Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Πίνδος Κόνιτσας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 1-1

 


Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής 

Σάββατο 8 Απριλίου 2023  

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ    3-0 α.α.     

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-4

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-1

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 4-0

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 3-0

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 0-2

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 0-0

Κυριακή 9 Απριλίου 2023  

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:30)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30)

Α.Ο. Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 3-2

* Ο Α.Ο. Αμπελοκήπων επικράτησε  με σκορ 3-2  της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο γήπεδο Λιμνοπούλας για την 2η αγωνιστική των Play Off του Α΄ Ομίλου της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Ο Α.Ο. Αμπελοκήπων προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Βλαχιώτη Αναστάσιου.

Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ισοφάρισε με γκολ του Μπάγια Ελευθέριου.

Ο Μάντζαρης Διονύσιος έκανε το 2-1 για στους γηπεδούχους.

Ο Λόκας Αδαμάντιος έκανε  το 3-1 για τον Α.Ο. Αμπελοκήπων.

Το τελικό 3-2 έκανε ο Ζελέλης Πάτροκλος στις καθυστερύσεις.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστική Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 8 Απριλίου 2023  

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 3-2

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ 2-0

Βαθμολογία  στον  Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 50

2.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 45

3.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 38

4.      Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 27

5.      Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 26

Ιωάννινα: Δυο συλλήψεις για κλοπή ρούχων

 


Συνελήφθη χθες  το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μια γυναίκα  σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, ενώ για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας συνεργού της.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες, εισήλθαν προχθές  το πρωί σε κατάστημα ειδών ένδυσης στα Ιωάννινα, από όπου αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης προϊόντα αξίας -300- ευρώ.

Οι αστυνομικοί, αφού ταυτοποίησαν τα στοιχεία τους, εντόπισαν και συνέλαβαν τη μία από αυτές, ενώ τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε σημείο κοντά στο σπίτι της, όπου τα είχε αποκρύψει και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος. 

Επίσης, προέκυψε ότι σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων με ποινής φυλάκισης (1) έτους για το αδίκημα της  κλοπής.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

 

Με Τσιντώτα και τύχη πήρε το βαθμό στο Περιστέρι

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο του Περιστερίου για την 3η αγωνιστική των Play Out της Super League.

Στο 7' ο Αγκιμπού έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, γύρισε, έκανε το συρτό σουτ και νίκησε τον Τσιντώντα για το 1-0 της ομάδας του Ατρόμητου.

Ο Ρομπάιγ στο 11' έκανε το σουτ με τον Τσιντώντα να μπλοκάρει.

Ο Τζίμας στο 27' έκλεψε τη μπάλα, προσπάθησε να κάνει την ντρίμπλα, και έδωσε την κάθετη στον Παμλίδη ο οποίος έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Γιαννιώτη και ισοφάρισε.

Στο 36' κεφαλιά του Παμλίδη από το ύψος του πέναλτι με τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Ο Κεσχρίντα στο 40΄ άλλαξε ωραία τη μπάλα, έκανε το σουτ με τον Τσιντώντα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 60' ο Κωτσόπουλος έκανε το σουτ με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 90΄ σέντρα-σουτ του Ρομπάιγ από τα δεξιά με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν):

Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηισαίας, Μαυρομμάτης, Γκονσάλες, Καμαρά, Κουέν (Φριντγιόνσον 81΄), Κλωναρίδης  (Τζοβάρας 74΄), Κωτσόπουλος  (Κιάρτανσον 74΄), Ρομπάιγ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Τσιντώτας, Τσάβος (Μπακαδήμας 58΄), Πήλιος, Μπορταγκαράι, Εραμούσπε, Τζίνο, Λιάσος, Ροσέρο  (Νίνης 64΄), Τζίμας, Σταματελόπουλος  (Μορέιρα 80΄),  Παμλίδης  (Μπάλαν 80΄).

Γιάννενα: Οκτώ συλλήψεις για την συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα

 

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα τα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οχτώ (8) άτομα, που εμπλέκονται σε υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα, ενώ επιπλέον έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τρία (3) άτομα, για τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Πρόκειται για άνδρες Ελληνικής καταγωγής, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμπλοκής, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι, τέσσερις (4) από τους συλληφθέντες διακομίστηκαν τραυματισμένοι από σημείο της πόλης των Ιωαννίνων στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι οι δύο από αυτούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις (4) άνδρες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν από τους επτά (7) υπόλοιπους κατηγορούμενους, που επέβαιναν σε τρία συνολικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τυγχάνουν οπαδοί άλλης ομάδας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή μεταξύ τους.

Στη συνέχεια, τα επτά (7) άτομα τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματά τους,  ωστόσο από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) απ’ αυτούς, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις.

Ο χώρος της συμπλοκής ερευνήθηκε από συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μεταλλικός σωλήνας, μήκος 14 εκατοστών,

πλαστικό πώμα πυρσού,

κουκούλα «full-face» και

ρολό ταμειακής μηχανής.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι δύο νοσηλευόμενοι συλληφθέντες κρατούνται φρουρούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι έξι (6) θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Ευχαριστήριο προς το ΕΚΑΒ Δολιανών-Ιωαννίνων για το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – Κάρπα - Ορθή Χρήση Απινιδωτή

 


Φίλοι συγχωριανοί - συνδημότες,

Χθες Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 (παγκόσμια ημέρα Υγείας) στην Κοινότητά μας υποδεχθήκαμε για το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – Κάρπα - Ορθή Χρήση Απινιδωτή, τον Διοικητή του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας κ. Τσοβιλη Μιχάλη, καθώς και Διασώστες Πληρώματος Ασθενοφόρου.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος και οι Αντ/ρχοι κ. κ. Φωτίου Αθανάσιος και Γιούνης Αναστάσιος.

Οι συμμετέχοντες (κατόπιν σειράς προτεραιότητας) έφθασαν τους 40 και για 4 ώρες παρακολούθησαν τους εκπαιδευτές να μας μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους γι'  αυτά τα "Μαθήματα Ζωής".

Μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τον Διοικητή, στον Δήμο Πωγωνίου για την στήριξη του και φυσικά σε όλους τους συμμετέχοντες που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο σεμινάριο.

Σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση στο χωριό μας να τοποθετήσουμε και Αυτόματο Απινιδωτή μετά από συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο.

Οι βεβαιώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθούν μέσω εμού σε όλους που παρακολούθησαν αυτήν την σημαντική εκδήλωση.

Η καθημερινή προσπάθεια θα συνεχιστεί με όλες τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Ενημέρωση πολιτών σχετικά με περιστατικά απάτης από επιτήδειους, που προσποιούνται υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου

 


Με αφορμή πρόσφατες προσπάθειες επιτήδειων να εξαπατήσουν πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ενημερώνει σχετικά με τον τρόπο δράσης τους.

Ειδικότερα, οι δράστες τηλεφωνούν σε δικαιούχους χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και τους ζητούν τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να τους καταθέσουν  δήθεν τα χρήματα.

Συστήνεται στους πολίτες, που λάβουν τέτοιου είδους τηλεφώνημα, να μην προβούν σε καμία ενέργεια, αν πρώτα δεν επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την αρμόδια υπηρεσία, καθώς και να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας εξαπάτησής τους.

Παρακάλαμος: Μεγάλη συμμετοχή στο σεμινάριο πρώτων βοηθειών

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου, στην αίθουσα ΚΔΑΠ το σεμινάριο πρώτων βοηθειών, κάρπα και χρήση αυτόματου απινιδωτή  από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και Δολιανών σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου και το Δήμο Πωγωνίου.

Δολιανά Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου

 


Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Δολιανών Πωγωνίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 8 Απριλίου

 


Το Σάββατο 8 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Ορθοπαιδική Χειρουργική: Σύγχρονες τεχνικές και ρομποτικά συστήματα

 


Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος και ισχίου είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στον γενικό πληθυσμό (10-15%), ιδιαίτερα σε ηλικίες άνω των 60 ετών και όλες οι διεθνείς μελέτες συνηγορούν ότι θα υπάρξει μια πολύ σημαντική αύξηση και αντιστοίχως και των επεμβάσεων, στα επόμενα χρόνια. Μόλις προ λίγων ετών τα χειρουργεία αυτά απαιτούσαν, τουλάχιστον για μια εβδομάδα, νοσηλεία του ασθενούς στον νοσοκομείο με πολύ έντονο πόνο και ακινησία για τις πρώτες 2-3 ημέρες, βάδιση με περιπατητήρα τύπου Π για ένα μήνα και τελική ικανοποιητική λειτουργικότητα μετά από χρονικό διάστημα που κυμαινόταν μεταξύ 3-6 μηνών.
«Οι ίδιοι οι ασθενείς περιέγραφαν την εμπειρία του χειρουργείου αυτού με μελανά χρώματα κυρίως λόγω του έντονου μετεγχειρητικού πόνου και της βραδείας αποκατάστασης. Τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει πολύ σημαντικές αλλαγές στην χειρουργική των αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος μιας και τα χειρουργεία αυτά υπό ορισμένες συνθήκες και αντίστοιχες ενδείξεις γίνονται σήμερα με νοσηλεία μιας ημέρας ή σε πολλές περιπτώσεις λίγων ωρών (fast track - outpatient surgery), χωρίς καθόλου πόνο και με πολύ μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης των ασθενών», τονίζει ο Νικόλαος Θ. Ροΐδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Ισχίου & Γόνατος,
Metropolitan General EKA-ESSKA Training Center. 

Και συνεχίζει, «Οι παράγοντες που έχουν συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την αλλαγή της χειρουργικής πρακτικής μας είναι πολλοί και διαφορετικοί και θα αναλυθούν περαιτέρω σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητή η πραγματική συμβολή όλων των σύγχρονων τεχνικών στην θεαματική βελτίωση των κλινικών αποτελεσμάτων των ασθενών μας. 

Οι ασθενείς συνήθως εντυπωσιάζονται από τον όρο «ρομποτική χειρουργική» και θεωρούν ότι είναι η σημαντικότερη αλλαγή των τελευταίων ετών, που έχει συμβάλλει στην παρατηρούμενη εξέλιξη της σύγχρονης χειρουργικής πρακτικής. 

Υπάρχει λοιπόν θεαματική αύξηση της ζήτησης για «ρομποτική αρθροπλαστική» γόνατος και ισχίου, μιας και υπάρχει η πεποίθηση στον γενικό πληθυσμό ότι έτσι εξασφαλίζεται ένα εξαιρετικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα».