Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τι … εν κρυπτώ σχεδιάζουν για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής;

Με μισόλογα και αοριστολογίες η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Κατερίνα Μιτοπούλου επανήλθε χθες στο θέμα του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής, δηλώνοντας στον «Ηπ. Αγώνα»  ότι «τα όσα ακούγονται για λουκέτο είναι εκ του πονηρού. 
Στόχος  μας είναι να επικαιροποιήσουμε τη λειτουργία των δομών κοινωνικής πρόνοιας με βάση τις ανάγκες του σήμερα».
 Κι αυτά χωρίς ταυτόχρονα να ξεκαθαρίζει ποια θα είναι η επικαιροποιημένη λειτουργία του και ποιες είναι «οι ανάγκες του σήμερα».
Ας σημειωθεί ότι σχετικά - και στο ίδιο πνεύμα - ήταν και τα όσα δήλωσε προχθές στον Γιαννιώτη βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα η αναπλ. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, η οποία αν και  αρνήθηκε το κλείσιμο της δομής, είπε πως σκοπός της είναι «η ενίσχυση και περαιτέρω αξιοποίησή της»!
Άλλα τους έλεγε…
Όμως μάλλον πρόκειται περί εμπαιγμού των Πωγωνησίων, αφού η ίδια η κ. Μιτοπούλου είπε την περασμένη εβδομάδα στους εργαζόμενους ότι το Κέντρο θα κλείσει και πως τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στους Φιλιάτες, κάτι που γνωστοποίησε και στον δήμαρχο Πωγωνίου Κ. Καψάλη. Αλλά και πάλι η ίδια δήλωνε επί λέξει στο www.typos-.gr  ότι «όλα γίνονται προς όφελος των παιδιών. 

Συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Ι.

Πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, συνάντηση του Διοικητικού συμβουλίου της Ε.Α.Υ.Ι.  με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού, συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών της Δ.Α Ιωαννίνων, ενώ τέθηκαν και καίρια ζητήματα όπως αυτό του μισθολογίου που αφορούν το σύνολο των ενστόλων πολιτών αυτής της χώρας.
Αναφορικά με τις μισθολογικές περικοπές που επεβλήθησαν με το Ν. 4093/2012 και οι οποίες σύμφωνα με αποφάσεις του Σ.Τ.Ε κρίθηκαν αντισυνταγματικές, τονίσθηκε από την πλευρά μας ότι τυχόν προώθηση προς ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων νέων αντισυνταγματικών διατάξεων στο όνομα του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων θα πρέπει να συναντήσει και την δική του άρνηση ως άμεσα πολιτικού μας προϊσταμένου.

Ο Δήμος Πωγωνίου συμμετέχει στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016, στη Ναύπακτο, από 14 έως 17 Οκτωβρίου

Τις ομορφιές της περιοχής θα παρουσιάσει ο Δήμος Πωγωνίου στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016, που θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, από 14 έως 17 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μία έκθεση με πολλές παράλληλες θεματικές ενότητες, από σεμινάρια και επιδείξεις, έως προτάσεις γαστρονομίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ανεξερεύνητα κάλλη της περιοχής, με στόχο να συμπεριληφθεί το Πωγώνι στην επόμενη εξόρμησή τους.

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 42χρονος υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και εμπρησμό

Ο δράστης πριν τη σύλληψή του, έβαλε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο, στο οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά, προκειμένου να εξαφανίσει τα στοιχεία
Κατασχέθηκαν περίπου 83 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (12-10-2016) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, εμπρησμό και απείθεια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα το πρωί στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Ο δράστης αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε στην εθνική οδό στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας το αυτοκίνητο αφού προκάλεσε πυρκαγιά σε αυτό προκειμένου να εξαφανίσει τα στοιχεία, και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς και συνελήφθη.
Από την έρευνα του οχήματος προέκυψε ότι αυτό ήταν έμφορτο με ναρκωτικές ουσίες, στο χώρο των αποσκευών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας, περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (83) κιλών και (206) γραμμαρίων.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στην Πρέβεζα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 16χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στην Σκαμνούλα Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 16χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε την 06/07-09-2016, σε μονοκατοικία στην Σκαμνούλα Πρέβεζας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Θετική γνώμη Ε.Υ..Δ. Περιφέρειας για τη σύμβαση κατασκευής του δικτύου ύδρευσης Μελιάς Δωδώνης

Με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014-2020 προς το Δήμο Δωδώνης διατυπώνεται η θετική γνώμη της υπηρεσίας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του υποέργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σύνδεσης Τ.Δ. Μελιάς». Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 113.163,7 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πρόσκληση για την έναρξη των τριήμερων επετειακών εκδηλώσεων «Καλπακία 2016», από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σας   καλούμε   τη   Δευτέρα   17   Οκτωβρίου   και   ώρα   7:00   μ.μ.   σε   έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία μας.
1) Σας καλούμε να παρευρεθείτε τη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:00 στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεσθεί στο Μνημείο Πεσόντων στο Χάνι Δελβινακίου.
Για μια ακόμη φορά, οι επετειακές εκδηλώσεις  των «Καλπακίων», μετά από   αίτημα   της   Ομοσπονδίας   που   έκανε   δεκτό   και   παγίωσε   ο   Δήμος Πωγωνίου,   θα   ξεκινήσουν   από   την   Έδρα   του   Ανεξαρτήτου   Τάγματος Δελβινακίου.
Αποτίνοντας ελάχιστο  φόρο τιμής, στεφάνια θα  καταθέσουν  εκπρόσωποι των   τοπικών   αρχών   και   των   Αδελφοτήτων   μας,   όπως   και   τις προηγούμενες χρονιές.
Παρακαλούμε να επικοινωνήστε μαζί μας έως τις 21-10-2016 προκειμένου να μας επιτραπεί ο σωστός προγραμματισμός του αριθμού των στεφάνων που   θα   κατατεθούν.  
Σε   περίπτωση   που   αδυνατείτε   να   παραστείτε αυτοπροσώπως,   στέφανο   μπορεί   να   καταθέσει   άλλο   μέλος   του   ΔΣ   ή κάποιος που θα έχετε ορίσει να εκπροσωπήσει την Αδελφότητά σας.
Αμέσως   μετά   το   αρχιερατικό   μνημόσυνο,   στο   Πνευματικό   Κέντρο Δελβινακίου θα ακολουθήσει ομιλία αφιερωμένη στην ηρωϊκή επέτειο με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Θεοδοσίου. 
Η παρουσία όλων είναι χρέος μας.
2) Στις 5 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ»   θα   γίνει   μεγάλη   εκδήλωση   αφιερωμένη   στην   Εθνική   μας επέτειο,   με   προβολές,   επετειακά   τραγούδια   και   χορούς,   με  συνδιοργανωτές τον Δήμο Πωγωνίου, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και την Ομοσπονδία μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
3)  Επίσης   θα   συζητήσουμε   την   οργάνωση   της   διαμαρτυρίας   και   των ενεργειών  μας για την αποφυγή του κλεισίματος του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας στην Πωγωνιανή.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος  Ο Γενικός Γραμματέας

Γρηγόρης Άρμπυρος    Στυλιανός Λιάγκος

Τηλ. 6932795580     Τηλ. 6977413752
 

Έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας, της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής και του Πολυφωνικού Εργαστηρίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Ανανεώνουν για την νέα χρονική περίοδο 2016-2017, τη δυναμική τους παρουσία στην παραδοσιακή μουσική και τη πολυφωνία, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής  και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.  Ως αποτέλεσμα της προσφοράς και των 2 τμημάτων, αλλά και της σημαντικής τους παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα και των πολυποίκιλων εκδηλώσεων που έχουν συμμετάσχει και καταχειροκροτηθεί, έρχεται η νέα περίοδος που αρχίζει τις επόμενες μέρες.
Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ με μαέστρο τον κ. Βαγγέλη Κώτσου, τον καταξιωμένο δάσκαλο μουσικής, που έχει βοηθήσει στα μέγιστα, εδώ και 10 χρόνια, τόσο στη ποιοτική της παρουσία, όσο και στις βραβευμένες  μετ΄ επαίνων συμμετοχές της, σε όλη τη χώρα,  άρχισε τα μαθήματα της, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, ώρα 17.00', στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, στη πλατεία Κοτζιά.
Το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ, με δασκάλους τους πετυχημένους στο είδος  κ. Βαγγέλη Κώτσου και Αλέξανδρο Λαμπρίδη, αρχίζει τη νέα περίοδο τη Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18.00', στο προαναφερόμενο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Τρίτη, ώρα 17.00'-18.00', για τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής και ώρα 18.00'-19.00', για το Πολυφωνικό Εργαστήρι, στο Πνευματικό  Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στη πλατεία Κοτζιά, στην Ομόνοια.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα μαθήματα, πέραν των παλαιών χορωδών, που όλοι έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και τη νέα περίοδο, μπορούν και για τα 2 τμήματα να δηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή, στο μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ και υπεύθυνη Χορωδιών,  Μαίρη Καραγιώργου, στο τηλέφωνο 6932559765.
Καλή  και επιτυχημένη χρονιά, για όλους.

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Άρτα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 27χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, ο 27χρονος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που έγινε μεσημβρινές ώρες της 07-08-2016 στην Άρτα, όπου αφαιρέθηκαν ένα ράδιο-cd και ένα τσαντάκι με προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία, στον Άγιο Γεώργιο Θεσπρωτίας

Συνελήφθη, προχθές (10-10-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 75χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο δράστης το απόγευμα της 09-10-2016, στον Άγιο Γεώργιο Θεσπρωτίας, επιτέθηκε απρόκλητα σε 73χρονο ημεδαπό με τη χρήση τσεκουριού, τραυματίζοντας τον στο χέρι και στο πρόσωπο.
Ο παθών μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας.

Προγράμματα για νέους αγρότες που θα προκηρυχθούν εντός του 2016

Εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα προγράμματα νέων αγροτών καθώς και άλλα προγράμματα ενίσχυσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΥπΑΑΤ.

Ειδικότερα μέχρι το τέλος του 2016 θα ανοίξουν τα προγράμματα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, της βιολογικής γεωργίας, της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών και του Leader.
Παράλληλα στις αρχές του 2017 θα προκηρυχτούν και τα σχέδια βελτίωσης του αγροτικού τομέα.
Τα προγράμματα αυτά της νέας ΚΑΠ σχεδιάστηκαν και προκηρύχτηκαν με στόχο να ενισχύσουν την ποιότητα και την ταυτότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, να αναπτύξουν την αγροτική επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια και να ευνοήσουν κάθε συλλογική δράση που οδηγεί σε οικονομίες κλίμακας. Επίσης στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας που πραγματοποιήθηκε χθες 10 Οκτωβρίου τη χώρα εκπροσώπησε ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενος από το  Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη. Για την πρόταση OMNIBUS, η οποία επιφέρει τροποποιήσεις στους τέσσερεις κανονισμούς της ΚΑΠ, η πλειοψηφία των κρατών μελών ανάφερε ότι η διαπραγματευτική θέση του Συμβουλίου,  πρέπει να καθοριστεί από το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας και την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας.  

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ»: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής (Αγίου Δημητρίου 186), το «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ TO ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ
(Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016)

Αγαπημένα μας μέλη, Φίλες και Φίλοι της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής (Αγίου Δημητρίου 186), το «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ» του Συλλόγου μας.
Ένα μεγάλο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ και πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!! δέχθηκαν οι μικροί και μεγάλοι Χορευτές του Συλλόγου μας, για την παρουσία τους στο «Ηπειρώτικο Πανηγύρι» με κλαρίνο το ΔΟΚΙΜΟ και τραγούδι το Δημήτρη Τζουμερκιώτη και την Ελευθερία Χαραλάμπους, καθώς και οι συντελεστές της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής "ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ".
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν την προσπάθειά μας.
Στην εκδήλωση μας είχαμε τη χαρά και την τιμή να είναι κοντά μας ο π. Υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο π. Υπουργός κ. Καχριμάκης Μιχάλης και ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας κ. Χρήστος Κατσώτης. Επίσης ο κ. Ηλίας Σώζος εκπρόσωπος του π. Περιφερειάρχη του κ. Γιάννη Σγουρού.
Το Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής εκπροσώπησε η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Αδελφότητας Απανταχού Κραψιτών Αθήνας κ. Ελένη Καντζέλη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Αρετή Τζαμπαζόγλου, ο κ. Κώστας Χριστοδουλής, ο κ. Μάκης Μπέλλος, ο κ. Αδαμόπουλος και ο κ. Παπαδακάκης.
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος μας τίμησε με την παρουσία του ο Α΄Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας κ. Κώστας Κωνής και το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής και Πρόεδρο της Αδελφότητας Ελληνικού Ιωαννίνων κ. Μαίρη Καραγιώργου.
Κοντά μας ήταν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. της Δ' Αθήνας κ. Γεώργιος Κεντρος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας και Σχολική Σύμβουλος στη Διεύθυνση Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Δ΄Αθήνας κ. Ελευθερία Γκαρτζονίκα, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Ερευνητής και Μελετητής της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής κ. Δημήτρης Κώτσικας και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Καρφής του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου ΧΟΡΟΠΑΙΔΕΙΑ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας κ. Ζωή Ντρούκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΘΗΝΑ κ. Μαρία Καφούρου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Περιστερίου Πωγωνίου κ. Βίλιας ο Πρόεδρος Ηλείων κ. Μπαγρής, Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, η Ταμίας της Ένωσης Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου " Η Τιτάνη" κ. Σούλα Στράτη. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Στρατίνιστας Πωγωνίου Ιωαννίνων κ. Νίκος Κωτσίνης. Από το Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αττικής " Ο Άγιος Βησσαρίων" ήταν η Πρόεδρος, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Κώστας, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Χρυσαυγή Κώστα και πολλά μέλη από διάφορους Συλλόγους και Αδελφότητες. Ο κ. Μαραφής Δημοσιογράφος από το Δημοτικό Φως, ο κ. Βογιατζής Σκηνοθέτης,και η κ. Άννα Στεργίου Δημοσιογράφος
και Συγγραφέας.
Ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου κ. Διονύσιο Ζησιμάτο και τη Σχολική Επιτροπή του Σχολείου για την παραχώρηση του χώρου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την ιστοσελίδα www. romianews και ιδιαίτερα τον κ. Χριστόφορο Ευθυμίου Πρόεδρο της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας, για την κάλυψη της εκδήλωσής μας με φωτογραφίες και video.
Προπάντων Eυχαριστούμε το Δάσκαλό μας και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας και του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας, τον Ομότιμο Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Δήμα που είναι πάντα κοντά μας και μας στηρίζει, καθώς και την Πρόεδρο μας κ. Λίλιαν Παπαδοπούλου που είναι συνέχεια δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και προσπαθεί και έχει καταφέρει με τον κ. Ηλία Δήμα και τους Δασκάλους κ. Διονύση Κάρδαρη Αναπληρωτή Καθηγητή στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και την κ. Τζένη Kωστούση Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Οργανωτική Γραμματέα της ΟΙΕΛΕ και Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αττικής "Ο Άγιος Βησσαρίων", οι οποίοι με περίσσια θέληση και μεράκι αναβιώνουν τη Μουσικοχορευτική μας παράδοση και προσπαθούν να προβάλλουν το Σύλλογο μας τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό, στην Τηλεόραση, μέσα από τα Χορευτικά μας, τα Θεατρικά μας και γενικότερα τις δράσεις του Συλλόγου μας.
Επίσης αξίζουν Συγχαρητήρια σε όλο το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου μας για την άψογη διοργάνωση και την εθελοντική τους προσφορά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους εθελοντές/τριες που με τόσο ζήλο εργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Και τέλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πάρα πολύ το ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΧΟΡΗΓΟ ΑΓΝΟMARKET
Τους Χορηγούς μας:
• ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
• ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
• το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
• το Αρτοποιείο ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
• τα ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΣΙΟΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
• ΚΑΒΑ ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΡΑΣΙΩΝ(Ιατρίδου 98 – ΚΑΛΛΙΘΕΑ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, όλους τους Δωροθέτες μας που με την προσφορά τους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της λαχειοφόρου αγοράς
Συγκεκριμένα:
• ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ GREFIS
• ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΔΑΔΙ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΑΣΣΑΚΗΣ
• ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
• ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ» - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
• ΤΑΒΕΡΝΑ «Η Φωλιά των Κυνηγών» - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΓΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
• TAVERNA «TSOLIAS» - Αφοί ΧΟΥΝΤΑΛΑ
• ΤΑΒΕΡΝΑ «Η Βοσκοπούλα» - ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
• ΤΑΒΕΡΝΑ «Τα Βλάχικα» - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΓΟΥΛΑΣ
• ΨΗΣΤΑΡΙΑ «Ο ΘΑΝΑΣΗΣ» - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘ. ΓΟΥΛΑΣ
• ΨΗΣΤΑΡΙΑ «Ο Μπάρμπα Χαράλαμπος»
• ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ «Ο ΛΑΜΠΡΟΣ»
• ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ELYSEE
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, μας αγκάλιασε και μας τίμησε με την παρουσία του.
Η Ένωσή μας πιστή στην παράδοση από το 1981 θα συνεχίσει για τη διάσωση και διάδοση της Μουσικοχορευτικής μας Παράδοσης.
Να είστε όλοι καλά και με χαρά να ανταμώσουμε και πάλι!!!

Με εκτίμηση και σεβασμό


ΤΟ Δ.Σ

Περάνθη Άρτας: Σύλληψη 35χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και χρυσά κοσμήματα, η προέλευση των οποίων διερευνάται

Συνελήφθη, χθες (10-10-2016) το μεσημέρι στην Περάνθη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 35χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,28) γραμμαρίων
διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα ηρωίνης και
χρυσά κοσμήματα, η προέλευση και ο τρόπος κτήσης των οποίων διερευνάται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Διακριβώθηκε η δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 27 και 27 ετών, μελών της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις υποθέσεις κλοπών
Διακριβώθηκε, κατά τη διάρκεια εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η δράση σπείρας που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 27 και 27 ετών, μελών της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας, από τον Μάρτιο του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών ενώ ως προς τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν κυρίως μονοκατοικίες, διαρρηγνύοντας παράθυρα ή πόρτες και δρούσαν πρωινές ώρες.
Μέχρι στιγμής, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές – διαρρήξεις:
πρωινές ώρες της 03-03-2016 στην Πέτρα Πρέβεζας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
πρωινές ώρες της 27-07-2016 στην Αμφιθέα Άρτας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και κοσμήματα.
πρωινές ώρες της 14-09-2016 στους Πλησιούς Άρτας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
πρωινές ώρες της 19-09-2016 στους Πλησιούς Άρτας, διέρρηξαν σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και είδη ρουχισμού.
Τέλος, όπως εξακριβώθηκε οι δράστες είχαν παραδώσει μέρος των κλοπιμαίων στον 17χρονο ημεδαπό.

Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, για να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων παράνομων πράξεων.