Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Αγροτικός Καστρίτσας 0-1

 


* Την ήττα γνώρισε η Αναγέννηση στο γήπεδο  «Περιβλέπτου» από τον Αγροτικό Καστρίτσας με σκορ 1-0 για την 30η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ  που τους χάρισε το τρίποντο με τον Παπαδόπουλο Ελευθέριο στο 72΄.

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης, Γκορίτσας Παναγιώτης, Λιαμπότης Μηνάς, Ταχιάς Γεώργιος, Κούτρας Απόστολος, Τσάγκας Ιωάννης, Καμονάς Ιωάννης, Ντόντης Βασίλειος (Γότσης Γεώργιος 79΄), Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης, Αλεξίου Άγγελος (Μακολλάρι Ντοριάν 58΄)

Αγροτικός Καστρίτσας:

Κυρικλίδης Αλέξιος, Κοσυφαρίνης Χρήστος, Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Κασίμης Μάριος, Ηλίας, Σπαλιάρας Νικόλαος (Παπαδόπουλος Ελευθέριος 68΄), Κλιτσινάρης Αθανάσιος, Σταμούλης  Κωνσταντίνος, Αργύρης Παναγιώτης (Παπουτσής Σταύρος 52΄), Αλεξίου (Γιαννιώτης Ηλίας 81΄)

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής 

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023  

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 3-0 α.α.

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-3

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-3  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 0-1

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 0-6

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-2

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 2-3

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 1-2

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 83

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 83

3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 78

4.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 63

5.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 59

6.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 56

7. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 49

8. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 43 

9. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 43 

10. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  37

11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 33

12. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 33

13. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 27 

14. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 24

15. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 23

16. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 16 

17. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 15

18. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 10

Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Κουρουμπλή «Το ακανθερό βλέμμα του κοινωνικού αποκλεισμού», τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου

 


Θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να παραβρεθείτε στην παρουσίαση του βιβλίου μου «Το ακανθερό βλέμμα του κοινωνικού αποκλεισμού» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, τη Δευτέρα 24/04/2023, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Επίσκεψη του Ιωάννη Στέφου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

 


Ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Γιάννης Στέφος, μαζί με τους Χαρά Τριανταφύλλου, υπεύθυνη Θεματικής Παιδείας ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, Χρήστο Καλαμπόκη, γραμματέα του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Λεωνίδα Ευθυμίου, αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών του συλλόγου ΠΕ Ιωαννίνων   επισκέφθηκαν διαδοχικά, σήμερα (19/4/2023), την Περιφερειακή Εκπαίδευση Ηπείρου, τις  Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων  και το γραφείο Σχολικών Συμβούλων  και συζήτησαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου, κα Μπέσση, την  Διευθύντρια ΔΕ Ιωαννίνων, κα Λογοθέτη και την Διευθύντρια ΠΕ,  κα Γιαννακού,  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια σχολεία.

Ιωάννης Στέφος, δάσκαλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων

Τα σχολεία  δοκιμάζονται από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής  και άλλου μόνιμου προσωπικού (καθαρίστριες-φύλακες-γραμματειακή υποστήριξη στα μεγάλα σχολεία), την εγκατάλειψη των κτιριακών υποδομών, τους 28 μαθητές ανά τμήμα, την εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων και την τιμωρητική ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τον εκβιασμό μέσω της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, την τράπεζα θεμάτων και το κυνήγι της ύλης, τις δράσεις που επιβάλλονται από την εξωτερική αξιολόγηση για την καλή «κατάταξη»  του σχολείου αλλά αφαιρούν από το μαθησιακό και παιδαγωγικό αποτέλεσμα, τον αποκλεισμό από την ανώτατη παιδεία χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ, τα νέα προγράμματα σπουδών  που καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υλοποιήσουν από τον Σεπτέμβρη ακόμα και στην Γ΄ τάξη του Λυκείου, χωρίς να έχουν δει τα αντίστοιχα σχολικά εγχειρίδια, την εγκατάλειψη και απαξίωση των ΕΠΑΛ  και πολλά ακόμα προβλήματα, που ζητούν άμεσες απαντήσεις.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι ημεδαποί που προξένησαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων

 


Συνελήφθησαν επιπλέον τρία ακόμη άτομα, για παραμέληση της εποπτείας τους

Συνελήφθησαν χθες (18-04-2023) το βράδυ στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας τρεις ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε σακίδιο που περιείχε -5- φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), πακέτο προσανάμματα, μπουκάλι οινόπνευμα και  αναπτήρα.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Πρέβεζας, οι ανήλικοι είχαν προξενήσει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων με γκαζάκι.

Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Μαρία Κεφάλα: Πολιτική εκδήλωση με τίτλο "Πολιτικές για τη γυναίκα", το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 6:00 μ.μ. στο cafè Λιθαρίτσια

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με τίτλο "Πολιτικές για τη γυναίκα" διοργανώνει η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι οι

● Αλεξάνδρα Σδούκου, ΓΓ. Ενέργειας και

●Γιάννα Χορμόβα, Υποδιοικήτρια ΔΥΠΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, στις 6:00 μ.μ. στο cafè Λιθαρίτσια.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε πρατήριο υγρών καυσίμων

 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής, που έλαβε χώρα αργά το βράδυ της 16-04-2023 στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν συνολικά 7 άνδρες που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, προφασιζόμενοι τους πελάτες, μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου οι 5 από αυτούς σκόπιμα διαπληκτίστηκαν με υπάλληλο για να τον απασχολήσουν, προκαλώντας σε αυτόν σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο κατάστημα, ενώ ταυτόχρονα οι άλλοι δύο συνεργοί τους αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 50 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων, ενώ τα δύο άτομα που είχαν προβεί στην κλοπή των προϊόντων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές (17-04-2023) το απόγευμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Επίσκεψη της Μερόπης Τζούφη και της Κωστούλας Μάκη σε ΤΟΜΥ των Ιωαννίνων

 


Επίσκεψη σε ΤΟΜΥ των Ιωαννίνων πραγματοποίησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, η υποψήφια βουλευτής Κωστούλα Μάκη και ο συντονιστής της Οργάνωσης Υγείας Λάμπρος Παπανδρέου.

Οι εργαζόμενοι των μονάδων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την υποστελέχωση και τις συνεχείς αποσπάσεις.

Επίσης έκαναν λόγο για έλλειψη ψηφιακής διασύνδεσης των ΤΟΜΥ με τις υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς και οι εξυπηρετούμενοι να ταλαιπωρούνται αναίτια.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν πως η ίδρυση των ΤΟΜΥ αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία για την παροχή υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Υπογράμμισαν ωστόσο πως η λειτουργία τους παραμελήθηκε σκόπιμα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά πως η πρωτοβάθμια φροντίδα πρέπει να παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα.

Αρετή Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή 21 Απριλίου, ώρα 21:00

 


Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής", την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ώρα 21:00, στην  Αρετή  Πωγωνίου.

Κλαρίνα:  Ζέκιος Χρήστος, Χαλιγιάννης Χρήστος.

Τραγούδι:  Τζιούμας Γιάννης.

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία ημεδαπός για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπου μετανάστη

 


Συνελήφθη χθες (18-04-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκε να επιβαίνει ως συνοδηγός αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησής  τους, ο οδηγός είχε παραλάβει τον αλλοδαπό από περιοχή πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, μέσω των οποίων είχε εισέλθει νωρίτερα εκείνος στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου στη συνέχεια να τον προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, κατασχέθηκε, καθώς και χρηματικό ποσό 2.600 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΕΜΥ: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα

 


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Τετάρτη 19 Απριλίου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Το βράδυ τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο,  νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: Πανηγύρι με παραδοσιακά φαγητά (Αγίου Γεωργίου) την Κυριακή 23 Απριλίου, στις 12:30 μ.μ.

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ρεπετίστης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρεπετίστης σας προσκαλούν στο Παραδοσιακό Πανηγύρι της Κοινότητας Ρεπετίστης του Δήμου Πωγωνίου, την Κυριακή 23 Απριλίου 2023.

Θα παρατεθεί γεύμα στις 12:30 μ.μ. με παραδοσιακά φαγητά και θα σας διασκεδάσει η δημοτική ορχήστρα του Αθανασίου Χαλιγιάννη.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 19 Απριλίου

 


Την Τετάρτη 19 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, 09:00-13:00

3 + 2 βήματα για να χάσουμε τα κιλά του Πάσχα

 


Κάθε χρόνο αυτές τις μέρες πολλούς από εμάς απασχολεί η απώλεια των κιλών που πήραμε το Πάσχα. Τσουρέκια, κουλουράκια, αρνί, κοκορέτσι κι άλλα εορταστικά εδέσματα είχαν την τιμητική τους, αλλά παράλληλα άφησαν το …αποτύπωμά τους στην μεθεόρτια ζύγιση. Πως όμως μπορούμε να απαλλαγούμε από τα κιλά του Πάσχα με σωστό τρόπο;

«Η σωστή διάγνωση, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας. Με άλλα λόγια να καταλάβουμε με τι οργανισμό έχουμε να κάνουμε» επισημαίνει ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου. Διακρίνεται σε 3 στάδια:

1. Λήψη ενός πλήρους ιατρικού και διατροφικού και συμπεριφορικoύ ιστορικού. Να συνυπολογίσουμε δηλαδή παθήσεις αλλά και διατροφικές ιδιαιτερότητες, όπως αλλεργίες δυσανεξίες αλλά και διατροφικές προτιμήσεις. Να προσδιορίσουμε τις δυσλειτουργικές σκέψεις και καταστάσεις που μας οδηγούν στην υπερφαγία.

2.  Ανάλυση σύστασης σώματος και προσδιορισμός του μεταβολικού ρυθμού. Γνωρίζουμε ότι το σωματικό βάρος από μόνο του δεν λέει όλη την αλήθεια. Χρειάζεται να γνωρίζουμε το ποσοστό λίπους, αλλά και μυϊκού ιστού στο σώμα μας ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα του οργανισμού μας. Παράλληλα είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε και το βασικό Μεταβολισμό ή αλλιώς τον Μεταβολικό Ρυθμό Ηρεμίας, δηλαδή, τον τρόπο που μεταβολίζει το σώμα μας, ώστε να υπολογίσουμε με ακρίβεια τις θερμίδες που χρειαζόμαστε για να πέτυχουμε το στόχο μας.