Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας: Ευχαριστήρια επιστολή

 


Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας προς το ΑΣΜΕΚ Δολιανών.

ΕΟΔΥ: Είκοσι πέντε νέοι θάνατοι σήμερα, 671 νέα κρούσματα

 


17  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι επτά νέοι θάνατοι, 671  νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146.688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

340 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 239 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.000 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5354 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3161 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Εθελοντική αιμοδοσία της Τ.Κ. Παρακαλάμου την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στο ιατρείο, από ώρα 9:00 π.μ. έως 14:00

 


Φίλοι συγχωριανοί-συνδημότες.

 Η τοπική κοινότητα Παρακαλάμου, εδώ και 7 χρόνια έχει δημιουργήσει την Εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας του χωριού.

Σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας της, ήταν αμέτρητες οι περιπτώσεις συγχωριανών μας, που χρειάστηκαν αίμα για προβλήματα υγείας που τους παρουσιάστηκαν.

Τότε λοιπόν, στο κάλεσμα τους για βοήθεια, η Τράπεζα αίματος ήταν εκεί.

Δίπλα τους.

Γι' αυτό λοιπόν αγαπητοί φίλοι, για άλλη μια φορά σας παρακαλώ πολύ, να στηρίξετε την προσπάθεια που γίνεται.

Όλοι μαζί να δείξουμε την Αγάπη μας για τον συνάνθρωπο.

Να δώσουμε παρόν, στο μήνυμα Αγάπης για την ΖΩΗ!!!

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου 

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη για επισκέψεις σε Υπουργεία, ΕΣΠΑ, Αντιμετώπιση ζημιών, αγροτικά θέματα κ.α.

 

Θετική κατ΄ αρχή εισήγηση για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

Στις συναντήσεις που είχε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στην Αθήνα για το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και για ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε σήμερα  σε συνέντευξή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα εξής ζητήματα:

Θετική κατ΄ αρχή εισήγηση για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

Σε συνάντηση με τον  Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο συζητήθηκαν οι προοπτικές ένταξης έργων υποδομών στο Ταμείο Ανάκαμψης. Από το Γ.Γ. τονίστηκε ότι τόσο ο Ε-65, όσο και η οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού (Ιωάννινα) με Κακαβιά,  προτάθηκαν  από την Κυβέρνηση και έχουν θετική εισήγηση από την Α΄ Επιτροπή της Ε.Ε., με την οριστική απόφαση να αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου. «Μέχρι τότε εμείς πρέπει να επικαιροποιήσουμε τη μελέτη και ειδικά για το τμήμα από Καλπάκι μέχρι Κακαβιά», τόνισε ο Περιφερειάρχης  ο οποίος πρόσθεσε ότι από την ενημέρωση που του έγινε,  με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να υποβληθεί άλλο έργο υποδομών προς ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς υπάρχει διαφορετική προσέγγιση  από την Ε.Ε.

Με αντικειμενικά κριτήρια η κατανομή του νέου ΕΣΠΑ

Αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι διαφοροποιήσεις στη χρηματοδότηση των Περιφερειών οφείλονται στο γεγονός ότι δύο Περιφέρειες (Αττική και Νότιο Αιγαίο) έχουν «υποβιβαστεί» από την κατηγορία των «αναπτυγμένων» (με ΑΕΠ άνω του 100% του μέσου Ευρωπαϊκού όρου), στην κατηγορία των προς «μετάβαση» περιφερειών (με ΑΕΠ 75-100%)  και άλλων  έξι (Ιόνια Νησιά, Δυτ. Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) από την κατηγορία των προς «μετάβαση» στην κατηγορία των «λιγότερων αναπτυγμένων» (με ΑΕΠ κάτω του 75% του μέσου όρου της Ε.Ε.). Αυτό εκ των πραγμάτων αυξάνει το ποσοστό  τους ως προς το ύψος της χρηματοδότησης στο νέο ΕΣΠΑ, καθώς στο προηγούμενο είχαν λάβει μικρότερα ποσά σε σχέση προς τις υπόλοιπες της τρίτης κατηγορίας, στην οποία ανήκει η Ήπειρος. Η Περιφέρεια Ηπείρου, πρόκειται να λάβει το ποσό των 403.288.795, εκ των οποίων 299.031.603 είναι από το ΕΤΠΑ και τα 104.257.192 από το ΕΚΤ, που συνολικά είναι αυξημένο κατά 23,8% σε σχέση με το τρέχον ΕΣΠΑ.

