Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη του υφυπουργού κ. Γιώργου Αμυρά στο δασαρχείο Κόνιτσας

 


Στην ημερίδα με θέμα «Εκεί που σμίγουν τα Νερά με τα Γεφύρια» που διοργάνωσαν ο Δήμος Κόνιτσας, το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια, η ΚΕΔΕ, η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου παραβρέθηκε ο υφυπουργός κ. Γιώργος  Αμυράς.

Ο κ.  Αμυράς  παρουσίασε, το Εθνικό Σχέδιο για το πόσιμο νερό, τα σχέδια διαχείρισης λεκανών και τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας που έχουμε διαμορφώσει στο ΥΠΕΝ.

Ο υφυπουργός κ. Γιώργος  Αμυράς είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το δασαρχείο της Κόνιτσας.

 Είναι ο πρώτος υφυπουργός που έχει επισκεφτεί στην ιστορία το συγκεκριμένο δασαρχείο.

Ο υφυπουργός στη συνομιλία του με τον δασάρχη κ. Κωνσταντίνο  Τριάντη αλλά και τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δασαρχείου τόνισε ότι πρωταρχικός σκοπός της κυβέρνησης είναι το περιβάλλον και ο πολίτης και έκανε αναφορά στο πλάνο για το καλύτερο αύριο της δασικής υπηρεσίας.

Κάθ  ομολογία του δασάρχη κ. Τριάντη αλλά και των υπαλλήλων ο υφυπουργός κ. Αμυράς είναι γνώστης των προβλημάτων και των ελλείψεων του Δασαρχείου.

Τέλος έδωσε την υπόσχεση για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας είναι τεράστιας σημασίας για ένα δασαρχείο  το οποίο είχαν εγκαταλείψει και λειτουργούσε με την αυτοθυσία των υπαλλήλων του.

Τρεις συλλήψεις, παραποιημένα όπλα και θηλιές από τη Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

 


Τρία άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου να ασκούν θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου κατά τη διάρκεια της νύχτας και με παράνομα μέσα.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για την θήρα τριχωτών θηραμάτων, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας κατά τις νυχτερινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της ΤΚ Άνω Πεδινών του Δήμου Ζαγορίου, πραγματοποίησε έλεγχο σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν συνολικά τρία άτομα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε ανάμεσα στα καθίσματα του οχήματος ένα κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), εκτός θήκης, έτοιμο προς χρήση για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Το όπλο μάλιστα ήταν παραποιημένο, καθώς έφερε στη θαλάμη του τέσσερα (4) φυσίγγια, ενώ είχε προσαρμοσμένο στην κάνη του έναν φακό – προβολέα. Το όπλο κατασχέθηκε, όπως επίσης και συνολικά 66 φυσίγγια για θήρα τριχωτών θηραμάτων που βρέθηκαν στο όχημα και σε βάρος των τριών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα, ο ένας εκ των οποίων είναι και ο νόμιμος κάτοχος του όπλου, σχηματίστηκε δικογραφία.

Κατασχέθηκαν θηλιές σε Φούρκα και Ραδοβίζι

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ παράλληλα μετά από σχετικές καταγγελίες και αξιοποίηση πληροφοριών εντόπισε  και κατέσχεσε σε δύο περιπτώσεις, συρμάτινες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων.

Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται στην ΤΚ Φούρκας του Δήμου Κόνιτσας, όπου σε σημείο εντός του οικισμού εντοπίστηκαν θηλιές για την παγίδευση ζώων. Στο σημείο βρέθηκε ένας αγριόχοιρος σε προχωρημένη σήψη, καθώς και υπολείμματα από άλλα ζώα, που είχαν παγιδευτεί στις θηλιές.

Στη δεύτερη περίπτωση, επίσης μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε  στην ΤΚ Ραδοβιζίου του Δήμου Ζίτσας μία θηλιά παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, με παγιδευμένο έναν ήδη νεκρό αγριόχοιρο.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κανείς. Έτσι, συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής για το θήραμα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις οι θηλιές κατασχέθηκαν και υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, για οδικά έργα, ΣΜΑ

 


Ολοκληρώθηκαν οι οδικές συνδέσεις Εγνατία – Σούλι και Γέφυρα Μπαλντούμας- κόμβος Ζαγορίου

Την ολοκλήρωση δύο οδικών έργων – σύνδεσης με την Εγνατία Οδό ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.Το πρώτο έργο αφορά την οδική σύνδεση της Εγνατίας με το Σούλι. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης πρόκειται για ένα έργο που δίνει άλλη διάσταση στην περιοχή του Σουλίου, την οποία μπορεί να την επισκεφθεί ο κάθε επισκέπτης μέσω του κόμβου Ελευθεροχωρίου της Εγνατίας Οδού.

Το δεύτερο  είναι η ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης- διαπλάτυνσης του τμήματος της Εθνικής Οδού από τη γέφυρα Μπαλντούμας μέχρι τον κόμβο Ζαγορίου της Εγνατίας Οδού. Το τμήμα αυτό, μήκους περίπου 3 χλμ,- όπως είπε-  βοηθάει στην αποσυμφόρηση της περιφερειακής οδού και της πόλης των Ιωαννίνων από τα οχήματα που κινούνται από το βόρειο τμήμα  του νομού  Ιωαννίνων και την Αλβανία προς την Εγνατία.

Για τους Διευρωπαϊκοί άξονες

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα που υπάρχει με τα τμήματα των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων Ιωάννινα- Κακαβιά και Γέφυρα Καμπής- Πρέβεζα.

«Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας για το τι μέλλει γενέσθαι από τον κόμβο της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, όπως και για τον κόμβο Καμπής μέχρι την Πρέβεζα και όλο το παραλιακό δίκτυο. Για άλλη μια φορά θα πω ότι αυτά είναι διευρωπαϊκά δίκτυα και ό,τι θα  γίνει – αφού είχε μια στασιμότητα για πέντε περίπου χρόνια – θα γίνει μετά από συνεννοήσεις   με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το αρμόδιο Υπουργείο  Υποδομών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά, είπε ότι  η Περιφέρεια βοηθάει να ωριμάσουν αυτή τη στιγμή οι μελέτες. Ως προς τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για την αύξηση της κίνησης τα τελευταία χρόνια, σημείωσε ότι «πως την τελευταία πενταετία οι συντελεστές που μπήκαν για την κυκλοφοριακή φόρτιση είναι τόσο μεγάλοι, που δεν μπορεί να τους πιάσει κανένας οδικός άξονας. Και  από ότι  μαθαίνουμε δεν θα μπει πουθενά (για χρηματοδότηση από την Ε.Ε.) τετράιχνος δρόμος».

ΕΟΔΥ: Τριάντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.046 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τρεις θάνατοι σήμερα 2.046 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.046, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 643.055

(ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.487 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.639 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 298 (90.03%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 33 (9.97%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.122 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 216 (ημερήσια μεταβολή +33.33%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 190 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ.

 


Παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση στο κανάλι του Δήμου Πωγωνίου στο Youtube.

 

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 και της ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του ΥΠ.ΕΣ. αριθμ. 426/Α.Π. 77233/13-11-2020 [ΑΔΑ 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4], για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε να είστε παρόντες ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ στην TAKTIKH συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19.00.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πριν από τη συνεδρίαση θα σας σταλεί ηλεκτρονικά το Link  για να συνδεθείτε ηλεκτρονικά στην Τηλεδιάσκεψη.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση 9ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2021.

2. Έγκριση 5ης κατανομής ΣΑΤΑ 2021.

3. Έγκριση εκθέσεων πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πωγωνιου Β΄ εξαμήνου 2020 & Α΄ εξαμήνου 2021 [239 & 240 αποφάσεις Οικον. Επιτρ.]

4. Έγκριση παροχών ύδρευσης εκτός οικισμού.

5. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου [Αποφ. Οικον. Επιτρ. 235/2021]

6. Περί εγγυητικής επιστολής του Τ.Π. & Δανείων [όπως εκπέσει υπέρ του Δήμου, λόγω της μη τήρησης των όρων της σύμβασης μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου - κατάστημα στην Κοινότητα Καστάνιανης].

7. Περί εγγυητικής επιστολής του Τ.Π. & Δανείων [όπως εκπέσει υπέρ του Δήμου, λόγω της μη τήρησης των όρων της σύμβασης μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου – οικία στα Ιωάννινα].

8. Έγκριση παράτασης εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης, στη θέση «Άγιος Γεώργιος» Κοινότητας Δολιανών.

9. Έγκριση λύσης της σύμβασης μίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου-

Κατάστημα – Ξενώνας στην Κοινότητα Καστάνιανης.

 10. Επιχορήγηση Αθλητικών Σωματείων Δήμου

11. Άρση παραχώρησης της χρήσης του κτηρίου – Δημοτικού ακινήτου στον οικισμό «Βραστοβάς» Κοινότητας Λάβδανης, από την Αδελφότητα Βραστοβάς.

12. Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων [«Παύλος Μελάς» & «Καλπάκια»].

13. Χορήγηση αδείας κατασκευής οικογενειακού τάφου στο Κοιμητήριο της Κοιν/τας Ρεπετίστας.

14. Έγκριση Επέκτασης Δημοτικού Φωτισμού Οδών-Πλατειών στην Κοιν/τα Κάτω Ραβενίων.

Συνδρομή ΕΑΓΜΕ στην προσπάθεια επίλυσης των υδροδοτικών προβλημάτων σε Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου

 


Υδρογεωλογική αναγνώριση στα πλαίσια του έργου «Αντιμετώπιση Υδροδοτικών προβλημάτων σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους» πραγματοποίησε σε Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου κ. Νικολάου, τον προϊστάμενο του έργου κ. Κοντοδήμο και γεωλόγους, συνοδευόμενο από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη και Αντιδημάρχους μετέβη σε περιοχές του Δήμου προκειμένου να εκτιμήσει το υδατικό δυναμικό που θα μπορούσε να ενισχύσει την υδροδότηση του Δήμου.

Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις του κλιμακίου θα αναφερθούν σε έκθεση που θα παραδοθεί στο Δήμο το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμος Πωγωνίου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του στη διοίκηση της ΕΑΓΜΕ και στα στελέχη κ.κ. Νικολάου και Κοντοδήμο για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη βοήθειά τους στο αίτημα για τη συνδρομή στην προσπάθεια επίλυσης των υδροδοτικών προβλημάτων σε Κοινότητες του Δήμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνάντηση της κ. Μαρίας Κεφάλα με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη

 


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη είχε η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα υποδομών της περιοχής μας. 

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλευτή ότι εντός του 2021 θα ξεκινήσουν οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023, με κόστος που θα αγγίξει τα 15,5 εκ. ευρώ.

Επίσης την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο με τον Περιφερειάρχη και τους αρμόδιους φορείς για να συζητηθεί το θέμα του οδικού άξονα Γιάννενα - Κακαβιά.

POLYPHONIA: Διασυνοριακή περιοδεία-συναυλία Πολυφωνικών συγκροτημάτων από Αλβανία & Ελλάδα– συνάντηση δικτύου στην πλατεία Παρακαλάμου το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30

 


Ο Δήμος Πωγωνίου, στα πλαίσια του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και στα πλαίσια Διασυνοριακής Περιοδείας Πολυφωνικών Συγκροτημάτων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, υποδέχεται τους συνεργάτες του από την Αλβανική περιοχή παρέμβασης.

Το Έργο POLYPHONIA συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος Interreg IPA II CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Η Συναυλία θα λάβει χώρα στον Παρακάλαμο του Δήμου Πωγωνίου, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Σάββατο, με ώρα έναρξης 19:30 στην πλατεία.

Θα μας τιμήσουν με τη παρουσία τους τρεις πολυφωνικές ομάδες από την περιοχή της Αλβανίας και μία από την περιοχή του Πωγωνίου, συγκεκριμένα: ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού και τα συγκροτήματα «Birbili», «Selo» και «Arjiro».

 Στις 18:30, στη πλατεία Παρακαλάμου, θα προηγηθεί Συνάντηση του Δικτύου POLYPHONIA που οργανώνεται σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ. Ηπείρου (Επικεφαλής Εταίρος του Έργου) για ενημέρωση και τον προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων.

Σε μελλοντική ημερομηνία θα ακολουθήσει και δεύτερη συναυλία σε ελληνικό έδαφος, η οποία θα ολοκληρώσει τη Διασυνοριακή Περιοδεία Πολυφωνικών Συγκροτημάτων POLYPHONIA 2021.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Πωγωνίου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν περισσότερα από -45- κιλά ακατέργαστης κάνναβης


Στη σύλληψη δύο (2) ατόμων ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων χθες το πρωί στα Ιωάννινα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ημεδαπούς, που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.
Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι κατηγορούμενοι και κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διακριβώθηκε η εγκληματική τους δράση.


Ειδικότερα, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (8) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -44,8- κιλών, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, ο συνεργός του, οδηγώντας το δεύτερο αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός.
Εκτός από την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και τα αυτοκίνητα, κατασχέθηκαν ακόμη τα ακόλουθα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους:
• συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -500- γραμμαρίων,
• (4) συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -7,9- γραμμαρίων,
• -1.040- ευρώ,
• (4) κινητά και
• σουγιάς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δέκα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 96.382 έλεγχοι, από τους οποίους οι 55.429 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 321 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         103 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 99 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    22 στη Θεσσαλονίκη,

o    18 στην Ήπειρο,

o    18 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    10 στη Δυτική Ελλάδα,

o      9 στη Δυτική Μακεδονία,

o      6 στην Κρήτη,

o      5 στην Πελοπόννησο,

o      5 στη Στερεά Ελλάδα,

o      4 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      3 στη Θεσσαλία και

o      3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69.151 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66.189 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.962 των 150 ευρώ.

·         41 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    11 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    11 στη Αττική,

o      5 στην Ήπειρο,

o      5 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      5 στην Πελοπόννησο και

o      4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.273 ομοειδείς παραβάσεις.

· 177 παραβάσεις και 3 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη,

- συλλήψεις 2 ατόμων για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

- 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- μία παράβαση, σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε παντοπωλείο, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από εργαζόμενο και 300 ευρώ πρόστιμο, στον εργαζόμενο,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο, ιδιοκτήτη και πελάτη, καταστημάτων,

- 7 παραβάσεις, σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών από εργαζόμενο και 300 ευρώ πρόστιμο, στον εργαζόμενο.

Στην Δυτική Ελλάδα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, και πελάτες, καταστημάτων,

- μία παράβαση, σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια,

- 17 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, και πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις, σε επιχειρήσεις, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων,

- μία παράβαση, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Θεσσαλονίκη, 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Στερεά Ελλάδα, 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη, καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 13.549 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.475 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

1η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Νεοχωρόπουλου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 26-09-21/19:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2021

ΓΗΠΕΔΟ  ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 19:00

 

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής          

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (17:00)             

Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 - Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:00)                

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (17:15)          

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (17:00)            

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (19:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 08:00-15:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», 09:00-17:00

Σύβοτα Θεσπρωτίας, δημαρχείο, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Δέρμα: Θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού

 


Το καλοκαίρι πέρασε, οι διακοπές τελείωσαν και οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στη βάση τους ανανεωμένοι.

Όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος: Μπορεί μεν το καλοκαίρι και οι διακοπές να ξεκουράζουν το σώμα και το πνεύμα, από την άλλη πλευρά όμως ταλαιπωρούν το δέρμα και του προσθέτουν… χρόνια.

Η ζέστη το αφυδατώνει και το ξηραίνει, ενώ η έκθεση στον ήλιο αφήνει τα «σημάδια» της, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο εμφανή καθώς το μπρούτζινο χρώμα μάς εγκαταλείπει.

Νέες λεπτές ρυτίδες που κάνουν την εμφάνισή τους, παλιές που έγιναν πιο έντονες, πανάδες, χαλάρωση και αφυδατωμένη όψη είναι μερικά από τα «απομεινάρια» του καλοκαιριού, μία δυσάρεστη πραγματικότητα, που πολύς κόσμος αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Τα «σημάδια» είναι ακόμη πιο έντονα εάν δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης, έτσι ώστε να προστατευθεί το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της ζέστης και του ήλιου.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις!

«Για την αναζωογόνηση του δέρματος μετά το καλοκαίρι και την αντιμετώπιση των βλαβών που αφήνει πίσω του, υπάρχει μια σειρά μη επεμβατικών θεραπειών που του δίνουν τροφή και λάμψη, χαρίζοντάς του πιο νεανική όψη, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Περιλαμβάνουν βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση των ιστών και ενέσιμες θεραπείες με διάφορα υλικά, τα οποία επιλέγονται κατά περίπτωση», αναφέρει η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).