Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τρεις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό η τρίτη δόση στους άνω των 18 ετών

 


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους:

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά»

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει δηλαδή μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά τη διάγνωση.

Η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021.

Η ακτινογραφία του Ιωάννινα-Κακαβιά – Το χρονοδιάγραμμα και τι θα κατασκευαστεί

 


Μετά την εξαγγελία ης περασμένης εβδομάδας για την προώθηση προς υλοποίηση του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος εσωστρέφειας γύρω από ένα έργο το οποίο απασχολεί πολύ την τοπική κοινωνία. Οι Ηπειρώτες και ειδικότερα οι Γιαννιώτες θεωρούν την αναβάθμιση του δρόμου αυτού ως ένα εχέγγυο για την ανάπτυξη της περιοχής και την διασύνδεση της χώρας με τα Δυτικά Βαλκάκια και ειδικότερα τις Δαλματικές Ακτές.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και σήμερα, είναι πιο εύκολο σε ένα έλληνα να πάει στο Βελιγράδι ή τη Σόφια, όχι όμως σε πόλεις όπως τα Τίρανα, η Ποντγκόριτσα, το Ντουμπρόβνικ ή το Σεράγεβο. Αυτές οι γειτονικές περιοχές εν μέρει και λόγω έλλειψης ενός σύγχρονου οδικού πλέγματος παραμένουν δύσκολα προσβάσιμες.

Σύμφωνα με το Google maps σήμερα για να πάει κάποιος από τα Ιωάννινα στο Ντουμπρόβνικ, θα χρειαστεί για μια απόσταση 556 χιλιομέτρων περισσότερες από 10 ώρες. Είναι μία διαδρομή σχεδόν παρόμοια με το Αθήνα-Θεσσαλονίκη που χρειάζονται 4 ώρες. Αυτή η προσθήκη επί ελληνικού εδάφους, του Ιωάννινα-Κακαβιά είναι ένα μεγάλο λιθαράκι στο να μπορεί η χώρα να αποκτήσει καλύτερες προσβάσεις και συναλλαγές με τους βαλκάνιους γείτονες της.

Η ακτινογραφία του Ιωάννινα-Κακαβιά

Αυτό που έχει τώρα σημασία, είναι πως θα προχωρήσει γρήγορα η ωρίμανση του έργου για να μπορέσει να δημοπρατηθεί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτό που έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί είναι ένας άξονας με 1+1 λωρίδα και ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Το συνολικό πλάτος του δρόμου θα είναι 12,5 μέτρα.

ΕΟΔΥ: Ενενήντα επτά θάνατοι σήμερα, 6.201 νέα κρούσματα

 


3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενενήντα επτά θάνατοι σήμερα  6.201 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.201 , εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 957.552 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 97, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.427 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 694 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 549 (79.11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (20.89%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.544 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή -6.84%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου

 


Συνελήφθη χθες (02-12-2021) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (5) ετών για κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη για την «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου και του Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και του ΝΠΔΔ»


Διακήρυξη για την «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου και του Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και του ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου».

Περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/3123-diakiryksi-gia-tin-promitheia-trofimon-gia-tis-anagkes-tou-dimou-kai-tou-koinonikoy-syssitiou-pantopoleiou-kai-tou-npdd-tou-dimou-pogoniou

Σταθερά μειωμένα και για το 2022 τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας

 


Σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρεί ο Δήμος Ζίτσας τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη και για το 2022 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που εντάθηκε και λόγω της πανδημίας, κατέθεσε πρόταση η οποία εγκρίθηκε από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία και για το 2022 τα δημοτικά τέλη, που αφορούν  την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό,  την ύδρευση-αποχέτευση, τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.

