Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Φεύγουν οι απόδημοι … έρχεται η μοναξιά και ο φόβος

ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ!

 Επιστρέφουν στις … έδρες τους από τα Ηπειρωτικά χωριά οι χιλιάδες απόδημοι που τα επισκέφθηκαν και φέτος – λιγότεροι από άλλες χρονιές – για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.Η ζωντάνια που απέκτησαν τις τελευταίες εβδομάδες, σε λίγες μέρες θα δώσει την θέση της στην ερημιά και τον… αργό θάνατο, αφού η πλήρης αδιαφορία που, δυστυχώς, επιδεικνύει η Πολιτεία, αναγκάζει και τους εναπομείναντες κατοίκους να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν τα παιδιά τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, εγκαταλείποντας οριστικά τα σπίτια τους στα χωριά.Τα χτυπήματα που δέχεται η Ηπειρωτική ύπαιθρος είναι απανωτά, παρά τις εκκλήσεις τοπικών Αρχών και κοινωνίας. Από πού να ξεκινήσει κανείς…
Από την έλλειψη αστυνομικών και συνοριακών, γιατρών, δασκάλων, παπάδων ή βασικών υπηρεσιών, που έχουν ως αποτέλεσμα την οριστική απαξίωση των ανθρώπων που τόσα χρόνια… φυλάττουν Θερμοπύλες και κρατούν «ζωντανά» τα χωριά μας;
Θα κλείσουν και τα καφενεία!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα φαντάζει περισσότερο από ποτέ βέβαιο ότι πολύ σύντομα δεν θα βρίσκει κανείς ανοιχτό ούτε το καφενείο του χωριού, αφού εάν ισχύσει ο νέος νόμος, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες σε χωριά κάτω των 2.000, να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και να αναγκάζονται να πληρώνουν το χρόνο υπέρογκα ποσά (το ελάχιστο 3.600 ευρώ!). Καλά, είναι τόσο ανεγκέφαλοι οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις; Προφανώς δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει σήμερα στα χωριά και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος ύπαρξης ενός καφενείου, όχι μόνο για όσους ζουν μόνιμα εκεί, αλλά και για τους περαστικούς, αφού τις περισσότερες φορές λειτουργούν και ως… κέντρα πληροφόρησης!

ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Θεατρική παράσταση «Η αρκούδα», την Τετάρτη 21 Αυγούστου

Η θεατρική παράσταση «Η αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ από την θεατρική ομάδα «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ» την Τετάρτη 21 Αυγούστου στη Πωγωνιανή Πωγωνίου.

Λάθη και παραλείψεις αφήνουν στον «αέρα» 600.000 φορολογικές δηλώσεις

Περισσότερες από 600.000 φορολογικές δηλώσεις βρίσκονται στον «αέρα» καθώς διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις με αποτέλεσμα να μην εκδίδεται εκκαθαριστικό σημείωμα.
Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών πασχίζει να μαζέψει στο ταμείο του τα έσοδα από τους φόρους εισοδήματος, εντοπίστηκε σημαντικό πρόβλημα στα στοιχεία από τις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα σε πολλές περιπτώσεις είτε επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει λανθασμένα στοιχεία είτε διέκοψαν τη λειτουργία τους είτε επειδή δεν έχουν αποδώσει το φόρο δεν τα υπέβαλαν. Δεν λείπουν και περιπτώσεις όπου φοροτεχνικοί προκειμένου να γλιτώσουν φόρο για τους πελάτες τους έχουν δηλώσει υψηλότερα ποσά φόρων που παρακρατήθηκαν σε σχέση με τα πραγματικά.
Αποτέλεσμα σε όλες τις περιπτώσεις είναι η αυτόματη διαδικασία που έχει ενταχθεί για πρώτη φορά φέτος στο πρόγραμμα εκκαθάρισης φορολογικών δηλώσεων και μέσω της οποίας γίνεται διασταύρωση των ποσών για τους παρακρατούμενους φόρους, να εντοπίζει πρόβλημα και να μην εκδίδεται το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Ο ΟΠΑΠ, η πώληση, το ταξίδι, η απόλυση και στην ποδιά της ''Λυγερής'' σφάζονται παλικάρια...

( Χαιρετίσματα από τα όμορφα Τζουμέρκα)
Η Ελλάς πωλείται. Αλλά όχι μόνο σήμερα. Από παλιά...

Και αφού  περιπλανήθηκε ο κ. Σταυρίδης, σαν την κωλοσούσα, από κανάλι σε κανάλι και από ραδιοφωνικό σταθμό σε ραδιοφωνικό σταθμό, (μην πάει ο νους κανενός στο σταθμό Κηφισού  ή Λιοσίων, έχει ο άνθρωπος φίλους να τον μεταφέρουν και μάλιστα αεροπορικώς, όπου θέλει ), προκειμένου να ενημερώσει τους τηλεθεατές για το «ωφέλιμο» της πώλησης του ΟΠΑΠ, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και το εν γένει μεταρρυθμιστικό του έργο- στο βωμό της ιδιωτικοποίησης, εγώ ο καλός μανάβης,   όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω, πάρτε κόσμε, τζάμπα είναι- μετέβη εις Κεφαλονιά για διακοπές. Μιλάμε για τον κ. Στέλιο Σταυρίδη, πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, όπου  ΤΑΙΠΕΔ διάβαζε: Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. 
Να ξεσκάσει βρε αδελφέ. Άλλωστε το δήλωσε.
Χάρη έκανε στην  πατρίδα του που ανέλαβε επικεφαλής του «ξεπουλήματος» της Δημόσιας περιουσίας με μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ μηνιαίως.
Ως γνωστόν στην  ποδιά του σφάζονται όλοι-ποιος θα τον πρωτοπάρει-οι ξεπουληματίες ανά την υφήλιο.

(«Και στην ποδιά της Λυγερής
 σφάζονται παλικάρια.»)

Χάρη έκανε στην πατρίδα του!!!
Όταν ακούω τη λέξη χάρη με πιάνει ο όξω από δω και δεν ξέρω τι λέω, αλλά, και τι κάνω.
Η πατρίς οφείλει χάριτας εις τους νικητές πρωταθλητές μας.
Η πατρίς οφείλει χάριτας. και πού δεν οφείλει.

ΨΗΛΟΚΑΣΤΡΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η Αδελφότητα Ψηλοκάστρου Πωγωνίου διοργανώνει διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Αυγούστου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θα είναι τιμή μας η παρουσία σας και με χαρά σας καλούμε ,να φάμε και να διασκεδάσουμε, στο παραδοσιακό μας πανηγύρι, ημέρα Σάββατο 24 Αυγούστου ώρα 1:00 το μεσημέρι και στον διαγωνισμό πίτας ημέρα Κυριακή και ώρα 7:00 το απογευματάκι στο ακριτικό, ιστορικό τόπο του Ψηλοκάστρου, δήμου Πωγωνίου.

Διαθέτουμε ένα μαγευτικό παραδοσιακό χώρο, απίστευτο φυσικό τοπίο, (περιοχή του Άη Θανάση- 3ή είσοδος Ψηλοκάστρου) με υπεραιωνόβιες βελανιδίες, εύκολη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ για τα IX,
Προσφέρουμε δύο (2) παραδοσιακά φαγητά με τα πιο αγνά υλικά, μαγειρεμένα με την καλύτερη διάθεση και Μεράκι, άφθονο τσιπουράκι και κρασάκι και φυσικά μουσική κομπανία που κρατεί το κέφι και την πωγωνίσια διασκέδαση με παραδοσιακή μουσική μέχρι πρωίας!!!

 Με εκτίμηση

Οι Ψηλοκαστρίτες

Πρόγραμμα των αγώνων του Α' ομίλου Β' Ερασιτεχνικής 2013-14

Στα γραφεία της ΕΠΣΗΠ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β' Ερασιτεχνικής.
Το πρόγραμμα του Α' ομίλου B' Ερασιτεχνική Α' Όμιλος 2013-14:
1η – 18η αγωνιστική
ΑΠΟΕΛ-Κεφαλόβρυσο
Σταυράκι-Αγία Μαρίνα
Ζωοδόχος-Πεντέλη
Αμπελόκηποι-ΠΑΟ Κόνιτσας
Περίβλεπτος-Πωγωνάτος
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Δόξα Αναργυρων
Αλμυρός Βουνοπλαγίας-Ραφταναίοι
Αετός Πρωτόπαππας-Δαβάκης
Αστήρ Αμφιθέας-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος με έναν ακόμα συνεργό του, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν εκκλησία στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων

Σήμερα (20-08-2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, έναν 23χρονο ημεδαπό, ενώ αναζητείται και ο 36χρονος ημεδαπός συνεργός του, κατηγορούμενοι για απόπειρα διάρρηξης εκκλησίας στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες χθες (19-08-2013) το βράδυ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή με δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Κατά τη διαφυγή τους, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του χωριού, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο, που τελικά συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου συνεργού του.

Σε απεργίες διαρκείας προσανατολίζονται οι καθηγητές

Οι αλλαγές στο Νέο Λύκειο

Έληξε η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα γι' αυτό τον σκοπό στις 10 Αυγούστου.
Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για τους μαθητές της Α' Λυκείου.
Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι μαθητές της Α' Λυκείου θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης θα αυξάνονται προοδευτικά στη Β' και τη Γ' Λυκείου.
Επίσης, τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων μειώνονται από έξι σε τέσσερα, ενώ στο βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία του μαθητή και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Στις δέκα ημέρες που είχε αναρτηθεί το νομοσχέδιο σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας εστάλησαν, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, 3.820 σχόλια.
Οι περισσότερες ενστάσεις προέρχονται από καθηγητές της Πληροφορικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, ως μάθημα επιλογής, που γίνεται πλέον, το μάθημα της Πληροφορικής εξαφανίζεται ουσιαστικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ενστάσεις διατυπώνουν και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής για τη μείωση των ωρών γυμναστικής από δύο σε μία στη Β' Λυκείου.
Τα περισσότερα σχόλια -1.258 συνολικά- συγκέντρωσε το άρθρο 2 του νομοσχεδίου περί Διάρθρωσης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.
Δάσκαλοι και καθηγητές πάνε για απεργία διαρκείας από Σεπτέμβρη

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, που στόχευε ιδιαίτερα σε κλοπές από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ως μέλη της σπείρας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν θερμοκήπιο στο οποίο διέμεναν και παρακείμενη αποθήκη σαν χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων

Επιπλέον συνελήφθη και ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος παρείχε προσωρινό κατάλυμα στους δύο δράστες και τους απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξαρθρώθηκε σπείρα, η οποία επιδίδονταν στη διάπραξη κλοπών από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, με λεία κυρίως γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.
Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν, χθες (19-08-2013) το απόγευμα στον οικισμό «Νεράκια» Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στον οικισμό «Νεράκια» Πρέβεζας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε θερμοκήπιο – προσωρινό κατάλυμα, όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί, καθώς και σε παρακείμενη αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, κατά το χρονικό διάστημα από 25-12-2013 έως 16-08-2013, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:
Στον οικισμό ¨Ταράνα¨ Πρέβεζας, αφαίρεσαν από θερμοκήπιο μία ηλεκτροκόλληση και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (700) ευρώ.
Επίσης στον ίδιο οικισμό, αφού διέρρηξαν παράθυρο αποθήκης αφαίρεσαν ένα χαρτοκοπτικό μηχάνημα, ένα αλυσοπρίονο, δύο τσεκούρια και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (400) ευρώ.
Σημειώνεται επίσης, ότι συνελήφθη και ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε παραχωρήσει το ανωτέρω κατάλυμα στους δύο δράστες και τους απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη
περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν καθώς και η τυχόν συμμετοχή άλλων ατόμων στη σπείρα.


Πρέβεζα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Προσήχθησαν (5) αλλοδαποί μικροπωλητές ενώ κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου

Εντοπίστηκαν ακόμη πέντε πλανόδιοι πωλητές, κατά την διάρκεια ελέγχων αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου σε παραλιακές περιοχές της Πρέβεζας.
Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο Βράχο και την Αμμουδιά Πρέβεζας, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι πέντε (5) αλλοδαποί μικροπωλητές, τρεις υπήκοοι Σενεγάλης και δύο υπήκοοι Πακιστάν, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, κ.λπ.
Σε βάρος των προσαχθέντων βεβαιώθηκαν ισάριθμες διοικητικές παραβάσεις, για στέρηση άδειας μικροπωλητή.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΕΛΓΑ: Παράταση του χρόνου καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 έως τις 31 Αυγούστου 2013 υπενθυμίζει με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλης Έξαρχος προς τους αγρότες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Στη σχετική επιστολή επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2012 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει μέχρι 31 Αυγούστου 2013 να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ με τον κωδικό ΜΠ-712, που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2012 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η μη καταβολή του συνόλου της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ συνεπάγεται την απώλεια του δικαιώματος αποζημίωσης ή καταβολής κρατικών ενισχύσεων (προγράμματα ΠΣΕΑ) από τον Οργανισμό.