Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Παρακάλαμος: Πωλείται μονοκατοικία

 

Πωλείται στον Παρακάλαμο Πωγωνίου μονοκατοικία, 70 τ.μ., με δυο κρεβατοκάμαρες, σαλόνι και κουζίνα, επιπλέον βοηθητικός χώρος 20 τ.μ., έτος κατασκευής 1984, εντός οικισμού,  εμβαδόν οικοπέδου 780 τ.μ.

Πληροφορίες:  Παναγιώτης Σκόρδος.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942829595






Νεκρός 35χρονος μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή της Λαψίστας Ιωαννίνων

 


Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι που διέμενε ένας 35χρονος Αλβανικής καταγωγής, στην περιοχή της Λαψίστας του Δήμου Ζίτσας.

Τον 35χρονο βρήκε συγγενικό του πρόσωπο.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει  το χώρο, ενώ από ιατροδικαστή θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Παρακάλαμος: (Put the kots down slowly) Πουτ δε κοτς νταουν σλοουλι (Άσε τις κότες κάτω αργά…)

 


Αλωνίζουν οι κλεφτοκοτάδες…

Ο «χορός» των κλοπών καλά κρατεί στον Παρακάλαμο.

Απανωτά είναι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα διαφόρων κλοπών.

Μετά το τελευταίο συμβάν με την κλοπή των αυγών (για τις ανάγκες του Πάσχα), σειρά είχαν τώρα τα κοτόπουλα.

Ο δράστης εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι μπήκε σε κοτέτσι πλησίον του Δημαρχιακού Καταστήματος Παρακαλάμου και άρπαξε δέκα (10) κοτόπουλα.

Ο  νοικοκύρης που πήγε το πρωί να ανοίξει το κοτέτσι δεν πίστευε στα μάτια του.

Τώρα  σκέφτεται να τοποθετήσει κάμερα στο χώρο του κοτετσιού!

Μάλλον είναι λίγο αργά…..

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και βίας κατά υπαλλήλων

 


Συνελήφθη χθες (28-04-2022) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ζευγάρι αλλοδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν αφαιρέσει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν διάφορα είδη αξίας -400- ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής όπου είχαν καταλύσει, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να τραπούν σε φυγή, ενώ ο άνδρας πρόβαλε σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του, τραυματίζοντας ελαφρά τους αστυνομικούς.

Μέρος των κλεμμένων ειδών ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

EΟΔΥ: Τριάντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 7.463 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 244.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 7.463 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.463.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.317.425 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 237 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 122.213(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.114 θάνατοι.

Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 244 (63.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη.

To 93.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 129 (52.87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 115 (47.13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.607 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 180 (ημερήσια μεταβολή -5.76%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 174 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων ενόψει της διεξαγωγής διαδρομής του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022»

 


Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνονται οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, ύστερα από έκδοση σχετικής απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ενόψει της 5ης και τελευταίας διαδρομής του «Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2022», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 01-05-2022:

· Απαγόρευση στάθμευσης επί της Ακτής Μιαούλη και εντός του Δημοτικού χώρου στάθμευσης (έναντι Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) στα Ιωάννινα από το Σάββατο 30-04-2022 και ώρα 16:00 μέχρι πέρατος του αγώνα μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 01-05-2022.

· Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων κατά μήκος της αγωνιστικής διαδρομής, από την 07:00 ώρα της Κυριακής 01-05-2022 μέχρι τη λήξη του ποδηλατικού αγώνα.

Υπενθυμίζεται η διαδρομή εντός των ορίων του Νομού Ιωαννίνων:

Εθνική Οδός, Όρια Νομών Τρικάλων / Ιωαννίνων (Κατάρα) - Μέτσοβο - Περιφερειακή Οδός Λίμνης Ιωαννίνων - Αμφιθέα - Ντραμπάντοβα - Μονή Ντουραχάνι - διακλάδωση Λογγάδων/Καστρίτσας - Εθνικής Αντιστάσεως - 3ης Σεπτεμβρίου – Αλ. Παπαναστασίου - Νικοπόλεως - Κενάν Μεσαρέ - Στρ. Βογιάνου - Λεωφ. Κάρολου Παπούλια έως Δημοτικό χώρο στάθμευσης (τερματισμός)

Οι παραπάνω ρυθμίσεις αποσκοπούν στην ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά τη διεξαγωγή του ποδηλατικού αγώνα.

Των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης ανάγκης και των διοργανωτών.

Παρακαλούνται όλοι οι χρήστες του οδικού δικτύου να συμμορφώνονται με τις εν λόγω ρυθμίσεις και τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου: Πανηγυρική θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγή

 


Φωτό: Θοδωρής Θοδωράκης

Την Παρασκευή 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και Αγιασμός στην Παλιογκρίμπιανη για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγή.






Περίπου 138 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας

 


Συνελήφθη οδηγός φορτηγού με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και συνεργός του που λειτουργούσε ως προπομπός με μοτοσικλέτα

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε επιπλέον ημεδαπός συνεργός τους που είχε οργανώσει τη μεταφορά των ναρκωτικών

Την αποτροπή διακίνησης σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών και κλοπής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες (28-04-2022) το πρωί σε περιοχή του Νομού Άρτας επί της Ιόνιας Οδού μοτοσικλέτα που οδηγούσε αλλοδαπός, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, οδηγούμενου από ημεδαπό, που τον ακολουθούσε.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.



Ο οδηγός του φορτηγού, αφού ανέπτυξε ταχύτητα, αγνοώντας τα σήματα στάσης των αστυνομικών, στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή πεζός σε αγροτική περιοχή. Ύστερα από συντονισμένη όμως αστυνομική επιχείρηση και εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν (5) σάκοι, που περιείχαν συνολικά (74) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (137) κιλών και (700) γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε μάλιστα, το φορτηγό έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλαπεί από περιοχή της Αθήνας λίγες μέρες νωρίτερα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκαν επίσης τα πλήρη στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος οργάνωσε τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Εκτός από τα ναρκωτικά και τα οχήματα, κατασχέθηκαν επιπλέον και τα παρακάτω, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες στα σπίτια τους:

συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης βάρους (19) γραμμαρίων,

(9) κινητά τηλέφωνα,

(7) κάρτες SIM και

(50) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Παρακάλαμος: Θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγή στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής

 


Την Παρασκευή 29 Απριλίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγή στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.







Παραβάσεις την Πέμπτη 28 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 91.417 έλεγχοι, από τους οποίους οι 60.993 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 16 παραβάσεις, ενώ παράλληλα, επιβλήθηκαν 21 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

6 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ ως ακολούθως:

3 στην Δυτική Ελλάδα,

2 στη Στερεά Ελλάδα,

1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.246 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.515 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.731 των 150 ευρώ.

10 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στην Αττική, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.414 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε ισχύ από την Πρωτομαγιά το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

 


Τίθεται σε ισχύ την Κυριακή 1η Μαΐου, το θερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, το μειωμένο τιμολόγιο για το διάστημα 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου θα ισχύει για συνεχές ωράριο, από 23:00 έως 07:00.

Γιάννενα: Απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

 


«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, 10 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω στους αιματοβαμμένους δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζομένων, στο δικαίωμα να οργανώνονται στα συνδικάτα και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα ότι “ελπίδα είναι η πάλη των λαών”.

Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών – Καμία συμμετοχή στο νέο σφαγείο!

Έκδοση πιστοποιητικών μέσω ψηφιακών θυρίδων gov.gr στους δήμους της χώρας

 


Τη δυνατότητα να παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον του gov.gr έχουν πλέον οι Δήμοι της χώρας.

Τι προσφέρουν οι θυρίδες

Οι θυρίδες των δήμων στο gov.gr προσφέρουν τρεις βασικές λειτουργίες:

1. Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Αυτά τα πιστοποιητικά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη δημόσια διοίκηση όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.

2. Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων δημοτών από το gov.gr, με πρώτη υπηρεσία τη Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας.

3. Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των δήμων και παρέχονται από το gov.gr.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ - GRNET) με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Η έκδοση πιστοποιητικών των δήμων μέσω του gov.gr έρχεται να προστεθεί στις κοινές δράσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα τελευταία δύο χρόνια τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 29 Απριλίου

 


Την Παρασκευή  29 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30 -13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον, 09:00 -17:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-14:00.

Διαβήτης: Τα προειδοποιητικά σημάδια στο δέρμα

 


Το δέρμα αποτελεί «παράθυρο» για πολλά συστηματικά νοσήματα και η αναγνώριση των δερματικών εκδηλώσεων αυτών των νοσημάτων μπορεί να επιταχύνει τη σωστή διάγνωση και την έγκαιρη έναρξη θεραπείας.

Μεταξύ των παθήσεων που μπορεί να εκδηλωθούν στο δέρμα συμπεριλαμβάνεται ο σακχαρώδης διαβήτης. Όταν παρουσιαστούν ορισμένες χαρακτηριστικές δερματικές βλάβες, αυτό σημαίνει πως είτε το άτομο πάσχει από αδιάγνωστο προδιαβήτη ή διαβήτη, είτε χρειάζεται προσαρμογή η αντιδιαβητική θεραπεία του, διότι το σάκχαρό του παραμένει αρρύθμιστο.

«Οι πιθανές βλάβες είναι πολλές και διαφορετικές, αλλά η εμφάνισή τους απαιτεί έλεγχο από έναν ιατρό», τονίζει ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος δρ Μάρκος Μιχελάκης, του ΕΔΟΕΑΠ.

Υπολογίζεται ότι ποσοστό έως και 50% των ασθενών με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 εκδηλώνουν δερματικές επιπλοκές κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου τους. «Οι δερματοπάθειες αυτές μπορεί να είναι καλοήθεις ή να προκαλούν παραμόρφωση του δέρματος ή, σπανιότερα, να απειλήσουν τη ζωή», εξηγεί ο κ. Μιχελάκης. «Σε κάθε περίπτωση, αποτελούν ένδειξη της γλυκαιμικής ρύθμισης, δηλαδή του πόσο καλά ή όχι ρυθμίζει ο πάσχων τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα του. Μπορεί επίσης να αποτελέσουν την πρώτη ένδειξη της γλυκαιμικής απορρύθμισης ενός ασθενούς. Η έγκαιρη αναγνώριση και διαχείρισή τους είναι σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και για την αποφυγή των σοβαρών και ανεπιθύμητων ενεργειών του διαβήτη».

Η πιο συχνή δερματική εκδήλωση που προκαλεί ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η λεγόμενη διαβητική δερματοπάθεια (diabetic dermopathy). Χαρακτηρίζεται από μικρές, σκουρόχρωμες κηλίδες ή, λιγότερο συχνά, γραμμές, που κατά κανόνα εμφανίζονται στην κνήμη των ασθενών.