Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Σπύρος Ριζόπουλος: Υπήρξε αθέτηση συμφωνίας από το ΠΑΣΟΚ




Στη δεύτερη τοποθέτηση  του ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε για την εξέλιξη των συνομιλιών με τα τρία κόμματα.

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία οι συζητήσεις δεν ευδοκίμησαν καθώς όπως είπε ο κύριος Ριζόπουλος, το κόμμα ζήτησε τη διάλυση των Οριζόντων Ηπείρου, γεγονός που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι συνομιλίες  γινόταν με τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα ήταν σε προχωρημένο στάδιο, ενώ χαρακτήρισε και τη στάση του κόμματος ως μια ευχάριστη έκπληξη. Ωστόσο μετά τις εθνικές εκλογές και  την αποχώρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε ο συνομιλητής.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε αθέτηση συμφωνίας από πλευράς του κόμματος και πιο συγκεκριμένα από τον αρχηγό Νίκο Ανδρουλάκη. Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υπογράμμισε πως υπήρξε συμφωνία των δύο ανδρών η οποία δεν τηρήθηκε από πλευράς του κυρίου Ανδρουλάκη.

Κώστας Πάλας: Η τεράστια απώλεια του Γεωργίου Σκόρδου

 


Ο Περικλής στον επιτάφιο αναφέρει " οίς γάρ αρετής άθλα μέγιστα κείνται τήδε και άριστοι άνδρες αναφύονται"

Ο εκδημών ήταν ένα αξιόλογο άτομο, γεμάτο προσφορά και καλοσύνη Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος του Γεωργίου Σκόρδου είναι τεράστιο. Και είναι πράγματι, καθώς ήταν ένας πραγματικός ταγός.

Και ταγός σημαίνει όχι μόνο να επιτελείς με επιτυχία τα θεσμικά καθήκοντα που σου αναλογούν, αλλά να τα πας και ένα βήμα μπροστά.

Και εσύ Γιώργο, με την υπερβατική σου προσωπικότητα, το έκανες σε απόλυτο βαθμό, γιατί ξεπερνούσες τα εσκαμμένα της επιστήμης σου και με αυτόν τον τρόπο διεύρυνες τους ορίζοντες της κοινωνίας μας.

Γιατί δεν έδινες μαθήματα μόνο στο σχολείο. Έδινες μαθήματα σε όλους με τους οποίους συνεργάστηκες. Δίδαξες με τη νηφαλιότητα του πνεύματός σου και την πνευματική σου εγρήγορση. Δίδαξες με τη στάση σου να μη κρίνεις, αλλά να προτείνεις.

Υπήρξες μια διαδρομή γεμάτη φως. Δεν φυγάδευσες ποτέ τον εαυτό σου από τους αγώνες και τις αγωνίες της εκπαίδευσης και της τοπικής κοινωνίας. Η σύνοψη της ζωής σου αποτελεί πολύτιμη κιβωτό αρετών.

Γι΄ αυτό σήμερα μετράμε τη μεγάλη απουσία σου.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια.

Θα σε θυμόμαστε πάντα με πολλή εκτίμηση και σεβασμό.

Καλό σου ταξίδι.

Κώστας Πάλλας

Ένας από τους χιλιάδες μαθητές του...

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα του Δ.Σ. για το θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Σκόρδου

 


ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Αντιπροέδρου του Σώματος και Δημοτικού Συμβούλου Σκόρδου Γεωργίου, ο οποίος υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο και ευσυνειδησία τον Δήμο Πωγωνίου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

– Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπαλλήλων του Δήμου Πωγωνίου στους οικείους του εκλιπόντος.

– Να παραστεί ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξόδιας ακολουθίας του.

– Μα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εις μνήμην του εκλιπόντος από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη μετά τον θάνατό του, τακτική συνεδρίαση.

– Να κατατεθεί στεφάνι στη  μνήμη του.

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Απάντηση στις επιθέσεις του κ. Σπύρου Ριζόπουλου

 

Κύριε Ριζόπουλε, η πικρία σας σάς εκθέτει ανεπανόρθωτα

Αφού παρακάλεσε τρία κόμματα για συνεργασία, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως αυτός ισχυρίζεται, αφού του αρνήθηκαν κάθε… χείρα βοηθείας ώστε όχι μόνο να παραμείνει πολιτικά επίκαιρος, αλλά έστω υπαρκτός, ο κος Ριζόπουλος κάνει τώρα ευθεία επίθεση στον Γιάννη Στέφο και στο “Κοινό των Ηπειρωτών”, επειδή -άκουσον άκουσον!- επιλέξαμε σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές να αναμετρηθούμε με καθαρό πρόγραμμα, βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στις αξίες της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου.

Γιατί εμείς, που κατηγορούμαστε από τον κο Ριζόπουλο ως μη έχοντες πρόγραμμα, είμαστε μια παράταξη με ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα, με πρόγραμμα και με υποψηφίους και υποψήφιες  καταξιωμένους επαγγελματικά, κοινωνικά  και αναγνωρίσιμους στην κοινωνία για τους αγώνες τους,  όπως είναι και ο  επικεφαλής μας, Γιάννης Στέφος, με πολιτική και κοινωνική παρουσία από τα μαθητικά του χρόνια.

