Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-0

 

ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης κόλλησαν στο μηδέν στο βούρκο των Ζωσιμάδων

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το ματς στον «βαρύ» αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης των «Ζωσιμάδων» μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη για την 16ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κερδίζοντας τρία κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 13΄, με τον Κριστιάν Γκάνεα να δοκιμάζει από μακρινή απόσταση και να αστοχεί.

Στο 18΄, έπειτα από φάση διαρκείας, στο σουτ του Αλέξανδρου Καρτάλη η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζάκαρι Μπουσέ.

Ο ΠΑΣ συνέχισε να απειλεί, με το σουτ του αμαρκάριστου Στέφανου Σιόντη μέσα από την περιοχή να περνάει πάνω από την εστία του Άρη στο 27΄.

Ο Άρης στο 33΄ έφτασε στην επίτευξη ενός τέρματος, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε.

Ο Σαντέ Σίλβα έκανε το γύρισμα, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης έδιωξε αλλά συγκρούστηκε με τον Δημήτρη Μάνο, με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να σκοράρει στη συνέχεια σε κενή εστία.

Ο Πέτρος Τσαγκαράκης, βλέποντας τη φάση στο video, ακύρωσε το γκολ σημειώνοντας επιθετικό φάουλ.

Στο 40΄ ο Καρτάλης για δεύτερη φορά απείλησε με δυνατό αριστερό σουτ ωστόσο εκ νέου δε βρήκε δίχτυα, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης):

Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Σάλιακας, Σιόντης, Ντομίνγκες (Λιάσος 89'), Καρτάλης, Μπρένερ (Λεό 74'), Παμλίδης (Πανουργιάς 90'+3), Κρίζμαν (Ελευθεριάδης 90').

Άρης (Άκης Μάντζιος):

Μπουσέ, Γκάνεα (Σούντγκρεν 57'), Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα (Γκαρσία 78'), Μαντσίνι, Σίλβα (Λόπεθ 56'), Μάνος.

Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

 


Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

ΕΟΔΥ: Τριάντα εννέα νέοι θάνατοι σήμερα, 444 νέα κρούσματα

 


12  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα εννέα νέοι θάνατοι, 444 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 444 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 145179, εκ των οποίων 52.2% άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5630 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43957 (30.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

350 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 242 (69.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.962 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 39 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5302 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3130 (59.0%) άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκτεταμένες ζημιές από τις συνεχείς βροχοπτώσεις

 


Την κήρυξη των Δήμων  Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και  Γ. Καραϊσκάκη  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  εισηγείται  η Περιφέρεια Ηπείρου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Ήδη με προηγούμενη απόφαση έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου Δήμου Νικ. Σκουφά. 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα Άρτας, Ρετσιανά-Καστανιά Άρτας, Βούρμπιανη, Ανήλιο. 

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα Ελληνικά Πανεπιστήμια

 


Ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανακοίνωσε ότι η εξεταστική του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και όχι διά ζώσης.

Ο κ. Συρίγος  πρόσθεσε, ότι η ηγεσία του υπουργείου κινείται στη λογική να μη λειτουργήσουν διά ζώσης τα πανεπιστήμια μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Όπως ανέφερε, μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης αλλοδαπός διακινητής για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

 


Συνελήφθη χθες (10-01-2021) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων  κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά παράτυπων μεταναστών και διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και παραβάσεις περί ναρκωτικών και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες νωρίς το πρωί επί της Εγνατίας Οδού (ύψος Δροσοχωρίου Ιωαννίνων) ο αλλοδαπός, οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη, ώσπου ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα σε περιοχή του Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων και τράπηκε σε φυγή πεζός σε δασώδη περιοχή.

Για τον εντοπισμό του οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν (17) αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς οδηγός, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τους μεταφέρει στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έναντι χρηματικής αμοιβής που κυμαίνονταν από 1.200 έως 1.500 ευρώ κατ’ άτομο, τα οποία θα κατέβαλαν συγγενείς τους όταν θα έφταναν στον τελικό προορισμό τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν:

• το παραπάνω αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας ρουμανικών αρχών,

• συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους -2,3- γραμμαρίων και πλαστικός τρίφτης που βρέθηκαν στο πατάκι του οδηγού και

• χρηματικό ποσό -95- ευρώ και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.

