Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ξεκινούν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου οι αιτήσεις στήριξης νέων αγροτών

 


Ξεκινούν την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου οι αιτήσεις στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης για ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας, κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 14 Δεκεμβρίου.

Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το 2021. Συνεπώς, η αίτηση στήριξης συντάσσεται με βάση την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2021.

Η χρηματοδότηση ανά περιφέρεια

Για την 3η Πρόσκληση προβλέπεται ποσό συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ για την κάλυψη δημόσιας δαπάνης.

Το παραπάνω ποσό κατανέμεται ως εξής ανά Περιφέρεια:

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ο τρόπος υποβολής αιτήσεων στήριξης

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 14-12-2021.

Αιτήματα απο-οριστικοποίησης αιτήσεων στήριξης υποβάλλονται στην τεχνική υποστήριξη (helpdesk) του ΠΣΚΕ, εντός της εφαρμογής του υπομέτρου (με κωδικούς χρήστη), μέχρι τις 13-12-2021.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) που λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr

ΕΟΔΥ: Εξήντα επτά θάνατοι σήμερα, 6.801 νέα κρούσματα

 


8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα επτά θάνατοι σήμερα  6.801 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.801, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 815.068 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.716 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.560 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 503 (62.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 416 (82.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 87 (17.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.387 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 431 (ημερήσια μεταβολή +0.47%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 395 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Πρέβεζας δύο ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και κροτίδων

 


Αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας συνέλαβαν χθες (10-11-2021) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας δύο ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων και κροτίδων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα σε χώρο διαμονής των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης -354- γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε συνολικά (17) συσκευασίες και βάζα,

29 ναρκωτικά χάπια,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

μεταλλικός τρίφτης,

κυνηγητική καραμπίνα,

αεροβόλο τυφέκιο,

2 ξύλινα τόξα,

5 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

1000 βολίδες αεροβόλου όπλου και

164 κροτίδες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Άνω Ραβενίων

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 76/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 270/2021 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

       Περιγραφή ακινήτου:

    Δημοτικό ισόγειο κατάστημα χωρίς εξοπλισμό εντός οικισμού (στο κέντρο του χωριού) Κοινότητας Άνω Ραβενίων – Δ.Ε. Καλπακίου, εμβαδού  κύριας χρήσης 89,61 τ.μ. αποτελούμενο  από ένα ενιαίο χώρο και WC με εξωτερικό στεγασμένο χώρο 41,63m2. Συνορεύει περιμετρικά με δημοτικό δρόμο, την παιδική χαρά του οικισμού,   την κεντρική πλατεία και το πρώην Δημοτικό Σχολείο Άνω Ραβενίων.

Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με την αρ. 158/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

          Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη. 

          Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει  τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Στη δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής καθώς και κοινοπραξίες.

Το Νηπιαγωγείο Καλπακίου και το 2ο Δημ. Σχολείο Κόνιτσας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 


Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται ο κύκλος επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου, μία επίσκεψη που συνδυάζει την απόκτηση οδηγικής συνείδησης με την ψυχαγωγία.

Χθες Τετάρτη επισκέφθηκαν το Πάρκο οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Καλπακίου ενώ σήμερα το Πάρκο υποδέχθηκε τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας.

Τα παιδιά, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να τον εφαρμόσουν στην πράξη οδηγώντας τα μηχανοκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος.

Την ενημέρωση έκανε ο Αρχιφύλακας του Α.Τ. Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Χρήστου που απάντησε και στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών.

Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Kοινότητα Kαστάνιανης

 


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

 Έχοντας υπόψη:

α) το Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)

β) το Δ.Κ.Κ (Ν.3463/06)

γ) το Ν. 3852/2010

δ) την αριθ. 106/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση δημοπράτησης

ε) την 271/2021 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου που περιγράφεται παρακάτω βάση των όρων:

Περιγραφή ακινήτου:

Α)Δημοτικό κατάστημα εντός οικισμού Τ.Κ. Καστάνιανης το οποίο περιμετρικά συνορεύει με επαρχιακή οδός, με ιδιοκτησία Κώστα Λέττα, με ιδιοκτησία Μαρίας Μπακάλου και με ιδιοκτησία Μπαγκείου Οικοτροφείου.

Β)Συνολικά το εμβαδόν των υπέργειων ορόφων του κτιρίου είναι 339,05 τ.μ.  ήτοι αναλυτικά:

1.Το ισόγειο 174,02m2 – κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – χώρος συνάθροισης κοινού.

2.O 1ος όροφος 165,03 m2 – ξενώνας τύπου ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ).

Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:

          Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, θα διεξαχθεί στην έδρα του Δήμου ενώπιον της επιτροπής δημοπρασιών που συγκροτήθηκε με την αρ. 158/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου .Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών εκμίσθωσης ακινήτων, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.

Δώδεκα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊου

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 83.318 έλεγχοι, από τους οποίους οι 43.178 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 327 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

146 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 143 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

54 στη Θεσσαλονίκη,

18 στην Πελοπόννησο,

13 στη Θεσσαλία,

12 στη Δυτική Ελλάδα,

12 στην Ήπειρο,

11 στην Κεντρική Μακεδονία,

10 στο Βόρειο Αιγαίο,

  5 στη Στερεά Ελλάδα,

  4 στη Δυτική Μακεδονία,

  2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  2 στο Νότιο Αιγαίο,

  2 στην Κρήτη και

  1 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 74.003 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 70.750 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.253 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων, 5 στο Βόρειο Αιγαίο και 2 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.154 ομοειδείς παραβάσεις.

171 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στη χώρα,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες Ι.Χ.Ε.,

- 2 παραβάσεις, σε πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- μία παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 25.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων,

- μία παράβαση σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Πελοπόννησο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε συγχρωτισμό σε εξωτερικό χώρο.

Στη Θεσσαλία,

- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Αττική,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- μία παράβαση σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 18 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 21.726 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.658 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 433 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διοργάνωση τηλε-ημερίδας για τους εμβολιασμούς Covid, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας διοργανώνει ημερίδα με θέμα την ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με σκοπό τη θωράκιση της υγείας των πολιτών από τις συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και τις μεταλλάξεις του ιού.

Η Αυτοδιοίκηση της Ηπείρου συνδράμει στην αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον εμβολιασμό στις ηλικίες 12 - 17 ετών, που πλήττονται σε σημαντικό βαθμό, μέσω της συνεργασίας της με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Οι προσκεκλημένοι γιατροί, Αυτοδιοικητικοί και Εκπαιδευτική Κοινότητα θα ενημερωθούν από τον κ. Λάζαρο Καρνέση, Ιατρό Παθολόγο, Λοιμωξιολόγο, Δ/ντή 4ης Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Μητέρα" και θα ακολουθήσει συζήτηση ερωτήσεων, απόψεων και πληροφοριών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 πμ.

α. Στους συμμετέχοντες  μέσω webex θα αποσταλεί έγκαιρα ο σχετικός σύνδεσμος για τη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη.

Παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: info@pedepirus.gr μέχρι τη Δευτέρα 15/11/2021, προκειμένου να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή.

β. Την τηλεδιάσκεψη καλούνται να παρακολουθήσουν μέσω του youtube οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και κάθε ενδιαφερόμενος (Πίνακας Αποδεκτών Β) στο σύνδεσμο: https://youtu.be/_n-9qw_iZ7E

 

Για την προετοιμασία των εισηγήσεων και τη διευκόλυνση της διαδικασίας παρακαλούμε να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας εκ των προτέρων με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: info@pedepirus.gr.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Ηγουμενίτσας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν περισσότερα από -6- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθη προχθές (09-11-2021) αργά το βράδυ σε περιοχή της Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ημεδαπό να κινείται πεζός μεταφέροντας ταξιδιωτικό σάκο και ακολούθως εισήλθε στο σπίτι του.



Όπως προέκυψε, ο σάκος περιείχε (6) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -6- κιλών και -170- γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σπιτιού, στην οποία συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος «LUSSY», βρέθηκε και κατασχέθηκε εξοπλισμός καλλιέργειας εσωτερικού χώρου (μετασχηματιστής, λαμπτήρας θερμότητας, αλουμινένιο αντανακλαστικό φύλλο θερμότητας, φυτόχωμα), ο σκοπός της κατοχής του οποίου ερευνάται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου

 


Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Άρτα, Τετράκωμο Άρτας, 10:00-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Μαργαριτίου, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είσοδος τμήματος Μαθηματικού, 11:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ.Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, Λούρος, 09:00-12:00.

Ρομποτική χειρουργική αποκατάσταση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος

 


Η χειρουργική αποκατάσταση των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος αποτελεί μια εκ των πιο συνηθισμένων επεμβάσεων στην ιστορία της χειρουργικής. Η εξέλιξη στη χειρουργική θεραπεία των κηλών είναι ωστόσο ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η ρομποτική χειρουργική τεχνική, η οποία βρίσκεται στο προσκήνιο την τελευταία δεκαετία, έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην ενίσχυση της ασφάλειας της χειρουργικής διαδικασίας όσο και στην ταχεία μετεγχειρητική αποκατάσταση αλλά και την εξέλιξη των χειρουργικών δυνατοτήτων.

«Σε πρώτο επίπεδο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι μια κήλη εμφανίζεται στο ανθρώπινο σώμα, όταν ένα εσωτερικό τμήμα του (όργανο ή λίπος), λόγω αυξημένης πίεσης επί εξασθενημένων μυών του κοιλιακού τοιχώματος, ξεπροβάλλει σαν «εξόγκωμα» από κάποιο χάσμα που δημιουργείται», αναφέρει ο κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, Χειρουργός, Συν-διευθυντής Κέντρου Αριστείας χειρουργικής αντιμετώπισης ασθενών με κήλη του κοιλιακού τοιχώματος (Center of Excellence in Hernia Surgery) του Metropolitan General.

Στα αίτια της δημιουργίας κηλών του κοιλιακού τοιχώματος περιλαμβάνονται κυρίως:

·         Η απότομη ή η χρόνια επαναλαμβανόμενη άρση μεγάλου βάρους

·         Η βαριά χειρωνακτική εργασία

·         Η έντονη άσκηση

·         Ο έντονος χρόνιος βήχας

·         Η δυσκοιλιότητα,

·         Η εγκυμοσύνη

·         Η παχυσαρκία

Σε κάθε σημείο επούλωσης κάποιου παλαιού χειρουργικού τραύματος, είναι πιθανόν να δημιουργηθεί ένα είδος κήλης που ονομάζεται μετεγχειρητική κήλη.

Ποια είναι τα είδη κηλών του κοιλιακού τοιχώματος;

Ανάλογα με το σημείο εντόπισης, διακρίνονται τα εξής είδη κήλης του κοιλιακού τοιχώματος:

·         Βουβωνοκήλη: Εμφανίζεται στη βουβωνική χώρα, ακριβώς πάνω από τα γεννητικά όργανα.

·         Ομφαλοκήλη: Εμφανίζεται στον ομφαλό ή πέριξ αυτού.

·         Μηροκήλη: Εμφανίζεται στη μηροβουβωνική χώρα, ακριβώς κάτω από το βουβωνικό σύνδεσμο.

·         Επιγαστρική κήλη: Εμφανίζεται κατά μήκος της κάθετης γραμμής που ενώνει το στέρνο με τον ομφαλό.