Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Metron Analysis: Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, την πρώτη θέση με ποσοστό 31,6% μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ:  31,6%
 ΝΔ: 31,6%
Χρυσή Αυγή:  7,2%
 ΚΚΕ: 6,2%
 Ποτάμι:  5,9%
 Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ:  5,3%
 Ένωση Κεντρώων:  3,9%
 Λαϊκή Ενότητα:  3,8%
ΑΝΕΛ: 3%.

Τα άνωθεν ποσοστά αποτελούν εκτίμηση ψήφου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Περιοδείες που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας στο διάστημα μεταξύ 8-14 Σεπτεμβρίου

O υπ. Βουλευτής Άρτας, Βασίλης Τσίρκας μαζί με τους συνυποψήφιούς του και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε στο διάστημα μεταξύ 8-13 Σεπτεμβρίου χωριά του Νομού Άρτας. 
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς των κατοίκων και απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν.
Ειδικότερα, στο Αθαμάνιο πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία οι υποψήφιοι βουλευτές Β. Τσίρκας και Α. Ξυλογιάννης παρουσίασαν τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση με τους παριστάμενους πολίτες, οι οποίοι έλαβαν απαντήσεις και διευκρινήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως εξής:

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη για την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής νέου υδατοπύργου σε Καλαμιά Άρτας

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη προς τη ΔΕΥΑ Αρταίων διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Κατεδάφιση υδατοπύργου Καλαμιάς", προϋπολογισμού 21.771 ευρώ.
Το έργο εντάσσεται στην πράξη "Κατασκευή νέου υδατοπύργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεσή του με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αρταίων".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πρωτοβουλίες Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για εξασφάλιση χορηγιών για τη γέφυρα Πλάκας

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την έγκριση δαπανών που κάλυψε η Περιφέρεια για τη συνδρομή του βοηθητικού έργου περισυλλογής, αποθήκευσης και φύλαξης τμημάτων της γέφυρας της Πλάκας, ενημέρωσε τα μέλη για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρτικές εργασίες που είχαν προγραμματιστεί για την τρέχουσα περίοδο, με τη συμβολή της κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε., η οποία διέθεσε μηχανήματα για την αλλαγή του ρου του Αράχθου και εν συνεχεία την πραγματοποίηση των απαραίτητων γεωτρήσεων. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις για αποκαταστάσεις ζημιών, συντήρηση μνημείων κ.ά. από την Οικονομική Επιτροπή

Νέα έργα που αφορούν τη συντήρηση θρησκευτικών μνημείων, οδικών υποδομών και αντιπλημμυρική προστασία προωθούνται από την Περιφέρεια, μετά τις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αναλυτικά κατά κατηγορία: 
Συντήρηση-αποκατάσταση οδικών υποδομών
Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών και τη συντήρηση του οδικού δικτύου.           
Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους για τα έργα:
-  «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας» προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Ανάδοχος: Πορφύρης Κατασκευαστική- Ενεργειακή & ΣΙΑ Ε.Ε.
-  «Συντηρήσεις – Βελτιώσεις οδικών τμημάτων – κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Φαναρίου», προϋπολογισμού 77.300 ευρώ. Ανάδοχος: Δημητρίου Σωτήριος
-  «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Νεγράδες» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

Καθορίστηκε η διαδικασία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Καθορίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα η διαδικασία που θα ακολουθείται από τους συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
 Ειδικότερα, νόμιμο έκρινε το Ε΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που προβλέπει την διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και δηλώσεων πλειστηριασμών στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων-Τομέα Ασφάλισης Νομικών (ΕΤΑΑ-ΤΑΝ).
 Στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου  4335/20154 έγιναν αλλαγές  στο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας  και ειδικά στο κεφάλαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου στον Νομό Ιωαννίνων

Όργωσαν τον Νομό Ιωαννίνων οι υποψήφιοι βουλευτές, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα ο Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε με κλιμάκιο φίλων και μελών του κόμματος το Κεφαλόβρυσο και τον Βασιλικό το Σάββατο, ενώ την Κυριακή το Μέτσοβο και την Χρυσοβίτσα.


Ο Γιάννης Στέφος περιόδευσε το Σάββατο στο Μαντείο Δωδώνης, στον Πολύγυρο και στο Ελευθεροχώρι, όπου κύριο θέμα συζήτησης ήταν η διαχείριση των απορριμάτων, ενώ την Κυριακή βρέθηκε μαζί με τον επίσης υποψήφιο βουλευτή Πετρο Παλάσχα στον Παρακάλαμο, στους Κουκλιούς, στο Μαζαράκι και στην Βροντισμένη, με συζητήσεις για το Αγροτικό και την φροντίδα που πρέπει να δοθεί στην επαρχία.

