Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ολοκληρώθηκαν με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου για το έπος του ΄40

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε την κυβέρνηση στα φετινά «Καλπάκια 2016»
Φωτό: Κατερίνα Μπάτσου

Με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Πωγωνίου, «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2016», που ήταν αφιερωμένες στο έπος του 1940. Η περιοχή του Καλπακίου δέχτηκε, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το κύριο βάρος της ιταλικής επίθεσης.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, που έγιναν σήμερα το απόγευμα, στο μνημείο του μαχητή και στην οποία πήραν μέρος στρατιώτες της 8ης Μεραρχίας άνδρες, γυναίκες και παιδιά από το Δήμο Πωγωνίου.

Τα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ» ξεκίνησαν το 1995 για να αποδώσουν φόρο τιμής, σε όσους πολέμησαν για το μεγαλείο της ελευθερίας και να βάλουν παράλληλα ένα μικρό λιθαράκι στο οικοδόμημα της μνήμης, που πρέπει να συνοδεύει κάθε λαό.
Πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με τη συνεργασία του Δήμου Πωγωνίου, της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΠΕΔ Ηπείρου, της VIII Μεραρχίας Ιωαννίνων, των χορηγών και τους φορέων της περιοχής, προκειμένου να τιμάται και να αναδεικνύεται η ιστορία του τόπου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με  επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Κώστας Καψάλης, του επισήμανε ότι οι Έλληνες φαντάροι απέδειξαν σε όλο τον κόσμο πως η δύναμη ενός λαού είναι η ομοψυχία, η αλληλεγγύη, η βαθιά πίστη στις αρχές, τις αξίες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας και επεσήμανε την ανάγκη το Καλπάκι και τα Γιάννινα να αποτελέσουν το επίκεντρο του εορτασμού σε επίπεδο χώρος.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο κ.  Νικόλαος Αναστασόπουλος, επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα του 40 αλλά και στους συμβολισμούς που εξακολουθούν να είναι επίκαιροι.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιάννης Λώλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος και κα Μερόπη Τζούφη, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσσας, η ηγεσία του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων.
Πλήθος κόσμου από την περιοχή, αλλά και επισκέπτες παρακολούθησαν την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.

Στο Δολό Πωγωνίου το τριήμερο ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής

Στο Δολό  Πωγωνίου θα βρίσκεται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και η οικογένειά του.
Ο πρώην πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, θα καταλύσει στον ξενώνα του κ. Χριστόφορου Κωσταρά στο Δολό  Πωγωνίου.

Ο κ. Καραμανλής, έχει ισχυρές φιλικές σχέσεις με την περιοχή, την οποία επισκέπτεται συχνά.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι, που διαπράχθηκε στη Γραμμενίτσα Άρτας

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού για κλοπή
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι που διαπράχθηκε στη Γραμμενίτσα Άρτας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, 93χρονος ημεδαπός κατήγγειλε ότι το πρωί της 23-10-2016, άγνωστος δράστης εισήλθε στο σπίτι του και αφαίρεσε από το χώρο του υπνοδωματίου χρηματικό ποσό.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι την κλοπή διέπραξε 35χρονος ημεδαπός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Επίδομα 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες από τον ΟΓΑ

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους στα ΚΕΠ από την 1.11.2016 και θα διαρκέσει μέχρι και την 18.11.2016
Την έναρξη του προγράμματος Παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ ανακοίνωσε σήμερα η  Διοίκηση του ΟΓΑ.
Η υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 1.11.2016 και θα διαρκέσει μέχρι και την 18.11.2016.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση καταβολής των ασφαλιστικών οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης ή σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης

Σήμερα ολοκληρώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφοντας στην ομαλή ροή του προγραμματισμού των πληρωμών.
Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πληρωμή τους μέσω SMS.
Με την καταβολή των εκκρεμοτήτων των άμεσων ενισχύσεων έτους 2015 ύψους 22.744.347 ευρώ σε 338.887 δικαιούχους στα μέσα Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε η πληρωμή των ενισχύσεων αυτών για το  πρώτο έτος εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ 2015-2020. Η πληρωμή αποτελεί το θετικό αποτέλεσμα της εντατικής προσπάθειας του προσωπικού του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον υπολογισμό και τη χορήγηση των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και της καταβολής των λοιπών άμεσων ενισχύσεων σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο. 

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση για Α' Φάση ελέγχων από το ΤΑΣ Κοζάνης


Ανακοίνωση

Ενημερώνουμε τους Δημότες του Δήμου Πωγωνίου ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται η Α’ φάση των επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιούνται από τα συνέργεια του ΤΑΣ Κοζάνης.
Κατά την Α’ φάση επιλέγονται δειγματοληπτικά κάποιες οικίες που δηλώθηκαν  προκειμένου να προσδιοριστεί το μέγεθος και η έκταση των ζημιών και να χαρακτηριστεί η περιοχή σαν σεισμόπληκτη.
Θα επακολουθήσει δεύτερη φάση που θα έπεται τον χαρακτηρισμό της περιοχής κατά την οποία  τα αρμόδια συνεργεία θα καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 15/10 σε όλες τις οικίες που έχουν δηλωθεί ως πληγέντες.
Παρακαλούμε τους δημότες εάν έχουν διαπιστώσει βλάβες εξ αιτίας του σεισμού να το δηλώσουν στο Δήμο Πωγωνίου (εν δεν το έχουν κάνει ήδη) έτσι ώστε να ελεγχθούν από τα αρμόδια κλιμάκια.   
Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.
Πληρ. Λάμπρου Ελευθέριος

26533-60113

Δηλώσεις του Γιάννη Στέφου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για την απόφαση του ΣτΕ

Ο Γιάννης Στέφος, μιλώντας σήμερα 27/10 στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» του δημοσιογράφου Γιώργου Γκόντζου, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων τόνισε: «Η πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για την συγκρότηση του ΕΣΡ θα δώσει την δυνατότητα στην Ελληνική Πολιτεία να εισπράξει αυτά τα οποία, για 27 χρόνια από τους ανθρώπους που λυμαίνονται κυριολεκτικά τις συχνότητες, δεν έχουν πληρωθεί.»
Τόνισε, για την απόφαση του ΣτΕ, πως «έχουμε μια απόφαση καθ’ όλα σεβαστή, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, ωστόσο σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις των δικαστικών αρχών κρίνονται και έχουν αντίλογο».
Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι μια κυβέρνηση εκλεγμένη ζει, υπάρχει ,και εργάζεται για το δημόσιο συμφέρον, προς το καλό των πολιτών», σημειώνοντας ότι «το ΣτΕ δεν έλαβε υπ όψιν ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ δεν έγινε, όχι με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά λόγω της σκληρής στάσης της ΝΔ.».
Στην συνέχεια ανέδειξε αποφάσεις του ΣτΕ στο παρελθόν που δεν είχαν ληφθεί υπ΄όψιν από προηγούμενες κυβερνήσεις («το 2012 είχε γνωμοδοτήσει ότι η μείωση των συντάξεων είναι παράνομη»), αλλά και αποφάσεις «που έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια και το κλείσιμο της ΕΡΤ».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν έχουμε «πραξικόπημα» από το ΣτΕ είπε: «Δεν βάζω βαριές λέξεις όταν μιλώ, δεν είμαι Άδωνις Γεωργιάδης που λέει ότι οι κομμουνιστές πρέπει να μπουν φυλακή. Θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και στον δημόσιο λόγο, κυρίως εκεί, και στις ιδιωτικές συζητήσεις. Αυτή τη στιγμή, σε δημόσιο λόγο, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι είναι «δικαστικό πραξικόπημα». Λέω ότι είναι μια απόφαση που είναι σεβαστή, αλλά δεν είναι δίκαιη».

Μερόπη Τζούφη: Συνάντηση με Προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Μερόπης Τζούφη, βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και των εκπροσώπων των τριών ειδικών κατηγοριών Διδακτικού και Εργαστηριακού προσωπικού (εκπρόσωποι των αντίστοιχων Ομοσπονδιών τους και των τοπικών Συλλόγων). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις που...
μεσολάβησαν από την προηγούμενη συνάντηση που έλαβε μέρος στις 12 Μαρτίου 2016.Από τις Ομοσπονδίες παρευρέθηκαν οι κ.κ. Α. Τουσουνίδης, Αναπληρωματικό μέλος της Ο.ΣΥ.Ε.Ε.Π., ο κ. Κ. Τέλλης, Πρόεδρος της Π.ΟΣ.Ε.ΔΙ.Π. και ο Μ. Δελημήτρος, Ειδικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Τ.Ε.Π καθώς και από τους Συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι κ.κ. Θ. Τσελίγκα, Γραμματέας του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Θ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και Γιώργος Μπαλντούμας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ).Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση του προσωπικού στα ΑΕΙ και τέθηκαν εκ νέου πάγια ζητήματα των τριών κλάδων (ρυθμιστές διατάξεις που να δίνουν τη δυνατότητα μέσω αξιολόγησης στην εξέλιξη όλων όσων υπηρετούν στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, μετατάξεις, αναγνώριση προϋπηρεσίας, συμμετοχή στην εκλογή των οργάνων των Πανεπιστημίων).
Διαπιστώθηκε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι προσβάσιμη και ανοιχτή σε συζήτηση των ζητημάτων αυτών, ενώ η βουλευτής συμφώνησε πως απαιτείται εξαντλητικός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (Υπουργείου, Οργάνων Διοίκησης, μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και όλων των κλάδων των εργαζομένων) πριν γίνει νομοθέτηση.
Επιπρόσθετα, τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των προπτυχιακών φοιτητών των Α.Ε.Ι. στην προσπάθειά τους για την απρόσκοπτη και έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους, κατέθεσαν προς ψήφιση στη Βουλή - η οποία έγινε αποδεκτή - οκτώ Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η Μερόπη Τζούφη.

Με την εν λόγω τροπολογία προβλέπεται πως στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται οικονομικές ενισχύσεις από το Ι.Κ.Υ. και η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους θα καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ντότης Σπ. Δημήτρης: Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Πωγωνίου κ. Δημήτρης Ντότης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

28η Οκτωβρίου..μια ημερομηνία βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας .. μια ημέρα εθνικής περηφάνιας .. η γιορτή του «σαράντα» όπως τη λένε με σεμνότητα, όπως ταιριάζει στους ανδρείους αυτοί που τη δημιούργησαν ή η γιορτή του ΟΧΙ όπως τη λένε με μάτια που λάμπουν από κάποια μυστική ανεξήγητη συγκίνηση και έπαρση οι μικροί μαθητές...
Τιμάμε τη μέρα αυτή το μεγαλείο του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό, στη σκλαβιά, στην υποτέλεια, την απλή και μεγάλη του νίκη, το μεγάλο σταθμό της πρόσφατης ιστορίας μας. 
Ο επικός αγώνας των Ελλήνων στα βουνά της Πίνδου παραμένει στην ιστορία ως σημείο αναφοράς και τιμής. 
Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα μιας αγγλικής εφημερίδας στις 4.4.1941: “Από τώρα και στο εξής δε θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.”
Σήμερα πάνω από όλα πρέπει να δείξουμε το δρόμο των ιδανικών που δημιούργησε το «Σαράντα» και να μεταδώσουμε όλα αυτά στις νέες γενιές. Είναι το χρέος μας, ο φόρος τιμής στις ηρωικές στρατιές των προγόνων μας. Γιατί όποιος λαός ξεχνάει, ξεχνάει την ιστορία που χάνεται!!
Ας μη λησμονήσουμε λοιπόν τους ηρωικά πεσόντες στα βουνά του τόπου μας και ας τους τιμήσουμε όπως αρμόζει!!
Χρόνια Πολλά!
Ζήτω η Ελλάδα μας!!!

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Χάνι Δελβινακίου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πωγωνίου για το έπος του ΄40


Ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου στο Χάνι Δελβινακίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για το έπος του 40΄, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Στην συνέχεια στον κατάμεστη αίθουσα του Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου, μίλησε ο κ. Νίκος Θεοδοσίου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συγγραφέας, με θέμα: Τα γεγονότα του Πωγωνίου 1940 - 1941 και "Το ανεξάρτητο τάγμα Δελβινακίου".
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πωγωνησίων κ. Γρηγόρης Άρμπυρος.
 Στο τέλος της εκδήλωσης, πολυφωνικό τραγούδησε ένα μοιρολόι αφιερωμένο στο έπος του ΄40.

Energean Oil & Gas: Στην περίοδο 2019-2020 οι γεωτρήσεις στην Ήπειρο

Στην περίοδο 2019-2020 τοποθετείται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην περιοχή των Ιωαννίνων ενώ την άνοιξη του 2017 προγραμματίζεται η γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή που θα περιλαμβάνει συνολικά 400 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών.
Αυτό ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος Energean Oil & Gas μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ στο οποίο παρουσίασε επίσης τις εξελίξεις στις λοιπές περιοχές όπου δραστηριοποιείται ερευνητικά η εταιρία. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Πρίνου η παραγωγή έχει φθάσει ήδη μέσα στο 2016 στο 1 εκατ. βαρέλια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2001.
Έχουν δοθεί στην παραγωγή 4 γεωτρήσεις από τις συνολικά 15 προγραμματισμένες με ημερήσια παραγωγή περίπου 5.000 βαρέλια ενώ στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να φτάσει τις 10.000 βαρέλια στα τέλη του 2018.
Στο Κατάκολο η εταιρεία εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος καθώς και έρευνας σε άλλες περιοχές της παραχώρησης ενώ στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.
Εκτός Ελλάδος η Energean αγόρασε πρόσφατα από τις εταιρίες Delek και Avner τα κοιτάσματα Karish και Τανίν στο Ισραήλ, που έχουν διαπιστωμένα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και 25 εκατομμύρια ελαφρού πετρελαίου και αναμένει τις τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ για να προχωρήσει στο σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων.
Στην Αίγυπτο προετοιμάζονται μία ή δύο ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή West Kim Ombo της Άνω Ερήμου τους επόμενους μήνες και στο Μαυροβούνιο είναι εν αναμονή της έγκρισης από το κοινοβούλιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση για την ανάθεση προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην Αδριατική.

Σε λειτουργία νέο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τον έλεγχο πληρωμής επιδοτήσεων με το ΑΦΜ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης προς τον πολίτη και με βασικό αρωγό το ανθρώπινο δυναμικό του, που διαθέτει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία στην διαχείριση των αιτημάτων των παραγωγών, έθεσε σε λειτουργία από την Τετάρτη 26/10/2016 καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, νέο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για το σύνολο των θεμάτων που διαχειρίζεται ο Οργανισμός στα τηλέφωνα 2108802000 από τις 09:00 έως τις 13:00 και 1540 από τις 09:00 έως τις 18:00.
Η λειτουργία του Τηλεφωνικού Κέντρου υποστηρίζεται από ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης των κλήσεων για την Κεντρική Υπηρεσία και τις Περιφερειακές Δ/νσεις για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας του κοινού με τους εκπροσώπους του και την κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης των αγροτών. 
Όλες οι κλήσεις καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα με την αναγνώριση των στοιχείων του καλούντα και στη συνέχεια, το αίτημα-ερώτημα είτε απαντάται απ’ ευθείας από το χρήστη, είτε -αν πρόκειται για εξειδικευμένο ερώτημα- προωθείται στις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες. 

Γιάννης Στέφος: Ερώτηση σχετικά με την “Απόδοση αποκλειστικά και μόνο για γεωργική χρήση εκτάσεων που ήταν καλλιεργημένες και στην συνέχεια δασώθηκαν”

ΕΡΩΤΗΣΗ: Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Απόδοση αποκλειστικά και μόνο για γεωργική χρήση εκτάσεων που ήταν καλλιεργημένες και στην συνέχεια δασώθηκαν»

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 47 του Ν. 998/1979 «Γεωργική Εκμετάλλευση», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 36 του Ν. 4280/2014  και ισχύει σήμερα, ορίζεται πως, η εκχέρσωση δασών προς απόδοση σε αγροτική, οποιασδήποτε φύσης καλλιέργεια, απαγορεύεται. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η, από γεωργικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών ή φυσικά πρόσωπα εκχέρσωση δασικών εκτάσεων ή η χρήση από αυτούς ασκεπούς έκτασης ή διάκενου εντός δάσους ή δασικής έκτασης, εμβαδού έως 30 στρέμματα όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια ή για φύτευση σε ανάμειξη αγρίων ή οπωροφόρων ή καρποφόρων δέντρων ή για φύτευση δασικών ειδών για την απόδοση προϊόντων, ιδίως κάστανων, καρυδιών και τρούφας, ή για δημιουργία αμπελώνων ή φυτειών αρωματικών φυτών.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ωρωπού Αττικής. Γιορτή ηπειρώτικης πίτας και παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, στην ταβέρνα ''Χρήστος και Μαρία'' στο Μαρκόπουλο Ωρωπού Αττικής

Η Energean Oil & Gas στηρίζει τα «Καλπάκια 2016» και τιμά τους Ήρωες του ΄40

Τις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Ηρώων της Μάχης στο Καλπάκι, η οποία αποτέλεσε την πρώτη πράξη του Έπους του '40 στα βουνά της Ηπείρου, υποστηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Energean Oil & Gas.
Η εταιρεία, η οποία έχει σε εξέλιξη την ερευνητική της δραστηριότητα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, συμβάλλει στην διοργάνωση της εκδήλωσης "Καλπάκια 2016", συνδράμοντας στην κάλυψη του κόστους αναπαράστασης της ιστορικής Μάχης του Καλπακίου, στην οποία πρωταγωνίστησε η θρυλική 8η Μεραρχία υπό τον αείμνηστο υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο. 
Με τη στήριξη της διοργάνωσης, η Energean αποτίει φόρο τιμής σε εκείνους που έγραψαν μία από τις ενδοξότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.
Ταυτόχρονα, είναι παρούσα στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Πωγωνίου, την Περιφέρεια Ηπείρου και όλους τους συνδιοργανωτές για την συνολική προβολή της Ηπείρου ως τόπου με μοναδικές ιστορικές αναφορές και πολιτιστική κληρονομιά, μέσω εκδηλώσεων που ενισχύουν την φυσιογνωμία της περιοχής και ως τουριστικού προορισμού.

Επιπλέον, η Energean Oil & Gas εφαρμόζει έμπρακτα τη φιλοσοφία της για την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς αντιλαμβάνεται την επιχειρηματική της παρουσία ως αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς τους με προφανή κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.