Προ πυλών η κακοκαιρία «Λέανδρος»

 


Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εξέδωσε την εξής ενημέρωση για την κακοκαιρία «Λέανδρος»:

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος 1.500 μέτρων πάνω από το έδαφος, ύψος το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των μεταβολών της θερμοκρασίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα. 

Όπως προκύπτει, ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες (παρουσιάζονται με μπλε σκίαση) θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 18  Ιανουαρίου.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου η πρόσκληση αφορά στην «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη κατάλληλων προληπτικών δράσεων».

Υπομέτρο 5.1: «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων».

Το καθεστώς εφαρμόζεται για τα συστήματα ενεργητικής προστασίας, στις περιοχές της επικράτειας και τις καλλιέργειες που ορίζονται στις επόμενες περιπτώσεις:

1. Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες εσπεριδοειδών,

2. Ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι σε όλη την επικράτεια για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής.

Σαράντα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (69.917) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.535) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.493) παραβάσεις και (24) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         (1.224) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (408) στην Αττική,

o    (116) στη Θεσσαλονίκη,

o    (109) στην Κρήτη,

o      (88) στη Στερεά Ελλάδα,

o      (87) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (87) στη Θεσσαλία,

o      (79) στην Κεντρική Μακεδονία,

o      (54) στην Πελοπόννησο,

o      (47) στα Ιόνια Νησιά,

o      (45) στην Ήπειρο,

o      (33) στη Δυτική Μακεδονία,

o      (31) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o      (22) στο Βόρειο Αιγαίο και

o      (18) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (78.401) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (260) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (259) πρόστιμα 300 ευρώ και (1) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    (43) στην Αττική,

o    (29) στην Κρήτη,

o    (28) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (25) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (22) στη Θεσσαλονίκη,

o    (20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (20) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (17) στα Ιόνια Νησιά,

o    (15) στην Πελοπόννησο,

o    (13) στη Δυτική Μακεδονία,

o      (9) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (8) στο Νότιο Αιγαίο,

o      (7) στην Ήπειρο και

o      (4) στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (27.795) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (26.381) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.414) των (150) ευρώ.

·         (8) παραβάσεις και (24) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

·         σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη κομμωτηρίου,

·         πρόστιμο 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα στον ιδιοκτήτη και τον προσωρινά υπεύθυνο παντοπωλείου,

·         σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στην προσωρινά υπεύθυνη καταστήματος λιανικού εμπορίου, καθώς και επιβολή προστίμου 5.000 στον ιδιοκτήτη του καταστήματος,

·         σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα ψιλικών.

Στη Δυτική Μακεδονία, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη χώρου για διοργάνωση συνάθροισης, καθώς και συνολικά (4) προστίμων των 300 ευρώ για παράβαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λ.π.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (715) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (815) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις,

Στην Αττική, συνελήφθησαν (20) αλλοδαποί για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, όπου διενεργούνταν παίγνια. Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της οικίας, καθώς και 300 ευρώ σε άπαντες τους συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Τέλος βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (36) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία λέει «ΝΑΙ» στο εμβόλιο

 

Από την έναρξη της πανδημίας COVID­-19 η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία πρωτοστάτησε στην ενημέρωση του κοινού και στη διαμόρφωση κειμένων συμφωνίας για την ασφαλή εκτέλεση καρδιολογικών ιατρικών πράξεων και εξετάσεων σε νοσοκομειακές κλίνες και ιατρεία, ώστε να μην αμελεί ο ασθενής τα σημεία και συμπτώματα της καρδιαγγειακής νόσου από φόβο μόλυνσης με τον ιό.

Σήμερα, με την έναρξη του Νέου Έτους, που σηματοδοτεί μια νέα πολύ ελπιδοφόρα αρχή στον αγώνα μας ενάντια στον ιό, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕ βρισκόμαστε εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, και αυτή τώρα μας παρέχεται με τον εμβολιασμό μας έναντι της πανδημίας.

Οι καρδιαγγειακοί ασθενείς, ιδιαίτερα εκείνοι με καρδιακή ανεπάρκεια και πνευμονική υπέρταση, ανήκουν στις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες και ως εκ τούτου είναι ψηλά στο κατάλογο προτεραιότητας εμβολιασμού. Συνήθως πρόκειται για ηλικιωμένους με άλλα συνοδά νοσήματα (διαβήτης, νεφροπάθεια, πνευμονοπάθεια), ενώ συχνά πρόκειται για  εύθραυστα άτομα. 

