Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Κλειστή 7-9 το βράδυ από αγρότες και κτηνοτρόφους η εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Ιωαννίνων κατευθύνονται αυτή την ώρα, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, στο 10ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, όπου στήνουν νέο μπλόκο στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με την συντονιστική τους επιτροπή, ο δρόμος θα κλείσει από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για την κλιμάκωση της κινητοποίησης τους

«Συντονιζόμαστε με όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος. Δεν υπάρχει επιστροφή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Τζίμας, μέλος της συντονιστικής και Γραμματέας Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ώρα 16:30 στο Δημαρχείο Καλπακίου

Συνεδριάζει την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου. 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στο Δημαρχείο Καλπακίου.
Τα θέματα επισυνάπτονται.
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Προέλεγχος τρίμηνης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού  εσόδων εξόδων 4ου τριμήνου 2015.
2. Έγκριση ανατροπής αναλήψεων υποχρεώσεων έτους 2015 (Π.Δ.113/2010).
3. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  04-03-2016 ενώπιον του  Ειρηνοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά ανακοπή της κ. Σκαματζούρα Δήμητρας του Αριστείδη κατά του Δήμου Πωγωνίου (σχετ.  αρ. 104/15 πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του Δήμου Πωγωνίου).
4. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  05-02-2016 ενώπιον του  Ειρηνοδικείου  Ιωαννίνων που αφορά αγωγή του κ. Κούρου Ηλία του Χρήστου κατά του Δήμου Πωγωνίου σχετικά με την μίσθωση του εκτροφείου Δελβινακίου.
5. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου κατά τη δικάσιμο στις  13-04-2016 ενώπιον του  Μονομελούς Εφετείου  Ιωαννίνων που αφορά έφεση της εταιρίας  «ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ – ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΑΤΕ» κατά του Δήμου Πωγωνίου και κατά της αρ.213/12 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
6. Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών εργασιών, παροχής υπηρεσιών και μεταφορών (άρθρο 67 Π.Δ.28/80) για το έτος 2016.
7. Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών έργων για το έτος 2016.

8. Επικύρωση  πρακτικού κλήρωσης για τον ορισμό της Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών προμηθειών & αξιολόγησης αποτελεσμάτων διαγωνισμών και απευθείας ανάθεσης προμηθειών (άρθρο 46 ΕΚΠΟΤΑ) για το έτος 2016.

Προς μία μεταμνημονιακή εποχή

Tου Βασίλη Τσίρκα*

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς, που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία, ο ελληνικός λαός έδειξε αγωνιστικότητα, αντοχή και υπομονή και πήρε γενναίες αποφάσεις κατά τη διάρκειά της. Το 2016 όμως πρέπει να αποτελέσει την αρχή της κοινωνικής και οικονομικής ανάταξης για τη μετάβαση σε ένα νέο κοινωνικό κράτος στη βάση της δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.
Μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, η κυβέρνηση κατάφερε με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα να αποκαταστήσει αδικίες, να αντικαταστήσει πρακτικές του παρελθόντος που είχαν βυθίσει την κοινωνία σε κρίση και είχαν δημιουργήσει καθεστώς κοινωνικής λεηλασίας, να χτυπήσει πρακτικές διαπλοκής και διαφθοράς, αλλά και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα κοινωνικά στρώματα που είναι ευάλωτα στην αδικία, τη φτώχεια, τις διακρίσεις.
Το προηγούμενο διάστημα ψηφίστηκε ο νόμος για τα ΜΜΕ που πρέπει άμεσα να μπει σε εφαρμογή. Υλοποιείται σχέδιο για 100.000 νέες θέσεις εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας. 
Το ΕΣΠΑ επανασχεδιάζεται, για να καλύψει επείγουσες κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες. Στην υγεία προχωρά το νέο πιλοτικό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια υγεία. Διευρύνθηκε το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση. Διατηρήσαμε τον νόμο για τις 100 δόσεις. 
Προστατέψαμε τη λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Έρχεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση, για να μπει τέλος στο ρουσφέτι, στο κομματικό κράτος και τις πελατειακές σχέσεις.
Γίνεται προσπάθεια για την επίλυση των άμεσων και ώριμων προβλημάτων της αγροτικής οικονομίας, προκειμένου να παραμείνει σήμερα στην παραγωγή ο αγροτικός πληθυσμός με ταυτόχρονη άμβλυνση των επιπτώσεων από τις δεσμεύσεις της συμφωνίας,  και τη γενικευμένη  προστασία των μικρομεσαίων αγροτών.

Ο Βαρουφάκης στο ρόλο του Προμηθέα

Αξίωμα: "Τη γνώση καμία πίστη δεν μπορεί να την αναπληρώσει". 
Στην Πολιτική η λέξη πίστη πρέπει να είναι κατάλοιπο της θρησκευτικής κατήχησης, γι' αυτό και οδηγεί πάντοτε σε ιδεολογικό βάλτο, σε ιδεολογικό πλάτσα-πλούτσα! 
Κατάλοιπο της θρησκευτικής κατήχησης πρέπει να είναι και το κήρυγμα! Όπου ακούς πολιτικό κήρυγμα, υπάρχει φτώχεια επιχειρημάτων. Η γνώση είναι σαν ένα αναμμένο κερί (σα δάδα), που δίνει ένα μικρό φως, φως που για να γίνει μεγαλύτερο πρέπει να δώσει φλόγα και στο κερί του διπλανού μας, και στου παραδίπλα, να ανάψουν όσο γίνεται πιο πολλά κεριά, μέχρι που να γίνει "το σκοτάδι λάμψη"! 
Η γνώση σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μένει μυστική, μεταξύ των μελών ενός ιερατείου. Ότι πιο απαίσιο! Αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή μου έδωσε η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη προς τον κ. Παπαχελά στις 20-1-2016, στον ΣΚΑΙ. 
Δεν περιέχει ούτε ένα ελάχιστο γραμμάριο πίστης ούτε κηρύγματος, γι' αυτό ανεβάζω ένα μικρό κομμάτι που κατά την γνώμη μου «είναι όλα τα λεφτά», και αξίζει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε επαναστατικό κήρυγμα! Απομαγνητοφώνησα λοιπόν, το μέρος εκείνο της συνέντευξης http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=269274  (από το 41:30 λεπτό μέχρι το 43:50), που αναφέρεται στο δεύτερο όπλο που κρατούσε, υποτίθεται στην φαρέτρα της, η διαπραγματευτική ομάδα το καλοκαίρι του 2015. (μυστικό όπλο, 6-7 άτομα το γνώριζαν, το ιερατείο;). 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διανομή κοτόπουλων σε άπορους δημότες




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

181 κοτόπουλα διένειμε σήμερα σε άπορους δημότες του ο Δήμος Πωγωνίου, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA FEAD)».
Τα νωπά κοτόπουλα παραδόθηκαν το πρωί κι αμέσως ξεκίνησε η διανομή τους σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου.
Το προηγούμενο διάστημα, στα πλαίσια του προγράμματος και της κοινωνικής πολιτικής στήριξης αδύναμων οικογενειών, ο Δήμος διένειμε ρύζι και φρούτα (ακτινίδια, μήλα, ροδάκινα).
Η διανομή τροφίμων και άλλων βασικών ειδών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μεσοβούνι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (3.648) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (24-01-2016) το μεσημέρι στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός του 40χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, τη στιγμή που είχε μεταβεί με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), σε αγροτική αποθήκη στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, η οποία χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), προκειμένου να παραλάβει ποσότητα κάνναβης.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της καβάτζας και κατέσχεσαν έναν ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος περιείχε τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3.648) γραμμαρίων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. 

Γλαύκωμα και καταρράκτης μαζί υπάρχει λύση

Ταυτόχρονα και με μεγαλύτερη ασφάλεια θεραπεύονται πλέον ο καταρράκτης  και το γλαύκωμα όταν συνυπάρχουν, χάρη στην εξέλιξη της οφθαλμολογίας!
Οι δυο παθήσεις αντιμετωπίζονται σε μία χειρουργική επέμβαση και όχι  σε δυο, όπως ήταν προτιμητέο μέχρι πριν από λίγο καιρό και με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.
«Η συνδυασμένη χειρουργική αντιμετώπιση καταρράκτη και γλαυκώματος, χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις της οφθαλμολογίας και των χειρουργικών τεχνικών προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα» αναφέρει  ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών   κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης.
«Τα αποτελέσματα, συνεχίζει ο κ. Κοζομπόλης, της ταυτόχρονης αντιμετώπισης καταρράκτη και γλαυκώματος εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως η φάση στην οποία βρίσκεται η κάθε πάθηση, η επιλογή της χειρουργικής τεχνικής και φυσικά η χειρουργική εμπειρία του οφθαλμίατρου  σε τέτοιου είδους επεμβάσεις».

Την Τετάρτη τα χρήματα στους δικαιούχους της «Κάρτας Σίτισης»

Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι, η κάρτα σίτισης των δικαιούχων του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, θα πιστωθεί την Τετάρτη 27/01/2016, αντί της Δευτέρας 25/01/2016 που ήταν προγραμματισμένο.

Από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου, τονίζεται πως, η μετάθεση της ημερομηνίας πίστωσης των καρτών οφείλεται σε καθαρά τεχνικούς λόγους.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00 στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ στη Βάρη

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς την Παρασκευή  19 Φεβρουαρίου  και ώρα 18.00 στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ στη Βάρη.
Η εκδήλωση θα συνδυαστεί και με την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.
Θα ακολουθήσει συνεστίαση και γλέντι με παραδοσιακή μουσική, προσφορά του Σχολάρχη Ελευθερίου Γείτονα.
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι  τις 10 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα:
Παπαδόπουλος Κλέανδρος: κιν. 6932275953
Παπαχρήστου Αδαμάντιος:  κιν. 6977392799
Οικονόμου Παύλος:  κιν. 6973047337