Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Έρευνες σε χώρους φιλάθλων αθλητικών σωματείων στην Ήπειρο

 


Συνελήφθησαν τρεις (3)  ημεδαποί σε ισάριθμες περιπτώσεις για παράνομη λειτουργία τέτοιων χώρων, οι οποίοι σφραγίστηκαν

 

Από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, σε τρεις περιπτώσεις, έρευνες σε οικήματα, όπου στεγάζονται χώροι συγκέντρωσης φιλάθλων αθλητικών σωματείων.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι οποίες διενεργήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθησαν σε όλες τις περιπτώσεις, ημεδαποί, που βρέθηκαν να λειτουργούν τους παραπάνω χώρους χωρίς την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.

Όλοι οι προαναφερόμενοι χώροι σφραγίστηκαν με απόφαση της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

EΟΔΥ: Ενενήντα δυο θάνατοι σήμερα, 17.656 νέα κρούσματα

 


48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενενήντα  δυο θάνατοι σήμερα 17.656, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.656, εκ των οποίων 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.146.798 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 383 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.520 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 92, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.609 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 512 (62.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 389 (75.98%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (24.02%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.131 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 395 (ημερήσια μεταβολή -19.88%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 429 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Δικογραφία σε βάρος μιας γυναίκας για την εμπλοκή της σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  μιας γυναίκας  για την εμπλοκή της σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, τον Οκτώβριο του 2021, άγνωστος, αφού τηλεφώνησε σε μια γυναίκα  προσποιούμενος υπάλληλο – ελεγκτή του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) πληροφορώντας τη σχετικά δήθεν με επίδομα που δικαιούται, κατάφερε να της αποσπάσει αριθμούς τραπεζικού λογαριασμού, τραπεζικής κάρτας και μυστικού αριθμού που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο από την τράπεζά της.

Στη συνέχεια, από τον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας πραγματοποιήθηκε μεταφορά χρηματικού ποσού -12.400- ευρώ σε λογαριασμό, που, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ανήκει στην κατηγορούμενη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ανακοίνωση κατά Κεφάλα-Καχριμάνη, για την αλλαγή της οριοθέτησης της λίμνης

 


H βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ  κ. Μαρία Κεφάλα, επικαλούμενη το σύνολο της τοπικής κοινωνίας χωρίς φυσικά να την έχει ρωτήσει,  ζητάει  αλλαγή της οριοθέτησης της λίμνης, ώστε «η κόκκινη γραμμή» να επανέλθει στο φυσικό όριο της λίμνης.  Φυσικά δεν ρώτησε κανέναν αρμόδιο φορέα να γνωμοδοτήσει για αυτό. Και όλα αυτά  με πρόσχημα το έργο του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου.

Οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που το Προεδρικό Διάταγμα για την λίμνη Παμβώτιδα παραμένει στα συρτάρια ενώ ήταν ολοκληρωμένο από το 2019 και ο  Φορέας Διαχείρισης της λίμνης καταργείται.  Ο  αρμόδιος Υφυπουργός κ.  Αμυράς άραγε συμφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία της κ. Κεφάλα;

Τι άποψη έχει για τις «καταπατημένες λίμνες»;

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου  κ. Αλέκος Καχριμάνης ανακοινώνει τη χωροθέτηση του προκάτ κλειστού ξιφασκίας δίπλα ακριβώς στη λίμνη Παμβώτιδα στο αγρόκτημα Κατσικά,  χωρίς καμία μελέτη και γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και φυσικά χωρίς καμία συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Αδιαφορώντας τόσο για το χαρακτηρισμό του αγροκτήματος ως ‘πάρκο’, όσο και για το ότι υπάρχουν  εκτάσεις στο λεκανοπέδιο χοροθετημένες  για αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Δύο πολύτιμα χρόνια χάθηκαν και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Από τον αθλητικό σχεδιασμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθήκαμε στην ανυπαρξία σχεδιασμού και στη χαρακτηριστική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα του κλειστού γυμναστήριου της πόλης των Ιωαννίνων, από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών.

Τα ερωτήματα είναι πολλά τόσο για τις δηλώσεις όσο και για τις αποφάσεις του κ. Περιφερειάρχη αλλά και για το ποιοι αποφασίζουν για την λίμνη Παμβώτιδα και τις αθλητικές υποδομές της πόλης. Ζητούνται δημόσιες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μωυσής Ελισάφ, οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τα ζητήματα αυτά.

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ένωση αγροτών: Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου

 


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΦΟΡΕΩΝ  ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Καλούμε  τους αγροκτηνοτρόφους του Νομού μας και τον Γιαννιώτικο  λαό  στην  κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια η οποία οδηγεί σε αφανισμό όλων των επαγγελματικών κλάδων στον βωμό των λίγων συμφερόντων, η οποία θα γίνει την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, με προσυγκεντρώσεις στις 11:00 το πρωί στον κόμβο της Ελεούσας (Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ) και στον κόμβο Ανατολής (Πανηπειρωτικό στάδιο).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζί με τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Συλλήψεις από την Θηροφυλακή της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου για άσκηση παράνομης θήρας

 


Δύο άτομα που ασκούσαν παράνομη θήρα ή δε διέθεταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για την άσκηση θήρας, συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου τις τελευταίες ημέρες.