Ο καρδιαγγειακός ασθενής έχει περισσότερες πιθανότητες από  ένα μη καρδιαγγειακό να μολυνθεί λόγω συχνών νοσηλειών (τα νοσοκομεία  μπορεί να αποτελέσουν εστία μόλυνσης) και  αν μολυνθεί έχει χειρότερη πρόγνωση (νοσηλεία ΜΕΘ, διασωλήνωση, θάνατος). Οι καρδιαγγειακοί ασθενείς έχουν αποκτήσει μακροχρόνια εμπειρία με το εμβόλιο της γρίπης  που το κάνουν κάθε χρόνο και οφείλουν να δείξουν την ίδια συμμόρφωση και με τον καινούργιο ιό.

Δεν ξεχνάμε ότι αυτός ο ιός προκαλεί 10πλάσιους θανάτους από τη γρίπη, μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και έχει αναστατώσει ανθρώπους και συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Δύο μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού κάθε ένας που θα εμβολιάζεται δεν θα νοσήσει και δεν θα διστάζει να προσέρχεται στο νοσοκομείο για θέματα υγείας με το φόβο μήπως μολυνθεί (όπως συμβαίνει μέχρι τώρα).

Ας δώσουμε όλοι οι υγειονομικοί με το παράδειγμά μας την πολυπόθητη λύση στην ανάκτηση της κοινωνικότητας και της κανονικότητας της ζωής μας.

Προστασία σε όλους, επομένως, για να μην πενθήσουμε άλλους συναδέλφους και συνανθρώπους μας!

Στην τελική ευθεία η διανομή voucher (επιταγής) για αγορά laptop και table

 


Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας, κα Ζέττα Μακρή, είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία της χρηματοδότησης  voucher (επιταγής) σε 560.000 μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν laptop και tablet.

Το νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφαλίζει επιταγή αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Σημειώνεται ότι, ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύει στη χρήση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στέργιος-Αριστέας Γραμμόζης: Βλάχικα

 

Στέργιος-Αριστέας Γραμμόζης: Βλάχικα





Πόνος στην ερωτική επαφή και ακράτεια για το 25% των γυναικών: Ο ρόλος του ουρογυναικολόγου


Μία στις 4 γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική επαφή, ακράτεια ούρων, συχνές ουρολοιμώξεις ακόμα και δυσκολίες στην καθημερινή υγιεινή, λόγω των διαταραχών πυελικού εδάφους, σύμφωνα με μελέτη του European Institute of Women's Health.

Ταμπού και προκαταλήψεις που συνόδευαν τα συμπτώματα των παθολογικών καταστάσεων στην ουρογεννητική περιοχή και συνδέονταν κυρίως με την ηλικία της γυναίκας και την εμμηνόπαυση, συγκρατούσαν τις γυναίκες από την αναζήτηση ιατρικής βοήθειας με αποτέλεσμα την επιδείνωση αυτών των δυσάρεστων ενοχλήσεων. Την ίδια βουβή στάση είχαν παλαιότερα και γυναίκες νεότερης ηλικίας οι οποίες θεωρούσαν τις διαταραχές πυελικού εδάφους ως κατάλοιπο ενός φυσιολογικού τοκετού.

Πλέον τα περισσότερα ταμπού έχουν πέσει και η ηλικία προσδιορίζεται πια από την πρόληψη και την έγκαιρη διαχείριση των προβλημάτων υγείας που εμφανίζονται μετά από κάποια χρόνια.

«Σήμερα οι άνθρωποι έχουν το σώμα για το οποίο έχουν δουλέψει. Ακολουθούν τις συστάσεις των γιατρών για το τακτικό προληπτικό check-up, έχουν σαφώς καλύτερες διατροφικές επιλογές, δεν καπνίζουν, φροντίζουν την εμφάνισή τους και ασκούνται.

Τα σημερινά 50+ είναι τα νέα 40 και αυτό αποτυπώνεται και στη μεγαλύτερη διάθεση των γυναικών που βρίσκονται στην κλιμακτήριο ή την εμμηνόπαυση να ενημερωθούν και να μιλήσουν ανοιχτά για τις διαταραχές στο ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα», επισημαίνει ο Βασίλης Γ. Κουφομιχαήλ Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Msc. Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικός στην Ουρογυναικολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Η ουρογυναικολογία προσφέρει ένα πλέγμα αντιμετώπισης των προβλημάτων του πυελικού εδάφους και ο ειδικευμένος στην ουρογυναικολογία γυναικολόγος έχει εκπαιδευθεί στη γυναικολογία, τη μαιευτική, την ουρολογία, τη χειρουργική και τις μυοσκελετικές διαταραχές.