Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Σκλίβανη Ιωαννίνων: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016, από 6 έως 20 Αυγούστου

Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθηνών και τον Ορειβατικό Σύλλογο Σκλίβανης διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, ένα πλήθος εκδηλώσεων από 6 έως τις 20 Αυγούστου με τίτλο: «Πολιτιστικό Καλοκαίρι-Σκλίβανη 2016». 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σάββατο, 6 Αυγούστου
7:00 πμ Πορεία στον Βοϊδομάτη, Οργάνωση: Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης, Υπεύθυνος: Χρήστου Ιωάννης
9:30 μμ Θερινός Κινηματογράφος. Ταινία: "Ουζερί Τσιτσάνης" (Πλατεία Αγ. Γεωργίου)
Κυριακή, 7 Αυγούστου
10:30 πμ Σκλιβανίτικο Αντάμωμα. Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Κώστα Βέρδη & Κώστα Παίλα, Πλατεία Αγ. Γεωργίου
Τρίτη, 9 Αυγούστου
7:30 πμ Πορεία στην περιοχή "Μπριάσκοβο - Γκούρα" Πηγαδίων
Τετάρτη, 10 Αυγούστου
8:30 μμ Μουσικοχορευτική Εκδήλωση (Κεντρική Πλατεία). Συμμετέχουν: Χορευτικός Όμιλος Αδελφότητας Σκλιβανιτών,Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής Κοζάνης, Πολιτιστικός Όμιλος Μοσφυλοτής Λάρνακας Κύπρου, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατηνής Κοζάνης, Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου
Παρασκευή, 12 Αυγούστου
8:30 μμ Συμμετοχή Χορευτικού Ομίλου Σκλίβανης σε εκδηλώσεις στην Αγ. Παρασκευή Κοζάνης
Σάββατο, 13 Αυγούστου
7:30 πμ Πορεία από γέφυρα Αγ. Τριάδας - πλατεία Αγ. Γεωργίου. Οργάνωση: Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης, Υπεύθυνος: Χρήστου Ιωάννης
7:00 μμ Εκδηλώσεις για τα παιδιά (Πλατεία Αγ. Γεωργίου). Ζωγραφική, Κατασκευές, Κουκλοθέατρο
Κυριακή, 14 Αυγούστου
7:30 πμ Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι Αγ. Νικολάου
8:00 πμ Ποδηλατικός Γύρος Πεστά - Μοναστήρι Αγ. Νικολάου. Παιδιά: Σταυρός - Μοναστήρι Αγ. Νικολάου
9:30 πμ Μνημόσυνο υπέρ ευεργετών, πεσόντων και εκτελεσθέντων αμάχων στο Μοναστήρι Αγ. Νικολάου
10:00 πμ Απονομή μεταλίων στους μετέχοντες στον ποδηλατικό γύρο
8:30 μμ Θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Αθηνών στο έργο "ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ"
Δευτέρα, 15 Αυγούστου
8:00 πμ Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία, Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
10:30 πμ Εγκαίνια Μουσείου Νεότερης Ιστορίας
Σάββατο, 20 Αυγούστου
7:00 πμ Καθαρισμός δρόμου Πρόσβασης προς την Αρχαία Ακρόπολη στην θέση "ΜΗΛΑ"

Στ' Τσαγιούς‎: Opening Night RIVER MUSIC CLUB Ayious

Από 8/8/16 κάθε βράδυ μετά της 20.00 η ώρα, η Ταβέρνα/Καφέ/ Μπαρ Στ’ Τσαγιούς, μεταμορφώνεται σε Multicultural Affairs: RIVER MUSIC CLUB AYIOYS.
Η πρόσφορα σε Opening Night, 8/8/16 με κάθε ποτό δώρο ένα σουβλάκι.
Το σκοπό μας είναι να περάσουμε υπέροχες βραδιές, όπως τότες παλιά στο Disco Αγιούς, με ωραία μουσική και πολύ χορό. Αυτό το μίνα θα ακολουθούν διάφορα Music Events.
Live, Συναυλίες από Rock μέχρι Δημοτικά.
Παρακολουθήστε μας!
Κάθε βράδυ θα έχουμε Happy Hour, από 20.00 μέχρι 22.30 η ώρα: 2 ποτά & 1 δώρο.
Το Ayious Team Τακης & Daniela Φούκης, Γιάννης & Νέλλη & Βασίλης & Αλίκη Χαλδούπης.

Σας περιμένουμε.

Έρχεται «ψαλίδι» και στο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον βοήθεια»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διοίκηση του ΙΚΑ «για την υπαγωγή ωφελούμενων στο πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 7.216 ευρώ ή το οικογενειακό το ποσό των ένδεκα χιλιάδων 11.000 ευρώ.
Τεράστιο πλήγμα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αφού κινδυνεύουν να χάσουν ένα από σημαντικότερα προγράμματα στήριξης, το πρόγραμμα «Κατ' οίκον βοήθεια».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ, με βάση υπουργική απόφαση του 2012 τα κριτήρια υπαγωγής ωφελούμενων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «μεταξύ άλλων είναι «το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται, κάθε φορά, για την παροχή του ΕΚΑΣ».
Ωστόσο, με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού που ψήφισε η κυβέρνηση στις 8 Μαΐου, σημειώνεται ότι «τροποποιήθηκε το συνολικό ετήσιο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα που προβλέπεται στην χαμηλότερη εισοδηματική κλίμακα για την παροχή του ΕΚΑΣ».
Πρακτικά, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, αυτό σημαίνει ότι «για την υπαγωγή ωφελούμενων στο πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 7.216 ευρώ ή το οικογενειακό το ποσό των ένδεκα χιλιάδων 11.000 ευρώ.
-Nα έχουν κριθεί ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας. Δηλαδή πρέπει να υπάρχει αναπηρία 67% και άνω πιστοποιημένη από αρμόδιο φορέα (ΚΕΠΑ ή άλλο φορέα εφόσον η σχετική απόφαση είναι σε ισχύ)
-Να διαβιούν μόνοι τους η με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα.
-Η κατάσταση της υγείας τους, λόγω ασθένειας (χρόνιας ή πρόσκαιρης), να καθιστά δυσχερή την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών.
-Να μην λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ή εξωϊδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους Φορέα.

-Να μην διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας κάθε νομικής μορφής ή σε νοσηλευτικές μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή του ιδιωτικού τομέα

Φιλιππιάδα: Συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

H συλληφθείσα κατελήφθη στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της πόλης να παραλαμβάνει ασυνόδευτο δέμα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης 

Συνελήφθη, χθες (05.08.2016) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στο χώρο των ΚΤΕΛ Φιλιππιάδας, οι αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, εντόπισαν και συνέλαβαν την 44χρονη, διότι παρέλαβε ασυνόδευτο δέμα από λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Φιλιππιάδα, στο οποίο βρέθηκε κρυμμένη μέσα σε ψωμί, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (2,66) γραμμαρίων.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί σε δασική περιοχή στο Ορεινό Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης εισόδου στη χώρα

Κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και έξι φυσίγγια

Συνελήφθησαν, χθες (05-08-2016) το απόγευμα στο Ορεινό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47, 21 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εντοπίστηκαν οι τρεις αλλοδαποί σε δασική περιοχή στο Ορεινό Ιωαννίνων και συνελήφθησαν διότι όπως προέκυψε είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.
Επίσης, στην κατοχή του 47χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και έξι φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε επιπλέον ότι σε βάρος του 35χρονου δράστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 43 ετών, στους Νεγράδες και στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, για μεταφορά και διακίνηση ποσότητας κάνναβης

Κατασχέθηκαν πάνω από (50) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 44 και 43 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το απόγευμα στους Νεγράδες Ιωαννίνων, ο 44χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν -50- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -50.100- γραμμαρίων.

Ακολούθως, στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ακόμη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που λειτουργούσε ως προπομπός και στο οποίο επέβαινε ο 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος και συνελήφθη.
Τα ναρκωτικά, τα δύο οχήματα καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εορτασμός προς τιμή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου

Το Σάββατο 6 Αυγούστου, ημέρα εορτασμού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστει Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παηδονία Πωγωνίου.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο από την ΕΡΤ

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα (ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα) των κρατικών καναλιών (ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2, ΕΡΤ-3) τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ώρες είναι Ελλάδας και η διαφορά ώρας της Αθήνας με το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι +6 ώρες. 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5/8/2016
22:20 (ΕΡΤ-1): Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ – (Εκπομπή)
00:45 (ΕΡΤ-1): ΟΛΥΜΠΙΑ – ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – (Εκπομπή)
01:55 (ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – (Απευθείας μετάδοση)
03:30 (ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – (Απευθείας μετάδοση)

ΣΑΒΒΑΤΟ, 6/8/2016
 11:00 (ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
 13:00 (ΕΡΤ-2): ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
 14:25 (ΕΡΤ-3): ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ – Προκριματικά – (Απευθείας μετάδοση)
15:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΛΟ (Α) – «Σερβία – Ουγγαρία» – (Απευθείας μετάδοση)
16:25 (ΕΡΤ-2): ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ – Προκριματικά Ανδρών – (Απευθείας μετάδοση)
19:00 (ΕΡΤ-2): ΠΟΛΟ (Α) – «Ελλάδα – Ιαπωνία» – (Απευθείας μετάδοση)
19:00 (ΕΡΤ-1): ΚOΛΥΜΒΗΣΗ – Προκριματικά (Απευθείας μετάδοση)
 19:15 (ΕΡΤ-3): ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ – Προκριματικά Highlights – (Απευθείας μετάδοση)