«Πιστοί στις εξαγγελίες μας και προσηλωμένοι στο στόχο μας προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να μην επιβαρύνουμε περαιτέρω τους δημότες μας και προς αυτή την κατεύθυνση περιορίζουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες και διατηρούμε μειωμένα τα δημοτικά τέλη» επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σχολιάζοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 69.481 έλεγχοι, από τους οποίους οι 32.238 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 253 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

116 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 112 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

40 στη Θεσσαλονίκη,

15 στη Θεσσαλία,

12 στην Κεντρική Μακεδονία,

11 στο Βόρειο Αιγαίο,

  9 στην Ήπειρο,

  8 στην Πελοπόννησο,

  7 στη Δυτική Ελλάδα,

  4 στη Δυτική Μακεδονία,

  3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  2 στην Κρήτη,

  2 στα Ιόνια Νησιά,

  2 στη Στερεά Ελλάδα και

  1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 76.805 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 73.468 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.337 των 150 ευρώ.

10 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

5 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στη Θεσσαλονίκη και

1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.333 ομοειδείς παραβάσεις.

124 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση 4 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 4 παραβάσεις στους πελάτες,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 12 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για έλλειψη ημερήσιου προγράμματος ειδικής απολύμανσης σε τροχήλατα καρότσια –καλάθια,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 19 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 4 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 4 παραβάσεις για άρνηση πραγματοποίησης διαγνωστικού ελέγχου (Rapid Test) από άτομα κατά την είσοδο σε δημόσια υπηρεσία.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπάλληλους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, προσωρινά υπεύθυνο, πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων και εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Αττική, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 25.036 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.729 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 480 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνέντευξη του Στέφανου Φούσα στο ITV

 


Πέντε σημαντικές επισημάνσεις προέκυψαν από τη συνέντευξη του Συντονιστή Τομέα Καρδιάς του Metropolitan General, κ. Στέφανου Φούσα, στο δημοσιογράφο Βλάση Ντόκα, κατά τη διάρκεια του Δελτίου Ειδήσεων του ITV:

1. Να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο στην Ασία και τον τρίτο κόσμο για να μειωθούν οι μεταλλάξεις,

2. Να ανοίξει η πατέντα γιατί τα κράτη επιχορηγούν τις εταιρείες,

3. Να προηγούμαστε των γεγονότων και όχι να έπονται οι παρεμβάσεις μας,

4. Υψηλό το επίπεδο του  debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ και

5. Να γίνει επέκταση της Ιονίας Οδού, με τα ίδια χαρακτηριστικά, από εκεί που σταμάτησε μέχρι την Κακαβιά, γιατί τα Γιάννενα δεν υπολείπονται της προσφοράς.

11η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Σταυρακίου 2009-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 4-12-21/15:30)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 4  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ EPIRUS SPORT

ΩΡΑ: 15:30

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

 

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ- ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)            

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:00)                

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:30)               

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ      (17:15)

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021                  

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ   (17:15)

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021                  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:15) (εξ αναβολής)

ΕΡΤ3: Η «Κυριακή στο Χωριό ξανά» στην Απείρανθο Νάξου την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 12:30

 


Η «Κυριακή στο Χωριό ξανά»

στην Απείρανθο Νάξου

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:30

«Κυριακή στο χωριό ξανά», κι αυτή τη φορά, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, όπως πάντα στις 12:30, η εκπομπή θα βρεθεί στην ορεινή Νάξο σε έναν ιδιαίτερο τόπο με ένα εξίσου ιδιαίτερο όνομα Απείρανθος ή Απέραθος. Ένα γραφικό χωριό που μετράει πέντε μουσεία και μία βιβλιοθήκη, συνδυάζει την κυκλαδίτικη με την βενετσιάνικη αισθητική κι έχει τη δική του ντοπιολαλιά που δεν είναι καθόλου εύκολο να μάθεις, όπως διαπίστωσε στην πράξη ο Κωστής Ζαφειράκης. Οι ντόπιοι θα του μάθουν πώς να φτιάχνει κοτσάκια, όπως αποκαλούν τις τοπικές μαντινάδες, ενώ οι υφάντρες θα του δείξουν την παραδοσιακή τους τεχνική στην κρεβαταριά. Ο πιο παλιός αγωγιάτης του χωριού θα του αφηγηθεί ιστορίες από την εποχή που όλα ήταν αλλιώς. Τότε που οι περισσότεροι δούλευαν στα σμυριδωρυχεία και περηφανεύονταν για τον πρώτο ελληνικό εναέριο σιδηρόδρομο μεταφοράς υλικών στο λιμανάκι της Μουτσούνας. Δραστήριοι, φιλόξενοι, σίγουρα παθιασμένοι οι Απειραθίτες κατοικούν σε ένα πλούσιο τόπο και δεν τους αρέσει να μπαίνουν σε καλούπια.

Παρουσίαση- σενάριο: Κωστής Ζαφειράκης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης

Αρχισυνταξία: Άνη Κανέλλη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης  Πετρουτσόπουλος

Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Κώστας Αυγέρης, Μπάμπης Μιχαλόπουλος

11η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Ο. Πεντέλης 4-12-21/15:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 5  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΓΗΠΕΔΟ EPIRUS SPORT     

ΩΡΑ: 15:00


Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ


Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021                  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)   

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)         

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:00)

Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (15:00)

Ερώτηση 23 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με καταγγελίες για παράτυπες αναγνωρίσεις πιστοποιητικών σπουδών από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

 


Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια πρωτοβουλίας του Βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με καταγγελίες για παράτυπες αναγνωρίσεις πιστοποιητικών σπουδών από τον  Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «την τρέχουσα χρονική περίοδο, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνέχεια πλήθους καταγγελιών, διεξάγει έλεγχο για φαινόμενα παρατυπιών στον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)». Μεταξύ άλλων, οι καταγγελίες αφορούν αναγνωρίσεις μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών με απόλυτα αναξιοκρατικό και παράνομο τρόπο.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, η αναγνώριση πιστοποιητικού επιμόρφωσης από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας ως ισότιμου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, σε υπάλληλο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, για τα παραπάνω το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει στη διάθεσή του σχετικό πόρισμα, το οποίο δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί και κρατείται απόρρητο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρτική εξέταση της δικαιοσύνης μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου».

Καταλήγοντας στην ερώτησή τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτούν την αρμόδια υπουργό:

Είναι σε γνώση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εν λόγω καταγγελίες και ποια είναι η θέση του υπουργείου για τα ανεπίτρεπτα αυτά φαινόμενα;

Πρέβεζα: Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για κλοπή με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

 


Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για τη συμμετοχή της σε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο του εναγκαλισμού και σε βάρος της σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 20/08/2021 στην Πρέβεζα, η κατηγορούμενη, μαζί με ακόμη μία άγνωστη συνεργό της, προσέγγισαν ηλικιωμένη, από την οποία αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

 


Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-14.00.

Metropolitan General: Νέα πρωτοποριακή υπηρεσία ηλεκτρονικής εισαγωγής, γρήγορα και με ασφάλεια

 


Πρόκειται να κάνετε εισαγωγή στο Metropolitan General; Πλέον μπορείτε να την κάνετε ηλεκτρονικά!

Το Μetropolitan General, μέλος του Hellenic Healthcare Group, του μεγαλύτερου ομίλου υγείας στην Ελλάδα, συμβαδίζοντας με τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κόσμου που το εμπιστεύεται για την υγεία του, δημιούργησε μια καινοτόμο υπηρεσία όπου η διαδικασία της εισαγωγής γίνεται ηλεκτρονικά, με απλά βήματα, γρήγορα, και σε ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον.

Η νέα αυτή -φιλική στο χρήστη- υπηρεσία είναι μια εύκολη διαδικασία προεγγραφής και σας προσφέρει πολλά οφέλη, καθώς:

       Μπορείτε να την πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμείτε.

       Ελαχιστοποιείτε τον χρόνο αναμονής σας κατά την επίσκεψή σας στο Metropolitan General.

       Μπορείτε να την κάνετε για οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σας που πρόκειται να κάνει εισαγωγή στο Metropolitan General.

       Διασφαλίζετε την ποιότητα των στοιχείων σας καθώς αποφεύγονται πιθανά λάθη κατά την καταγραφή των προσωπικών σας δεδομένων.