Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Σπύρος Ριζόπουλος: Υπήρξε αθέτηση συμφωνίας από το ΠΑΣΟΚ




Στη δεύτερη τοποθέτηση  του ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε για την εξέλιξη των συνομιλιών με τα τρία κόμματα.

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία οι συζητήσεις δεν ευδοκίμησαν καθώς όπως είπε ο κύριος Ριζόπουλος, το κόμμα ζήτησε τη διάλυση των Οριζόντων Ηπείρου, γεγονός που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι συνομιλίες  γινόταν με τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα ήταν σε προχωρημένο στάδιο, ενώ χαρακτήρισε και τη στάση του κόμματος ως μια ευχάριστη έκπληξη. Ωστόσο μετά τις εθνικές εκλογές και  την αποχώρηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε ο συνομιλητής.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε αθέτηση συμφωνίας από πλευράς του κόμματος και πιο συγκεκριμένα από τον αρχηγό Νίκο Ανδρουλάκη. Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υπογράμμισε πως υπήρξε συμφωνία των δύο ανδρών η οποία δεν τηρήθηκε από πλευράς του κυρίου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα ο Σπύρος Ριζόπουλος τόνισε πως ήταν καταλυτική και η παρέμβαση των τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, με γνώμονα τα προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα καθώς έκαναν το παν ούτως ώστε να μην υλοποιηθεί η «συνεργασία».

Ο επικεφαλής των Οριζόντων σχολίασε και τις υποψηφιότητες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως με τις κινήσεις τους δείχνουν πως δεν επιθυμούν καμία αλλαγή στην Ήπειρο. Μάλιστα «δουλεύουν» με τέτοιο τρόπο που συνομολογούν ότι έχουν σαν πρωταρχικό στόχο να χτυπήσουν τους Ορίζοντες Ηπείρου.