Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Ιωάννινα: Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα

 


Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης

Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την υπόθεση συμπλοκής με οπαδικά κίνητρα, που έλαβε χώρα την 07-04-2023 στα Ιωάννινα (σχετικό το από 08-04-2023 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες (11-04-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων για τα αδικήματα  της  απόπειρας ανθρωποκτονίας, συμπλοκής και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και περί φωτοβολίδων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα αρμοδίως.

Γκόνη Μαρίκα: Ευχές για το Πάσχα

 


Το Πάσχα είναι μια γιορτή αλληλεγγύης και ελπίδας!

 Εύχομαι να έχετε τη φώτιση αυτών των ημερών στη ζωή σας.

Ιωάννινα: Νόμιμη η εκλογή του Δημάρχου

 


Κρίθηκε από το Νομικό Συμβούλιο, επικυρώθηκε από το ΥΠΕΣ

Νόμιμη και με τον πλέον επίσημο τρόπο κρίθηκε η εκλογή νέου Δημάρχου στο Δήμο Ιωαννιτών.

Η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και η επικύρωσή της από το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει τέλος στο θέμα που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις και σε όλες τις αμφισβητήσεις που συνόδευσαν την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Το Νομικό Συμβούλιο εξέτασε την υπόθεση μετά από αίτημα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίασή του στις 20 Μαρτίου.

Στις 30 σελίδες αναλύεται όλο το νομοθετικό πλαίσιο και καταλήγει: «Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Τμήμα Γ’) γνωμοδοτεί κατά πλειοψηφία ότι σε περίπτωση κένωσης λόγω θανάτου της θέσης του δημάρχου του οποίου η παράταξη έχει συμπράξει με περισσότερες δημοτικές παρατάξεις, το σώμα εκλογής του νέου δημάρχου αποτελούν μόνον οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του εκλεγέντος δημάρχου, οι οποίοι και μόνο μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή νέου δημάρχου και όχι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τις δημοτικές παρατάξεις με τις οποίες είχε συμπράξει η παράταξη του αποβιώσαντος δημάρχου».

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για το Πάσχα

 


Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Η Μεγάλη Εβδομάδα, η εβδομάδα των Παθών, μας οδηγεί στο θαύμα της Ανάστασης στέλνοντας μήνυμα αγάπης και ελπίδας.

Ας αφήσουμε το Άγιο Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, να «πλημμυρίσει» τις καρδιές μας με τα πιο αγνά αισθήματα δίνοντάς μας δύναμη και αποφασιστικότητα να βρούμε ο καθένας μας το δρόμο της δικής του προσωπικής Ανάστασης.

Το σωτήριο Πάθος του Θεανθρώπου μας διδάσκει την υπομονή και την αγάπη και η θυσία του Χριστού θα πρέπει να αποτελεί για όλους μας το πιο λαμπρό αστέρι που θα καθοδηγεί τα βήματά μας.

Φίλες και φίλοι,

Σας εύχομαι από  καρδιάς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία και προκοπή!

Χρόνια πολλά!

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Μαρία Κεφάλα: Ευχές για το Πάσχα

 


Η υψηλότερη μορφή της άνοιξης είναι το ελληνικό Πάσχα... έχει γράψει ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

Ας διανύσουμε με καρτερία την εβδομάδα των παθών και ας υποδεχτούμε την άνοιξη με ελπίδα.

Το Πάσχα εξάλλου αποτελεί την πλέον συμβολική εμπειρία, όπου ο θρήνος και ο πόνος δίνουν την θέση τους στη χαρά και την αγαλλίαση της αναστάσεως.

Η ζωή θριαμβεύει νικώντας το σκοτάδι και τον θάνατο και αναγεννά ελπίδες και προσδοκίες. 

Με σύμμαχο την αισιοδοξία, την αλληλεγγύη και την ομόνοια εύχομαι σε όλους Πάσχα φωτεινό με προκοπή, δημιουργία και αυτοπεποίθηση για να πάμε τολμηρά πιο μπροστά και πιο ψηλά.

Χρόνια πολλά! Καλή Ανάσταση!

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Ευχές για το Πάσχα

 

Ευχές για το Πάσχα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Δήμος Πωγωνίου: Δημοπρατείται η Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι”

 


Σε σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης θα μετατραπεί η πλούσια φυσική ομορφιά της λίμνης Ριαχόβου και η ευρύτερη περιοχή, με την ολοκλήρωση του έργου «Ανάδειξη περιοχής “Ντοβρίτσι” Κοινότητας Ριαχόβου Δ.Ε. Άνω Καλαμά» το  οποίο είναι σε διαδικασία δημοπράτησης.

Με την  ανάδειξη της περιοχής “Ντοβρίτσι” Ριαχόβου, του 3ου έργου ενός φιλόδοξου project που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, θα ολοκληρωθεί  ο ενιαίος χώρος αναψυχής περιμετρικά της λίμνης Ριαχόβου  που θα καταλήγει στην Ιερομνήμη, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την ηρεμία και την επαφή με το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 278.254,00€ με Φ.Π.Α.24%, εντάχθηκε στο  Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» για το έτος 2021, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου και θα εκτελεστεί με χρηματοδότηση του προγράμματος αλλά και με ιδίους πόρους του Δήμου Πωγωνίου.



Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί συνέχεια του  έργου που εκτέλεσε ο Δήμος Πωγωνίου με τίτλο «Αξιοποίηση περιοχής νερόμυλου Ιερομνήμης Δ.Ε. Άνω Καλαμά» προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορούσε σε διαμόρφωση μικρών υπαίθριων χώρων αναψυχής και τοποθέτησης εξοπλισμού δασικής αναψυχής με καθαρισμό μονοπατιού μήκους 3 km το οποίο καταλήγει κοντά στην περιοχή της λίμνης και το οποίο θα συνδεθεί με το νέο έργο που θα κατασκευαστεί.

Για την ανάδειξη της περιοχής «Ντοβρίτσι» θα κατασκευαστούν έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζόπαγκοι, ψησταριές, κιόσκια κ.λπ.), θα γίνουν καθαρισμοί βλάστησης και διαμορφώσεις χώρων εστίασης (πικ-νικ), σήμανση διαδρομών και χώρων καθώς και διαμόρφωση μονοπατιών περιμετρικά της μικρής λίμνης που υπάρχει κοντά στον οικισμό του Ριαχόβου και μεταξύ των χώρων αναψυχής.

Παράλληλα, ο Δήμος Πωγωνίου θα προχωρήσει στον καθαρισμό των μονοπατιών που έχουν αναδειχτεί στο παρελθόν,  ώστε με την ολοκλήρωση του 3ου έργου να παραδοθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για την Δ.Ε. Άνω Καλαμά . 

Το δίκτυο είχε  σημανθεί και  περιλαμβάνει ορειβατικές και φυσιολατρικές διαδρομές, με επισκέψεις και στάσεις σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, γεφύρια, μύλους και περιοχές φυσικού κάλλους, με συνολικό μήκος περίπου 24 χιλιομέτρων.

        Περιοχή Καταρράκτη –ποταμός Καλαμάς

        Ευρύτερη περιοχή της Σιταριάς,

        Ορεινά Κουκλιών 

        Ευρύτερη περιοχή Αρετής

«Είναι ένα φιλόδοξο έργο που στοχεύει αφενός στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής κι αφετέρου στη δημιουργία ενός σημείου αναψυχής για τους δημότες. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περιοχή με πλούσιο φυσικό περιβάλλον που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σημείο αναφοράς στον τουριστικό χάρτη της περιοχής» τονίζει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης. 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πασχαλινές ευχές

 

Πασχαλινές ευχές από τον  Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται νέες αυξήσεις στα πάγια των παρόχων μονοφασικών, από 1η Μαΐου

 


Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας  (ΡΑΕ) με απόφαση της στις 30 Μαρτίου προχώρησε σε αναπροσαρμογή των χρεώσεων που αφορούν στην ισχύ σύνδεσης και την ενέργεια.

Οι νέες τιμές θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Μαΐου.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία εκ των ρυθμιζόμενων χρεώσεων η οποία εισπράττεται από τον Διαχειριστή Ελληνικoύ Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και προορίζεται για επενδύσεις και άλλες δαπάνες της εταιρείας.

Συγκρίνοντας τις νέες με τις τρέχουσες χρεώσεις το συνολικό κόστος που θα πληρώνει ένα νοικοκυριό με μονοφασική σύνδεση ισχύος 8 kVA θα ανέβει κατά 22%.

Μία οικογένεια που ηλεκτροδοτείται με τριφασική σύνδεση ισχύος 25 kVA θα επιβαρυνθεί κατά περίπου 77%.

Ωστόσο στο συνολικό κόστος του λογαριασμούς ρεύματος (μόνο οι ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις) για την πρώτη περίπτωση η συνολική επιβάρυνση είναι της τάξης του 2,5% και για τη δεύτερη περίπτωση 7,5%.

Μέχρι τώρα οι οικιακοί καταναλωτές της χαμηλής τάσης πληρώνουν για το δίκτυο διανομής ένα ποσό.

Γιάννινα: Αλλαγές στο ωράριο λειτουργία των ΚΟΜΥ, λόγω Πάσχα

 


Οι Κινητές Μονάδες Ιωαννίνων του ΕΟΔΥ ανακοίνωσαν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας λόγω Πάσχα.

Έτσι οι ΚΟΜΥ στην Περιφέρεια Ηπείρου θα λειτουργήσουν την Μεγάλη Πέμπτη από τις δώδεκα το μεσημέρι ως τις έξι το απόγευμα.

Οι δειγματοληψίες στα υπόλοιπα σημεία θα πραγματοποιηθούν με το σύνηθες  ωράριο.

Την Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν μόνο τα σταθερά σημεία στην Περιφέρεια και στο Εμβολιαστικό με ωράριο 11:30-17:00.

Από τις 15/04/2023 ως και 17/04/2023 δεν θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες. 

Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων: Ευχές για το Πάσχα

 


Ευχές για το Πάσχα από το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2023

 


Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2023

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου

2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής και μη παραλαβής Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ

3. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ ή Απόφαση Διοικητικού Δ/ντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ (παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%) ή Βεβαίωση μηχανογραφημένου μητρώου ΟΓΑ

4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και φωτοαντίγραφο αυτής

5. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της τελευταίας φορολογικής δήλωσης

6. Για την έκδοση νέας κάρτας δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες ή τρείς (3) για τυφλούς και Σοβαρά ή Σοβαρά ή Βαριά Νοητικά Υστερούντες

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Ευχές για το Πάσχα

 


Από τη διεύθυνση και το προσωπικό του Ζωγράφειου Σχολείου

θερμές ευχές για

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

με υγεία, ευτυχία και πρόοδο!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου

 


Την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00