Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο καλλιέργειες που επιδοτούνται «χρυσά» στην Ελλάδα και αποφέρουν κέρδη έως και 2.000 ευρώ το στρέμμα

Η στροφή -έστω και με αργούς ρυθμούς- των Ελλήνων στην αγροτική παραγωγή, εκτός από έσχατη λύση μπορεί να αποτελέσει και μια επικερδή ευκαιρία, καθώς ορισμένες καλλιέργειες παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους, ενώ εάν η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικά κριτήρια, τα έσοδα μπορεί να διπλασιαστούν, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα επιδοτήσεων.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Έθνος», η καλλιέργεια ορισμένων ειδών και κυρίως αρωματικών φυτών είναι ιδιαιτέρως κερδοφόρα, καθώς μέσω του αναπτυξιακού νόμου οι καλλιεργητές μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι και 50% για σχέδια προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων.
Ποιους ευνοεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος- Ποιες είναι οι καλλιέργειες- ευκαιρίες
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος για τον οποίο οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, δίνει την ευκαιρία σε ομάδες παραγωγών να συστήσουν εταιρείες για την δημιουργία μονάδων επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων ελαίων.
Δύο καλλιέργειες που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία και μπορούν να επιφέρουν μεγάλα κέρδη, είναι το δενδρολίβανο και ο βασιλικός.
Τα δύο αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσαρμόζονται εύκολα στο μεσογειακό κλίμα και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε φτωχά εδάφη.
Τα έσοδα σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας βιολογικής φυτείας με τα δύο βότανα, μπορούν να φθάσουν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε τρεις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη, χθες (09-09-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 21χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά τριών μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό λαθροδιακινητών – λαθρομεταναστών, έλεγξαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος και διαπίστωσαν ότι μετέφερε τρεις υπηκόους Αφγανιστάν, (δύο άνδρες, μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί), με τελικό προορισμό την Ιταλία, μέσω του Νέου Λιμένα της Ηγουμενίτσας.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες και δύο πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας καθώς και πέντε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μ ετέφερε με τη μοτοσικλέτα του έναν λαθρομετανάστη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα
Συνελήφθη χθες (09-09-2013) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην Ηγουμενίτσα, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 57χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνεπιβάτης ήταν ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατά τον έλεγχο, προέκυψε ότι σε βάρος του 23χρονου εκκρεμεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης ενώ διαπιστώθηκε ότι κατέβαλε ως αμοιβή για τη λαθρομεταφορά το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη ιατρός Δημοσίου Νοσοκομείου στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, για παθητική δωροδοκία

Κατηγορείται ότι ζήτησε από ηλικιωμένη γυναίκα «φακελάκι» προκειμένου να την χειρουργήσει

Συνελήφθη σήμερα (10.09.2013), το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 58χρονος ιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παθητική δωροδοκία.
Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 58χρονος ιατρός, απαίτησε από 83χρονη ασθενή, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως αμοιβή για εγχείρηση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί.
Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο γραφείο του στο Νοσοκομείο, ο γιατρός συνελήφθη αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του.
Ο συλληφθείς γιατρός οδηγείται σήμερα (10-09-2013) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε σπίτι στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας

Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από 73χρονο ημεδαπό, ότι χθες (09-09-2013) το βράδυ, δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, αφού προηγουμένως είχαν διαρρήξει την πίσω πόρτα του σπιτιού του, τον ακινητοποίησαν τη στιγμή που έμπαινε σε αυτό και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ και παλαιά χαρτονομίσματα των (1000) δραχμών.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

ICON INTERNATIONAL TRAINING: Υποτροφίες και ειδικές τιμές για σπουδές στην Ελλάδα με δύο από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας

Σε δύσκολες καιρούς η λύση είναι να επενδύουμε σε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, δηλαδή στο μέλλον μας. Ένας σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας είναι η μετεγκατάσταση στο εξωτερικό, με τις προσωπικές, αλλά και οικονομικές συνέπειες που κάτι τέτοιο συνεπάγεται. Αυτό μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί ακολου
θώντας ένα πρόγραμμα σπουδών που προσαρμόζεται στις δικές μας ανάγκες και οικονομικές συνθήκες από όπου και αν βρεθούμε.
Τα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης που στοχεύουν στην ευρύτατη μετάδοση της γνώσης, καταρρίπτοντας πολλά εμπόδια στη μάθηση, έχουν αναπτύξει την πιο σύγχρονη μέθοδο της “Ευέλικτης Εμπλουτισμένης Μάθησης” (Distance Learning), ώστε να μην αποκλείονται από τη γνώση όσοι για λόγους φυσικούς, οικονομικούς, επαγγελματικούς, οικογενειακούς ή άλλους αδυνατούν ή δυσκολεύονται πολύ να εγγραφούν σε Πανεπιστήμιο στη Μεγάλη Βρετανία (ή αλλού στο εξωτερικό).
Μέσω της μεθόδου Distance Learning ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πραγματοποιήσει όλη τη διάρκεια της φοίτησης ευρισκόμενος στον τόπο του, ακόμη και αν αυτός είναι ένα απομακρυσμένο σημείο της χώρας ή αν είναι υποχρεωμένος να μετακινείται.
Δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει ο καθένας προγράμματα που ταιριάζουν περισσότερο στον ίδιο, με τον ρυθμό που ταιριάζει στον καθένα, και συχνά επιλέγεται όχι μόνο ποια μαθήματα θα πάρει, αλλά και με ποιά σειρά, επιλέγοντας επίσης να πραγματοποιήσει όλη τη φοίτηση ευρισκόμενος μακριά από το Πανεπιστήμιο (ή αν επιθυμεί ένα μέρος της φοίτησης να το κάνει μέσα στο Πανεπιστήμιο), ακόμη δε και να πληρώσει τα δίδακτρά του στον ρυθμό που ο ίδιος επιθυμεί.
Η iCon προσφέρει προγράμματα Master, MBA, Bachelor αλλά και Διδακτορικά σε όλη την Ελλάδα με συνεχείς ενάρξεις.
Για τις δυνατότητες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα  www.icon.gr  ,  info@icon.gr   και 210-9248534

Γλέντησαν γνήσια και Ηπειρώτικα στο Αντάμωμα των Ηπειρωτών Γλυφάδας, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το "ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 2013 ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ" το Σάββατο το βράδυ 7-9-2013.

Στην κατάμεστη πλατεία Μακεδονίας μετά το καλωσόρισμα και την αρχική ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γρ. Ζιάκα, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παιδικό και ενηλίκων, παρουσίασαν παραδοσιακούς Ηπειρώτικους χορούς συνοδεία του αυθεντικού Ηπειρώτικου συγκροτήματος "ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ".
Προσκεκλημένος ομιλητής για το ''Ηπειρώτικο Πανηγύρι" ήταν ο φιλόλογος και διευθυντής των εκπαιδευτηρίων "Γ.ΖΩΗ" κ. Γεώργιος Ζώης.
Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κ. Κόκκορης, ο Ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπανικολάου, η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αν. Σάκκου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί για τη Γλυφάδα κ. Γ. Αγγελόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Γλυφάδας κ. Δ. Τσαμπίρας, κ. Ευστ. Γεωργούλας, κ. Γ. Σηφάκης και η κ. Νατ. Αργυροπούλου, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Κόκκορης, κ. Δ. Τσακίρης, κ. Αρ. Παναγόπουλος, κ. Λ. Μαυρακάκη, κ. Δ. Αγγελάτος, κ. Σπ. Καρατζιάς, κ. Ι. Γκέκας, κ. Δ. Βίγλας, κ. Δ. Ακρίβος, κ. Σπ. Δήμου, κ. Π. Μερίκου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Χ. Πασβαντίδης και Λ. Τογρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντ. Γιαννακάκης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας κ. Αν. Καυκά.
Eκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος παρευρέθηκαν ο Ταμίας κ. Κ. Κωνσταντίνου, και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ελ. Ντάσιου και κ. Β. Αράπη.
Από τους πολιτιστικούς συλλόγους ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Γλυφάδας "Η Ρωμανία κ. Κυριάκος Τιλγκερίδης, η πρόεδρος του συλλόγου Λακώνων Γλυφάδας κ.Φ. Μαυροπούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Γλυφάδας κ. Μ. Παπάζογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Ν. Σπέγκος,ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης κ.Γ.Κωτσαντής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας κ. Χρ. Μάρκου,ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζωγράφου κ. Αλέκος Σπύρου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηπειρωτών Νοτίων Προαστίων κ. Π. Θανόπουλος, ο πρόεδροςτης Αδελφότητας Νεοχωρίου Παραμυθιάς Σουλίου κ. Ι. Γκιάστας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Προφήτης Ηλίας κ.Ηλίας Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου "Υμηττός " κ. Καζάντζας, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Παρθενών" κ. Β. Διαμαντής, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ελλήνων Διαδρομές ο κ. Γ.Μπόκιας, ο κ. Σπύρος Δούκας ταμίας της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας "Η Κρήτη", η κ. Χρ. Στρατή-Κοτσώνη ταμίας της Ένωσης Ηπειρωτών Ν.Σμύρνης-Π. Φαλήρου "Η Τιτάνη", ο Πρόεδρος της ΟΥΝΕΣΚΟ Γλυφάδας κ. Χρ. Βασιλείου, το Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας , ο συγγραφέας κ. Χρ. Τούμπουρος και εκ μέρους του τοπικού τύπου η κ. Μ. Τσικνάκη.
Οι "ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ" ... μετέφεραν το μουσικό άρωμα του Ηπειρώτικου παραδοσιακού τραγουδιού δίνοντας την ευκαιρία σε όλες και σε όλους να χορέψουν και να θυμηθούν ...να νοσταλγήσουν και να γλεντήσουν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Ευχάριστη μουσική παρουσία και η συμμετοχή με νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια απ'όλη την Ελλάδα από τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου και τραγουδιστή Τάσο Κατοπόδη.

Οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες της Γλυφάδας αλλά και όλης της Αττικής, οι φίλοι και οι φίλες του Συλλόγου ... "ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ" σε μία αυθεντική βραδιά γεμάτη από το χρώμα και το φως της Μητέρας Ηπείρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους χορηγούς για την υποστήριξή τους και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη θερμή ανταπόκριση και συμμετοχή τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΙΑΚΑΣ     ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ

Βάρεσαν για τα καλά τα λαλούτα στα Τζουμέρκα


                               Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος

«Φούσκωσαν τα Τζουμέρκα από Βραβεία. Εγώ βραβεύω, εσύ βραβεύεις, αυτός βραβεύει… Ποιος, ποιοι, ποιον, ποιους; Μα φυσικά όλους τους  (έν) ασχολούμενους με την παράδοση. Το βραβείο μπορεί να είναι και ένας τρόπος αυτοεπιβεβαίωσης, ύπαρξης, με την έννοια της διδασκαλίας του Σαρτ. Σε βραβεύω, με βραβεύεις, άρα συνυπάρχουμε… Κι αφού συνυπάρχουμε, έστω και «παραδοσιακά»- ενίοτε δίνουμε και απάντηση στα υπαρξιακά κενά και αδιέξοδά μας.  Τα σφραγίζουμε, βάζουμε βουλοκέρι με άλλο υλικό. Εκ παραδόσεως ορμώμενο. Καλυπτόμαστε, καλυφτήκαμε και του χρόνου να είμαστε καλά. Μακράς διάρκειας ή μακράς απόδοσης κάλυψη παρέχει η παράδοση.»
Αυτά έγραφα πρόσφατα εκφράζοντας τη διαφωνία μου για πολλές «παραδοσιακές ενέργειες», πολλών αρμοδίων ή μη, ενασχολουμένων με την παράδοση ή όχι, αυτοδιορισμένων «υπηρετών της παράδοσης» ή διαφόρων κυνηγών φωτογραφικής αποτύπωσης της αφεντομουτσουνάρας τους, συνθέτοντας ένα παραδοσιακό προσωπείο πολλών, μα πολλών διαστάσεων και παρασέρνοντας στο διάβα τους κάθε σωστή προσπάθεια. Και δεν έχει ο δρόμος τελειωμό…

(Γνήσια Τζουμερκιώτικη αποκριάτικη εκδήλωση.
Τώρα, έχουμε πολλά, μα πολλά  «αποκριάτικα καρναβάλια»
και πάμπολλους μουσάτους  καρναβαλιστές)
Αγνώτες και αγνώμονες, αυτοτιτλοφορούνται σαν  γνήσιοι και υγιείς Τζουμερκιώτες, λες και κατέχουν μόνοι τους το Τζουμερκόμετρο,  και  με διάφορες στοκιές που πετάνε εδώθε και εκείθε,  ονοματίζουν και αποκαλούν  «τουρίστες» «ξερόλες» -ξέρουν αυτοί ποιους-, «όσοι δεν είναι μαζί μας, ας τους ρίξουμε και ένα κοσμητικό επίθετο», επιδιδόμενοι σε ένα ανεπανάληπτο γλωσσικό τραλαλά,  για να μείνουν οι γνήσιοι και καθάριοι, οι άμωμοι, άχραντοι,  άσπιλοι και αμόλυντοι, οι αειπάρθενες Τζουμερκιώτικες υπάρξεις, πρωταθλητές στην κωλοτούμπα, και στη συσκότιση της αλήθειας. (Υπηρετούν το δόγμα: Άμα η αλήθεια δεν μας συμφέρει «κακό του κεφαλιού της).

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων: 2η Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τη 2η Μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 μ.μ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα των Βλάχικων Συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

Κωνσταντινίδης Μιλτιάδης
Ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ Βλάχων

Μιχάλης Μαγειρίας

 BINTEO ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 Μιχάλης Μαγειρίας  Πρόεδρος
ΤΗΛ 6932855599 
e-mail: magiriasm@yahoo.gr  
 Fax Γραμματείας : 2651076716

ΟΕΚ: Ευνοϊκές διατάξεις για όσους έχουν δάνεια

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των περίπου 100.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, το υπουργείο Εργασίας.
Οι δανειολήπτες του ΟΕΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ή έχουν μείνει άνεργοι, διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. Οι δύο πρώτες αφορούν τους οι δανειολήπτες που έλαβαν δάνειο από κεφάλαια του Οργανισμού και εκείνους που έλαβαν το δάνειο υπό τη διαχείριση τράπεζας.
Για τις κατηγορίες αυτές είχαν προβλεφθεί ευεργετικές διατάξεις από τον νόμο 2011 (Ν. 4019), η ισχύς όμως του οποίου έχει λήξει.
Ο νόμος προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα είτε να καταβάλει εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων, είτε σε έως 24 δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών.

ΑΕ Μικρασιατών- Α.Σ. Καλπακιου έβγαλε η κλήρωση της β' φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΗΠ


O Α.Σ. Καλπακίου θα αντιμετωπίσει εκτός την  ΑΕ Μικρασιατών.
Οι αγώνες της β' φάσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου. 
Xωρίς αγώνα πέρασε στην γ΄ φάση του κυπέλλου η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.

«Φράκαρε» το σύστημα υποβολής του Ε9 στο Taxisnet

Έως και δύο ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, χωρίς να μπορέσουν να στείλουν την δήλωση Ε9 μέσω taxisnet επειδή δεν «φορτώνει» η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, χάνουν τις τελευταίες ημέρες φορολογούμενοι και λογιστές.
Η διορία υποβολής των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα λήγει τυπικά στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά οι φοροτεχνικοί ζητούν ήδη να δοθεί παράταση επειδή «κολλάει» διαρκώς η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής του Ε9.
Από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι δεν είναι πρόβλημα των υποδομών της ΓΓΠΣ αλλά  της χώρας, καθώς λόγω του μεγάλου φόρτου δηλώσεων «γέμισε» γραμμή δικτύου 1 GB. Το ίδιο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και όσοι προσπαθούν ταυτόχρονα να υποβάλουν δηλώσεις Α21 για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα τέκνων.
Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε πρόβλημα στους server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς η σελίδα του Ε9 έκανε αυτόματη ανανέωση ανά 10 δεύτερα, χωρίς να εμφανίζεται για τη συμπληρώσει ο πολίτης. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε και υπερφόρτωση του δικτύου του ΟΤΕ, καθώς η απευθείας γραμμή της ΓΓΠΣ, γέμισε από χρήστες!
Τα προβλήματα αυτά πάντως κάνουν ακόμα πιο ορατό το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία υποβολής του Ε9 η οποία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι φοροτεχνικοί έχουν υποβάλει πρόταση για παράταση και ζητούν:
· να υποβληθούν τα Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 (πίνακας 1), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως 30 Σεπτεμβρίου (αντί 15 Σεπτεμβρίου).
- η καταγραφή των αγροτεμαχίων (πινάκας 2) να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013.

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr