Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Άρχισε η από αέρος ρίψη εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας

Στα 13 ευρώ η κάθε νεκρή αλεπού!

Μέχρι την Κυριακή θα συνεχιστούν σε όλη την Ήπειρο οι ρίψεις από αέρος των εμβολίων- δολωμάτων για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας, ενώ αν υπάρξει πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες οι ρίψεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Τα εμβόλια - δολώματα έχουν χρώμα καφέ, μέγεθος σπιρτόκουτου και μυρωδιά ψαριού.
Στο εσωτερικό τους φέρουν πλαστική κάψουλα με το εμβόλιο σε υγρή μορφή.

ΣΥΡΙΖΑ Πωγωνίου: Ανοιχτή συγκέντρωση την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, ώρα 11:30 στην αίθουσα του ΚΔΑΠ Παρακαλάμου

Τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα στο Δήμο Πωγωνίου για τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015



Τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα στο Δήμο Πωγωνίου για τις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων «σκληρών» ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (12-01-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα μας, μέσω του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης, πράξεις που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 28-04-2000 έως 05-12-2000, στο Τορίνο και το Μιλάνο Ιταλίας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

21η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Ο. Βελισσαρίου-Α.Σ. Καλπακίου 14-01-15/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πίνδος Κόνιτσας 14-01-15/15:30)

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ Π.Ε.Α.Κ.Ι.
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου  2015
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)  
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)
Α.Ε.ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)

Φιλιππιάδα: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Συνελήφθησαν χθες (12-01-2015) το βράδυ, στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Αναλυτικότερα, οι δύο ημεδαποί, χθες το απόγευμα, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην πόλη της Φιλιππιάδας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή, καταβάλλοντας ως αντίτιμο πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας. 

Πρέβεζα: Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός για κλοπή από επιχείρηση

Συνελήφθη, χθες (12-01-2015) το πρωί στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος δράστης εισήλθε δύο φορές κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε επιχείρηση -κυλικείο στον Παντοκράτορα Πρέβεζας και αφαίρεσε μία τηλεόραση, μία φωτογραφική μηχανή, το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και ένα μπουφάν.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

O Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας εορτάζει τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, μετ'αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Νέας Ιωνίας (Ελευθ. Βενιζέλου 132-136),όπου θα τεθεί σε προσκύνηση και η εικόνα του Αγίου

ΘΕΜΑ:  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΞ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 1.Σας γνωρίζουμε-ενημερώνουμε, ότι το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 , εορτή του Αγίου Αντωνίου, εορτάζει παράλληλα και ο πολιούχος και Προστάτης της Πόλεως Ιωαννίνων, ο  Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων.
Ο προαναφερόμενος Άγιος είναι ο Προστάτης του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.
2. Ύστερα από τα ανωτέρω, αναφερόμενα, ο Σύλλογος μας  ανήμερα της εορτής του, θα προβεί στον εορτασμό του, μετ' αρτοκλασίας στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (Ελευθ. Βενιζέλου 132-136),όπου θα τεθεί σε προσκύνηση και η εικόνα του Αγίου..
3. Κατόπιν τούτων, σας π α ρ α κ α λ ο ύ μ ε, όπως μας τιμήσετε με την παρουσία σας , κατά την ανωτέρω  ημερομηνία.
4. Ώρα προσέλευσης  7:30 π.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     ΛΙΑΠΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ


Την Πέμπτη 15, ή το αργότερο, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου η τρίτη καταβολή του «επιδόματος θέρμανσης»

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, το απόγευμα, ή το αργότερο, την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, το πρωί, 200.000 περίπου αιτούντες-δικαιούχοι της τρίτης καταβολής του «επιδόματος θέρμανσης» θα δουν πιστωμένο τον λογαριασμό που έχουν δηλώσει, προκειμένου να λάβουν το δικαιούμενο ποσό, σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ant1, η Διευθύντρια Ηλ. Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, Σοφία Σεχπερίδου.
Σύμφωνα με την κα. Σεχπερίδου, μέχρι στιγμής, συνολικά οι αιτούντες «επιδόματος θέρμανσης» αγγίζουν το 1.000.000, ξεπερνώντας, ήδη, το συνολικό αριθμό, που είχε αιτηθεί, για την ίδια διαδικασία, πέρσι.

ΠΗΓΗ: www.epoli.gr

Οι αλλαγές σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ

Μία σειρά θεμάτων -όπως είναι οι ενοποιήσεις των Ταμείων- παραμένουν ανοιχτά και θα πρέπει να βρεθεί λύση εντός του έτους.
Δεκαοχτώ παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό έρχονται φέτος, με τις αλλαγές να υλοποιούνται σε... δόσεις. Η αρχή έγινε από τις κύριες συντάξεις, ενώ διαφορετικές ταχύτητες ισχύουν για επικουρικές συντάξεις, μερίσματα και εφάπαξ.
Μία σειρά θεμάτων -όπως είναι οι ενοποιήσεις των Ταμείων- παραμένουν ανοιχτά και θα πρέπει να βρεθεί λύση εντός του έτους. Την ίδια στιγμή προωθούνται μέτρα -όπως είναι η δημιουργία ενιαίου κέντρου απονομής συντάξεων- με στόχο να περιοριστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. 
Αναλυτικά οι αλλαγές που «τρέχουν» τη φετινή χρονιά είναι οι εξής:
1. Νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης. Με βάση τον νόμο Λοβέρδου/Κουτρουμάνη στις κύριες συντάξεις εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου ένα μεικτό σύστημα:
Τα χρόνια ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2010 υπολογίζονται με βάση το «παλαιό» τρόπο.
Τα χρόνια ασφάλισης μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 υπολογίζονται με το νέο σύστημα, δηλαδή το άθροισμα βασικής και αναλογικής σύνταξης. Η βασική σύνταξη διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και τον μισθό.
Τα δύο αυτά ποσά προστίθενται και προκύπτει η τελική σύνταξη.
Όπως εξηγεί ο Γιώργος Κουτρουμάνης, «ο νέος τρόπος υπολογισμού ισχύει για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου. Όσοι ''κλείδωσαν'' το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014 -ακόμα και αν παραμείνουν στην αγορά εργασίας- θα δουν τη σύνταξή τους να υπολογίζεται με το παλαιό σύστημα».

Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει το κυνήγι


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Ευβοίας, και ο Μπάμπης Μπιλίνης, συντονιστής του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δημοσιεύματα και ανυπόγραφες αφίσες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται ως κυβέρνηση να καταργήσει το κυνήγι, είναι απολύτως ψευδή και προβοκατόρικα" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τους κυνηγητικούς συλλόγους και την προσφορά τους.

«Θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγητική δραστηριότητα, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ντούσκα Μαρίνα: Υποψήφια με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Νομό Πρεβέζης

Αγαπητοί συμπολίτες,
Στις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προτάσσει το ριζοσπαστικό και ανανεωτικό πρόγραμμά του στοχεύοντας σε ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο θα εγγυάται προοδευτικές αξίες, ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες για μια Ελλάδα αξιών, δικαιοσύνης και δημιουργίας.
Σε αυτές τις εκλογές ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει και θα πρέπει να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον. H προσέλευση του πολίτη στην κάλπη αποτελεί κίνηση υπευθυνότητας και ωριμότητας. Ο ίδιος ο πολίτης, με τη δική του ψήφο είναι αυτός που μπορεί να διαμορφώσει, να ανανεώσει και να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Πρέπει να δοθεί ψήφος προοπτικής και όχι ψήφος αντίδρασης. Ο πολίτης θα πρέπει νηφάλια λοιπόν να αποφασίσει και να επιλέξει.
Να επιλέξει τον δρόμο της ευθύνης, όμως να επιλέξει και τα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν αυτό το σκοπό.
Να εμπιστευθεί νέα πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν ένα ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, με τις γνώσεις τους, τις αξίες και το ήθος τους. Η νέα γενιά, η γενιά μου, βγαίνει μπροστά στην πολιτική χωρίς φόβο, διότι είναι υποχρέωσή μας στα δύσκολα να βγούμε μπροστά.
Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να στρατευτώ στο κάλεσμα του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών, του Γιώργου  Παπανδρέου, να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση και να θέσω υποψηφιότητα στο Νομό Πρεβέζης. Σε ένα Νομό από τον οποίο κατάγομαι και ο οποίος δυστυχώς είναι πρώτος στη φτώχια και την ανεργία.