Η Μερόπη Τζούφη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, περιοδεία στην πλατεία και την αγορά της Κόνιτσας, συνοδευόμενη από μέλη της ΟΜ Κόνιτσας, ενώ κατά την επίσκεψή της στα χωριά Δίστρατο, Κεράσοβο, Μόλιστα και Γαναδιό που πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησε με τους κατοίκους για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, τη στελέχωση του σχολείου και του νηπιαγωγείου, καθώς και το πρόβλημα της νεανικής ανεργίας, ενώ τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τους δασικούς συνεταιρισμούς.
Εξόρμηση στα χωριά Ζαγόρι, Ασπραγγέλους, Μονοδέντρι, Βίτσα, Κουκούλι, Καπέσοβο, Τσεπέλοβο και Σκαμνέλι, πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος βουλέυτής Γιάννης Καραγιάννης επισκέφθηκε με ομάδα φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το Πέραμα, την Αγία Μαρίνα, την Κρύα, την Περίβλεπτο, τις Καρυές, το Καλπάκι, την Αρίστη και το Πάπιγκο, ενώ την Κυριακή είχε συνάντηση με ετεροδημότες που ζουν στην Δυτική Μακεδονία.
Ο υπ. βουλευτής Κώστας Μπασιούκας βρέθηκε μαζί με την υπ. βουλευτή Ελένη Κολοκούρη το Σάββατο στο Ελληνικό, στα Πλαίσια, στο Καλάντζι, στο Μονολίθι, στην Πλατανούσα, στην Γέφυρα Πλάκας και στα Πράμαντα, όπου είχαν συνάντηση στο Δημαρχείο Βορείων Τζουμέρκων με τον Δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και συζήτησαν το αγροτικό, το κτηνοτροφικό, τα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό. 
Την Κυριακή ο Κώστας Μπασιούκας βρέθηκε στους Καλαρρύτες, στο Προσήλιο, στους Χριστούς και στο Ματσούκι.

Χάνι Δελβινακίου: Συνελήφθη Αλβανός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (14-09-2015) μετά τα μεσάνυχτα, στο Χάνι Δελβινακίου, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 37χρονος διακινητής, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, στο Χάνι Δελβινακίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε τρεις παράνομους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας και συγκεκριμένα έναν 47χρονο, μία 39χρονη και έναν 14χρονο ανήλικο, με προορισμό την Πάτρα.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Ιόνια Οδός: Οι καθυστερήσεις στις απαλλοτριώσεις αναζωπυρώνει το φόβο νέων καθυστερήσεων

Με το πάγιο πρόβλημα των απαλλοτριώσεων που δεν έχουν ολοκληρωθεί, προχωράει μετ’ εμποδίων το έργο της Ιόνιας Οδού, καθώς γίνονται αφορμή να καθυστερούν να δοθούν στην κυκλοφορία ακόμα και μεμονωμένα τμήματα.
Αν είχε λυθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων, η εταιρεία θα ήταν σε θέση να δώσει άμεσα στην κυκλοφορία μεγάλα τμήματα, τα οποία θα αποτελούσαν ανάσα για τους οδηγούς. Τα σημεία που εμποδίζουν την εξέλιξη του έργου βρίσκονται στην περιοχή της Ρίζας στην πρόσβαση της σήραγγας, στα Χάνια Γαυρολίμνης, στην περιοχή του Μεσολογγίου όπου κατασκευάστηκε η αερογέφυρα, της οποίας όμως λείπει μια κολόνα που πρέπει να κατασκευαστεί σε χώρο που δεν έχει απαλλοτριωθεί, στον σημερινό κόμβο «Χαλαζιά», στην Πλευρώνα όπου υπάρχει ένα ποιμνιοστάσιο και σε άλλα ακόμα σημεία. 

Η ΜΕΤ στην Πρέβεζα, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά...



Η Μετροπόλιταν Όπερα έρχεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Πρέβεζα και οι φίλοι της όπερας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απευθείας παραστάσεις, σαν να βρίσκονται στην Νέα Υόρκη.
Φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης θα προβληθούν 11 φαντασμαγορικές παραστάσεις σε απευθείας μετάδοση από τη φημισμένη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.
Να θυμίσουμε ότι η Πρέβεζα είναι από τις λίγες πόλεις που συνεργάζεται απευθείας με την Μετροπόλιταν Όπερα  Να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία του δημοτικού Ωδείου «Σπύρος Δήμας» με τις προβολές που ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009, βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από τους φιλόμουσους της Πρέβεζας και όχι μόνο, καθιστώντας την πόλη μας , πρώτη σε Πανελλαδική κλίμακα, που συνεργάστηκε με τη Μετροπόλιταν για τις προβολές αυτές.
Η εντυπωσιακή πρεμιέρα έχει οριστεί για το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και η σεζόν ανοίγει με το εκπληκτικό έργο Τροβατόρε του Τζουζέπε Βέρντι.

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στο 31ο Πανελλήνιο Αντάμωνα των Βλάχων, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Δόση, στο 31ο Πανελλήνιο Αντάμωνα των Βλάχων, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.
Το αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στα 150 χρόνια από το θάνατο του Εθνικού Ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα από το Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου.Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας Μιχάλη Μαγειρία, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.