Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Δεκαήμερη εκδρομή στην Ν. Ιταλία από 13-22 Νοεμβρίου 2015 με τον Ελληνοϊταλικό Σύλλογο


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με τον Ελληνοϊταλικό Σύλλογο από 13-22 Νοεμβρίου 2015
ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΤΑΛΙΑ
(ΝΑΠΟΛΙ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΚΑΠΡΙ-ΑΜΑΛΦΙ-ΣΟΡΙΕΝΤΟ-ΣΑΛΕΡΝΟ-ΛΕΤΣΕ-ΤΑΡΑΝΤΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ)

Μια ενδιαφέρουσα και σπάνια εκδρομή θα πραγματοποιήσει ο Ελληνοϊταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων από 13 έως 22 Νοέμβριου 2015 στην  Νότιο Ιταλία.
Συγκεκριμένα η δεκαήμερη αυτή  εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις και διανυκτερεύσεις σε πολύ γνωστά ιταλικά θέρετρα, σε σημαντικές πόλεις και αρχαιότητες που δύσκολα επισκέπτεται κάποιος.
Η περιοχή του Αμάλφι, του Σοριέντο, το νησί του Κάπρι αποτελούν από τους σπάνιους ταξιδιωτικούς προορισμούς και η εμπειρία των μελών του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου εγγυάται μια αξέχαστη εκδρομή. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επίσκεψη και επαφή με τους ελληνόφωνους της Νοτίου Ιταλίας, που αποτελούν απογόνους των τότε εποίκων που ακόμη και σήμερα συνδέονται με ρίζες βαθιές από το παρελθόν με την Ελλάδα του σήμερα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  τη Νάπολη (3 διανυκτερεύσεις), την Πομπηία, το Κάπρι, το Αμάλφι, το Σοριέντο, το Σαλέρνο (1 διανυκτέρευση), το Λέτσε, (1 διανυκτέρευση)  τη Ματέρα, τον Τάραντα, την Γκαλατίνα, την Καλλίπολη, το Ότραντο, το Άλμπερο Μπέλλο, και τα ελληνόφωνα χωριά (1 διανυκτέρευση).
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Ελληνοϊταλικού  Συλλόγου και στον Πρόεδρο Νίκο Ευθυμιάδη στα τηλέφωνα: 2441075440-2441042896 και στο e-mail: nke@otenet.gr

ΕΜΥ: Αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Πελοπόννησο.
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νότιους ανέμους (6 με 7 μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Τοποθετήθηκε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

Με την τοποθέτηση ενός ακόμη αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, δωρεά του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων προς το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, συνεχίστηκε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων σε χώρους μαζικής συνάθροισης.
Η παράδοση - τοποθέτηση της συσκευής πραγματοποιήθηκε, συμβολικά σήμερα που έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων κ. Αν. Γιογλή, του Αντιπεριφερειάρχη (αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) και συντονιστή της πρωτοβουλίας κ. Οδ. Πότση, περιφερειακών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελου Καφετζόπουλου

Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος. 
Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
"Ζητήθηκε και η δική μας συνδρομή ώστε να λειτουργήσουν μαζί με το ΚΕΘΕΑ το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης των ναρκωτικών του Χατζηκώστα. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, μας ενδιαφέρει τα θέματα που αφορούν τα ναρκωτικά να λυθούν στην περιοχή μας, να βοηθήσουμε όλες τις οικογένειες, που ξέρουμε τι τραβάνε από αυτή τη μάστιγα, που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη. Είμαστε στη διάθεσή τους. Είχαμε συνεργασία και με την προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου κ. Εύη Παπανικολάου, για να δούμε τι σκέψεις έχουν κάνει ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ μαζί. Εφόσον είναι προγράμματα που θα πληρούν τις προδιαγραφές εμείς θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε".

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
1.Συντήρηση-αποκατάσταση Ιεράς Μονής Φανερωμένης Κερασώνος», προϋπολογισμού 24.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κ/Ξ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.ΖΑΓΚΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ.
2.«Διευθέτηση ομβρίων σε τμήμα της 1ης επαρχιακής οδού Αμφιθέας – Λογγάδων» προϋπολογισμού 28.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Νταβλής.
3.«Αποκατάσταση οδού Δίστρατο - Βασιλίτσα», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Ντάφλης.
4.Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων στις Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 72.218,84 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ Α.Ε.
5.Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου στην παλαιά γέφυρα Άρτας», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αικατερίνη Αλυμάρα.
6.«Προμήθεια πέντε επιβατικών αυτοκινήτων εννέα θέσεων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο “ENVIRONMENTAL PARK” (EPA) – Πακέτο Εργασίας 4», προϋπολογισμού MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. 
7.Καθαίρεση και μεταφορά γέφυρας Μπέλλεϋ επί του ρέματος Ρετσιανών Πέρα Καλεντίνης, προϋπολογισμού 24.500 ευρώ. Ανάδοχος: ΚΑΘΕΤΟΣ Α.Ε..
Επίσης δημοπρατήθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών αίθουσας βαρέων αθλημάτων Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.
Τέλος η Ο.Ε. ενέκρινε την απόφαση για έγκριση πίστωσης 24.600 ευρώ για την αποκατάσταση - σύνδεση οικιών στο αποχετευτικό δίκτυο Παρακαλάμου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο, σύμφωνα με το οποίο από τις επόμενες ώρες σήμερα Παρασκευή 16-10-2015 έως και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 17-10-2015, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ανέμους εντάσεως 6 – 7 μποφόρ και πιθανόν χαλαζοπτώσεις τοπικά.
Για το λόγο αυτό  οι Δήμοι πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (15-10-2015) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πειραιά, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (15.10.2015) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, έναν φάκελο που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (10,4) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη της Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 21χρόνων ημεδαπών Ρομά, για κλοπή κατά συναυτουργία.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διάρρηξης σταθμευμένου αυτοκινήτου, που έγινε χθες (15-10-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, όπου αφαιρέθηκε μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και προσωπικά έγγραφα της ιδιοκτήτριας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση ζωοκλοπής από αγρόκτημα στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32 και 39 ετών

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, περίπτωση ζωοκλοπής που έγινε σε αγρόκτημα στο Καναλλάκι Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 32 και 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ζωοκλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες ενεργώντας κατά το χρονικό διάστημα από 03-05-2015 έως 30-08-2015, αφαίρεσαν από αγρόκτημα στο Καναλλάκι, (66) οικόσιτα ζώα, διαφόρων ειδών, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα (600) ευρώ περίπου.
Οι δύο δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, όπου ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ μετά από έρευνες σε αγροκτήματα ιδιοκτησίας τους, βρέθηκαν κάποια αφαιρεθέντα ζώα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως. 

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17/18 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 17-10-15/15:30), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αετός Πρωτόπαππας 18-10-15/15:30), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Αετός Νήσου 18-10-15/15:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 15:30

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ -ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ  ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ- ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)  
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:30)  
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:30)  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:30)     
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)  
Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:30)  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:30)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:30)  

Προδημοσίευση τεσσάρων δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ ευρώ

Από Νοέμβριο οι αιτήσεις

Την προδημοσίευση τεσσάρων δράσεων συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ ευρώ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Από τις αρχές Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για να χρηματοδοτηθούν από τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που ξεκινά με την προδημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να προετοιμαστούν έγκαιρα. Μέσα από τα τέσσερα νέα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν άνεργοι, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις με χρηματοδότηση που ξεκινά από 40% και μπορεί να φτάσει έως και το 100% της δαπάνης. 
Πρόκειται για προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ που στοχεύουν στην ενίσχυση της:
Αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ: Συγκεντρώση ρούχων και τροφίμων έως τις ημέρες των Χριστουγέννων

Σε συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων μακράς διάρκειας έως τις ημέρες των Χριστουγέννων προχωράει η ΕΠΣΗΠ.


"Συγκέντρωση τροφίμων (μακράς διαρκείας) και ρούχων (παρακαλούνται να είναι καθαρά) θα συγκεντρώσει η Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ έως τις ημέρες των Χριστουγέννων, με σκοπό την βοήθεια ανθρώπων που έχουν την ανάγκη όλων μας. Παρακαλούνται αυτοί που επιθυμούν να συμβάλλουν, να φέρνουν το υλικό στα γραφεία της Ενώσεως στην οδό Χαρ. Τρικούπη 10, καθημερινά και ώρες 10.00 - 12.00 πρωινή και 18.00-20.00 απογευματινή".

Επετειακή εκδήλωση για το «Έπος του ΄40», του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30, στο «Σπίτι του Ηπειρώτη», Μουρούζη 14-16, Πάτρα

Επετειακή εκδήλωση για το «Έπος του ΄40»,  του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30΄, στο «Σπίτι του Ηπειρώτη», Μουρούζη 14-16, Πάτρα.
 Θα προβληθεί η ταινία του Ηπειρώτη Στράτου Στασινού «Ήπειρος».
Θα προλογίσουν οι Δημήτρης Μπαλίας, Παντέλης Κυπριανός και Δημήτρης Παπανικολάου.
 Θα ακολουθήσει δεξίωση με ηπειρώτικα εδέσματα.
 Στο χώρο θα λειτουργήσει Έκθεση Βιβλίου για το έπος του '40 Ηπειρωτών δημιουργών.
Βιβλιοπωλείο: 38 μοίρες και 14 λεπτά. (Μουρούζη 14- 16, Πάτρα, Τηλ./ Fax:2610 224995,

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει Έκθεση Εικαστικών, από τις 17 ως τις 21 Οκτωβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει Έκθεση Εικαστικών, από τις 17 ως τις 21 Οκτωβρίου, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.
Στην Έκθεση θα συμμετάσχουν περίπου 40 Κονιτσιώτες καλλιτέχνες, ζωγράφοι, αγιογράφοι, ξυλογλύπτες, φωτογράφοι, χειροτέχνες, κ.α., οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους και με το ταλέντο τους, θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες της έκθεσης στην όμορφη Κόνιτσα.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με το εξής πρόγραμμα:
19:00  Κόνιτσα: «Το Μεθόριο Κάλλος»  (βίντεο)
19:05  Χαιρετισμοί
19:15  «Χιοναδίτες, λαϊκοί  Ζωγράφοι, Διακοσμητές &  Ξυλογλύπτες» από τον Ζωγράφο-Eκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Σκούρτη
19:25 «Μαστόροι – Χτίστες  από την επαρχία Κονίτσης» από  τον Ερευνητή Βασίλη Παπαγεωργίου
19:35   «Πολιτισμική, Ιστορική και Αρχιτεκτονική αξία των Πέτρινων Γεφυριών της Κόνιτσας»  από την Αρχιτέκτονα   Μηχ.  MSc Μαρία Μπαλοδήμου
19:45 "Το Eικαστικό Eργαστήρι του Δήμου Κόνιτσας.  Μια  ευτοπία  του σήμερα" από τον Αναπλ. Καθηγητή Παν. Ιωαννίνων Ζήκο Δέδο

19:55  Χοροί της Κόνιτσας από το «ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.» Παλαιού Φαλήρου, με υπεύθυνη τη Φιλόλογο- Χοροδιδάσκαλο Εύη Σιμοπούλου