ΟΑΕΔ: Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών

Ο ΟΑΕΔ ανάρτησε τους οριστικούς Πίνακες Κατάταξης Ανέργων Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την παρακάτω διεύθυνση για ενημέρωση: http://www.oaed.gr/-/oristikos-pinakas-katataxes-anergon-programmatos-koinophelous-charaktera-se-demous-kai-se-yperesies-a-ypodoches-asylou-kai-diacheirises-prosphygikon-r

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (08-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Τρίτη (09-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (10-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (11-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Παρασκευή (12-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Σάββατο (13-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.

Θέσεις και απόψεις του Θανάση Μποζιάρη σε θέματα που αφορούν το Δήμο Πωγωνίου

                                                           
ενημερωτικό – 2 –        
(5-8-2016)
   Θα συνεχίσουμε να αποκωδικοποιούμε το ήθος και τη συμπεριφορά με τα οποία ο Δήμαρχός μας αντιμετωπίζει τα του Δήμου Πωγωνίου, διότι πολλά λέγονται, μέσα από γεγονότα, τα οποία καταγράφουμε και δημοσιοποιούμε κάνοντας έτσι κοινωνούς και τους συνδημότες μας για να
βγάλουν και αυτοί τα δικά τους συμπεράσματα.
3.  Κέντρο Πολυφωνίας Κτισμάτων:  Ο πρώην Δήμος Δελβινακίου στο τ.δ. Κτισμάτων είχε βρει ένα κτήριο γιαπί, αυθαίρετο και εγκαταλελειμμένο. Με μεγάλη προσπάθεια το νομιμοποίησε, βρήκε πρόγραμμα, ΟΠΑΑΧ, όπου το ενέταξε και με προϋπολογισμό έργου 314.160 €  κατασκεύασε ένα υπερσύγχρονο κτήριο με όλες τις εγκαταστάσεις του έτοιμες, και για να αναδείξει ένα από τα  πλέον χαρακτηριστικά πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής  μας, το πολυφωνικό τραγούδι,  το ονόμασε Κέντρο Πολυφωνίας Κτισμάτων.  Έκτοτε από το 2006 και πάντα σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς συνεχίσαμε την ανάδειξη του πολυφωνικού τραγουδιού διοργανώνοντας εκεί κατ΄ έτος και αδιαλείπτως (δηλ. χωρίς διακοπή) μεταξύ πολλών άλλων εκδηλώσεων και επιστημονικές ημερίδες-συνεδρίες για το Πολυφωνικό τραγούδι με σημαντικούς και ειδικούς εισηγητές (π.χ. ενδεικτική η συνημμένη πρόσκληση για το  2008), με καταγραφή και συγκέντρωση αρχειακού υλικού, με εξοπλισμό, και με διοργάνωση κατ΄ έτος διεθνούς φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού όπου συμμετείχαν συγκροτήματα και  εκτός Ελλάδος  κ.ά.λ.  Ο πρώην Δήμος Δελβινακίου για να τονίσει μάλιστα τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητα  της μουσικής πολυφωνίας, αυτού του ιδιαίτερου λαϊκού τραγουδίσματος, αποφάσισε τα ΜΟΝΑ εγκαίνια που θα έκανε να ήταν αυτού του κτηρίου. Και τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα την 11-8-2006.
   Στο φυλλάδιο ωστόσο που κυκλοφόρησε ο Δήμος Πωγωνίου για πολιτιστικές εκδηλώσεις 2016  διαβάζουμε και: Κυριακή, 7-8-2016,  Κτίσματα:    Ετήσιο Συνέδριο Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου-Εγκαίνια Κέντρου Πολυφωνικού τραγουδιού.
   Ο τίτλος είναι σαφής και δεν μπορεί να παραπλανήσει ή να αποκρύψει ό,τι τεχνηέντως αποκρύπτεται με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν επιχειρηθούν κάποια εγκαίνια. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι (ο Δήμος μας ή η Ομοσπονδία αντ΄ αυτού;) κάτι άλλο θα εγκαινιάσουν στο κτήριο (π.χ. προσθήκη σχετικού εξοπλισμού, άλλο κάτι;) και όχι το από 10ετίας εγκαινιασμένο κτήριο. Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν έξι 6 (!) ολόκληρα χρόνια για να εντοπίσουν το κτήριο και την αποστολή του.
  Πάντως και για να μην παρεξηγηθούμε σημειώνουμε ότι μας βρίσκει σύμφωνους κάθε προσπάθεια περαιτέρω αξιοποίησης του Κέντρου Πολυφωνίας Κτισμάτων και περαιτέρω εξοπλισμού του. Άλλωστε η άποψή μας παραμένει πάντα σταθερή ότι και οι Δήμοι έχουν συνέχεια. Άλλο όμως τούτο και άλλο με πρόσχημα αυτό να εγκαινιάζουμε πάλι μια συμπλήρωση μέσα σε ένα ήδη εγκαινιασμένο από κάθε άποψη κτήριο. Θα προσθέσω δε και τούτο:  Μπορεί ο Δήμαρχός μας ή όποιοι άλλοι παρουσία του για χάρη τους και κατ’ εντολήν τους να το ξαναεγκαινιάσουν πάλι και πάλι και όσες φορές επιθυμούν  και για όποιον λόγο ή με όποιο πρόσχημα το επιθυμούν. Να ξέρουν όμως ότι με τα …νέα εγκαίνια, τιμούν μεν το έργο αλλά προκαλούν θυμηδία και αποκαλύπτουν μιαν αναχρονιστική και πιστεύαμε ξεχασμένη και καταδικαστέα νοοτροπία που εν τέλει ίσως καταλήξει σε υποβάθμιση αν όχι σε κακοποίηση του τόσο σημαντικού στόχου…. Ούτε θέλομε να πιστέψομε ότι στην αγωνία τους να εγκαινιάσουν τέλος πάντων κάτι θα εγκαινιάσουν το…«πολυφωνικό τραγούδι»  γιατί τότε η θυμηδία θα δώσει τη θέση της στον οίκτο.
   Όπως πάντως κι αν έχει το πράγμα η ανυπαρξία ουσιαστικών έργων της δημοτικής μας αρχής είναι αυτή που την κάνει να καταφεύγει χωρίς δισταγμό ακόμη και στην... «ιδιοποίηση» (να τα εμφανίσουν δηλ. ως δικά τους έργα) των έργων άλλων τα οποία παρέλαβαν έτοιμα, μάλιστα και… εγκαινιασμένα!
                                                                     
Θανάσης Μποζιάρης
Πρώην Δήμαρχος πρ. Δήμου Δελβινακίου 

Συν.:  Μια  ενδεικτική πρόσκληση για μια από τις εκδηλώσεις  του 2008  (2 σελίδες).

Υ/φο:  Ο Δήμαρχος οφείλει να απαντήσει ως εκ της θέσης του υπεύθυνα και όχι με ευτελισμό του δημόσιου διαλόγου (δηλ.  όχι με ψεύδη, κακοήθειες, προσωπικούς χαρακτηρισμούς,  υπεκφυγές  ή «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε»…)

«Ζαλόγγεια 2016»: Εκδηλώσεις στο βράχο του Ζαλλόγου προς τιμή της αυτοθυσία των γυναικών του Σουλίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνουν στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου και στον Ιερό Βράχο τα «Ζαλόγγεια 2016» την Κυριακή 7 Αυγούστου, για να τιμήσουν την αυτοθυσία των γυναικών του Σουλίου που επέλεξαν να πέσουν στον γκρεμό του Ζαλόγγου αντί να αιχμαλωτιστούν από τους Τούρκους κατακτητές.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί περιλαμβάνει θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καμαρίνας, ομιλία για το Ιστορικό της ημέρας από την φιλόλογο κ. Κοσμά Κοψάρη, ανάβαση στον Ιερό Βράχο και επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση Στεφάνων. 
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας

Περιφέρεια Ηπείρου: Tην προσχολική αγωγή ΑμεΑ χρηματοδοτεί το Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη μία ακόμη απόφαση ένταξης πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020. Πρόκειται για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής για ΑμεΑ και παροχή δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και αναψυχής για ΑμεΑ για το σχολικό έτος 2016-2017» (Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων»), συνολικής δημόσιας δαπάνης 345.093 ευρώ.
Η πράξη αφορά στη διάθεση προς ωφελούμενους (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ, για το έτος 2016-2017, σε δημόσιους και ιδιωτικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας,  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) στην  Περιφέρεια Ηπείρου. Μέσω της πράξης αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 59 ωφελούμενοι.
Οι ωφελούμενοι εντάσσονται στην Πράξη ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης στην κατηγορία θέσης Δ1: παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική στέρηση ή/και κινητική αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).
Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται:
* η παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας
* η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών με αναπηρία και εφήβων με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (08-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου.
Τρίτη (09-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (10-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (11-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (12-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (13-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.