Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο Ιωαννίνων

 


Ο πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του στα Ιωάννινα ήταν το νέο ΜΕΓΑ Εμβολιαστικό Κέντρο.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας, o Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. 

Αμέσως μετά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ.

Το νέο ΜΕΓΑ Κέντρο συγκροτήθηκε σε περίπου 10 ημέρες και θα τεθεί σε λειτουργία την Τρίτη 22 Ιουνίου με τέσσερις ενεργές εμβολιαστικές γραμμές.

Σε πρώτη φάση θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει έως 370 άτομα ανά ημέρα και οι εμβολιασμοί προγραμματίζονται ανά εννέα λεπτά.

Σε πλήρη ανάπτυξη η μονάδα θα διαθέτει 10 γραμμές και η δυναμικότητά της θα ανέλθει στις 1.000 δόσεις ανά 24ωρο.

Η νέα μονάδα ενισχύει περαιτέρω τις εμβολιαστικές υποδομές που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στην οποία ήδη λειτουργούν 23 εμβολιαστικές γραμμές που στεγάζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και σε επτά Κέντρα Υγείας.