Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 103ης επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων

Με την καθιερωμένη παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της 103ης επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Μπροστά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο παρέλασαν μαθητές, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων, στρατιωτικές και αστυνομικές μονάδες.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.  Θωμάς Μπέγκας,  ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος,  οι βουλευτές Ιωαννίνων κ.κ. Κώστας Τασούλας και Γιάννης Στέφος, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, εκπρόσωποι της τοπικής ηγεσίας του Στρατού, την Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.
Πριν την παρέλαση έγινε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον κ. Παυλόπουλο και δεξίωση στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε:

«Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων, την 21η Φεβρουαρίου 1913, και οι γενικότερες επιχειρήσεις στο Μπιζάνι, οι οποίες είχαν ως συνέχεια και την απελευθέρωση της Βόρειας Ηπείρου, αποτελούν μιαν από τις πιο σημαντικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας μας, δοθέντος ότι οδήγησαν, ουσιαστικώς, στην ένδοξη για την Ελλάδα λήξη του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, τουλάχιστον στο στρατιωτικό πεδίο. Ταυτοχρόνως, και με βάση την πικρή εμπειρία όσων επακολούθησαν υπό όρους εθνικού διχασμού, μας διδάσκουν, ιδίως κατά την κρίσιμη σημερινή συγκυρία, την αξία του ύψιστου αγαθού της ενότητας και της συνεννόησης ως προς την επίτευξη των μεγάλων εθνικών μας στόχων».

Έφυγε με το διπλό η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος από την Αμφιθέα (1-2)-Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Π.Α.Ο. Κόνιτσας και Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (2-2)-Διπλό που τον κρατάει ζωντανό στην υπόθεση της ανόδου πήρε ο Αγροτικός Αστέρας στην Περίβλεπτο (1-3)

*Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας αφού επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στην Περίβλεπτο του τοπικού ΠΑΣ με σκορ 3-1 και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία.
Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο 4' με τον Πασχάλη Ιωάννη.
Ο Αγροτικός Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του  και ισοφάρισε με τον Τσιγαρίδα Μανόλη στο 21'.
Ο  Μακρής Χρήστος έκανε την ολική ανατροπή στο 28΄ και ο Νταλάκας Χαράλαμπος διαμόρφωσε το  τελικό 1-3 στο 43'.
Οι φιλοξενούμενοι  τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς ο Κολιούσης Χρήστος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη στο 80΄.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Γκόνης Πέτρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Σκόρδος Κων/νος, Τσιότζιος Μιχαήλ, Κολιούσης Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Τσιγαρίδας Μανόλης (Σαντεντίν Δημήτριος 60΄), Νταλάκας Χαράλαμπος (Χαλιγιάννης Βασίλειος 70΄), Ζόta Αρσέν (Νάτσης Σταύρος 46΄), Ζόta Romeo 

*Σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για άνοδο στην Α' κατηγορία σημείωσε η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο γήπεδο της Αμφιθέας, κερδίζοντας τον τοπικό Αστήρ με 2-1.
Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Ηλίας Φορτούνης στο 17΄.
Οι γηπεδούχοι στο 56΄ ισοφάρισαν με τον  Κουκουθάκη Ιωάννη σε 1-1.

Το τελικό 1-2 για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος έκανε ο Ζενέλης Πάτροκλος στο 73΄.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Κώστας Κωνσταντίνος (Μπάγιας Ελευθέριος 55΄), Ντέλλας Κων/νος, Καρδάσης Γεώργιος,  Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος, Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας (Παπάζης Ιωάννης 74΄), Κατσαβριάς Βασίλειος (Μαγκλάρας Δημήτριος 80΄), Ζενέλης Πάτροκλος
*Μοιράστηκαν τους βαθμούς στο Δημοτικό Στάδιο της Κόνιτσας ο τοπικός ΠΑΟ και η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου αφού έμειναν ισόπαλοι με 2-2.
Η Αναγέννηση άνοιξε το σκορ στο 12΄ με τον Γιάτσε Gerti.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 23΄ με το Λάκκα Σπυρίδων και προηγήθηκαν με 2-1  στο 30΄ με τον Σπανό Αλέξανδρο.
Οι φιλοξενούμενοι   ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Καραμάνη  Αλέξανδρο στο 76΄.
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Βαλτάς Γεώργιος, Πότσης Ανδρέας, Τάσιος Αλέξανδρος, Γραμμόζης Γεώργιος, Μπάσιος Χρήστος, Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος, Δήμος Αναστάσιος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος (Θεοχάρης Αλέξανδρος 86΄)

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1-2
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 3-0
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1-1
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-3  
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 5-0
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-2
ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 3-1
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-3
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-0


Βαθμολογία (20η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 49
2. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 39 
3. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 39 
4. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 38
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 38
6. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 38
7. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 36
8. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 31 
9. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 30
10. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 29
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 26 
12. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 25  
13. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 24
14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 21 
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 20
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6  
18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (20-02-2016) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εισόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, αλβανικό διαβατήριο, το οποίο έφερε πλαστή άδεια διαμονής και πλαστή σφραγίδα εξόδου.
Το παραπάνω πλαστό έγγραφο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν στο Κομπότι Άρτας και στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (20-02-2016) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφερε, έναντι αμοιβής, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες, ηλικίας 39 και 44 ετών.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (20-02-2016) το βράδυ στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 60χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθησαν ως οδηγός και συνοδηγός, να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δύο υπηκόους Αλβανίας, 31 και 51 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις λαθρομεταφορές κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Αλλαγές σε Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ και προσλήψεις στο Δημόσιο

Αλλαγές και νέες ρυθμίσεις για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ και τις προσλήψεις στο Δημόσιο προβλέπει το νομοσχέδιο για τα μέτρα από το «παράλληλο πρόγραμμα» που ψηφίστηκε από την βουλή χθες.
Στο νομοσχέδιο αποσαφηνίζονται ζητήματα που αφορούν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Ξεκαθαρίζονται οι αμοιβές των ωφελούμενων των προγραμμάτων και προστίθεται αμοιβή και για νυχτερινή εργασία. Πιο συγκεκριμένα:
Α) Για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, η αμοιβή ανέρχεται σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ το μήνα. Για βραδινή εργασία, η αμοιβή θα είναι 24,76 ευρώ την ημέρα και όχι πάνω από 619 ευρώ το μήνα.
Β) Για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, η ημερήσια αμοιβή φτάνει τα 17,27 ευρώ και έως 431,75 ευρώ το μήνα. Για βραδινή εργασία, ανέρχεται σε 21,59 ευρώ και έως 539,75 ευρώ το μήνα.
Διευκρινίζεται ότι όσοι από τους ωφελούμενους απασχοληθούν σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, πρέπει να γίνει στο ΙΚΑ η αντίστοιχη καταβολή εισφοράς.
Σε άλλη παράγραφο του νομοσχεδίου, τονίζεται ο κυρίαρχος ρόλος που διαδραματίζει ο ΟΑΕΔ στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, που εκπονούνται. Πιο συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι ο Οργανισμός είναι ο αρμόδιος φορέας για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ωφελουμένων και την κατάρτιση του πίνακα γι’ αυτούς, τη σύζευξή τους με τις θέσεις απασχόλησης στους επιβλέποντες φορείς (Δήμοι, Περιφέρειες και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες), τη διενέργεια επιτόπιων επαληθεύσεων στους επιβλέποντες φορείς και τη καταβολή των αμοιβών στους ωφελούμενους και των ασφαλιστικών εισφορών στους επιβλέποντες φορείς.
Στη μοριοδότηση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, θα υπάρχουν στο εξής δύο νέες υποπεριπτώσεις, η ηλικιακή ομάδα και οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ.

18.500 προσλήψεις «αποκλειστικά» ανέργων σε 49 δήμους από τον Μάρτιο

Έως 18.500 άνεργοι σε 49 δήμους θα συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας «νέας γενιάς», που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά, που θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ακόμα και μέσα στον Μάρτιο θα έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από τα σημερινά.
Στην πρόσληψη 18.500 ανέργων για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών θα προχωρήσουν στο τέλος Μαρτίου 49 δήμοι από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Από την έως τώρα προετοιμασία που έχει γίνει, η αφετηρία των νέων προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Περάματος. Μόνο στο συγκεκριμένο δήμο, υπάρχει η πρόβλεψη για πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, με στόχο να προκύψουν έως 510 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα είναι δημότες της πόλης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα βρουν δουλειά για τους επόμενους 8 μήνες το 30% των μακροχρόνια ανέργων της συγκεκριμένης περιοχής, που έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια από την ανεργία.

Η Αλβανία, για μια ακόμη φορά, προκαλεί με τους «Τσάμηδες»

Εν Δελβινακίω τη  21η Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις:
         «Η Αλβανία, για μια ακόμη φορά, προκαλεί με τους «Τσάμηδες» την Ελλάδα. Και δεν φανερώνει απροκάλυπτα πλέον την αχαριστία της προς την Χώρα μας, από την οποία εχόρτασε το ψωμί, μετά την πτώση του Χοτζικού κομμουνιστικού καθεστώτος και για μακρά σειρά ετών · δείχνει και την περιφρόνησή της προς την απόφαση του Στρατοδικείου Ιωαννίνων, που καταδίκασε ερήμην τους περιβόητους «Τσάμηδες», αμέσως μετά τον Β  Παγκόσμιο Πόλεμο, για τα ανήκουστα εγκλήματά τους στην περιοχή της Θεσπρωτίας, κατά την διάρκεια πρώτα της Ιταλικής και στην συνέχεια της Γερμανικής Κατοχής. Το πιο φοβερό έγκλημά τους ήταν η εκτέλεση από τους Γερμανούς (με «τσάμικη» παρότρυνση και υπόδειξη) των 49 (σαράντα και εννέα) Προκρίτων της Παραμυθιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου 1943.
         Ήδη οι «Τσάμηδες», με παρακίνηση ασφαλώς της Κυβερνήσεως των Τιράνων, έκαναν προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Χώρας μας. Και διεκδικούν αποζημιώσεις πολλών δισεκατομμυρίων, καθώς και εδάφη της Ηπείρου σε περιοχές, μεταξύ των οποίων η Ηγουμενίτσα και η Πάργα!
        Την προσφυγή χαιρέτισαν με ενθουσιώδεις ανακοινώσεις οργανώσεις των «Τσάμηδων» στην Αλβανία και στις Η.Π.Α. Στην παράδοση του φακέλλου παρέστησαν εκπρόσωποί τους, οι οποίοι μάλιστα εδήλωσαν απροκάλυπτα, ότι στην κίνησή τους αυτή έχουν την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Δεν ξεύρω αν ο ισχυρισμός αυτός αληθεύει. Όμως, το μόνο βέβαιο είναι ότι στο πλευρό των «Τσάμηδων» έχουν ταχθή οι ακραίες εθνικιστικές Οργανώσεις των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Το περιεχόμενο του Φακέλλου είναι σε τρεις γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Στο πλαίσιο της κινήσεως αυτής των «Τσάμηδων», συγκροτήθηκε στην Ολλανδία, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου του περασμένου χρόνου, το «Εθνικό Συμβούλιο για την Τσαμουριά»...
        Αλλ’ ενώ οι εγκληματίες «Τσάμηδες» κινούν πάντα λίθον για να πάρουν ό,τι δεν τους ανήκουν, οι εν Ελλάδι κυβερνώντες κάνουν ταξιδάκια αναψυχής δεξιά κι’ αριστερά και μιλάνε επί παντός επιστητού. Μόνο για την Βόρειο Ήπειρο δεν μιλάνε, ενώ δεν φαίνεται να παρακολουθούν και τις κινήσεις των «Τσάμηδων», οι οποίοι, τελικά, «μας πιάσανε στον ύπνο»!
         Για μια ακόμη φορά, κρούω, όχι τον κώδωνα, αλλά την καμπάνα του εθνικού κινδύνου. Και ζητώ να σταματήση η νωχέλεια και η αδιαφορία μας. Για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Και όσα μας κάνουν εθνικά υπερήφανους σαν Έλληνες. Αλλοιώτικα, και η Βόρειος Ήπειρος και η εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος θα κινδυνεύσουν τα έσχατα. Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια. Γι’ αυτό, ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας, προτού να είναι - τραγικά και ανεπανόρθωτα-αργά».


(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Το Γυμνάσιο Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ώρα 9:30 μ.μ.

ΟΑΕΔ: 1.065.337 άτομα ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 17.676 άτομα (2,09%) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο καθώς ανήλθαν στα 1.065.337 άτομα.
Ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν εργασία διαμορφώθηκε στα 876.752 άτομα έναντι 858.802 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2015.
Εξ αυτών, το 51% βρίσκεται εκτός της αγοράς εργασίας για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.
Μεταξύ των δύο φύλων, το 60% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι γυναίκες και το 40% άνδρες.
Η πλέον πληγείσα ηλικιακή ομάδα είναι τα άτομα ηλικίας 30 έως 44 ετών, καθώς το ποσοστό τους ανέρχεται στο 40% και ακολουθούν τα άτομα ηλικίας 45 έως 54 ετών, με ποσοστό 22,5%.
Παράλληλα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων μη αναζητούντων εργασία υποχώρησε οριακά κατά 0,15% καθώς ανήλθε σε 188.585 άτομα από 188.859 προηγουμένως.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων τέλος, συρρικνώθηκε κατά 6,14% καθώς διαμορφώθηκε στα 175.278 άτομα έναντι 186.737 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2015.

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (22-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (23-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (24-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01 .00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (25-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (26-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. Σάββατο (27-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.