Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ο Δήμος Ιωαννιτών για την οπαδική βία

 


Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την πρωτοφανή συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε στην πόλη μας.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν με τον πολιτισμό του τόπου μας, με τις αξίες του και δεν μπορούν να έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.

Αυτή τη στιγμή, η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό του νεαρού συμπολίτη μας που δίνει μάχη για τη ζωή του και εκφράζει την συμπαράστασή της στην οικογένειά του.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 61χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

 


Στη σύλληψη ενός 61χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 4858/2021 ”περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον εν λόγω αλλοδαπό, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν εντός των χειραποσκευών του, επιμελώς κρυμμένοι μεταξύ των ενδυμάτων, τρεις (03) σταυροί, πιθανόν βυζαντινών χρόνων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αρνητική γνωμοδότηση Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΜΠΕ αιολικού πάρκου στο Περιστέρι

 


Ομόφωνα  αρνητικά γνωμοδότησε σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου «Α.Σ.Π.Η.Ε., ισχύος 36,4 MW , στη θέση «Περιστέρι», των Δ.Ε. Εγνατίας και Μετσόβου του Δήμου Μετσόβου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης, εισηγήθηκε να υπάρξει αρνητική γνωμοδότηση, καθώς η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου διαπίστωσε ότι υπάρχουν σημεία που χρήζουν περαιτέρω αξιολόγησης.

Επίσης, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε. για τα έργα:

Ø  «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 63.000 κοτόπουλων πάχυνσης, στη θέση «Ντέτσικα», της Τ.Κ. Νέας Κερασούντας ,Δ.Ε. Φιλιππιάδας, του Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου».

Ø  «Υφιστάμενη πτηνοτροφική μονάδα, δυναμικότητας 15.900 πατρογονικών ορνίθων, εγκατεστημένη στην θέση «ΜΠΑΛΤΑΡΑΚΙΑ», Τ.Κ. Δροσοχωρίου, Δ.Ε. Παμβώτιδας, Δήμος Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Ø  «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 38.000 (152 Ι.Ζ.) πτηνών πάχυνσης, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί σε τμήμα του 311 αγροτεμαχίου αναδασμού Καστρίτσας, Δ.Ε. Παμβώτιδας, Δήμος Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Βασιλικό Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Βασιλικού Πωγωνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

 


Δημοπρατείται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας

Τη  δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για την Π.Ε. Πρέβεζας ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή) προϋπολογισμού € 3.661.904,95, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης με άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και των παρακάτω έργων:

·         «Διαμόρφωση χώρου συγκέντρωσης πλαστικών απορριμμάτων στην περιοχή “Όρμος Παναγιάς – Λωρίδα Σαγιάδας Δήμος Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας”», προϋπολογισμού 77.000 €  

·         Σύναψη συνεργασίας με  «Τεχνικό σύμβουλο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιοχής ρέματος Μπούση», προϋπολογισμού € 74.400.

·          «Άμεση επέμβαση για αποκατάσταση καθιζήσεων οδικού δικτύου προς Μιχαλίτσι», προϋπολογισμού € 205.000

·          «Άμεση αντιστήριξη πρανών της 45ης επαρχιακής οδού στα όρια του Ελατοχωρίου», προϋπολογισμού € 37.000.

·          «Άμεση αποκατάσταση ταμιευτήρων νερού στα ορεινά του Ζαγορίου», προϋπολογισμού € 102.000

·          «Άμεση αποκατάσταση καθίζησης στην 41η επαρχιακή οδό Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 65.720

Γιάννενα: Παρατείνονται τα μέτρα covid 19 στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα έως και 23 Απριλίου

 


Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των κρουσμάτων covid 19 και της διασποράς από συνοδούς των ασθενών καθώς και την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση με την έξαρση της εποχικής γρίπης, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι τα οποία ισχύουν Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των κρουσμάτων covid 19 και της διασποράς από συνοδούς των ασθενών καθώς και την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση με την έξαρση της εποχικής γρίπης, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι τα οποία ισχύουν έως και 23.04.2023:

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού ως ακολούθως,

Οι εμβολιασμένοι συνοδοί:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή κρίνεται υποχρεωτική η καθημερινή διενέργεια rapid test από τους συνοδούς των ασθενών, η οποία θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο (rapid test ημερήσιας ισχύος εισόδου στο Νοσοκομείο)

Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

Οι ανεμβολίαστοι συνοδοί:

υποχρεούνται πριν την έλευσή τους στο Νοσοκομείο, να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό έλεγχο (pcr), ισχύος 72 ωρών

Υπενθυμίζουμε ότι παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00-13:30 από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

Απαγορεύεται αυστηρά το επισκεπτήριο στα Ιατρικά Τμήματα του Νοσοκομείου μας.

Δήμος Πωγωνίου: Ευχαριστήριο για τη δωρεά τροφίμων

 


Ο Δήμος Πωγωνίου ευχαριστεί ιδιαίτερα την «Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε.» και το Super Market «Σκλαβενίτης» για την συνεχή προσφορά τους στο  Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο.

Η πρόσφατη δωρεά των δύο επιχειρήσεων σε φρέσκα αυγά και τρόφιμα μακράς διαρκείας θα προσφέρει ανακούφιση σε οικογένειες και δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Με την ευκαιρία, ο Δήμος Πωγωνίου απευθύνει έκκληση προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την δολοφονία του Άλκη και τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη

 


Μια ακόμη δολοφονική επίθεση με «οπαδικά» κίνητρα έλαβε χώρα στα Γιάννενα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, βλέπουμε την υποκρισία της πολιτείας και την απάθεια και αδράνεια των ΠΑΕ του Ελληνικού ποδοσφαίρου που συναντιούνται για να "λύσουν" τα προβλήματα αυτού, αλλά έχουν αφήσει τους οπαδούς των ομάδων τους να δρουν ανεξέλεγκτοι.

Όλοι πρόθυμοι να καταδικάσουν την βία στα σόσιαλ μίντια, να προβούν σε μεγάλες και βαρύγδουπες δηλώσεις και υποσχέσεις αλλά παράλληλα κάνουν τα στραβά μάτια στα εγκληματικά γεγονότα που διαδραματίζονται εδώ και χρόνια στη χώρα μας.

Το σημαντικό αυτή την ώρα είναι ότι ο 30χρονος Δημήτρης δίνει μάχη για την ζωή του και ελπίζουμε και ευχόμαστε να τα καταφέρει. Απαιτούμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Να μπει ένα τέλος στις δολοφονίες οπαδών και στην έξαρση της οπαδικής βίας.

Να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την δολοφονία του Άλκη και τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη και να γίνει σαφές το μήνυμα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Γιάννενα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καραγιάννη "Έγκλημα στη Μαύρη Θάλασσα", την Τρίτη 18 Απριλίου, ώρα 19:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής"


Παρουσίαση του νέου  βιβλίου του Γιάννη Καραγιάννη, με τίτλο  "Έγκλημα στη Μαύρη Θάλασσα", την Τρίτη 18 Απριλίου 2023, ώρα 19:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Δημήτρης Χατζής".

Δήμος Κόνιτσας: Συναυλία με έργα του συνθέτη J.S BACH, την Μεγάλη Τρίτη, στις 18.00

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H Μουσική Σχολή Δήμου Κόνιτσας παρουσιάζει τη Μεγάλη Τρίτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου συναυλία με έργα του συνθέτη  J.S BACH (1685-1750) στα πλαίσια της Εβδομάδας των Παθών.

Ερμηνεύουν μαθητές της μέσης και ανωτέρας σχολής, καθώς και η νεανική χορωδία.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Γαλίτης

Είσοδος Ελεύθερη

Παγκόσμια ημέρα κατά της νόσου του Πάρκινσον 11 Απριλίου: Τα πρώιμα συμπτώματα

 


Η νόσος του Πάρκινσον, η Παγκόσμια Ημέρα για την οποία έχει οριστεί η 11η Απριλίου, είναι μια προοδευτικά εξελισσόμενη νευροεκφυλιστική ασθένεια της μέλαινας ουσίας του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της ντοπαμίνης. Με άλλα λόγια είναι το αποτέλεσμα της καταστροφής των νευρικών κυττάρων που παράγουν τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη στον εγκέφαλο.

Εμφανίζεται στην πλειονότητα των ασθενών μετά την ηλικία των 60 ετών. Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες περίπου το 1% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 60, παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας αυτής. Σπανιότερα, η εκδήλωση της νόσου μπορεί να εμφανιστεί πριν την ηλικία των 50 ετών και αφορά περίπου το 10-15% των περιπτώσεων.

Η νόσος Parkinson χαρακτηρίζεται από:

·         Βραδυκινησία (βραδύτητα στο σχεδιασμό, την έναρξη και την πραγματοποίηση των κινήσεων)

και τουλάχιστον ένα από τα εξής:

·         Τρόμο (τρέμουλο) ηρεμίας συχνότητας 4-6Hz (ο οποίος ελαττώνεται με την κίνηση και εξαφανίζεται στον ύπνο)

·         Μυϊκή δυσκαμψία που, σε συνδυασμό με τον υποκείμενο τρόμο, δημιουργεί το «φαινόμενο οδοντωτού τροχού» κατά τις παθητικές κινήσεις των άκρων από το γιατρό

·         Αστάθεια, που οφείλεται σε απώλεια των αντανακλαστικών διατήρησης της όρθιας στάσης

Μαζαράκι Πωγωνίου: Παραδοσιακό γλέντι το βράδυ του Πάσχα

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζαρακίου διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι το βράδυ  του Πάσχα, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.

Δήμος Ζίτσας: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα από το Δήμο Ζίτσας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου

 


Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Ευχές από το Hellenic Healthcare Group

 


Ευχές από το Hellenic Healthcare Group