Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Από την 1η Απριλίου ξεκινούν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

 


Από την 1η Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα θα έχουν περίπου 120.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν θέσει σε ψηφιακή ακινησία τα οχήματά τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών για ολόκληρο το 2023.

Έτσι αν κάποιοι επανακυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Η άρση της ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ.

Με τους κωδικούς TAXISnet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.

Συμβάσεις για δύο νέα έργα στο Δήμο Ιωαννιτών

 


Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνουν δύο ακόμη έργα καθώς υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τους αναδόχους.

Το πρώτο έργο με προϋπολογισμό 744 χιλιάδες ευρώ αφορά στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Ιωαννιτών.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση θα αναπτυχθεί στα Καρδαμίτσια και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης, δύο γηπέδων αντισφαίρισης, καθώς και των περιμετρικών διαδρόμων κίνησης σε έκταση 25 στρεμμάτων περίπου.

Σήμερα η συγκεκριμένη έκταση είναι περιφραγμένη και διαμορφωμένη με αδρανή υλικά χωρίς να παρέχει την δυνατότητα ουσιαστικής χρήσης από τους κατοίκους.

Συνελήφθη ημεδαπή, σε χωριό των Βορείων Τζουμέρκων για το αδίκημα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος, κατ’ εντολή της ημεδαπής, προέβη παράνομα στην κοπή δέντρου που βρίσκονταν εξωτερικά οικοπέδου της σε χωριό των Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο επέπεσε σε καλώδια του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας από το Κ.Α.Π.Η. Κόνιτσας

Καλούνται όλες οι γυναίκες – μέλη του Κ.Α.Π.Η. Κόνιτσας να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. - 12:00 π.μ. στον χώρο του ΚΑΠΗ.

Η παρουσία σας θα είναι χαρά και τιμή για εμάς.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠΑ     Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ

Γεώργιος Σπανός                   Ειρήνη Χρηστίδη

Ιωάννινα: Την Πέμπτη η παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

 


Ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την περίοδο 2021-2027 έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.

Η δημόσια παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση του Σχεδίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη στις δέκα το πρωί αντί της Τετάρτης που αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω της απεργίας που προκηρύχθηκε.

Η παρουσίαση θα γίνει από τη μελετητική ομάδα σε φορείς και πολίτες.

Θα αναλυθούν τα στάδια εκπόνησης τα οποία περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά, τη δυναμική της περιοχής, τους Άξονες – Στόχους της Στρατηγικής και το Σχέδιο Δράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική σελίδα διαβουλεύσεων του Δήμου (http://www.diavouleusi.eu/ ) έχει αναρτηθεί το προσχέδιο της ΒΑΑ ώστε φορείς και πολίτες να γίνουν κοινωνοί και να καταθέσουν τις δικές τους παρατηρήσεις, επισημάνσεις αλλά και προτάσεις.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο, την Τετάρτη 8 Μαρτίου

 


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023.

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία η στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία

 


Με τη  συμμετοχή σε δύο ακόμη  διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συνεχίστηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου τον Φεβρουάριο. Η μία ήταν στην F.RE.E. Μονάχου Γερμανίας  (22-26 Φεβρουαρίου 2023) και  η άλλη στην I.F.T.  Βελιγραδίου Σερβίας. Και στις δύο εκθέσεις από τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε αναλυτική παρουσίαση της Ηπείρου ως προορισμός «τεσσάρων εποχών», ενώ η προβολή περιλάμβανε και συνεντεύξεις σε Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά Μέσα Ενημέρωσης των δύο χωρών.

Στη Γερμανία

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην F.RE.E. Μονάχου ήταν η 5η κατά σειρά. Η φετινή  F.RE.E. σημείωσε ρεκόρ με 160.000 επισκέπτες και 900 εκθέτες από 50 χώρες, ενώ η  επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Από την αποστολή της Περιφέρειας, εκτός της ολοκληρωμένης προβολής της Ηπείρου των «τεσσάρων εποχών»,  δόθηκε έμφαση και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αγορά της Βαυαρίας και γενικότερα της Γερμανίας, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών της που  διαμορφώνουν μόνοι τους το πρόγραμμα διακοπών.

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (5-3-2023) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, διαπιστώθηκε, μέσω και των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, ότι μετέφερε με τη μέθοδο της κατάποσης συσκευασία με ηρωίνη βάρους 13,20 γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ την εβδομάδα 6-10 Μαρτίου

 


Συνολικά 79,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 113.310 δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 6-10 Μαρτίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν:

  • 18 εκατ. ευρώ σε 750 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • 9,9 εκατ. ευρώ σε 25.560 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 28  εκατ. ευρώ σε 72.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 23 εκατ. ευρώ σε 13.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 700.000 ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας. 

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου

 


Τη Δευτέρα 6  Μαρτίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Πέρδικα, Παλαιό ΚΕΠ, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΚΥ Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Ρινοπλαστική: Πώς "διορθώνει" τη γήρανση της μύτης;

 


Αλλοίωση της αισθητικής αλλά και εμφάνιση λειτουργικών προβλημάτων είναι τα αποτυπώματα που αφήνει μερικές φορές ο χρόνος στη μύτη. Σε αντίθεση με τα οστά, που παύουν να αναπτύσσονται μετά την εφηβεία, το εκπληκτικό αυτό όργανο ανήκει στους σωματικούς ιστούς που συνεχίσουν να αλλάζουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής.

Όσο περνούν τα χρόνια οι δομές τείνουν να χάνουν τη δύναμή τους, το δέρμα να χαλαρώνει και η μύτη να αλλάζει σχήμα, μέγεθος και όγκο, ακολουθώντας… τη βαρύτητα. Η εξέλιξη αυτή έχει επιπτώσεις τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και στην αναπνοή, επηρεάζοντας την ψυχολογία και την υγεία των ανθρώπων άνω των 50 ετών.

Τα τελευταία χρόνια οι θεραπείες για την αποκατάσταση των συγκεκριμένων φυσιολογικών αλλαγών έχουν εξελιχθεί και πλέον οι γιατροί έχουν στη φαρέτρα τους μια ποικιλία υλικών και τεχνικών, συντηρητικών αλλά και επεμβατικών, που δίνουν τη δυνατότητα επιτυχούς αντιμετώπισης, απαλλάσσοντας από τις συνέπειες όσους η φύση δεν φέρθηκε με επιείκεια.

«Οι μεσήλικες μπορεί να δουν τη μύτη τους να μεγεθύνεται σημαντικά - στους άνδρες η αύξηση φθάνει περίπου στο 30% του αρχικού όγκου της και στις γυναίκες στο 20%. Ακόμα κι αν η μύτη κάποιου είχε τις ιδανικές αναλογίες για το μέγεθος και το σχήμα του προσώπου κατά την εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, μετά από τα 45 - 50 μπορεί να αρχίσει να φαίνεται μεγάλη, βολβοειδής ή μακριά.