάρ (61’ Τζούριτσιτς) - Μαντσίνι (Τσέριν 61’), Αϊτόρ (Βέρμπιτς 61’), Ιωαννίδης (Γερεμέγεφ 86’)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου):

Κλέιμαν - Σόρια, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Τσαούσης - Καραχάλιος, Ριέστρα (Λέο 70’), Τζίνο - Ροσέρο (Γκάρο 69’), Παμλίδης (Τζίμας 79’), Μπάλαν (Κόντε 69’)

Παρακάλαμος: Καθαρισμός και καλλωπισμός στην γέφυρα «Λεμπούσδας» για τον αγιασμό των υδάτων

 


Αγαπητοί συγχωριανοί

Σήμερα 3 Ιανουαρίου 2024 και ημέρα Τετάρτη προβήκαμε στον καθιερωμένο καθαρισμό και καλλωπισμό μέρος του ποταμού και της γέφυρας  «Λεμπούσδας» ώστε να είναι έτοιμη η θέση για τον καθαγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων αλλά και του εθίμου του χωριού μας για παν πολλά χρόνια της ρίψεως του Τιμίου σταυρού στα ύδατα του ποταμού.

Θέλω να ευχαριστήσω την δημοτική αρχή για την βοήθεια τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και υλικών για την επίτευξη του έργου.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Παρακαλάμου

Ανδρέας Λ. Δρίβας

Μίνι ανασχηματισμός στη σύνθεση της κυβέρνησης


 Μετά από απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τις ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη /Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Υφυπουργός Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Υπουργείο Υγείας: Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης :Υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας: Υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ   και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18.00.

Στις 26-27 Ιανουαρίου στην Αθήνα οι «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ

 


Την 24η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» στην Αθήνα διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου 106, Περιστέρι, 12134), από τις 10:00 έως τις 18:00.

Στη διήμερη εκδήλωση πρόκειται να συμμετάσχουν περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, που διαθέτουν πάνω από 2.500 θέσεις εργασίας, σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων και για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-Athina-2024

Θεοφάνεια στον Δήμο Κόνιτσας

 


Με κάθε επισημότητα θα εορτασθούν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Κόνιτσας το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στους ενοριακούς ναούς, θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. η τελετή Αγιασμού των Υδάτων για πρώτη φορά και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αώου ποταμού στην πέτρινη γέφυρα Κόνιτσας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Σε λειτουργία από 1 Ιανουαρίου ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου

 


Με αφορμή την λειτουργία του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτου που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου στο www.akinita.gov.gr  ο υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, κάλεσε τους συμβολαιογράφους να μπουν στην πλατφόρμα επισημαίνοντας ότι οι πράξεις τους θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα

Σε λειτουργία έχει τεθεί εδώ και δύο ημέρες (από την 1η Ιανουαρίου), ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου, ο οποίος στοχεύει να μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

«Οι πράξεις θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα – Τέλος οι πολύμηνες καθυστερήσεις» αναφέρει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Κυρανάκης σε διαδικτυακή του ανάρτηση τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που θα διευκολύνει τους πολίτες και θα αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία.

Με αφορμή την λειτουργία του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτου που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου στο www.akinita.gov.gr  ο υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, κάλεσε τους συμβολαιογράφους να μπουν στην πλατφόρμα επισημαίνοντας ότι οι πράξεις τους θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Παρακάλαμος: Αγιασμός των υδάτων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου

 


Αγαπητοί συγχωριανοί-συνδημότες

Το Σάββατο των Θεοφανείων (6-01-2024), μετά την καθιερωμένη Θεία λειτουργία θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην γέφυρα της "Λεμπούσδας" δίπλα από την κεντρική πλατεία.

Έπειτα στην αίθουσα του ΚΔΑΠ (δίπλα στο Δημαρχείο) θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Κοινότητας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Αντρέας

Δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής https://invoices.rae.gr τα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιανουάριο

 


Δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιανουάριο, συγκεντρωτικά για το σύνολο των προμηθευτών για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση https://invoices.rae.gr  και περιλαμβάνουν τις χρεώσεις για τα «πράσινα» τιμολόγια, που είναι υποχρεωτικά για όλους τους προμηθευτές, με κοινή φόρμουλα υπολογισμού τα «μπλε» που είναι σταθερά και τα κίτρινα (κυμαινόμενα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι χρεώσεις για τα πράσινα τιμολόγια κυμαίνονται από 13,635 έως 19,8 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ τα μπλε (σταθερά) κλιμακώνονται από 14,9 έως 36 σεντς και τα κίτρινα (όσα έχουν ανακοινωθεί) από 12,653 έως 16,69 σεντς.

Ο πίνακας περιλαμβάνει την πάγια χρέωση και την τελική τιμή προμήθειας του σχετικού μήνα, κατόπιν υπολογισμού τυχόν εκπτώσεων. Για τη διαφανή ενημέρωση των καταναλωτών, αναγράφεται η προϋπόθεση βάσει της οποίας χορηγείται η εκάστοτε έκπτωση.

Αναλυτικά οι πίνακες: https://invoices.rae.gr/

Μειώνονται οι χρεώσεις τραπεζών στα ΑΤΜ

 


Όπως αναφέρει η πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να μειώσουν τις χρεώσεις DAF από την Πρωτοχρονιά, 1η Ιανουαρίου του 2024. Αυτό αφορά στη χρέωση για κάθε συναλλαγή ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ με τη χρήση καρτών που έχουν εκδοθεί από άλλα ιδρύματα.

Συνεπώς  οι νέες χρεώσεις θα  είναι εξής:

Τράπεζα Πειραιώς: Το κόστος  θα είναι 2 ευρώ από 3 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Το κόστος  θα ανέρχεται στα 1,90 ευρώ από 2,60 ευρώ.

Alpha Bank: Το κόστος θα είναι 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ

Eurobank: Το κόστος  θα  ανέρχεται στο 1,80 ευρώ από 2,50 ευρώ

Attica Bank: Το κόστος θα είναι 1,50 ευρώ από 2 ευρώ

Οι  χρεώσεις αυτές θα πρέπει να είναι σταθερές για διάστημα 3 ετών, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα βάζει και ρήτρα επανεξέτασης για 2 επιπλέον έτη. Μάλιστα όσοι υπόχρεοι δεν συμμορφώνονται θα καλούνται να πληρώνουν νέο πρόστιμο, όπως αναφέρει η ίδια απόφαση.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου

 


Την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30:15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00.

Μαύροι κύκλοι: Πώς να τους “σβήσετε” και να δείξετε νεότεροι

 


Ολοκληρώνεται σύντομα και φέτος η εορταστική περίοδος, με οικογενειακές και φιλικές συναντήσεις, ενώ συχνά η διασκέδαση μας στέλνει για ύπνο τις πρώτες πρωινές ώρες. Όπως συμβαίνει πάντα, όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.

Το στρες της προετοιμασίας, η διατάραξη της ισορροπημένης διατροφής, τα επαναλαμβανόμενα ξενύχτια, η υπερκατανάλωση αλκοόλ και η παραμέληση της φροντίδας της επιδερμίδας έχουν αφήσει σημάδια κούρασης στο πρόσωπο. Και από τα πιο δυσάρεστα είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, η εμφάνιση των οποίων είναι πιο συχνή και έντονη αυτές τις ημέρες.

«Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται στις καταχρήσεις των ημερών και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλές αλλαγές στην καθημερινότητα και με κοσμητικές θεραπείες. Αν και για την εμφάνισή τους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο φταίει η αφυδάτωση, η στέρηση ύπνου, τα κοκτέιλ και το κάπνισμα, υπάρχουν και άλλες αιτίες που ορισμένοι άνθρωποι έχουν πιο σκούρο δέρμα στην “κοιλάδα των δακρύων”, ακόμα κι όταν αισθάνονται ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια», εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

Οι λόγοι μπορεί να σχετίζονται με κάποιο πρόβλημα υγείας, με τα γονίδια ή τη γήρανση, με περιβαλλοντικούς παράγοντες, προσωπικές επιλογές και συνήθειες ή να οφείλονται σε συνδυασμό αυτών. Η θεραπεία έγκειται στην εύρεση και καταπολέμηση της αιτίας που προκαλεί αυτήν την κουρασμένη και θλιμμένη όψη. Οι κυριότερες είναι: