Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Δίκτυο παρακολούθησης των αερίων ρύπων στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας εξαιτίας της λειτουργίας του ΟΕΔΑ Φυλής

 


Δίκτυο παρακολούθησης των αερίων ρύπων στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας εξαιτίας της λειτουργίας  του ΟΕΔΑ Φυλής,  με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Αθήνα, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, 18 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ύστερα από πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών από τους Δήμους Πετρούπολης, Ιλίου, και Αγίων Αναργύρων – Καματερού σχετικά με την ασφυκτική κατάσταση που βιώνουν εξαιτίας της εκπομπής δυσάρεστων οσμών και επικίνδυνων για την υγεία τους, αιωρούμενων σωματιδίων, από τη λειτουργία της ΟΕΔΑ Φυλής και θέτουν το ερώτημα γιατί στους παραπάνω Δήμους δεν λειτουργεί σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης ενώ παράλληλα τονίζουν ότι δεν έχει υπάρξει λύση του ζητήματος εκ μέρους των αρμοδίων (ΕΔΣΝΑ, Περιφέρεια Αττικής).

ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ για την επικείμενη κακοκαιρία και τον χιονιά που αναμένεται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μάλιστα, το νέο κύμα κακοκαιρίας ονομάστηκε «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα «Μπάρμπαρα» («BARBARA») στη χώρα μας από την Κυριακή (05.02.2023).

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού:

Χιονοπτώσεις

Α) Την Κυριακή (05/02/2023) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική.

Πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.

Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων καθώς και της Κρήτης. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.

Β) Τη Δευτέρα (06.02.2023) κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Γ) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή (05.02.2023) αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.

Δ) Την Τρίτη (07.02.2023) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Χαμηλές θερμοκρασίες

Από την Κυριακή (05.02.2023) αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις άνεμοι

Από την Κυριακή (05.02.2023) το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη (07.02.2023) στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα υπάρχουν στην ανάλυση της καιρικής κατάστασης, καθώς επίσης στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr ) και το λογαριασμό της στο twitter (@EMY_HNMS).

Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα δελτία επικαιροποιούνται τουλάχιστον ανά δωδεκάωρο.

Δύο ημεδαπές κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν με τι χρήση βίας 360 ευρώ από ηλικιωμένο σε περιοχή της Άρτας


Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ληστεία, η οποία έγινε προχθές (01-02-2023) το πρωί σε περιοχή της Άρτας.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, αρχικά μία από τις κατηγορούμενες προσέγγισε ηλικιωμένο με το πρόσχημα της πώλησης λουλουδιών και ακολούθως, από κοινού με τη συνεργό της, του επιτέθηκαν με χτυπήματα και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -360- ευρώ

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε συναντήσεις Β2Β, στην τουριστική έκθεση ITB 2023 στο Βερολίνο

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», πρόκειται να συμμετάσχει με φυσική παρουσία ως αυτόνομος εκθέτης, στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαρτίου 2023 στο Βερολίνο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, σκοπεύει να διαθέσει ένα εισιτήριο εισόδου και δωρεάν συμμετοχή στην πλατφόρμα οργάνωσης B2B συναντήσεων.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις οδηγίες που θα ανακοινώσει η ΙΤΒ, μέσω της εγγραφής στην πλατφόρμα.

Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: e.chanoglou@encore.com.gr  τη φόρμα συμμετοχής ως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023.

Τα εισιτήρια εισόδου θα είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται.

Για περαιτέρω πληροφορίες κα Ελένη Χανόγλου, τηλέφωνο 2310 407071.

Ανοιχτή η Εγνατία οδός για φορτηγά και λεωφορεία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με νεότερη Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αίρονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν επιβληθεί σε τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (σχετ. η από 03-02-2023 Ανακοίνωση), λόγω εξασθένισης των καιρικών φαινομένων.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: «Να αποσυρθεί το Π.Δ.85/2022, λαιμητόμος του Πολιτισμού και των ανθρώπων του»

 


Οι καλλιτέχνες όλης της χώρας με κινητοποιήσεις και απεργίες, αντιδρούμε στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης ''τσίρκο'', που αφορά στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των ανθρώπων που εργάζονται για τον πολιτισμό και ζητούμε την απόσυρση του Π.Δ.85/2022.

Απέναντι σε μία κυβέρνηση που κωφεύει υποβαθμίζοντας τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, βρισκόμαστε στους δρόμους παλεύοντας για το δίκιο μας.

ΔΕΝ είμαστε οι ''ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ'' όπως θέλει να μας παρουσιάζει μια απολίτιστη ηθικά και κοινωνικά κυβέρνηση.

Είμαστε ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ αυτού του τόπου. Διεκδικούμε το αυτονόητο.

ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.  Υπέρτατο όπλο μας η απεργία.

Από τη σκηνή του θεάτρου, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο οδικό δίκτυο των Δήμων Κόνιτσας, Μετσόβου και Ζαγορίου

 


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, η οποία αποσκοπεί στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ισχύουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση):
 Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από την 72,900 χιλιομετρική θέση (Κόμβος Παμβώτιδας) έως και την 120,800 χ/θ (Κόμβος Παναγιάς) του αυτοκινητοδρόμου Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα:
– οδικής βοήθειας
– εκχιονιστικά
– εκτάκτου ανάγκης
 Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων σε όλα τα οχήματα, στο παραπάνω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου.

 Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων σε όλα τα οχήματα, στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο των Δήμων Κόνιτσας, Μετσόβου και Ζαγορίου.

Η παραπάνω απόφαση ισχύει έως την εξασθένιση των φαινομένων.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: «Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας»

 


Με αφορμή πληροφορίες για επικείμενο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολιτών μας στην Ανατολή Ιωαννίνων, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ανθρώπους των οποίων η καθημερινότητα βάλλεται με τόσο βάναυσο τρόπο και στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Διευκρινίζουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι: επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί α’ κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της και υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν από οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφυγών από τους  νόμους Κατσέλη – Σταθάκη. 

Το Μάρτιο του 2019 θεσπίσαμε το νόμο 4605 στο πλαίσιο του οποίου καθιερώθηκε η διαδικασία ρύθμισης χρεών με τις τράπεζες για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Ο νόμος αυτός καταργήθηκε από την ΝΔ η οποία νομοθέτησε τον νέο πτωχευτικό νόμο 4738/27.10.2020 ο οποίος κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας.

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:

Τo Σάββατο 04-02-2023:

Α) Από ώρα 08:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Δολιανά (πέριξ χοιροστασίου κ. Αλεξίου), Αγίος Γεώργιος Δολιανών  και Φ/Β πάρκα της περιοχής, Άνω Ραβένια, Μαυροβούνι,  πέριξ των ποιμνιοστασίων κ. Τσουμάνη – κ. Μεντή – κ. Τσιόκου και εργοστασίου κ. Μπίντου.

Β) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Νεγράδες πέριξ του χοιροστασίου κ. Ευάγγελου Αλεξίου.

Την Κυριακή 05-02-2023:

Α) Από ώρα 08:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Ιωάννινα στην Λεωφόρο Σταύρου Νιάρχου από το ύψος και πέριξ Ζαχαροπλαστείου «ΔΙΕΘΝΕΣ», πέριξ Κέντρου Όρασης Ηπείρου –  Κέντρο Φυτοπροστασίας – είδη κηπουρικής VALENTINA – φαρμακείο κ. Μαντζάρα – εγκαταστάσεις αστικών ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (πρατήριο φυσικού αερίου) – Εκπαιδευτήρια Γένεσις – ταχυμεταφορές ΕΥΡΩΠΗ – Ζωγράφειο Εκπαιδευτήριο – Γήπεδα 5Χ5 Πεδινής, τμήμα Πεδινής πέριξ Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, OLYMPION Κέντρο Αποθεραπείας.

Β) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Τμήμα Περάματος, πέριξ ξενοδοχείου ¨GREEN ESCAPE HOTEL¨, νεκροταφείου, επιχείρησης αλουμινίων κ Γεροδήμου και πτηνοτροφείου Μούμα. 

Γ) Από ώρα 13:00 μ.μ. έως 15:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Λιμνοπούλα στις οδούς Αχέροντος, Κωνσταντινουπόλεως, πέριξ του ξενοδοχείου The Lake και επιχείρησης υπεραγοράς κρεάτων Παπαμάνος.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.

Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

 

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Α.Ο. Σταυρακίου 2009 5-02-23/15:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ  ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΩΡΑ: 15:15

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (15:30)

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Σ.ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (16:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (17:45)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:30)

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:30)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:30)             

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:30)

Απαγορευτικό σε φορτηγά και λεωφορεία λόγω χιονόπτωσης, στην Εγνατία οδό

 


Στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τον Κόμβο Ιωαννίνων μέχρι και τον Κόμβο Παναγιάς, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λεωφορείων, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

12η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου, στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 5-02-23/15:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ     

ΩΡΑ: 15:30

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

 

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:30)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023   

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)   

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (15:30)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ - Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  (15:30)

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:30)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

 


Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Αμπελόκηποι, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κοινοτικό Κατάστημα Μπάφρας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00,

Απάντηση Περιφερειάρχη για την κίνηση φορτηγών στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων μέσω Περάματος

 


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέγνωσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της γραπτής απάντησης που έδωσε στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την «Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων βαρέως τύπου στην Ε.Ο. από τη διασταύρωση Περάματος έως την Παναγιά Τρικάλων».

Όπως ανέφερε – μεταξύ άλλων- η Περιφέρεια βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. προκειμένου να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης που να υποδεικνύουν στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων την εναλλακτική διαδρομή του οδικού άξονα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στα λειτουργικά τμήματα της Εθνικής οδού Ιωαννίνων- Μετσόβου- Τρικάλων.

Ειδικά το τμήμα Πέραμα- Μέτσοβο (στην περιοχή Μπαλντούμας) αποτελεί την είσοδο/ έξοδο όλων των οχημάτων που κινούνται προς το Βόρειο τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προβεί στη διαπλάτυνση των στροφών της Μπαλντούμας.

Θεραπευτικές εξελίξεις στις κακοήθειες του γαστρεντερικού συστήματος

 


Για πολλά χρόνια, το άκουσμα και μόνο της διάγνωσης μίας κακοήθειας στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων ισοδυναμούσε με μία άσχημη κατάληξη. Ευτυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια, πολλά όπλα έχουν προστεθεί στη φαρέτρα των ογκολόγων και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην αντιμετώπιση του συνόλου των κακοηθειών.

Μάλιστα, οι εξελίξεις στην αντι-νεοπλασματική θεραπεία υπερβαίνουν πλέον τις προβλέψεις των προηγούμενων χρόνων, με αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης, βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων, βελτιστοποίηση των θεραπειών με τη χρήση στοχευτικών παραγόντων και της ανοσοθεραπείας και σε πολλές περιπτώσεις προσφέροντας πλήρη ίαση.

«Ως γνωστόν, το ανοσιακό σύστημα είναι πολύ σημαντικό, διότι αφενός αποτελεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού έναντι ξενιστών και αφετέρου συμβάλλει στην αντιμετώπιση καρκινικών κυττάρων. 

Η ανοσοθεραπεία είναι θεραπεία που χρησιμοποιεί συγκεκριμένα τμήματα του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του ασθενή για να καταπολεμήσει παθήσεις όπως ο καρκίνος. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: είτε προκαλώντας ή πιέζοντας τις φυσικές δυνάμεις του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος να ανακαλύψει και να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα, είτε παρασκευάζοντας βιολογικά μόρια στο εργαστήριο που είναι ακριβώς όμοια με τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία χρησιμοποιούνται στη βελτίωση του τρόπου δράσης του αμυντικού μηχανισμού εναντίον των καρκινικών κυττάρων», εξηγεί ο κ. Νικόλαος Κεντεποζίδης, MD, MSc, PhD, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Δ’ Ογκολογικής Κλινικής Metropolitan General.