Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος

 


Πρόγραμμα

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ώρα  6:00 μ.μ., εσπερινός και λιτανεία στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Την  Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, ώρα  7:30 π.μ., θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Σωσίνου, στο εκκλησάκι τον Ηπειρωτών Αγίων.

Την Τετάρτη 29  Ιουνίου 2022, ώρα  7:30 π.μ., Θεια λειτουργία Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, ώρα  7:30 π.μ., Θεια λειτουργία σύναξης των δώδεκα Αποστολών στον Άγιο Γεώργιο Παρακαλάμου.

Εμβολιασμοί και αποπαρασιτισμοί αιγοπροβάτων

 


Τα εμβόλια και η αποπαρασίτωση των ζώων σημαίνουν πρόληψη. Πολλοί παραγωγοί δεν εμβολιάζουν, ούτε αποπαρασιτώνουν τα αιγοπρόβατά τους γιατί τους φαίνεται ότι είναι μία ακριβή και πιθανά άχρηστη διαδικασία.

Ακολουθούν οδηγίες με συμβουλές προς τους κτηνοτρόφους για την καλύτερη φροντίδα των ζώων τους.

Εντεροτοξιναιμία (κοκκιναντεριά)

Δύο φορές το χρόνο, ανά εξάμηνο – η μία εκ των οποίων, ένα μήνα πριν τον τοκετό. Τότε συνιστάται, να γίνεται στην μάνα το σελήνιο (5ml, ενδομυϊκά) καθώς και από το στόμα, χρήση κάποιου πολυβιταμινούχου. Ο εμβολιασμός της μάνας σε συνδυασμό με το σελήνιο και τη χρήση πολυβιταμινούχου σκευάσματος συμβάλλουν στο να έχουμε καλύτερες γέννες και περισσότερο γάλα κατά τη γαλακτική περίοδο.

Λοιμώδης αγαλαξία (παρμάρα)

Μία φορά το χρόνο, δύο μήνες πριν τη γέννα ή ένα μήνα πριν την έναρξη του αρμέγματος. Στα ζώα που εμβολιάζονται πρώτη φορά στη ζωή τους, αναμνηστικός εμβολιασμός 28 μέρες μετά.

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο παράτυπους μετανάστες

 


Συνελήφθη χθες (19-06-2022) τα ξημερώματα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα με σκοπό να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής -50- ευρώ, που του κατέβαλε έκαστος.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο καθώς και το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ, που είχε παραλάβει ο οδηγός.

Προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου αναμένονται οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass

 


 «Πράσινο φως» για την ανακοίνωση του νέου fuel pass δόθηκε σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για την αποτελεσματικότητα του μέτρου όσο και για το συνολικό κόστος στα δημόσια οικονομικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον πρωθυπουργό.

Πηγές αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 21/6.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιδότηση θα ανέλθει στα 60-65 ευρώ και τα κριτήρια θα περιλαμβάνουν όσους έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ. Επίσης, το νέο πακέτο μέτρων θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα καύσιμα. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 20 Ιουνίου 2022)

 


Ανάπλαση και τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας  στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, κατακύρωσε – μεταξύ άλλων- το έργο «Βιοκλιματική ανάπλαση και ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία», προϋπολογισμού € 600.000. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα  Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας "Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020" και οριστικός ανάδοχος αναδείχτηκε ο  Σπυρίδων Νικ. Μπίμπος

Επίσης κατακυρώθηκαν τα έργα:

·         «Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης με την κατασκευή αναβαθμών περιοχής Καταρράκτη μετά από θεομηνίες», προϋπολογισμού 248.000,00 €  Οριστικός ανάδοχος: PROJECT ANALYSIS Ι.Κ.Ε.

·          Αποκατάσταση πρόσβασης οδικού δικτύου από Ε.Ο. προς περιοχή Αράχθου», προϋπολογισμού 50.000 €. Οριστικός ανάδοχος Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε.

·         Κατασκευή βάσεων για την τοποθέτηση γέφυρας Μπέλεϋ στον χείμαρρο Μακρύρεμα στην περιοχή της ΤΚ Πληκατίου Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 45.000 €   Οριστικός ανάδοχος: Χρήστος Βασιλειάδης

Η Ο.Ε ενέκρινε επίσης ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

·         «Άμεση βελτίωση βατότητας επαρχιακής οδού από Κάτω Λαψίστα έως Νεοχώρι», προϋπολογισμού € 80.000.    Aνάδοχος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ  Ο.Ε.

Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών

 


Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικης σε φωτιά στο Τέροβο

Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2022

Έχοντας υπόψη:

Το Ν.3852/10 [Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης ΦΕΚ 87/Α/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.]

Το Ν.3013/02 [Περί αναβάθμισης Πολίτικης Προστασίας ΦΕΚ 102/Α/2002,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.]

Το Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την συνθηματική λέξη [ ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ ].

Το υπ΄αριθμ. 8797/06-12-2019 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π. /Δ.Σ. & Α.Ε.Α. Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών 4Η έκδοση με την κωδικη ονομασία [ ΙΟΛΑΟΣ / ΞΕΝΟΚΡΤΑΤΗΣ ] [ΑΔΑ:ΩΠ8Α46ΜΤΛΒ-ΥΤΧ]

Το υπ΄αριθμ. 2876/12-04-2021 έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας Του Πολίτη / Γ.Γ.Π.Π./Δ.Σ.& Α.Ε.Α.

Σας γνωρίζουμε κατόπιν του 3 σχετικού που αφορά το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί, συγκαλείται το [ Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π ] Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολίτικης Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

στις 23 Ιουνίου 2022 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00μ.

στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας

Η εν λόγω σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό την Προεδρία του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η μελέτη των θεμάτων που αναφέρονται στο 4 σχετικό για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών  και την καλύτερη αντιμετώπιση τους σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας .

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των κ.κ. Δημάρχων καθώς και όλων των εμπλεκομένων φορέων, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να χαραχθεί ενιαία πολιτική και να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός όλων μας για την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού θέματος.

Στη σύσκεψη του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. παρακαλούμε να συμμετάσχουν όλοι οι αποδεκτές του παρόντος.

 

ΕΟΔΥ: Έντεκα θάνατοι σήμερα, 4.832 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 97.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, έντεκα θάνατοι σήμερα, 5.689 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.832.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.549.944 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 781 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 149.032 (4.0% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.099 θάνατοι.

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 97 (54.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 91.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 45 (46.39%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 52 (53.61%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.712 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 128 (ημερήσια μεταβολή -27.27%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 135 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή o συγχωριανός Τσέκας Νικ. Βασίλειος

 


«Έφυγε»  από την ζωή την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, σε ηλικία 86 ετών,  o συγχωριανός Τσέκας Νικ. Βασίλειος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022  και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων Ιωαννίνων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θέατρο Actina: Οι παραστάσεις “Ο Ουρανός κατακόκκινος” θα συνεχιστούν μέχρι και 6 Ιουλίου, κάθε Τρίτη και Τετάρτη

 


Την Τρίτη 21 Ιουνίου, η πρεμιέρα για το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη στην όμορφη αυλή του Arte Povera εντός του κάστρου των Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά και ερμηνεία της Ελένης Καμποσιώρη.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και 6 Ιουλίου κάθε Τρίτη και Τετάρτη.

Μια γυναίκα, ξεχωριστή, η Σοφία Αποστόλου, έρχεται να μας συναντήσει, να μας συστηθεί και να μας μιλήσει για την πορεία της. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Δεν είχε ποτέ αλυσίδες. Κάνει την δική της επανάσταση. Αποτελεί ένα έργο που συμπυκνώνει όλη τη δραματουργική ιδεολογία της Αναγνωστάκη, ένα απόσταγμα της δικής της θεατρικής περίπτωσης.

          Η Λούλα Αναγνωστάκη άντλησε το θεατρικό υλικό της από την ελληνική πραγματικότητα, ακατέργαστο και νωπό ακόμα με τις πληγές να αιμορραγούν από την πρόσφατη ιστορία του τόπου. Μνήμες τραυματικές, αγώνες προδομένοι, πρόσωπα παγιδευμένα σ’ ένα παρελθόν από εφιάλτες. Αυτό ήταν το δραματικό της υλικό αλλά και η θέση της έως τα τελευταία της έργα, τον «Ουρανό Κατακόκκινο», που δίνει την κατάρρευση του κοινωνικού περίγυρου, κατάρρευση των ιδεών και των αγώνων, μέσα από την κατάρρευση του ενός προσώπου. Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη είναι μια σειρά ηρωικών ασμάτων προς την έξοδο, μια σειρά ταπεινών ύμνων για την ελευθερία. Το κέντρο της δραματουργίας της είναι ο άνθρωπος και η ανάγκη του να υπάρχει ελεύθερος, να νιώθει πως έχει ακόμα τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του, να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του. Η δραματουργία της Αναγνωστάκη είναι μια πινακοθήκη ανθρώπων με αξιοπρέπεια.  Όλα βρίσκονται σε μια καθοριστική μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό.

"Ο Ουρανός Κατακόκκινος" της Λούλας Αναγνωστάκη

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις διορθώσεις στο Ε9

 


Άνοιξε η πλατφόρμα για την διόρθωση λαθών που έχουν γίνει στο Ε9 και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 29 Ιουλίου. Μπορεί το 80% να έχει δει μειωμένο ΕΝΦΙΑ, υπάρχουν όμως αρκετές χιλιάδες φορολογούμενοι που έλαβαν πολύ φουσκωμένα εκκαθαριστικά.

Παρατηρήθηκε δε το φαινόμενο πολλοί φορολογούμενοι να δουν μικρότερη μείωση του ΕΝΦΙΑ από άλλους ιδιοκτήτες στην ίδια περιοχή. Αναντιστοιχίες που σε πολλές περιπτώσεις οφείλονται σε λάθη των ίδιων των ιδιοκτητών, τα οποία έχουν πλέον την δυνατότητα να διορθώσουν.

Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο taxisnet και στη συνέχεια στην εφαρμογή Ε9 περιουσιολόγιο.

Εκεί επιλέγει το έτος για το οποίο θέλει να κάνει διόρθωση κι από τις διαθέσιμες ενέργειες τη δημιουργία δήλωσης Ε9. Μετά τη διόρθωση των λαθών, εφόσον ο νέος φόρος είναι μειωμένος έως και 300€, τότε αυτόματα εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό. 

Σε διαφορετική περίπτωση ο φορολογούμενος καλείται στην οικεία ΔΟΥ για να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την μείωση του φόρου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO-BOX), 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας (ISO-BOX), 07:30-14:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Κόνιτσα, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Δελβινάκι, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00 – 15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00 – 14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Κάπνισμα: Επιπτώσεις και τρόποι διακοπής

 


Το κάπνισμα είναι μια ιδιαίτερα βλαβερή και εθιστική συνήθεια η οποία, δυστυχώς, δημιουργεί αισθήματα απόλαυσης στον καπνιστή. Σε αυτά τα αισθήματα βασίζεται και η μεγάλη του διάδοση στον πλανήτη. Η νικοτίνη συνδεόμενη με υποδοχείς στον εγκέφαλο, αφενός δημιουργεί τον εθισμό/εξάρτηση και αφετέρου τα αισθήματα απόλαυσης που προαναφέρθηκαν.

«Ο καπνιστής και η καπνίστρια συνδυάζουν το κάπνισμα του τσιγάρου με τη χαρά αλλά και με τη λύπη, με το άγχος αλλά και με τη χαλάρωση, με την παρέα αλλά και με τη μοναξιά, με το φαγητό αλλά και με το ποτό ή τον καφέ, με την έξοδο, με την τηλεόραση, με τη δουλειά στον υπολογιστή, με την οδήγηση, με το θερινό σινεμά, με το πέρας της ερωτικής συνεύρεσης, με όλη τη ζωή τους τελικά.

Το τσιγάρο όμως, και ιδίως το φίλτρο και το χαρτί του που σιγοκαίγεται, εκτός από τη νικοτίνη περιέχει και πίσσα αλλά και άλλες τοξικές ουσίες, όπως υδρογονάνθρακες, βενζοπυρένιο, μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια και εκατοντάδες ουσίες που μακροπρόθεσμα καταστρέφουν το DNA των κυττάρων», αναφέρει ο κ. Επαμεινώνδας Ν. Κοσμάς, MD, PhD, FCCP, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΝΟΗ του Metropolitan Hospital.

Κάπνισμα και υγεία

Δεκάδες σοβαρές και ανάμεσά τους πολλές μοιραίες για την υγεία και τη ζωή παθήσεις οφείλονται στο κάπνισμα. Καρκίνοι των βρόγχων και των πνευμόνων, του λάρυγγα, του οισοφάγου, του στόματος και του φάρυγγα, του στομάχου και του εντέρου, του ουροποιητικού συστήματος κ.λπ. προκαλούνται από το τσιγάρο. Σοβαρές και απειλητικές ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, όπως το έμφραγμα, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η υπέρταση, οι αποφρακτικές αρτηριοπάθειες έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το κάπνισμα. Νοσήματα των πνευμόνων, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια που οδηγεί σε αναπνευστική αναπηρία και πρόωρο θάνατο, έχουν άμεση συσχέτιση με τη βλαβερή αυτή συνήθεια.

Κάπνισμα και ομορφιά

«Εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας όμως, όλοι οι καπνιστές επιβαρύνουν και την εξωτερική τους εμφάνιση. Αφυδάτωση δέρματος, πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο και στο λαιμό, θαμπό χρώμα του δέρματος, πρόωρη γήρανση, κιτρίνισμα δοντιών και νυχιών, ουλίτιδα, συσσώρευση πλάκας και πέτρας στα δόντια, κακοσμία στόματος, εξασθένηση τριχών, τριχόπτωση, όλα αυτά που μπορούν να περιγραφούν ως επιτάχυνση των γηρατειών προκαλούνται από το κάπνισμα. Η μείωση της αντοχής, η αδυναμία για άθληση, η απώλεια γεύσης, οι διαταραχές του ύπνου, η προβληματική στύση, η σεξουαλική ανικανότητα, οι συχνές λοιμώξεις συμπληρώνουν το παζλ της καταστροφικής δράσης του τσιγάρου σε ένα κατά τα άλλα υγιές σώμα», επισημαίνει ο ιατρός.