Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου έκοψε την Πίτα και διασκέδασε ηπειρώτικα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου
Χοροεσπερίδα – κοπή πίτας της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ιλίου, ένας από τους πιο δραστήριους αποδημικούς  Συλλόγους της Αθήνας, με πλούσια πολιτιστική δράση αλλά και προσφορά στην ανάδειξη της παράδοσης της πατρώας γης, για μία ακόμη φορά, όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την καθιερωμένη χοροεσπερίδα-κοπη πίτας της Ένωσης στο κέντρο διασκέδασης ΜΕΛΩΔΙΑ το μεσημέρι  της Κυριακής 10/02/13.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο μεγάλος ηπειρώτης τραγουδιστής ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΜΑΣ και η παραδοσιακή κομπανία του Αριστείδη Μουράτη.
Τα χορευτικά τμήματα της ένωσης κάτω από τις οδηγίες των εξαίρετων διδασκάλων τους  κας Ε.Ρούτη και κου Β.Τσούνη παρουσίασαν ένα υπέροχο θέαμα με χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Επίσης και η ομάδα πολυφωνικών τραγουδιών της ένωσης με δάσκαλο τον Βαγγέλη Καρέτσο, τραγούδησε με θαυμάσια απόδοση παραδοσιακά πολυφωνικά τραγούδια.
Αίσθηση και θαυμασμό προκάλεσαν και οι μαθητές της σχολής κλαρίνου για το επίπεδο τους και την απόδοση τους σε σχέση με το μικρό χρονικό διάστημα εκμάθησης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους, ο Δήμαρχος του Δήμου Ιλίου κος Ν.Ζενέτος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού του Δήμου Ιλίου κος Θ.Δεύτος, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κος Κ.Κωνής, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων αυτής και πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ασπροπύργου κος Κ.Ζηκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κα Ν.Βομπιράκη,Γ.Λιόσης και Ε.Αυγουλάς, o πρόεδρος ΔΕΚΤΕ και δημοτικός σύμβουλος κος Γ.Φερεντίνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Ε.Γρετσίστα, και Α.Κακούρης  και εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων του Δήμου.
 Ο Πρόεδρος της Ένωσης  Ηπειρωτών Ιλίου, Νίκος Τζιότζιος,  αφού ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις της ένωσης, την σημαντική συμπαράσταση της δημοτικής αρχής του Ιλίου, την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά των μελών του ΔΣ της ένωσης,  και την βοήθεια των φίλων και πατριωτών στην υλική στήριξη της εκδήλωσης.
 Αναφέρθηκε παράλληλα και στην αναγκαιότητα διατήρησης και ανάδειξης της Ηπειρωτικής κληρονομίας, έτσι όπως την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.
Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι συνέχισαν το γλέντι χορεύοντας μέχρι τις βραδινές ώρες, έτσι όπως ξέρουμε να γλεντάμε οι Ηπειρώτες, όταν ανταμώνουμε όλοι μαζί.

Μαθητές και φοιτητές απειλούνται με φόρο 75 ευρώ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρέπει όσοι έχουν κλείσει τα 18 πρέπει να πάνε στη ΔΟΥ τους και να πάρουν αριθμό φορολογικού μητρώου.
Και μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να συμπληρώσουν και φορολογική δήλωση.
Οι δηλώσεις αυτές βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα «χρεώνονται» αυτόματα κατά την εκκαθάριση τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Θα θεωρείται δηλαδή ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν θα αναγνωρίζονται ούτε σαν προστατευόμενα μέλη.
Έτσι θα θεωρούνται ότι απέκτησαν τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ το 2012, το οποίο είναι μεν αφορολόγητο, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί κατά 25% με αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Αλλιώς θα πρέπει ο 18χρονος, που συντηρείται από την οικογένεια του, να πληρώνει φόρο 10% των 25% των 3.000 ευρώ που δεν θα έχει καλύψει από τις αποδείξεις.
Αλλά η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς φορολογούμενους να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισοδήματα. Πως; Με τη διαδικασία αμφισβήτησης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
Μόνο που για να αμφισβητηθεί ότι υπήρχαν εισοδήματα, πρέπει να υποβληθεί χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ από τον ίδιο τον φορολογούμενο (ή εξουσιοδοτημένο συγγενικό πρόσωπο) και μαζί με το έντυπο της δήλωσης, να υποβάλει να τα δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος νέος συντηρείται από τους γονείς του.
Και φυσικά πρέπει να πεισθεί και ο εφοριακός που θα παραλάβει τη δήλωση και τα δικαιολογητικά. Τότε, το τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ θα διαγραφεί από τη δήλωση του νεαρού και θα μεταφερθεί σε αυτή των γονιών του.
Όμως από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως ίσως χρειαστεί να κατατεθεί πρώτα η φορολογική δήλωση, να εκκαθαριστεί και αφού σταλεί το εκκαθαριστικό, να πάει ο φορολογούμενος στην αρμόδια ΔΟΥ με τα δικαιολογητικά.

ΠΗΓΗ: www.imerisia.gr

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: 42χρονος έμπορος ναρκωτικών συνελήφθη με 243 κιλά χασίς

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας πέτυχαν σήμερα  το πρωί στο Δελβινάκι Ιωαννίνων τη σύλληψη ενός 42χρονου Έλληνα εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο παραπάνω από 242 κιλά κάνναβης, την οποία προόριζε για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος και το οποίο είχε εκμισθώσει από εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και βρήκαν στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών, 220  δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 242.940  γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 42χρονου, συνελήφθη και ένας 46χρονος ημεδαπός που βρισκόταν στο σπίτι και ο οποίος αντιλαμβανόμενος προσέγγιση αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, επιχείρησε να αποκρύψει με τη μέθοδο της κατάποσης, μία (1) χάρτινη συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς, εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ανακοίνωση για το κέντρο κράτησης μεταναστών στο Πωγώνι

Στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμο Πωγωνίου, αιφνιδιαστικά, τέθηκε ζήτημα εγκατάστασης στρατοπέδου κράτησης- συγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή. Ακολούθησαν δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες αποδέχεται ως «κατάλληλο» (sic) τόπο εγκατάστασης το ΚΤΕΟ Κακαβιάς.
Δημιουργούνται πλέον πολλά και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον που επιφυλάσσει η μνημονιακή συγκυβέρνηση για την ακριτική περιοχή του νομού μας.
1.Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν στο Πωγώνι;
2.Να γίνει μια ΕΟΖ όπου θα χρησιμοποιείται ως εργατικό δυναμικό η μάζα των εξαθλιωμένων κρατούμενων μεταναστών;
3.Γιατί μια μέρα νωρίτερα ο δήμαρχος κ. Καψάλης στη συνεδρίαση του Τ.Τ.Ε. στα Γιάννενα δήλωσε ότι ο δήμος σχεδιάζει να παραχωρήσει για την ΕΟΖ 500 στρέμματα δημοτικής έκτασης που-κατά σύμπτωση….! – βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το κτίριο του ΚΤΕΟ Κακαβιάς;
4.Ποιος ακριβώς από τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας, αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τον απαράδεκτο αυτό σχεδιασμό που υποβαθμίζει το μέλλον της περιοχής και κατ’ επέκταση της Ηπείρου;
5.Είναι άραγε σχεδιασμός του κ. Δένδια ,του κ. Καχριμάνη, του Δημάρχου κ. Καψάλη;
6. Ή μήπως, όλοι μαζί, κινούνται παρασκηνιακά και συνδεδεμένα, ερήμην της τοπικής κοινωνίας για να δημιουργήσουν ένα εφιαλτικό μέλλον για την ακριτική περιοχή αλλά και για όλους τους Ηπειρώτες;
Δηλώνουμε την απερίφραστη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή και ιδιαίτερα με οποιαδήποτε σκέψη χρησιμοποίησης εξαθλιωμένων ανθρώπων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό της ΕΟΖ που προωθούν η μνημονιακή συγκυβέρνηση και οι ντόπιοι θεσμικοί παράγοντες που την εκφράζουν και αναλαμβάνουν την διεκπεραίωσή τους. Η γιαννιώτικη και ηπειρωτική κοινωνία θα σταθεί αποφασιστικά αντίθετη στην όποια προσπάθεια υλοποίησής τους.
Οι ευθύνες του κ. Περιφερειάρχη και της δημοτικής αρχής Πωγωνίου είναι μεγάλες και οφείλουν όλοι τους να τις αναλάβουν και να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Πεντέλης και Πεντέλης κόβει την Πίτα και διασκεδάζει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 11:30 σε αίθουσα του Γυμνάσιο-Λυκείου Νέας Πεντέλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Πεντέλης & Πεντέλης σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην κοπή πίττας του Συλλόγου μας, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Νέας Πεντέλης.
Θα προσφερθούν παραδοσιακές ηπειρώτικες πίττες, εδέσματα , κρασί, συνοδευόμενα με ηπειρώτικους σκοπούς που θα μας ταξιδέψουν στην όμορφη Ήπειρο μας.

ΑΡΤΑ: 74χρονη έχασε την ζωή της σε τροχαίο

Σήμερα (14-02-2013) το πρωί άφησε
την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο μία 74χρονη γυναίκα, όταν  το αυτοκίνητο που οδηγούσε  εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της,
στην επαρχιακή οδό Χανόπουλου - Άρτας.
Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Ντερβένι-ένας πανάρχαιος δρόμος, μια ιστορία


Έπιασε το 27% η ανεργία το Νοέμβριο 2012!

H ανεργία σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία έφτασε το 28,2%!

Στο 27% ανήλθε η ανεργία το Νοέμβριο 2012, από 26,6% τον Οκτώβριο του 2012 και 20,8 το Νοέμβριο του 2011.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.642.102 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.350.181 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.339.982 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 265.584 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 6,8%) και κατά 30.144 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,8%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 323.808 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (αύξηση 31,5%) και κατά 20.255 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (αύξηση 1,5%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 19.577 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011 (μείωση 0,6%) και κατά 2.683 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 0,1%).
Η ανεργία στις γυναίκες ανήλθε στο 31,1% και στους άνδρες στο 24%. Η ανεργία ους νέους ηλικίας 15-24 ετών εκτοξεύθηκε στο 61,7% από 50,1% τον Νοέμβριο 2011. Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (Περιφερειών) η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται σε στην Αττική (29%) και σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία (28,2%).

Επετειακό αφιέρωμα από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών, για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Εξόφληση φόρων και σε 48 δόσεις

Εντολή στους εφόρους να διευκολύνουν τους οφειλέτες του Δημοσίου να αποπληρώσουν τα χρέη τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Δύο μόνο 24ωρα μετά την απόφαση να σταλούν 2,5 εκατ. ειδοποιητήρια σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προκειμένου να τους γνωστοποιηθεί το ενδεχόμενο κατάσχεσης, το οικονομικό επιτελείο έβαλε νερό στο κρασί του και ζήτησε από τους επικεφαλής των ΔΟΥ να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που διαθέτουν για τους φορολογούμενους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Όσοι λοιπόν επιθυμούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους, θα μπορούν πλέον να «διεκδικήσουν» έως και 48 δόσεις.

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων του ΙΚΑ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν για σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις των 450 συναδέλφων τους που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ.
«Αντιστεκόμαστε στη διάλυση των υπηρεσιών του ΙΚΑ, αντιστεκόμαστε στην κατάργηση του θεσμού της αξιοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ζητεί να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος.