Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Public Issue: Στηρίζει τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης το 54%

Το 57% τάσσεται εναντίον της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ

Σημαντική αποδοχή της στρατηγικής της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, συντριπτικά μεγάλη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαφορά με τη ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: 48,5%
ΝΔ: 21%
ΚΚΕ: 6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6%
Ποτάμι: 5,5%
ΠΑΣΟΚ: 4 %
ΑΝΕΛ: 3,5%
Λοιπά κόμματα: 5,5%.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ''Ήπειρος-Χαϊδάρι μαρτυρικοί τόποι. 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών'', την Τετάρτη 27 Μαϊου 2015, ώρα 20:30, στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου

Ιωάννινα: Σύλληψη 48χρονου ημεδαπού, διωκόμενου με ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (22-05-2015) το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 37χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών Θεσπρωτίας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών αυτοκινήτων που έγιναν την 10-03-2015 στην περιοχή του Αετού Φιλιατών.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης των κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, εξακριβώθηκε ότι ο 37χρονος τα ξημερώματα της 10-03-2015, στον Αετό Φιλιατών Θεσπρωτίας, αφαίρεσε δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα , ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει άλλα δύο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Σημειώνεται ότι τα δύο κλεμμένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα την 10-03-2015 και την 15-03-2015 στον Αετό Φιλιατών και στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας αντίστοιχα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχή του δράστη σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Κλειδί Άρτας: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός για κλοπή μοτοποδηλάτου

Συνελήφθη, χθες (22-05-2015) το μεσημέρι στο Κλειδί Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να επιβαίνει σε μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει το προηγούμενο βράδυ από οικόπεδο στην Άρτα.
Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 47χρονη υπήκοος Ουκρανίας για διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (22.05.2015) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 47χρονη υπήκοος Ουκρανίας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 47χρονη, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ένα δέμα που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους (12) γραμμαρίων.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.      

Με απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης καθορίστηκαν οι όροι κατανομής των βοσκοτόπων

Απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζει τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τη διαδικασία κατανομής στους κτηνοτρόφους βοσκοτόπων και βοσκήσιμων γαιών, για τις οποίες δεν υπάρχουν περιορισμοί που να προκύπτουν από τη δασική και την περιβαλλοντική νομοθεσία για τη χρήση αυτή.
Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων γίνεται σε ψηφιακό περιβάλλον μέσω ειδικής εφαρμογής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία των οικείων δήμων με τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, αποφεύγονται μη ρεαλιστικές λύσεις όπως είναι οι μετακινήσεις κτηνοτρόφων και ποιμνίων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από την έδρα της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ορθή διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών.

Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Ημερίδα για την Περιφερειακή πολιτική

Η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, είναι το πρώτο και ουσιαστικό βήμα που πρέπει να γίνει ώστε να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα των ορεινών όγκων. Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην καταληκτική του τοποθέτηση στην ημερίδα που οργανώθηκε στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας, με κεντρική ομιλήτρια την Επίτροπο της Ε.Ε. για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Κορίνα Κρέτσου.
Κεντρικό θέμα της Ημερίδας, η οποία συνδιοργανώθηκε από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος ήταν "Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Γιάννη Γιάννη συναντήθηκε χθες (22-05-2015) το πρωί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης.
Ο Γενικός Πρόξενος συνοδεύονταν από τον Πρόξενο Σύμβουλο κ. Σοφοκλή Βασίλη, ενώ στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Ταξίαρχος Δημήτριος Κοτσιάφτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Πέτρος Μοσκοφίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας και γενικότερα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Καταργείται η διάταξη για αυτόφωρο, για οφειλές ως 50.000 ευρώ

Σάρκα και οστά παίρνει η διάταξη που αποσυνδέει τα χρέη προς το Δημόσιο, από τις ποινικές διώξεις, τουλάχιστον όσον αφορά σε μικρομεσαίες οφειλές.
Ως σήμερα, ακόμα και για οφειλές 5.000 ευρώ, ο φορολογούμενος ζούσε με τον εφιάλτη των χειροπέδων.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της Κ. Σαββαϊδου:
•Αυξάνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο και τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, σε πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ. Αποποινικοποιείται, δηλαδή, η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Σύλληψη 24χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (22-05-2015) τα ξημερώματα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 31χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, ποινής φυλάκισης (2) ετών και (1) μηνός και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υποκλοπή μεταφορικού έργου

Συνελήφθη σήμερα (22.05.2015) το πρωί στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 70χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υποκλοπή μεταφορικού έργου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 70χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, να μεταφέρει δύο ημεδαπές, ηλικίας 73 και 43 ετών, έναντι χρηματικού κομίστρου, υποκλέπτοντας με αυτόν τον τρόπο το μεταφορικό έργο άλλου φορέα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.