Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Άγιος Σπυρίδωνα Άρτας: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και παράνομη οπλοκατοχή

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, συνολικά (16.165) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη, σήμερα (04-03-2016) το μεσημέρι στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την κατοχή και τη διακίνηση λαθραίου καπνού από τον 56χρονο, διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
δύο νάιλον συσκευασίες με τριμμένο καπνό, συνολικού βάρους (1.465) γραμμαρίων
δύο κουτιά με τριμμένο καπνό, συνολικού βάρους (11.700) γραμμαρίων
μία νάιλον τσάντα με τριμμένο καπνό, βάρους (3.000) γραμμαρίων
μία αναλογική ζυγαριά
ένα κυνηγετικό όπλο, με ληγμένη άδεια κατοχής
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Άρτα: Σύλληψη 30χρονης ημεδαπής για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Συνελήφθη, σήμερα (04-03-2016) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 30χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Αναλυτικότερα, η 30χρονη, σήμερα το πρωί, πήγε σε φαρμακείο στην πόλη της Άρτας, όπου πραγματοποίησε αγορά φαρμάκων, καταβάλλοντας ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.
Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ: Εκδήλωση κατά του bullying, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου στη Δουρούτη Ιωαννίνων

Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ κατά του Bullying

          Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying), οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ αναλαμβάνουν δράση κατά του Bullying και μέσα από εικαστικές δημιουργίες, θεατρικά σκετς και χορευτικά δρώμενα και συγγραφή ποιημάτων για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους, θα αναδείξουν όλες τις πτυχές του προβλήματος αλλά και θα προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας του σχολικού εκφοβισμού.
          Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, πραγματοποιεί Εκδήλωση με εισηγητή τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου, κ. Γιώργο Νικολάου, με θέμα: «Cyberbullying και εθισμός στα videogames. Μια νέα μορφή εκφοβισμού. Πρόληψη και αντιμετώπιση». Στη συγκεκριμένη Εκδήλωση οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές δημιουργίες τους και θα περάσουν το μήνυμα, ότι θα πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αλλά και κυρίως να αποτρέπουμε τέτοιου είδους δυσάρεστες συμπεριοφορές.
          Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου στη Δουρούτη Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Αποφάσεις συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής


1ος ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ  ΘΕΜΑΤΩΝ    ΤΑΚΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ 26-01-2016
Α/Α ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ    ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ  ΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ

1    Προέλεγχος τρίμηνης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού  εσόδων εξόδων 4ου τριμήνου 2015.       ΟΜΟΦΩΝΑ
2    Έγκριση ανατροπής αναλήψεων υποχρεώσεων έτους 2015 (Π.Δ.113/2010).       ΟΜΟΦΩΝΑ
3    Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  04-03-2016 ενώπιον του  Ειρηνοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά ανακοπή της κ. Σκαματζούρα Δήμητρας του Αριστείδη κατά του Δήμου Πωγωνίου (σχετ.  αρ. 104/15 πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του Δήμου Πωγωνίου).       ΟΜΟΦΩΝΑ
4    Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  05-02-2016 ενώπιον του  Ειρηνοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά αγωγή του κ. Κούρου Ηλία του Χρήστου κατά του Δήμου Πωγωνίου σχετικά με την μίσθωση του εκτροφείου Δελβινακίου.       ΟΜΟΦΩΝΑ
5    Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  13-04-2016 ενώπιον του  Μονομελούς Εφετείου  Ιωαννίνων που αφορά έφεση της εταιρίας  «ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ – ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΑΤΕ» κατά του Δήμου Πωγωνίου και κατά της αρ.213/12 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.       ΟΜΟΦΩΝΑ
6    Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών εργασιών, παροχής υπηρεσιών και μεταφορών (άρθρο 67 Π.Δ.28/80) για το έτος 2016.       ΟΜΟΦΩΝΑ
7    Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών έργων για το έτος 2016.    ΟΜΟΦΩΝΑ
8    Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών & αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών και απευθείας ανάθεσης προμηθειών (άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2016.  ΟΜΟΦΩΝΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τρίτη (08-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (09-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Πέμπτη (10-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Σάββατο (12-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την ανάκληση της απόφασης πώλησης των τριών οικοπέδων στην περιοχή Αμπελόκηπους της πόλης των Ιωαννίνων από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ να ανακαλέσει την ηλεκτρονική πώληση των τριών οικοπέδων στους Αμπελόκηπους. Μία απόφαση που ήρθε μετά από πολύχρονους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και από την αποφασιστική συμβολή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας. Μία απόφαση που δείχνει ότι ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες πολιτικοοικονομικές συνθήκες είναι δυνατή η άσκηση μιας πολιτικής που θα προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια περιουσία και θα αποδίδει τους ελεύθερους χώρους στους πολίτες για τη δημιουργική αξιοποίηση τους από τους ίδιους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Το γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

22η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5/6 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Σ. Αλμυρός 5-03-16/15:45), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Αετός Πρωτόπαππας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 6-03-16/15:45), εκτός η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αετός Νήσου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 6-03-16/15:45)

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 15:45

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:45

ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ   
ΩΡΑ: 15:45

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
 
Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 5 Μαρτίου  2016
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ (15:45)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:45)
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ   (16:00)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (19:30)
Κυριακή 6 Μαρτίου  2016
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:45)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:45)
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:45)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (15:45)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:45)

''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'': Σάββατο και Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου 2016, στο Στάδιο Ταε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο

Το συνολικό πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων

Ντύθηκαν στα λευκά τα ορεινά χωριά της Ηπείρου

Μετά τη ραγδαία μεταβολή του καιρού πυκνό χιόνι έπεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα ορεινά της Ηπείρου.
Στα λευκά ντύθηκαν ορεινές περιοχές στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο, η Κόνιτσα και το Ζαγόρι.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έβγαλε στο επαρχιακό δίκτυο 19 μηχανήματα αποχιονισμού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα διαρκέσει ως το Σάββατο.

Προσοχή στις ανοιξιάτικες αλλεργίες συνιστούν οι ΩΡΛ

Την προσοχή μικρών και μεγάλων που είναι ευαίσθητοι στις αλλεργίες εφιστούν οι Ω.Ρ.Λ, καθώς  μπήκαμε στην Άνοιξη, κατά την διάρκεια της οποίας οι περισσότερες αλλεργίες βρίσκονται σε έξαρση.
Το χορό στις ανοιξιάτικες αλλεργίες  σέρνει η αλλεργική ρινίτιδα  που κάθε χρόνο την περίοδο αυτή ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Αυτοί που  γνωρίζουν την ευαισθησία τους και το υπεύθυνο αλλεργιογόνο που προκαλεί την αλλεργική ρινίτιδα θα πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να ακολουθούν πιστά τις ιατρικές οδηγίες  ώστε να απολαμβάνουν τις εξορμήσεις τους στην φύση χωρίς προβλήματα» αναφέρει ο  διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει: «όσοι την περίοδο της Άνοιξης έχουν συμπτώματα θα πρέπει να ζητήσουν την βοήθεια του γιατρού τους ώστε να εντοπίσουν το αλλεργιογόνο που τους ενοχλεί για να παίρνουν  την κατάλληλη θεραπεία».
Η αλλεργική ρινίτιδα προκαλεί φλεγμονή της βλεννογόνου της μύτης λόγω υπέρμετρης ευαισθησίας στη γύρη, τη χλόη, τη σκόνη, τις τρίχες και τα φτερά οικιακών ζώων. Συχνά εμφανίζεται μαζί με αλλεργική επιπεφυκίτιδα και άσμα.
ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΡΙΝΙΤΙΔΑΣ
Σύμφωνα με τους Ω.Ρ.Λ τα βασικά συμπτώματα που έχει κάποιος όταν προσβληθεί από αλλεργική ρινίτιδα είναι: