Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας (7-7-2014)

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε θετικά, κατά πλειοψηφία, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μεταφορά νερού στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων».
Στην τοποθέτησή της η πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο "αφορά ένα από τα προγραμματιζόμενα έργα του Εγκεκριμένου Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, για το οποίο δεν εφαρμόζεται το άρθρο 4.7 της Ο.Π.Υ. (Οδηγία Πλαίσιο Υδάτων)". Επί της γνωμοδότησης, εκ μέρους της Επιτροπής τέθηκαν οι εξής όροι:
1.διόρθωση της Μ.Π.Ε. για να  καταστεί σαφές και ευκρινές ότι προβλέπεται η ύδρευση της Κόνιτσας και      άλλων οικισμών, από τους οποίους διέρχεται ο αγωγός
2.η μέση θερινή απόληψη να μην υπερβαίνει τα 160 l/sec, όπως προκύπτει από το Σχέδιο Διαχείρισης,      Παράρτημα 4 - Παραδοτέο 11.
Σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις των περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων απάντησε αναλυτικά εκπρόσωπος της μελετήτριας εταιρείας.

Υπουργείο Εσωτερικών: 8 εκατ. για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει το ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ (8.000.000 ευρώ) από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το ποσό κατανέμεται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την εκπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της ΕΕΤΑΑ.

Δραστηριότητα κατά το μήνα Ιούνιο των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, των υπηρεσιών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και της αντίστοιχης Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας για το χρονικό διάστημα του Ιουνίου 2014, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν συνολικά (689) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -561- (εκ των οποίων -6- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -24-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 1 5-
Για πλαστογραφίες: - 7 -
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας:-1-
Για ενεργητική δωροδοκία:-1-

Υψηλές «πτήσεις» ξανά για την αμόλυβδη στο Νομό Ιωαννίνων

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα Γιάννενα καθώς πλησιάζουμε προς τα μέσα του καλοκαιριού, γεγονός που προβληματίζει τους πολίτες και ειδικά εκείνους οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι για διάφορους λόγους να κινούνται καθημερινά με το Ι.Χ..
Η αμόλυβδη πωλείται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας έναντι 1,73 ευρώ το λίτρο, τιμή υψηλή κατά γενική ομολογία, ωστόσο, όπως αναφέρει στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, ήδη αυτή ακολουθεί πτωτική πορεία, αφού η βενζίνη πωλούνταν και ακριβότερα το προηγούμενο διάστημα.

Ηγουμενίτσα: Πτώμα νεαρού άνδρα βρέθηκε στο λιμάνι

Χθες το πρωί άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ανέσυραν  απ’ το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ύστερα από επιχείρηση, το πτώμα ενός νεαρού άνδρα.
Το πτώμα είχε βρει το απόγευμα του Σαββάτου  ψαράς, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές.
Το Λιμενικού μετά από έρευνες εντόπισε τη σωρό του άτυχου νέου, και την ανέσυρε από την θάλασσα.
Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ μόνο για λίγους!

Αποκλεισμένο από το επίδομα του ΟΑΕΔ το 90% των ανέργων
Το δικαιούνται μόλις 102.000 πολίτες

Λιγότερο από το 10% των ανέργων ή 102.026 άτομα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Παράλληλα, το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ το μήνα λαμβάνει μόλις το 1,5% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα" στην Ελλάδα της κρίσης είναι αποκλεισμένοι από το επίδομα 1.172.817 άνεργοι, λόγω των αυστηρών περιορισμών που θέτει η νομοθεσία.
Πρόκειται για μια σειρά προϋποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με τον ελάχιστο αριθμό ημερομισθίων που πρέπει να έχει ο άνεργος.
Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ανεργίας είναι 360 ευρώ το μήνα, ενώ αν ο δικαιούχος έχει προστατευόμενα μέλη το επίδομα προσαυξάνεται για καθένα από αυτά κατά 10%.


ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

7ο Rally Sprint Δωδώνης: Δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Νικητής ο Αθανασούλας

Δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού πρόσφερε το 7ο Rally Sprint Δωδώνης.
Πλούσιο θέμα και έντονο ανταγωνισμό απόλαυσαν όσοι παρακολούθησαν το Σαββατοκύριακο τους αγώνες.
Νικητής ο Λάμπρος Αθανασούλας, ο οποίος με συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη, ήταν ο ταχύτερος και στα τρία περάσματα στην ειδική διαδρομή των 13,1 χιλιομέτρων.

Άριστα στημένο το Mitsubishi Evo 9 της Κυρκος Racing, δεν τον προβλημάτισε στην επιστροφή του στην άσφαλτο μετά από 5 χρόνια, αν και ο οδηγός με καταγωγή από την Πλατανούσα θα προτιμούσε το μήκος της διαδρομής να είναι μερικά χιλιόμετρα μεγαλύτερο.

Την παράσταση, όμως, έκλεψε το γιαννιώτικο πλήρωμα των Βαγγέλη Τσιούρη – Αριστοτέλη Παππά, οι οποίοι με το Peugeot 106 όχι μόνο κυριάρχησαν στην κατηγορία τους, αλλά υποσκέλισαν τους  Διαμαντή Τζαμπάζη - Νίκο Ζακχαίο με το Mitsubishi Lancer EVO X και τους Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο με ίδιο αυτοκίνητο.

Η αυλαία έπεσε με την απονομή κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές της γενικής και των κατηγοριών, στο ξενοδοχείο Epirus Palace.

«Ράμπο» για τις αποδείξεις

Η νέα γενική γραμματέας Εσόδων ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή.
Στην δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού προληπτικού φορολογικού ελέγχου προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα φορολογικής συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενική γραμματέας Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου, ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, μέχρι τη λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-2014 και από ώρας 21:00 έως 6:00.
Η απαγόρευση ισχύει στους παρακάτω δασικούς και αγροτικές οδούς και περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων:
Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.
1.Σε όλο το Δασικό      οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και Δημοτικών δασών των Τ.Κ.      Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάιστας του Δήμου      Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη  Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.
2.Σε όλο το εσωτερικό  οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.
3.Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ. Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή      του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
4.Στις δασικές οδούς      Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ Μακρίνου και Καστανώνας      Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
5.Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων.
6.Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
7.Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.
Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας
Στις οδούς και περιοχές:
1. Ράχη Σουσνίτσας-      Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα-Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά-Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά-Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος-θέση Λιόκου-Αετομηλίτσα του του Δήμου Κόνιτσας.
Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου
α) Στις οδούς Τόκα- Βακαράτσα και Σαλατούρα-Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου.
β) Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος-Μελισσόπετρας-Λάϊστα.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.
Αρμόδιες για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές-Δασικές Αρχές, και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr