Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος: Αντίο αγαπημένε αδερφέ μας

 


Σήμερα είναι μια ημέρα μεγάλη θλίψης.

Χάσαμε ένα εξαίρετο παιδί του Πωγωνίου.

Αγαπητό, χαμογελαστό, ευγενικό και συνάμα πολύ ενεργό μέλος του τόπου μας.

Από μικρός ποδοσφαιριστής στην ομάδα ποδοσφαίρου, από κοντά σε ότι του ζητούσαμε να μας βοηθήσει σε κοινωνικές εκδηλώσεις με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και όλα αυτά με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Θα μπορούσα να γράψω ακόμη πιο πολλά για σένα ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ.

Η στεναχώρια όλων μας όμως είναι μεγάλη και δεν θα το κάνω.

Καλό κουράγιο στην οικογένειά σου.

Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ, γιατί ήσουν τόσο θαυμάσιο παλικάρι που μόνο φίλους είχες.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

ΕΟΔΥ: Είκοσι δυο θάνατοι σήμερα, 18.948 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι δυο θάνατοι σήμερα, 18.948 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 18.948.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.811.622 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 48.5% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.929 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 199.004(5.0% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.422 θάνατοι. 

Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 101 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 έτη. To 92.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 36 (35.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 65 (64.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.741 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 362 (ημερήσια μεταβολή +8.71%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 301 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιόνια Οδός: Οδηγίες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

 


Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχει λάβει η Νέα Οδός για την διαχείριση έντονων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Με ανακοίνωσή της συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των εντόνων φαινομένων, ενώ αν πρέπει να ταξιδέψουν για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).

• Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Σχετικά με την οδήγηση υπό βροχή, σημειώνεται ότι:

  Ελέγχουμε συχνά τούς καθρέφτες και χρησιμοποιούμε πάντα τα προειδοποιητικά φωτεινά σήματα του αυτοκινήτου μας για αλλαγή πορείας ή στάση.

   Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάβουμε τα μικρά φώτα πορείας του αυτοκινήτου για να μπορούν όλοι οι οδηγοί να μας βλέπουν στις κακές συνθήκες ορατότητας.

  Αποφεύγουμε τους γρήγορους και απότομους χειρισμούς στο τιμόνι, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί υποστροφή ή υπερστροφή ανάλογα με την περίσταση.

   Αποφεύγουμε να ακολουθούμε μεγάλα αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία κλπ. καθώς το νερό που πετάγεται από τα ελαστικά τους μας μειώνει την ορατότητα.

Επισημαίνουμε ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του. Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Κλείνοντάς απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ΄ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. και πάλι θρηνεί. Ο Γιώργος έφυγε από κοντά μας…

 


Η Ελληνική Αστυνομία και το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. θρηνούν για τον άδικο χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου.

Ο συνάδελφος Ειδικός Φρουρός  Γιώργος ΜΠΑΡΙΜΗΣ, μόλις 25 ετών, έχασε τη ζωή του σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, σε τροχαίο ατύχημα εκτός υπηρεσίας στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Συγκεκριμένα, η μοτοσυκλέτα με την οποία κινείτο συγκρούστηκε με ΙΧΕ στη συμβολή Δεκελείας και Εμμανουηλίδη με αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό του. Ασθενοφόρο τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου δυστυχώς και εξέπνευσε.

Ο Γιώργος καταγόταν από το Ριάχοβο Ιωαννίνων και υπηρετούσε στη Γ’ αλλαγή της ΔΙ.ΑΣ. Βορειοανατολικής.

H κηδεία του άτυχου συναδέλφου μας θα τελεστεί το Σάββατο 09/07/2022 και ώρα 17:00 στο Ριάχοβο Ιωαννίνων

Θα είμαστε δίπλα στους οικείους του για ό,τι χρειαστούν προσπαθώντας να τους στηρίξουμε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει …

ΠΗΓΗ: https://sefeaa.gr/h-elas-penthei-o-giorgos-efyge-apo-konta-mas/

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Καλό ταξίδι Γιώργο, συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένειά σου

 


Ο Γιώργος Μπαρίμης από μικρός βασικό στέλεχος της ομάδας, χάθηκε τόσο άδικα σήμερα σε τροχαίο ατύχημα.

Η φωτογραφία είναι από την κατάκτηση του Super Cup το 2018 που ο Γιώργος συμμετείχε όπως και σε τόσους άλλους αγώνες, αντίο παλικάρι μας.

Ήσουν πάντα μαχητής.

Συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένειά σου.

Συνελήφθη σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας ημεδαπός, που οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα

 


Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν προχθές (06-07-2022) το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή, πλαστογραφία, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να επιβαίνει σε μοτοσικλέτα και τον συνέλαβαν όταν εκείνος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους στην προσπάθειά τους να τον ελέγξουν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ζεύγος γάντια και κατσαβίδι.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί τον προηγούμενο μήνα από περιοχή της Αττικής και επιπλέον έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσε σε ίδια μάρκα και τύπο μοτοσικλέτας.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ορίζοντες Ηπείρου: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Σε ρόλο συμβούλου ο Στ. Σταυρής για τη δημιουργία Μητρώου Γεφυριών στην Ήπειρο

 


Μια σπουδαία πρωτοβουλία και μια ακόμα πιο σπουδαία συνεργασία των «Οριζόντων Ηπείρου», ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της παράταξης στα Γιάννενα.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο όσο όμως και αναγκαίο πρότζεκτ που αφορά στη σύσταση μητρώου γεφυριών της Περιφέρειας Ηπείρου, για την υλοποίησή του οποίου στο πλευρό των «Οριζόντων Ηπείρου» βρίσκεται ο Σταύρος  Σταυρής, γνωστός για τις θέσεις του στις οποίες είχε διατελέσει  ως  πρόεδρος  στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και HELLASTRON .

Για μια ιδιαίτερη αλλά και τιμητική στιγμή έκανε λόγο κ. Ριζόπουλος παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ως νέα Περιφερειακή Αρχή θα έχουν την υλοποίησή της σε άμεση προτεραιότητα.

Ο κ. Ριζόπουλος εξήγησε πως αφορμή για την πρόταση αυτή στάθηκε η πτώση του γεφυριού της Πλάκας, αλλά και μια προσπάθεια στην οποία συμμετείχε ο κ. Σταυρής για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Γεφυρών παράλληλα με τη σύσταση ξεχωριστής διεύθυνσης στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών η οποία ωστόσο δεν τελεσφόρησε.

Συλλήψεων συνέχεια στην Άρτα για καλλιέργεια ναρκωτικών

 


Στην κατοχή ημεδαπού, που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης, βρέθηκαν ακόμη όπλα και πλαστές σφραγίδες

Ακόμη ένα άτομο συνελήφθη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την πάταξη της καλλιέργειας ναρκωτικών, ύστερα από τη σύλληψη αλλοδαπού, που είχε πραγματοποιηθεί προ τριημέρου (σχετικό το από 06-07-2022 Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας).

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη χθες (07-07-2022) το πρωί σε περιοχή της Άρτας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, οπλοκατοχή και πλαστογραφία.

Πιο αναλυτικά, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι και κατάστημα του κατηγορούμενου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-37- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 35 εκατοστά έως 1 μέτρο,

-6,40- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

-4- πολεμικά τυφέκια,

-3- κυνηγητικά όπλα,

-2- πιστόλια κρότου,

αεροβόλο όπλο,

απομίμηση πιστολιού (ρέπλικα)

διόπτρα όπλου

-408- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

κυνηγητικό μαχαίρι μήκους 37 εκατοστών

-7- πλαστές σφραγίδες δημοσίων υπηρεσιών και

-14- κενά έγγραφα – βεβαιώσεις για έκδοση άδειας διαμονής – εργασίας αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή

 


Εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο που είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα

 

Συνελήφθησαν χθες (07-07-2022) το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων ημεδαπός και ημεδαπή, που κατηγορούνται για κλοπή.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε κλαπεί την προηγούμενη ημέρα (06-07-2022) από την πόλη των Ιωαννίνων.

Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ριάχοβο Πωγωνίου: Το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 5:00 μ.μ. το τελευταίο αντίο τον άτυχο Γιώργο Χρ. Μπαρίμη

 



«Έφυγε»  από την ζωή σε ηλικία 25 ετών, μετά από τροχαίο o συνδημότης (εν ενεργεία αστυνομικός) Γεώργιος Χρ. Μπαρίμης.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022  και ώρα 5:00 μ.μ. από το Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Ριαχόβου Δήμου Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 12 Ιουλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 12 Ιουλίου 2022, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4940/2022 και το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Έγκριση του υπ΄αρ. 1/03-04-2022 (θέμα 1ο) πρακτικού της Κοινότητας Βήσσανης σχετικά με την επιλογή της δικαιούχου για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης προικοδότησης

άπορης κόρης έτους 2020 από το Κληροδότημα «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».

2. Έγκριση του υπ΄αρ. 1/03-04-2022 (θέμα 2ο) πρακτικού της Κοινότητας Βήσσανης σχετικά με την επιλογή των δικαιούχων για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχούς για το έτος 2020 από το Κληροδότημα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ»- ψήφιση πίστωσης - ανάληψη χρημάτων.

3. Καθορισμός όρων πλειοδοτικής φανερής δημοπρασίας για τη διάθεση δασικών προϊόντων των συστάδων 9α, 10α & 2α Βασιλικού και 4β Ρουψιάς Δήμου Πωγωνίου (σχετ. 59/22 Α.Δ.Σ.).

4. Αποδοχή δωρεάς της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την υλοποίηση της μελέτης με θέμα «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού – Οργάνων παιδικών χαρών (ΦΑΣΗ ΙΙ)» προϋπολογισμού 38.500,00€ και καθορισμός των όρων εκτέλεσης της εν λόγω προμήθειας.

5. Αποδοχή απόφασης ένταξης του έργου με τίτλο «Έργο βελτίωσης και αναβάθμισης αγροτικής οδοποιίας Δήμου Πωγωνίου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών (ΑΔΑ:ΨΖΟΠ46ΜΤΛ6-ΧΧΘ).

6. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων με τίτλο «Σύνδεση της με αρ.παρ.35654910 παροχής δημοτικού κτιρίου Νεγράδων στο δίκτυο διανομής της ΔΕΔΔΗΕ» ( σχετ.70/22 Α.Δ.Σ.).

7. Έγκριση εξειδίκευσης εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πραγματοποίηση καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Πωγωνίου – Β΄φάση- (σχετ. 71/22 Α.Δ.Σ.)

8. Εξειδίκευση πίστωσης για την οικονομική ενίσχυση αθλητικών συλλόγων- σωματείων Δήμου Πωγωνίου (67/22 Α.Δ.Σ.).

9. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 6 η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2022 Δήμου Πωγωνίου».

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΕΔ Πωγωνάτος: Εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ στο χώρο του Δημαρχείου στο Δελβινάκι

 


Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την εκλογή νέου ΔΣ της ΑΕΔ Πωγωνάτος στο χώρο του Δημαρχείου στο Δελβινάκι.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: Μουσικοχορευτική παράσταση «…εδώ είν’ αλώνι για χορό κι αέρας για σεργιάνι…», τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ώρα 21:00, στο Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου

 


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση «…εδώ είν’ αλώνι για χορό κι αέρας για σεργιάνι…»

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου σας προσκαλεί σε ένα μουσικο-χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα στο Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου, τη Δευτέρα 11/07/22 και ώρα 21:00 στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2022».

Συμμετέχουν:

Λαογραφικός - Πολιτιστικός Όμιλος Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη "ΔΗΛΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ"

Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης "ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ"

Χορευτικό-Καλλιτεχνικό Εργαστήρι "ΟΙ ΚΥΚΛΕΣ"

Θα μας συνοδεύσουν στο κλαρίνο και φωνή ο Ηλίας Πλαστήρας,

στο λαούτο και φωνή ο Δημήτρης Κωνσταντής, στο βιολί ο Γιώργος Γκόγκος και στα κρουστά ο Διονύσης Ζώης.

Στην είσοδο θα υπάρχουν εκπρόσωποι της Ανακουφιστικής Μονάδας Γαλιλαίας, για όποιον επιθυμεί, να συνδράμει με οποιοδήποτε ποσό στο έργο τους.

Webinar με θέμα «Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών- Μια ενδιαφέρουσα πρόταση», την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ώρα: 10.00 - 12.00 π.μ.

 


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Μηχανισμός Διαρκούς Πληροφόρησης και Υποστήριξης της Στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ – ΕΚΤ στην περιοχή υλοποίησης του ΤΑΠΤοΚ – Leader της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» διοργανώνει μια σειρά από webinar.

Σκοπός των webinar είναι η δωρεάν ενημέρωση και πληροφόρηση του τοπικού πληθυσμού σχετικά με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία στις επιχειρήσεις του δευτερογενή τομέα της οικονομίας και την δημιουργική βιομηχανία, καθώς και την βιομηχανία της εμπειρίας.

Πρώτο σε σειρά διοργανώνεται ένα webinarμε θέμα «Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών- Μια ενδιαφέρουσα πρόταση»

Πότε: Παρασκευή 15 Ιουλίου

Ώρα: 10.00 - 12.00 πμ

Τοποθεσία: μέσω πλατφόρμας zoom (ο σύνδεσμος θα αποστέλλεται σε όσους συμπληρώσουν την δήλωση συμμετοχής)

Το webinar απευθύνεται σε ανέργους που προέρχονται από την ΠΕ Ιωαννίνων εκτός από τη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων και όλη η ΠΕ Θεσπρωτίας

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν:

για τις δυνατότητες και ευκαιρίες επενδύσεων στους ανωτέρω τομείς

για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρονται τόσο μέσω των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑόσο και του ισχύοντος εθνικού πλαισίου κινήτρων ενισχύσεων (π.χ. Αναπτυξιακός Νόμος κλπ.).

για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά κατηγορία επένδυσης για την σύσταση επιχείρησης και την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας.

Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε στο webinar, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής https://forms.gle/PCRSwXgMupcww76a8

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

(Πλ. Πύρρου & Μιχ. Αγγέλου1, Ιωάννινα) είτε μέσω της ιστοσελίδας http://www.infotaptok.gr , είτε τηλεφωνικά στο 2651036686-83087.

Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Lauksnos» στην πόλη Klaipeda της Λιθουανίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού είχε την τιμή να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ «Lauksnos» που έλαβε χώρα από τις 23 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2022, σε διάφορες γωνιές της πόλης Klaipeda της Λιθουανίας!

Η μουσική, ο χορός, η λαϊκή τέχνη, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και άλλες μορφές πολιτιστικής δημιουργίας, είχαν την τιμητική τους σε αυτό το – εξαιρετικής οργάνωσης – τετραήμερο Φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε και το οποίο απόλαυσε πλήθος κόσμου!

Ο Σύλλογός μας με την παρουσία του, έκανε γνωστό, τόσο το πολυφωνικό τραγούδι – μυώντας τους παριστάμενους στους στίχους, στους ρυθμούς και στα μονοπάτια του – όσο και ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Πωγωνίου, στους διοργανωτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στους συμμετέχοντες από άλλες χώρες και φυσικά στο κοινό που παρακολούθησε το φεστιβάλ, είτε στο φυσικό είτε στο ψηφιακό περιβάλλον. Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν με συζητήσεις που έκαναν τα μέλη του Συλλόγου μας με τον κόσμο, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δεκτικός, με το έντυπο υλικό που μοιράστηκε σε όλους, με τα συμβολικά δώρα τοπικής δημιουργίας που προσφέρθηκαν, κυρίως όμως με τα τραγούδια που ακούστηκαν από τα μέλη της πολυφωνικής μας ομάδας.

Τέλος θα θέλαμε ολόψυχα να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν έμπρακτα για την διοργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού:

Την Eclipse Productionκαι την Αγάπη Σωτηροπούλου για τα γραφιστικά, την Ιωάννα Τάσση για τις μεταφράσεις, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πωγωνιανής και την Αγνή Φωτοπούλου, το Δ.Σ. της αδελφότητας Κτισμάτων – Νεοχωρίου Πωγωνίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικάς και τον Χρήστο Σαρηγιαννίδη, την Εύη Νάση και την Τασούλα Νάση για τις στολές, τον Γιώργο Μάνη για τις φωτογραφίες και τον Τάσο Τζιάκο για τις πολύτιμες συμβουλές του. Την πολυφωνική ομάδα ΠΛΕΙΑΔΕΣ και την Σοφία Μπαχαρίδου για την διοργάνωση και την πρόσκληση συμμετοχής στο Φεστιβάλ.

Επίσης, ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου Αντωνία Κονάνου, Ραφαήλ Βιλτανιώτη και Λουκία Ιωάννου τα οποία με δικά τους έξοδα μας συνόδεψαν στο ταξίδι προσφέροντάς μας την πολύτιμη βοήθειά τους σε όλη τη διάρκειά του.

Τα συναισθήματα που δημιουργούνται όταν εκπροσωπείς τη χώρα και τον τόπο σου εκτός συνόρων είναι μοναδικά και ανεπανάληπτα, πόσο μάλλον όταν είσαι δέκτης τέτοιας αποδοχής και θαυμασμού, όπως αυτών που ζήσαμε εμείς. Ένα ευχαριστώ για όλα αυτά φαντάζει λίγο!

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πόσο σημαντική είναι η συμβολή όλων απ’ όποιο μετερίζι και αν υπηρετούν την παράδοση. Δεν περισσεύει κανένας!

Εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Ευχαριστούμε!

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 8 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:   

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Είσοδος Εκθεσιακού Κέντρου-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κάτω Ζάλογγο, Πολιτιστικό Κέντρο, 10:00-11:30

Ιωάννινα, Άνω Ζάλογγο, Δημοτικό Καφενείο, 11:45-13:00

Ιωάννινα, Παρακάλαμος, Κοινοτικό Κατάστημα, 10:30-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-14:00.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιούνιο 2022 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2022, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -14- τροχαία ατυχήματα (έναντι -10- το 2021).

Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-1- θανατηφόρο τροχαίο (έναντι -2- το 2021)

-2- σοβαρά τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2021)

-11- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -6- το 2021)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -19- παθόντες (έναντι -12- το 2021).

Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

-1- νεκρός (έναντι -2- το 2021)

-2- σοβαρά τραυματίες (όπως και το 2021)

-16- ελαφρά τραυματίες (έναντι -8- το 2021)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP

υπερβολική ταχύτητα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (6.474) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του .

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν:

1.772  για υπερβολική ταχύτητα

353  για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

293  για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

179  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό

99   για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

63   για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)

46  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

21  για φθαρμένα ελαστικά

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (183) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (96) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (781) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σεξ και αναπηρία: Ποιος ο ρόλος των sex toys;

 


Λανθασμένη και ιδιαίτερα σκληρή είναι η αντίληψη που επικρατεί στη σημερινή κοινωνία ότι τα άτομα με σωματική αναπηρία (όπως και με διανοητική) δεν έχουν ή δεν μπορούν ή δεν πρέπει να έχουν σεξουαλική ζωή. Παρότι το σεξ συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη σωματική έλξη, δεν είναι απαγορευμένος καρπός για όσους δεν γεννήθηκαν αρτιμελείς ή για όσους ένας τραυματισμός ή ασθένεια τους στέρησε την ικανότητα για «πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή στην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους».

Ακόμα και από τους επαγγελματίες υγείας όταν γίνεται αναφορά στο θέμα της σεξουαλικής ζωής τους, αυτό περιορίζεται στην ικανότητα, την τεχνική και τη γονιμότητα και όχι στην προσωπική τους ευχαρίστηση, συναισθηματική και οργανική. Αλλά, όλοι έχουν την επιθυμία να καταστούν ενεργοί σεξουαλικά ή να συνεχίσουν, ορισμένοι ίσως με λίγο διαφορετικό τρόπο, να απολαμβάνουν το σεξ.

Δυστυχώς, όμως, μόνο το 50% των ενηλίκων καταφέρνει να έχει σεξουαλική ζωή. Οι αιτίες είναι πολλές. Άλλοτε η αποχή οφείλεται στη διαπαιδαγώγηση, άλλοτε στην αντίληψη του ίδιου του ατόμου ότι δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας, άλλοτε στην αλλαγή της σωματικής κατάστασης και λειτουργίας και στη σύγκριση με το παρελθόν, άλλοτε στο στίγμα της κοινωνίας, άλλοτε στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και το αίσθημα αποτυχίας που βιώνουν.