Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Παρακάλαμος: Αποκριάτικο πάρτι, για τους μικρούς μαθητές


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου διοργάνωσε αποκριάτικο πάρτι την Παρασκευή 8 Μαρτίου, για τους μικρούς μαθητές.

Κίνηση Καθαρός Καλαμάς: Παράνομη κοπή δέντρων στον ποταμό Καλαμά

Καλαμάς, στον κάμπο της Βελλάς.
Ποιος κόβει τα δέντρα και γιατί;
Υπάρχει κάποια άδεια;

Συνάντηση εργασίας Ριζόπουλου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, στο γραφείο του στην Κοζάνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σπύρος Ριζόπουλος ενημερώθηκε αναλυτικά για το ειδικό πρόγραμμα πρόσληψης περίπου 1.000 επιστημόνων που υπέβαλλε ο κ. Καρυπίδης στο υπουργείο Εργασίας και εγκρίθηκε με τη δέσμευση ποσού 10 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παράλληλα, μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας στις όμορες περιφέρειες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Αποκριάτικο γλέντι του ΚΗΦΗ Κουκλιών Πωγωνίου


Με επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, το αποκριάτικο γλέντι του ΚΗΦΗ Κουκλιών στο Μαυρονόρος  Πωγωνίου.





Ο Δήμος Πωγωνίου συμμετείχε στη Γ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με λίμνες


Στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Δήμο Πλαστήρας, συμμετείχε ο Δήμος Πωγωνίου ως νέο μέλος.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης μίλησε για τα σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία που προσφέρει το δίκτυο και παρουσίασε μέσω οπτικοακουστικού υλικού τις ομορφιές και τα πλεονεκτήματα της περιοχής.
«Έχουμε την τύχη και την ευλογία να ζούμε σε έναν τόπο άφθαρτο και ανόθευτο. Το Πωγώνι αποτελεί έναν διαφορετικό προορισμό για ταξιδιώτες που αναζητούν το αυθεντικό και ανεπιτήδευτο. Η ζωογόνα φύση, το τοπίο που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και η φιλοξενία των κατοίκων αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Στόχος μας είναι η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τους δημότες μας» σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Ο κ. Καψάλης έκανε παράλληλα  εκτενή παρουσίαση των δύο λιμνών που διαθέτει στα όριά του, της λίμνης «Ζαραβίνα» και της λίμνης Ριαχόβου που είναι γνωστή και ως «Ντοβρίτσι».
«Η ανάπτυξη  και αξιοποίηση των λιμνών, πάντα στα πλαίσια που ορίζει η περιβαλλοντική ευαισθησία, αποτελεί κύριο σκοπό για το Δήμο Πωγωνίου. Πρόκειται για δύο «θησαυρούς» που πρέπει να προφυλαχτούν και συγχρόνως να παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πωγωνίου.
Βασικοί στόχοι του Δικτύου είναι:
• Η ορθή περιβαλλοντική διαχείριση λιμνών και περιβάλλοντος χώρου σε σχέση με το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον.
• Η δημιουργία Ευρωπαϊκού Χάρτη καταγραφής Χλωρίδας, Πανίδας και Δρυμών.
• Η δημιουργία Ευρωπαϊκού χάρτη λιμνών.
• Η Έρευνα – Εκπαίδευση πολιτών και φορέων για την ποιότητα και την χρήση των υδάτινων πόρων.
• Η Έρευνα – Εκπαίδευση /Τηλεκπαίδευση Πολιτών και Φορέων για την ποιότητα και τη χρήση των Υδάτινων Πόρων.
• Η Πράσινη Ανάπτυξη.
• Η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνείδησης,
• Η καθιέρωση Βραβείου Ορθής Διαχείρισης των Λιμνών.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΙΝΠΚΑ Ηπείρου: Συμβουλές για ένα ασφαλές Σαρακοστιανό τραπέζι


To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, ενημερώνει τους Καταναλωτές για το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και όλης της Σαρακοστής.
Γενικά, όλα τα τρόφιμα που στολίζουν τα Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα.
Τι πρέπει να ξέρετε:
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι οι διατροφικές ιδιαιτερότητες της Καθαρής Δευτέρας και της Σαρακοστής γενικότερα χρειάζεται να συνοδεύονται από ορισμένους κανόνες
ΛΑΓΑΝΑ:
Πρωταγωνιστικό προϊόν. Η λαγάνα θέλει προσοχή γιατί αν είναι -και συνήθως είναι λόγω μεγάλης ζήτησης– άψητη, προκαλεί διαταραχές στο στομάχι. Η παραδοσιακή λαγάνα δεν διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί που προμηθευόμαστε καθημερινά .Παρασκευάζεται από το ίδιο αλεύρι, με το κοινό ψωμί και  όμως η τιμή της είναι μεγαλύτερη, από αυτή του κοινού ψωμιού.
Αν συνυπολογίσουμε και το μικρότερο βάρος της, τότε η τιμή είναι δυσανάλογα υψηλή. 
ΤΑΡΑΜΑΣ:
Προϊόν πλήρες συνθετικών χρωμάτων από διατηρημένα αυγά ψαριών. Προσοχή στη δυσοσμία και/ή στην ξινή γεύση. Προτιμήστε τον τυποποιημένο. Αποφύγετε τον ταραμοπολτό στον οποίο προστίθενται αμυλούχες ουσίες. Μη φάτε πολύ.
Η ταραμοσαλάτα καλύτερα να παρασκευάζεται στο σπίτι, από ταραμά ποιότητας, γιατί έτσι αποφεύγουμε τις χρωστικές ουσίες, που συνήθως περιέχουν οι ταραμοσαλάτες του εμπορίου.
ΧΑΛΒΑΣ:
Από τις πλέον ενδιαφέρουσες γεύσεις των ημερών, ο χαλβάς κατασκευάζεται από ταχίνι, ζάχαρη, σοκολάτα, κακάο, ξηρούς καρπούς, κλπ., με διάφορες γευστικές εκδοχές. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την παράδοση και τις διατροφικές συνήθειες του λαού μας, είναι άριστος συνδυασμός πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ακόρεστων λιπαρών, σε αναλογίες ιδανικές για τη διατροφή μας. Ασφαλώς προτιμήστετυποποιημένο και επώνυμο.
ΕΛΙΕΣ Εδώ οι μη τυποποιημένες δεν φαίνεται να έχουν πρόσθετο πρόβλημα. Θυμηθείτε ότι απαγορεύεται η ανάμιξη διαφόρων τύπων. Καλό πλύσιμο στις χύμα
ΤΟΥΡΣΙΑ:
 Όχι ό,τι καλύτερο για ευαίσθητα στομάχια, είναι λαχανικά διατηρημένα σε λάδι, ξύδι και άλμη. Προτιμήστε τα τυποποιημένα, τα οποία γράφουν τρόπο συντήρησης, βάρος και κατηγορία λαχανικό.
ΧΤΑΠΟΔΙ:
 Προτιμήστε το χταπόδι από το μοσχοχτάποδο (ή μελιδόνα). Ξεχωρίζουν από τις βεντούζες. Η μελιδόνα έχει μία σειρά βεντούζες σε κάθε πλοκάμι ενώ το χταπόδι δύο. Τα φρέσκα χταπόδια έχουν ωραίο, σκληρό, στιλπνό και υγρό δέρμα, γυαλιστερά μάτια και η μυρωδιά τους είναι ευχάριστη. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ψήσιμο, να γίνουν μαλακά και ευστόμαχα. 
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ:
 Κυκλοφορούν και «μαϊμούδες». Το αληθινό καλαμάρι έχει χρώμα λευκό που ροδίζει, δεν έχει πλευρικά πτερύγια ούτε κηλίδες. Τα πτερύγια πιάνουν τα 2/3 του σώματoς, το οποίο είναι κυλινδρικό. Τα θράψαλα έχουν χρώμα μπλε -μικρότερα πτερύγια. Προτιμήστε κατεψυγμένα.
ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ:
Mύδια, στρείδια, κυδώνια, αχινοί, αχιβάδες, κλπ. Προσοχή στην αγορά, μέτρο στην κατανάλωση. Το όστρακο πρέπει να είναι καλά κλεισμένο. Η μυρωδιά να είναι αυτή του ιωδίου της θάλασσας. Ανάμεσα στις βαλβίδες εισαγωγής – εξαγωγής, πρέπει να υπάρχει καθαρό υγρό. Κτυπήστε το όστρακο. Ο ήχος πρέπει να είναι υπόκωφος, σημάδι ότι έχει σάρκα και νερό
ΜΑΛΑΚΟΣΤΡΑΚΑ:
Γαρίδες, καραβίδες, καβούρια, αστακοί. Τα πιο ευαίσθητα από τα θαλασσινά. Αν δεν ξέρετε, προτιμήστε τα κατεψυγμένα. Τα φρέσκα διακρίνονται από ζωηράδα σε μάτια και χρώμα και είναι σφικτά. Αν «πρασινίζουν», μυρίζουν ή παρουσιάζουν χαλάρωση, μακριά.
ΑΛΚΟΟΛ:
Προσοχή στην οδήγηση. Υπολογίζετε το πιθανό λάθος των άλλων.
ΑΕΤΟΙ:
Αν έχετε παιδιά, αγοράστε οπωσδήποτε. Αλλά και αν δεν έχετε. Μπορείτε να τους φτιάξετε πολύ εύκολα μόνοι σας. Έτσι, αντί να διαφημίζουν ποδοσφαιρικές ομάδες, κ.λ.π. μπορείτε να γράψετε δικό σας σύνθημα.

Παρακάλαμος: Άγνωστοι έκλεψαν μηχανάκι


Άγνωστοι έκλεψαν σήμερα τα ξημερώματα από την αυλή οικίας στον Παρακάλαμο  μηχανάκι, χρώματος λευκό-μαυρο,  daytona 125.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου, στο τηλέφωνο: 6942295126

Συνελήφθη 37χρονη για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην πόλη της Άρτας


Κατασχέθηκαν (71,91) γραμμάρια ηρωίνης

Στα ίχνη και στη σύλληψη μίας 37χρονης αλλοδαπής διακινήτριας ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας χθες (07-03-2019) το μεσημέρι στην περιοχή της Λιμίνης Άρτας, εντοπίστηκε η 37χρονη να επιβαίνει σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (71,91) γραμμαρίων, την οποία προόριζε για διακίνηση.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκε.
Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Γυναικείο Συνεταιρισμό «Σουλιώτισσες»


Το Γυναικείο Συνεταιρισμό «Σουλιώτισσες» στην Παραμυθιά επισκέφτηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος.
Ο Ν. Κάτσιος ενημερώθηκε από τις γυναίκες του Συνεταιρισμού για το success story των επτά συνδημοτισσών μας οι οποίες αποτελούν σε ολόκληρο το Δήμο Σουλίου ένα ζωντανό παράδειγμα γυναικείας επιχειρηματικότητας. Τις συνεχάρη επειδή εδώ και δώδεκα χρόνια ακόμη και μέσα στην οικονομική δίνη της κρίσης, ως γνήσιες πρεσβευτές της τοπικής μας γαστρονομίας προβάλλουν την παράδοση και τη κουλτούρα του τόπου μας μέσα από τα τοπικά μας προϊόντα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο εργαστήρι παραγωγής παραδοσιακών γεύσεων και δοκίμασε χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται με βάση τις συνταγές των γιαγιάδων μας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου υπογράμμισε ότι ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «Σουλιώτισσες» αποτελεί φωτεινό παράδειγμα επαγγελματικής διεξόδου για τις γυναίκες της περιοχής, που μένουν στον τόπο μας και στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά και την τοπική μας οικονομία. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών με χαρακτήρα "Brand-Σούλι".
«Η πρωτοβουλία των συνδημοτισσών μας θα πρέπει να υποστηριχθεί από το Δήμο Σουλίου, ώστε να αναπτυχθεί και να αποτελέσει οδηγό επιχειρηματικότητας για την ανάληψη και άλλων συνεταιριστικών πρωτοβουλιών», υπογράμμισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου αναρωτήθηκε γιατί δεν βρίσκονται τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα του Συνεταιρισμού στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων της Ηπείρου και της χώρας, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει τις γυναίκες να οργανώσουν ένα σύστημα ηλεκτρονικών πωλήσεων των προϊόντων τους, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν on-line πωλήσεις προς κάθε γωνιά του πλανήτη. Επίσης, τις ενημέρωσε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχουν να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους μέσα από προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου και της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τις διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους.
Με την ευκαιρία την Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας ο Ν. Κάτσιος ανέφερε ότι: 
«Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στα μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού «Σουλιώτισσες» για τον αγώνα που καθημερινά δίνουν για ίσες ευκαιρίες στην περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η δημοτική μας παράταξη βρίσκεται σε εποικοδομητικό διάλογο με γυναίκες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι και από κοινού συνδιαμορφώνουμε ένα πλαίσιο δράσεων, ώστε αμέσως μετά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές η κάθε συνδημότισσά μας να βρει την ισότιμη θέση που της αξίζει στην οικογενειακή, οικονομική, κοινωνική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας».

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας, λόγω τριημέρου Αποκριών και Καθαράς Δευτέρας


Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι αυξημένα, κατά το διάστημα από 8 έως 11 Μαρτίου 2019, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει: αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση), αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων. 
Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας. 
Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Ξεκινούν την Παρασκευή 8 Μαρτίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στο http://www.oaed.gr/  από την Παρασκευή 08/03/2019 και ώρα 12:00, μέχρι και την Δευτέρα 18/03/2019.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».
Η δράση, πλήρους απασχόλησης και διάρκειας 8 μηνών, απευθύνεται σε 8.933 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ και στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρονίως ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.
Οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν διαμορφωθεί με βάση τον νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ενώ η δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

Δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου τον Φεβρουάριο 2019


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (394) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -235- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -18-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -36-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
Για παραβάσεις του Ν. «περί αρχαιοτήτων»: -1-
Για απάτη: -1-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί παιγνίων»: -12-
Για πλαστογραφίες: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22-
Για ενδοοικογενειακή βία: -6-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -25-
Για παράβαση της Νομοθεσίας περί αθλητισμού: -1-
Για ζωοκλοπή: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -8-
Εξαρθρώθηκαν:

METROPOLITAN GENERAL: Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – Δωρεάν η συμμετοχή σε όλες τις εξετάσεις αίματος και Μοναδικές προσφορές προληπτικού ελέγχου


Tιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου) και με το μήνυμα «Γίνε η no 1 προτεραιότητά σου», το Metropolitan General προσφέρει σε όλες τις γυναίκες που θα επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία του έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019:
• Δωρεάν τη συμμετοχή με χρήση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις αίματος 
Οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς ραντεβού, από Δευτέρα έως Παρασκευή 07.00-18.00 και Σάββατο 08.00-15.00. 
• Δωρεάν ή και σε προνομιακές τιμές προληπτικούς ελέγχους για κάθε ηλικία, κατόπιν ραντεβού
Από 14 έως 25 ετών 
▪ Έλεγχος θυρεοειδούς με 40€
Περιλαμβάνει αιματολογικό έλεγχο (TSH, Anti-TPO, anti-TG, ασβέστιο, βιταμίνη Β12) και εξέταση από ενδοκρινολόγο
▪ Δερματολογικός έλεγχος για καθαρό πρόσωπο με 10€
Από 26 έως 40 ετών
▪ Δωρεάν λιπομέτρηση-ανάλυση σύστασης σώματος
Άνω των 40 ετών
▪ Έλεγχος αρτηριακής υπέρτασης με 15€
Περιλαμβάνει check up (γενική αίματος, γενική ούρων, κρεατινίνη, σάκχαρο, κάλιο, νάτριο) και εξέταση με ηλεκτροκαρδιογράφημα από καρδιολόγο-υπερτασιολόγο στο Ιατρείο Αρτηριακής Υπέρτασης
▪ Έλεγχος οστεοπόρωσης με 30€
Περιλαμβάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας και εξέταση από εξειδικευμένο ορθοπαιδικό ή ρευματολόγο στο Ιατρείο Οστεοπόρωσης.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 15.03.19, καλώντας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-16.00, στο τηλ. 210 650 2662, ενώ για τον έλεγχο οστεοπόρωσης στο τηλ. 210  650 2569.
Σημειώνεται ότι οι προσφορές αφορούν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επιπλέον, οι πέντε (5) πρώτες γυναίκες που θα δηλώσουν ενδιαφέρον για κάθε μία από τις παραπάνω προσφορές, θα μπορούν να τις πραγματοποιήσουν Δωρεάν. Συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Κλινικής (www.metropolitan-general.gr, «Προσφορά για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας»), θα λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεάν διενέργεια των εξετάσεων.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σε πρώτο πρόσωπο


