Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 1.000 ατόμων, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση

 


Από Τρίτη 11 Ιουνίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας


Την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 9:00, θα ενεργοποιηθεί το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη 1.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες (+12 μήνες για τους ανέργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση) και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ. Στην επιδότηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Άνεργοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση είναι: ηλικίας 18-24 ετών ή άνω των 50 ετών ή

εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για 6 μήνες και άνω ή απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή ζουν μόνοι τους, έχοντας την φροντίδα ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων μελών.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer στα Ιωάννινα


Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer, στα Ιωάννινα. Ο CEO της TeamViewer Oliver Steil, CTO Mike Eissele και ο Philipp Deutscher, VP Engineering ο οποίος είναι επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας, καλωσόρισαν τον Πρωθυπουργό στο κέντρο για να συζητήσουν τη σημασία του για την TeamViewer σε παγκόσμιο επίπεδο και να του δείξουν πόσο γρήγορα και καλά έχει αναπτυχθεί το Hub από το επίσημο άνοιγμα τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 

"Η απόφαση της TeamViewer να επενδύσει στην Ελλάδα ως βασικός κόμβος Καινοτομίας και Ανάπτυξης, επιβεβαιώνει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Γινόμαστε γρήγορα σημείο αναφοράς  για ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και λογισμικού στον κόσμο και το έργο που πραγματοποιείται σε αυτό το Κέντρο είναι έργο αιχμής. Σήμερα κατάφερα να γνωρίσω μερικούς από τους εξαιρετικούς μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται εδώ. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι της περιοχής που τώρα αξιοποιούν τις δυνατότητές τους εδώ στην Ελλάδα, και ταλαντούχοι μηχανικοί που επέλεξαν να έρθουν από το εξωτερικό και να εργαστούν εδώ, λόγω των ευκαιριών που τους προσφέρει τώρα η Ελλάδα. Τα Ιωάννινα επιδιώκουν να γίνουν βασικός πυλώνας της σύγχρονης οικονομίας μας και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. "

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο Ιωαννίνων

 


Ο πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στα Ιωάννινα ήταν το νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. 

Αμέσως μετά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ.

ΕΟΔΥ: Είκοσι θάνατοι σήμερα, 469 νέα κρούσματα

 


2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, είκοσι θάνατοι σήμερα, 469 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 469, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.706 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 417.706

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 26 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 951 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.514 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.514 θάνατοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 307 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.602 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 63 (ημερήσια μεταβολή +3.28%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 81 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Στην Περιφέρεια μόνο πλέον οι δειγματοληψίες για τα rapid test

 


Οι ΚΟΜΥ Ιωαννίνων ενημερώνουν το κοινό ότι το σταθερό σημείο δειγματοληψιών για το κοινό στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα παύει να λειτουργεί.

Το σημείο δειγματοληψιών στην Περιφέρεια παραμένει για το κοινό και για τους τουρίστες της πόλης μας και θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο 9.00-17.00.

Επτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 17 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 73.386 έλεγχοι, από τους οποίους οι 35.906 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 129 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         96 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 94 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

·         18 στο Βόρειο Αιγαίο,

·         16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·         11 στη Στερεά Ελλάδα,

·          8 στη Θεσσαλονίκη,

·          8 στα Ιόνια Νησιά,

·          8 στην Κρήτη,

·          7 στην Ήπειρο,

·          6 στην Κεντρική Μακεδονία,

·          5 στο Νότιο Αιγαίο,

·          3 στη Δυτική Μακεδονία,

·          2 στη Δυτική Ελλάδα,

·          2 στη Θεσσαλία,

·          1 στην Πελοπόννησο και

·          1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 58.921 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 56.815 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.106 των 150 ευρώ.

·         26 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

·         11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·          9 στη Θεσσαλονίκη,

·          4 στο Βόρειο Αιγαίο,

·          1 στην Κρήτη και

·          1 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.403 ομοειδείς παραβάσεις.

·         παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Μακεδονία,
- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών σε κλειστό εξωτερικό υπαίθριο χώρο.
- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στην Αττική, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση καθήμενου πελάτη στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.767 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.077 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Παγώνουν» τα πρόστιμα του Κτηματολογίου έως το τέλος του 2022

 


Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για τα Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο Γεώργιος Στύλιος, διάταξη για το «πάγωμα» των προστίμων έως το τέλος του 2022 ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Η διάταξη αφορά σε όλους όσοι δεν είχαν κάνει εγκαίρως δήλωση στην Κτηματογράφηση και με βάση τον ισχύοντα νόμο από τον Ιούνιο του 2021 είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν πρόστιμα.

Όσοι ιδιοκτήτες δε δήλωσαν τα ακίνητά τους έχουν περιθώριο διάθεσή τους άλλους 18 μήνες για να το κάνουν

Όπως εξήγησε, ο κ. Στύλιος μιλώντας στην ΕΡΤ, αρκετοί πολίτες δεν έχουν καταφέρει μέχρι και σήμερα να κάνουν τις δηλώσεις τους, λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας με κλειστά τα Υποθηκοφυλακεία μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Όλοι οι πολίτες πλέον μπορούν να πάνε στην Κτηματογράφηση και να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 18 Ιουνίου

 


Την Παρασκευή 18 Ιουνίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, 08:00-14:00

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα, 08:00-16:00

Δημαρχείο Παραμυθίας, Θεσπρωτία, 08:00-16:00

Πλατεία Φιλιατών, Θεσπρωτία, 08:00-16:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, οδός Ελευθ. Βενιζέλου- κάτω από το Δημαρχείο.

Στα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 18 Ιουνίου


 

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στα Ιωάννινα την Παρασκευή 18 Ιουνίου.

Στις 9:30 το πρωί θα επισκεφθεί το χωριό Χρυσοβίτσα, όπου θα συναντηθεί με νέους, καλλιεργητές πατάτας στην περιοχή.

Στις 11:00 θα επισκεφθεί το κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα η γερμανική εταιρεία λογισμικού και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης Team Viewer. Στις 12:00 θα επισκεφτεί το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο και στις 12:30 την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στις 14:00 θα αναχωρήσει από τα Ιωάννινα.

ΠΡΑΤΤΩ: Πρόστιμο εμπαιγμός στους Έλληνες κτηνοτρόφους

 


Εξοργισμένος είναι ο κτηνοτροφικός κόσμος για το θεαθήναι πρόστιμο των 260 χιλιάδων ευρώ που υπέβαλε το ΥπΑΑΤ στην εταιρεία με τη νοθευμένη φέτα ΠΟΠ στην αγορά της Γερμανίας, κατά παράβαση του νόμου 4691/2020 και της ΚΥΑ: 838/51008/2019 που προβλέπει τα σχετικά διοικητικά πρόστιμα.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΔΟΦ) η οποία με ανακοίνωση της ζητά επιπλέον διευκρινήσεις για το πρόστιμο, υπενθυμίζοντας στον υπουργό την αδικαιολόγητη, πολύμηνη, καθυστέρηση σε ότι αφορά την αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της.

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ: 838/51008/2019 και το νόμο 4691/2020, η νοθεία σε τρόφιμα προς εξαγωγή συνιστά ποινικό αδίκημα, επισύροντας ποινή φυλάκισης 2 ετών και αυστηρά διοικητικά πρόστιμα, ελάχιστου ποσού 300 χιλ. ευρώ, τα οποία προσαυξάνονται όταν ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης που παρανόμησε είναι πάνω από 10 εκ. ευρώ.  

Η απόφαση για το «πρόστιμο- χάδι», πέρα από τα ερωτηματικά που προκαλεί στους κτηνοτρόφους, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον κλάδο με το κόστος παραγωγής στα ύψη και καθηλωμένες τις τιμές γάλακτος, εκθέτει την κυβέρνηση και δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα με τις παράνομες πράξεις του υπουργού της.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του για τον πρωτογενή τομέα είναι προσχηματικό, αγγίζοντας τα όρια του γκροτέσκο τη στιγμή που υπουργός του τορπιλίζει  νόμο της ΝΔ: 4691/2020, γνωστότερο ως νόμο Βορίδη! Μετά από όλα αυτά  μπορεί ο κύριος Λιβανός να παραμένει στη θέση του;

Γονιμότητα: Τα 8 βήματα για να μείνετε έγκυος

 


Η φύση μας προετοιμάζει για την απόκτηση παιδιών, καθώς γεννιόμαστε με τα εφόδια που είναι απαραίτητα για να γίνουμε γονείς.

H αναπαραγωγική ικανότητα θεωρείται, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεδομένη στον ανθρώπινο οργανισμό και απλά χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη γονιμοποίηση και τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού.

«Οι συχνές ελεύθερες επαφές του ζευγαριού, συνήθως οδηγούν σε γονιμοποίηση. Κάποιες φορές όμως η σύλληψη αργεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Οι πιθανότητες φυσικής σύλληψης αυξάνονται όσο γνωρίζουμε και φροντίζουμε το σώμα μας», αναφέρει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας στις 15 Ιουνίου ο Dr. Βασίλειος Γ. Κουφομιχαήλ, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Msc. Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (Επιστημονικός συνεργάτης ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ) και Διευθυντής του Τμήματος Ουρογυναικολογίας και Αισθητικής Γυναικολογίας του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ.

«Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας και ενδεχομένως να προσαρμόσετε λίγο τον τρόπο ζωής σας για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες σύλληψης» τονίζει ο κ. Β. Κουφομιχαήλ και δίνει χρήσιμες συμβουλές για την ενίσχυση της γονιμότητας:

Προετοιµαστείτε κατάλληλα 3 – 6 μήνες πριν

Όταν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να αποκτήσετε παιδί, καλό θα είναι να κάνετε κάποιες ιατρικές εξετάσεις και έναν γυναικολογικό έλεγχο, έτσι ώστε να αποκλειστούν ασυμπτωματικά προβλήματα γονιμότητας που τυχόν υπάρχουν.