Ο πολιτικός γυρολόγος Σπύρος Ριζόπουλος της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου” τι ακριβώς γνωρίζει για τον τόπο; Και ποια είναι η πολιτική του θέση; Γιατί μας συστήθηκε το 2019 ως δεξιός υποψήφιος, μετατράπηκε σε… κεντρώο και τώρα φαντασιώνεται συνεργασία με την Αριστερά!

Κύριε Ριζόπουλε, αποφασίστε πρώτα τι είστε και μετά μπορούμε να αναμετρηθούμε ως πολιτικοί αντίπαλοι, πλέον.

Τζαβέλλας Κωνσταντίνος: Έφυγε από τη ζωή η "εγκυκλοπαίδεια" των Δολιανών

 


Εχθές έφυγε από τη ζωή η "εγκυκλοπαίδεια" των Δολιανών.

Μια πηγή αστείρευτης γνώσης, ένα υπόδειγμα ήθους, πάντα σοβαρός και μετρημένος, πάντα δίκαιος και αληθινός, αλλά και με περίσσιο χιούμορ.

Αξιότατος οικογενειάρχης, καθηγητής, διευθυντής, πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Δολιανών, εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου και πάνω απ' όλα Άνθρωπος. 

Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα προσέφερες τόσα χρόνια σε ετούτον εδώ τον τόπο! 

ΣΚΌΡΔΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ.

 Καλό σου ταξίδι αγαπημένε καθηγητά και συγχωριανέ....

Δολιανά Πωγωνίου: «Έφυγε» από την ζωή, ο συνδημότης Σκόρδος Γεώργιος

 


«Έφυγε»  από την ζωή ο συνδημότης (εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου-Συνταξιούχος καθηγητής) Σκόρδος Γεώργιος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023  και ώρα 11:00 π.μ., από το Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου Δολιανών Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ήπειρος: 1.338 τροχονομικές παραβάσεις από 20 μέχρι 26 Αυγούστου

 


Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα από 20 μέχρι 26 Αυγούστου στην Ήπειρο βεβαιώθηκαν 1.338 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι γίνονται τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο και οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση και σε υπερβολική ταχύτητα.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ριάχοβο Πωγωνίου: Παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

 


Παραδοσιακό γλέντι,  το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21:00, στο Ριάχοβο Πωγωνίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Χρήστου Χαλιγιάννη και του Χρήστου Ζεκίου.

Επίσκεψη του Αλέξανδρου Καχριμάνη στη «λευκή νύχτα» στην Πρέβεζα

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε στην Πρέβεζα την εκδήλωση προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγάλη όπως και η απήχηση των τοπικών προϊόντων στο κοινό.

Συνδυαστικά με την "Λευκή Νύχτα" και τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα το βράδυ του Σαββάτου η τουριστική κίνηση στην περιοχή  ήταν αυξημένη και τα οφέλη για την τοπική οικονομία ιδιαίτερα σημαντικά!

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το παζάρι στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων

 


Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το παζάρι στην Βουνοπλαγιά του Δήμου Ζίτσας. Ο χρόνος προετοιμασίας και έγκρισης των Κανονιστικών Αποφάσεων συνέπεσε με τον προεκλογικό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με βάση αυτό το δεδομένο ο Δήμος Ζίτσας δεν θα προχωρήσει στην διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, της μοναδικής που λειτουργούσε εδώ και χρόνια στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Στην “λευκή νύχτα” στην Πρέβεζα παρευρέθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Στην “λευκή νύχτα” που πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου στην Πρέβεζα παρευρέθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου περπάτησε στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης όπου ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά και είχε την ευκαιρία να συναντήσει πολίτες, καταστηματάρχες και να συζητήσει μαζί τους.

Τον κύριο Ριζόπουλο συνόδευαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τους Ορίζοντες Ηπείρου.

Στην συνέχεια η ομάδα της αυτοδιοικητικής παράταξης βρέθηκε στο City Food Truck Festival όπου δοκίμασαν φαγητά από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Τον κύριο Ριζόπουλο συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Πρέβεζας Αλέξανδρος Παπατσίμπας, Ελίνα Σαρδελή, Χρήστος Σπύρου , Χρήστος Ρίζος και οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων Έλενα Κιτσιου και Ιορδάνης Ιωαννίδης.

Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου σε ισχύ το καλάθι με τα σχολικά

 


Από την Τετάρτη 30 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2023 τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών», ενώ οι καταναλωτές θα διαπιστώσουν και ορισμένες αλλαγές που αφορούν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «… Στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική οικογένεια. Επιβάλλουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους τόσο στα βασικότερα σχολικά είδη, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, όσο και στους θερμοσίφωνες, τους λέβητες και γενικότερα στα προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού… Στόχος μας είναι στα σχολικά είδη οι τιμές να είναι προσιτές και μάλιστα χαμηλότερες από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Μεταγραφική ενίσχυση με τον κεντρικό Λάμπρο Τασιούλα

 


Η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου ανακοινώνει την μεταγραφή του Λάμπρου Τασιούλα.

Ο Λάμπρος είναι 18 ετών, αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου και έρχεται στην ομάδα μας από την ΑΕ Κρανούλας.

-Λάμπρο καλώς ήρθες στην Αναγέννηση, σου ευχόμαστε υγεία και πολλές κιτρινόμαυρες επιτυχίες!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου


Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00