Φεμινισμός, ψήφος, ασφάλεια, υγεία, ίσα δικαιώματα… Αυτονόητες αξίες σε μια εποχή που, περισσότερο από ποτέ, οι γυναίκες αναλαμβάνουν τα ηνία σε πολλούς χώρους, συνδυάζοντας εργασία και οικογένεια, καινοτομώντας στην επιστήμη και σε άλλοτε «ανδροκρατούμενους» χώρους.
Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας από το 1977. Στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, στις 8 Μαρτίου 1857, οι γυναίκες που εργάζονταν στον τομέα της υφαντουργίας και του ιματισμού κινητοποιήθηκαν, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλότερους μισθούς. Τότε η αστυνομία είχε διαλύσει βίαια το πλήθος, που είχε μαζευτεί, όμως η ιδέα του γυναικείου εργατικού κινήματος είχε, ήδη, προλάβει να γεννηθεί.
Το 1908, στους δρόμους της Νέας Υόρκης παρέλασαν περίπου 15.000 γυναίκες με το σύνθημα «Ψωμί και τριαντάφυλλα». Το ψωμί συμβόλιζε την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής. Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου του 1909, όμως καθιερώθηκε το 1910, μετά από πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρα Τσέτκιν.
Από τότε πολλές φορές γιορτάστηκε αυτή η μέρα, χάνοντας, όμως, μέσα στα χρόνια αρκετά το πολιτικό της νόημα. Ο περισσότερος κόσμος την αντιλαμβάνεται ως μια εμπορική γιορτή, που θυμίζει αρκετά αυτή του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν είναι, όμως, έτσι.
«Όσο περνάνε τα χρόνια, όλο και περισσότερο πιστεύω ότι δεν είναι το φύλο, αλλά η προσωπικότητα, που κάνει τον καθένα μας να διαφέρει. Το γονίδιο, η οικογένεια και οι βιωματικές εμπειρίες είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν», επισημαίνει η Ανατολή Παταρίδου, MD, χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος κεφαλής & τραχήλου, Παιδο-ΩΡΛ, επιστημονική συνεργάτης του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ-ΜΗΤΕΡΑ (www.pataridou.gr).


Μικροχειρουργική και τενοντομεταφορές σώζουν εκατομμύρια χέρια κάθε χρόνο


Εκατομμύρια τραυματίες κάθε χρόνο αποφεύγουν την μόνιμη παράλυση των χεριών τους χάρις στη μικροχειρουργική και τη μεταφορά τενόντων (τενοντομεταφορές)!
Τα αποτελέσματα  της μεθόδου αυτής-όσον αφορά τον τραυματισμό των νεύρων-  κρίνονται πολύ καλά σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στο  5ο Διεθνές Σεμινάριο Τενοντομεταθέσεων,  που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη 9-12 Φεβρουαρίου  και είχε ως θέμα «πρακτική σε πτωματικά παρασκευάσματα».

«Η μικροχειρουργική έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα στις λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις χεριού και προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα» αναφέρει  οΔρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός,  Διευθυντής  Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού και προσθέτει.
«Η εφαρμογή της μικροχειρουργικής σώζει κάθε χρόνο, από παράλυση του καρπού και των δακτύλων, εκατομμύρια ανθρώπους».
Ιδιαίτερα, όπως  εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης,  η τραυματική πλήρης παράλυση των νεύρων και κυρίως του «κερκιδικού» που είναι η πλέον συχνή στα τραύματα άνω άκρου,  αν δεν συρραφτεί άμεσα μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με μεταφορά τενόντων από άλλο γειτονικό σημείο του χεριού.
Η σημασία  της λειτουργίας του κερκιδικού νεύρου είναι μεγάλη καθώς είναι ένα από τα τρία κύρια νεύρα του χεριού. Ελέγχει τους  μύες  αγκώνα και   δακτύλων,  συμβάλλει δε στο άνοιγμα  και  στην έκταση τους.