Ο συλληφθείς διακινητής οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ανάδοχοι για τη Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ και την Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Νεοχωρίου

 


Η εκ νέου  ανάθεση του έργου «Μεταφορά δικτύων ΔΕΥΑΙ» και η ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την επέκταση της Ε.Ε.Λ. Νεοχωρίου είναι οι κυριότερες αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Συγκεκριμένα:

Η Οικονομική Επιτροπή σε εφαρμογή απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ανέδειξε νέο οριστικό ανάδοχο του έργου «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ» προϋπολογισμού 2.129.032,26 € (χωρίς ΦΠΑ), την Εταιρεία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.», η οποία είχε καταθέσει τη Προδικαστική Προσφυγή.

Η Ο.Ε. ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο του έργου «Επέκταση Ε.Ε.Λ. Νεοχωρίου (3η Γραμμή) με προσθήκη τριτοβάθμιας  επεξεργασίας του Δήμου Νικ. Σκουφά, προϋπολογισμού 1.130.000,00 € χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η Τ.Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

Επίσης κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών:

Ø  «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλου Περιστερίου», προϋπολογισμού 130.000 €. Ανάδοχος: Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε

Ø   «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση δρόμου Αμπέλια - Καμπή Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 70.000. Ανάδοχος Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Ø  Άμεση σύνδεση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με Περιφερειακή οδό Ιωαννίνων λόγω πανδημίας και απρόσκοπτης λειτουργίας της», προϋπολογισμού 86.800 ευρώ. Ανάδοχος: «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.».

Τέλος εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για το έργο:  «Αποκατάσταση ζημιών - Αντιστήριξη και προστασία πρανών στην Ι.Μ. Αγ. Νικάνορα Κόνιτσας», προϋπολογισμού 125.000 €.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση καιρού

 


Από  την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο από σήμερα το απόγευμα στη Δυτική και βαθμιαία στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά,  η Ήπειρος θα επηρεαστεί σήμερα από τις απογευματινές ώρες ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν από αύριο (Τρίτη) το απόγευμα.

Από την Τετάρτη προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, εφιστά την προσοχή των συναρμόδιων φορέων και  καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Τρίτη 12/1 στις 11:00, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας, από το απόγευμα της Δευτέρας


Σύμφωνα με
έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) από το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου προβλέπεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Α. Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1. Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Μακεδονία και η Θράκη.

2. Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, σταδιακά τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ πρόσκαιρα οι βόρειες Κυκλάδες.

γ. Από τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

3. Την τετάρτη 13 Ιανουαρίου

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Από την Τετάρτη 13  Ιανουαρίου προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Ογδόντα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (78.264) έλεγχοι, από τους οποίους οι (10.152) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.786) παραβάσεις και (11) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         (1.476) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (623) στην Αττική,

o    (131) στη Θεσσαλονίκη,

o    (119) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (104) στην Κρήτη,

o      (86) στην Ήπειρο,

o      (79) στη Στερεά Ελλάδα,

o      (76) στη Θεσσαλία,

o      (68) στην Κεντρική Μακεδονία,

o      (52) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      (47) στα Ιόνια Νησιά,

o      (29) στην Πελοπόννησο,

o      (24) στο Νότιο Αιγαίο,

o      (22) στο Βόρειο Αιγαίο και

o      (16) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (75.942) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (296) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λ.π. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (289) πρόστιμα 300 ευρώ και (7) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (99) στην Αττική,

o    (32) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (32) στη Δυτική Ελλάδα,

o    (22) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (20) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (15) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (15) στην Κρήτη,

o    (13) στα Ιόνια Νησιά,

o    (13) στη Θεσσαλονίκη,

o    (11) στη Θεσσαλία,

o      (9) στην Ήπειρο,

o      (6) στο Νότιο Αιγαίο,

o      (5) στην Πελοπόννησο και

o      (4) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (27.193) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (25.790) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.403) των (150) ευρώ.

·         (13) παραβάσεις και (11) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

·         σύλληψη (2) προσωρινά υπευθύνων, (3) εργαζομένων και (3) πελατών οίκου ανοχής, επιβολή προστίμου από 3.000 ευρώ στους προσωρινά υπευθύνους, καθώς και 300 ευρώ σε όλους για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

·         σύλληψη ιδιοκτήτη καφετέριας, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (7) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

·         σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης υπηρεσιών μασάζ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία , 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο ψητοπωλείου, 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, καθώς και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στα Ιόνια Νησιά, 3.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ-μπαρ, καθώς και επιβολή προστίμου 600 ευρώ σε πελάτη για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Πελοπόννησο, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο.

Στη Θεσσαλονίκη , σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος (3) ατόμων για παραβίαση του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (692) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (767) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις ,

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Τέλος βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (34) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε δώδεκα μήνες, από τον Μάιο

 


Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθούνται οι αλλαγές για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας και πλέον όλοι οι φαντάροι θα κάνουν 12μηνο, είτε κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, είτε στην Πολεμική Αεροπορία, είτε στο Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, ο λόγος της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, είναι για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των στρατιωτικών μονάδων στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

Βάσει του νέου σχεδιασμού, το πιθανότερο σενάριο είναι το 12μηνο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη Γ’ ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η θητεία σε όλα τα Όπλα θα έχει διάρκεια 12 μηνών, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη να παραμείνει στους 9 μήνες για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στόχος είναι να δοθεί ένα κίνητρο στους νεοσύλλεκτους προκειμένου να επανδρώσουν τις μονάδες στα σύνορα και να υπηρετήσουν τρεις μήνες λιγότερο.

Την ίδια στιγμή, στο ΥΠΕΘΑ ετοιμάζουν και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους.

Πρόκειται για αυτούς που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς θα πρέπει να καταταγούν.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για άνεργους 30-49 ετών, με επιδότηση 2.520€ και πιστοποίηση στην ΑΚΤΟ Κατάρτιση

 


Από το Υπουργείο Εργασίας, προκηρύχθηκε Νέο Πρόγραμμα Voucher για άνεργους του ΟΑΕΔ, που με τίτλο: “Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30 – 49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής” στο οποίο συμμετέχει η ΑΚΤΟ Κατάρτιση.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης, το οποίο προβλέπει εκπαιδευτικό επίδομα 2.520€ και πιστοποιητικό γνώσεων. Απευθύνεται σε 10.000 άνεργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 30 - 49 ετών, τουλάχιστον Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

// Υποβολή Αιτήσεων έως και την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η κατάρτιση θα αφορά στους εξής κλάδους: Επιχειρήσεων Μεταποίησης / Βιομηχανίας, Κατασκευών | Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας – Υγείας – Πρόνοιας | Τουρισμός – Επισιτισμός.

Η επιδοτούμενη δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (Training Voucher) και θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα, σε διάστημα 5 μηνών:

Επαγγελματική κατάρτιση διάρκειας 200 ωρών.

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (4 συνεδρίες).

Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μέσω πρακτικής άσκησης, διάρκειας 380 ωρών.

Εκπαιδευτικό επίδομα 2.520€.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://aktotraining.gr/voucher21/.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@aktotraining.gr  ή στα τηλέφωνα 210.52.30.130 (Αθήνα) και 2310.544.723 (Θεσσαλονίκη).

Lockdown και άσκηση στο σπίτι: Τι να προσέχετε

 


 Αύξηση παρουσιάζουν οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, παρά την πεποίθηση ότι η πανδημία και το lockdown που έχει επιβληθεί σε πολλές χώρες του κόσμου θα τους περιόριζε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι ασκούνται μόνοι τους στο σπίτι ή σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς την καθοδήγηση και την επίβλεψη των γυμναστών ή των προπονητών τους, με αποτέλεσμα οι ασκήσεις να γίνονται  λανθασμένα και να οδηγούν σε τραυματισμούς.

«Η ποδηλασία και το τρέξιμο στο δρόμο έχει γίνει ο αγαπημένος τρόπος άσκησης για μικρούς και μεγάλους τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουμε κληθεί να εφαρμόσουμε ως μέτρο προστασίας από τον νέο κορωνοϊό. Ωστόσο, παγκοσμίως, οι τραυματισμοί στον αστράγαλο (από διαστρέμματα έως κατάγματα) είναι συχνότεροι τους τελευταίους μήνες, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες, όπως και οι τραυματισμοί στον καρπό και στον αγκώνα από τις πτώσεις που προκύπτουν», μας εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Dr Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής και Διευθυντής του Τμήματος Αναίμακτης-Μη Μεταγγιστικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Κλινική Περιστερίου.

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων και Ειδικής Αγωγής

 


Επιστρέφουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στα σχολεία τους οι μαθητές των  δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, αλλά και της Ειδικής Αγωγής.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.

Προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.

Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη,

Ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr ) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.