Το πρώτο περιστατικό έγινε στην Τ.Κ. Άνω Κορακιάνας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, όπου κλιμάκιο της Θηροφυλακής, κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα, (καρτέρι μπεκάτσας) μισή ώρα πέραν της δύσης του ηλίου.

Κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί θήρας.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην Τ.Κ Μαζίου του Δήμου Κόνιτσας όπου κατά τη διάρκεια ενεργούμενης περιπολίας από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα πτερωτών θηραμάτων, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια θήρας και σε βάρος του σχηματίστηκε επίσης δικογραφία.

Τριάντα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 55.532 έλεγχοι, από τους οποίους οι 23.289 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 457 παραβάσεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 7 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

405 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 402 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

106 στην Αττική,

74 στη Θεσσαλονίκη,

31 στα Ιόνια Νησιά,

30 στην Ήπειρο,

28 στο Βόρειο Αιγαίο,

24 στην Πελοπόννησο,

23 στην Κρήτη,

21 στη Στερεά Ελλάδα,

19 στην Κεντρική Μακεδονία,

17 στη Δυτική Ελλάδα,

15 στη Θεσσαλία,

 8 στο Νότιο Αιγαίο,

 6 στη Δυτική Μακεδονία και

 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 98.725 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 95.214 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.511 των 150 ευρώ.

5 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.648 ομοειδείς παραβάσεις

47 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτη, ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 31.280 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.985 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πίνδος Κόνιτσας 13-02-22/15:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΩΡΑ: 15:30

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ       


Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  (15:00)      

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:30)

Κυριακή  13 Φεβρουαρίου 2022           

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:30)  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)             

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (15:30)

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Η Περιφερειακή Αρχή στην πρώτη γραμμή για την επίλυση προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα

 


Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την επίλυση χρονιζόντων  ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  κατά την  τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είχε θέμα τη συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν και συνεχίζονται εκ μέρους της Περιφέρειας οι οποίες έχουν πανελλαδική αναγνώριση και απήχηση, έχοντας μάλιστα και θετικά έως τώρα αποτελέσματα.

Μεταξύ αυτών, ανέφερε το μεγάλο αγώνα για την αντιμετώπιση των «ελληνοποιήσεων», που έφερε και την αύξηση της τιμής του γάλακτος για τους Ηπειρώτες παραγωγούς, την  καταλυτική παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα των δασικών χαρτών, τις προτάσεις του για τη μείωση του ενεργειακού κόστους που επιβαρύνει τους ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ και τις τιμές παραγωγού και των ζωοτροφών μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών, την πρότασή του για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλών τους για προηγούμενες χρήσεις, ως και τις ουσιαστικές του πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των φαινομένων εξαπάτησης με τους βοσκότοπους που αποβαίνει σε βάρος των πραγματικά δικαιούχων κτηνοτρόφων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

 


Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISO BOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-12:00.

16η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Π.Α.Σ. Αλμυρός 13-02-22/15:30)


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ

ΩΡΑ: 15:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, maison Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (15:00)            

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:30)

Κυριακή  13 Φεβρουαρίου 2022                     

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (15:30)  

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  (15:30)                

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:30)

Αύξηση της κατάθλιψης: Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά;

 


Κατά τη διάρκεια της πανδημίας που βιώνουμε εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, τα ποσοστά της κατάθλιψης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα παγκοσμίως, ενώ ραγδαία είναι η αύξηση των καταθλιπτικών επεισοδίων και στη χώρα μας.

Οι απαγορεύσεις μετακινήσεων και δραστηριοτήτων και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης σε συνδυασμό με τη μείωση των οικονομικών πόρων, ανάγκασαν τους ανθρώπους να περιορίσουν δραματικά τις καθημερινές τους δραστηριότητες με το άγχος και την πίεση να αυξάνονται.
Υπολογίζεται ότι τα περιστατικά μείζονος κατάθλιψης και αγχώδους διαταραχής στον κόσμο έχουν αυξηθεί κατά 28% και 26%, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι ομάδες πληθυσμού που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν κυρίως γυναίκες και νέοι, δείχνοντας πως η νόσος δεν πλήττει μόνο μεγαλύτερες ηλικίες.

«Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική νόσος που ως κύρια χαρακτηριστικά έχει την κακή διάθεση, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και την απουσία ενδιαφέροντος σε δραστηριότητες που φυσιολογικά είναι ευχάριστες. Μπορεί να προκαλέσει συνδυασμό συναισθηματικών και σωματικών προβλημάτων καθώς και δυσλειτουργία τόσο στο χώρο της εργασίας, όσο και στις προσωπικές σχέσεις», εξηγεί η κα Άννα Χατζηδημητρίου, Ψυχολόγος Υγείας, Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Ιδρύτρια του Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής της Υγείας «Live Well-Be Well».
Συχνά, ο όρος αυτός ταυτίζεται, λανθασμένα, με τον όρο θλίψη, ενώ στην πραγματικότητα είναι διαφορετικά πράγματα. Η θλίψη σαν αντίδραση που ακολουθεί ένα γεγονός είναι ένα έντονο συναίσθημα απογοήτευσης, κακής διάθεσης ή μελαγχολίας. Όταν όμως το συναίσθημα αυτό διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες, είναι έντονο και συνοδεύεται από συγκεκριμένα συμπτώματα, ή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ζωή του ατόμου, τότε πρόκειται για κατάθλιψη.