Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την απόφαση του Δικαστηρίου για τις κλοπές εικόνων

 


Σήμερα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια  δώδεκα χρόνων για να εντοπιστούν οι δράστες κλοπών Εικόνων και Κειμηλίων από ναούς και μοναστήρια της Ηπείρου και ειδικότερα στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σεβαστή. Θεωρώ όμως ότι κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν και να αξιολογηθούν από τους πολίτες και συγκεκριμένα μαρτυρίες ανακλήθηκαν, μάρτυρες που δεν «θυμόνταν» κατά την εξέτασή τους στο Δικαστήριο τι είχαν καταθέσει στη διάρκεια των προανακρίσεων, όπως επίσης και καταθέσεις- μαρτυρίες ιερωμένων οι οποίοι στο μακρύ διάστημα της προανάκρισης απεβίωσαν.



Μετά από δώδεκα χρόνια και την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία προκύπτουν τρία συμπεράσματα:

Α) Με την προσπάθεια που ξεκινήσαμε αμέσως μετά την κλοπή που έγινε παραμονές Χριστουγέννων του 2009 στο Κουκούλι Ζαγορίου, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν και επαναπατρίστηκαν 80 και πλέον εικόνες από ναούς και μοναστήρια της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας κ.α. περιοχών.

Β) Στο διάστημα αυτό σχεδόν «μηδενίστηκαν» οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε μοναστήρια και ναούς.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα πέντε θάνατοι σήμερα, 6.196 νέα κρούσματα

 


3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα πέντε θάνατοι σήμερα  6.196 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.196, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 945.095

(ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.04 (95% ΔΕ: 0.96 - 1.12).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.234 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 690 (61.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 550 (79.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 140 (20.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.530 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή +28.68%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 466 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δήλωση του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την κοίμηση του Ιερομονάχου Αθανασίου Χατζή

 


Με οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα τον Παπά-Θανάση Χατζή.

Τον ιερωμένο που αφιέρωσε τη ζωή του στην παροχή βοήθειας και θαλπωρής σε άπορα παιδιά, σε αδύναμους συνανθρώπους μας καταστώντας «φάρο» Ορθοδοξίας, Εθελοντισμού και Παιδείας την Ιερά Μονή Δουραχάνης.

Με τον Παπα-Θανάση είχα την τύχη να μεγαλώσω στην ίδια γειτονιά και με τιμούσε με τη φιλία και την αγάπη του.  Από μικρός παρακολουθούσα τα «βήματά» του. 

Αρχικά ως  λαϊκού,  στη συνέχεια ως διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη, με τελικό προορισμό του   την Ιερά Μονή Δουραχάνης. 

Εκεί για πολλές δεκαετίες έδωσε την ψυχή και όλες του τις δυνάμεις ώστε να τη μετατρέψει σε ένα κορυφαίο πνευματικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό ίδρυμα. Δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα ενέπνευσε όλα αυτά τα χρόνια πλήθος εθελοντών να συνδράμουν το πολύπλευρο έργο του που είχε επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τα παιδιά, πολλά από τα οποία σήμερα είναι επιστήμονες και πάντα ευγνώμονα για τη στήριξή   που είχαν στη ζωή τους από τον Παπά- Θανάση.

Ο Παπά-Θανάσης αφήνει βαριά παρακαταθήκη, για τα πνευματικά του τέκνα, για την Αδελφότητα της Μονής, για όλους μας.

Είμαστε υπερήφανοι που τον γνωρίσαμε, που τον συναναστραφήκαμε.

 Αιωνία του η μνήμη.

Σπύρος Ριζόπουλος: Οι πολιτικές «Black Friday» του κ. Καχριμάνη στερούν από την Ήπειρο όσα αξίζει

 


Τη μεγάλη διαφορά που έχει ο τρόπος με τον οποίο οι Ορίζοντες Ηπείρου αντιλαμβάνονται το πώς πρέπει να διεκδικούνται οι λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας Ηπείρου με την πολιτική που ασκεί εδώ και τρεις θητείες ο Περιφερειάρχης ανέδειξε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος.

Με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες για το Ιωάννινα – Κακαβιά, το προκάτ κλειστό και το Τεχνολογικό Πάρκο αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε ότι το σημαντικότερο κομμάτι της επικοινωνίας που έχει μια Περιφερειακή Αρχή με τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών είναι οι προτάσεις που καταθέτει να εντάσσονται στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης.

«Αυτό προσπαθώ να κάνω στις δικές μου συνομιλίες. Δεν βλέπω όμως να γίνεται το ίδιο και από τον Περιφερειάρχη», είπε ο κ. Ριζόπουλος και συνέχισε:

«Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τις εξαγγελίες για την Ιόνια οδό, στην ουσία δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό ακόμα, αφού το πλαίσιο της δημοπράτησης είναι άγνωστο. Χαρακτηριστικό είναι, το οποίο δεν αντιλήφθηκε κανεις, ότι δεν έγινε αναφορά ως Ιόνια Οδός έγινε αναφορά ως σύνδεση Ιωαννίνων-Κακαβιάς. Η συνάντησή μου με τον κ.Καραγιάννη, Υφυπουργό Υποδομών, το Σεπτέμβρη του 2021, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,  ήταν αυτή που έθεσε σε νέα βάση το ζήτημα γιατί εκεί επανήλθε για πρώτη φορά η έννοια της διευρωπαϊκότητας, όταν καταθέσαμε την πρόταση να θεωρηθεί ο οδικός άξονας αυτός ως παραεγνατία. Και για να τελειώνουμε, δίιχνος, κλειστός αυτοκινητόδρομος δεν νοείται. Ο αγώνας για να γίνει ο δρόμος τέλειος, ξεκίνησε από εμάς και θα συνεχιστεί. Μας αξίζει ο δρόμος να είναι τέλειος. Αυτό που απέτυχε εδώ και τρεις θητείες να μας δώσει ο κ. Καχριμάνης γιατί ακολουθεί πολιτικές ‘’black Friday’’, πολιτικές εκπτώσεων για τα μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου, δεν με αφήνει ικανοποιημένο».

Οι παραστάσεις στο Θέατρο Actina συνεχίζονται

 


Οι παραστάσεις στο Θέατρο Actina  συνεχίζονται.

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:

Κάθε Πέμπτη & Σάββατο ο μονόλογος “Δύο μπλε ένα ροζ” με την Στέλλα Κατσαρού  στις 21.00΄

Συμμετέχει η Δέσποινα Ναυρόζογλου

Κάθε Δευτέρα & Παρασκευή ο μονόλογος “Το γράμμα” με την Γιολάντα Καπέρδα στις 21:00’

Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά

Συγγραφέας: Χάρις Μέγα

Τιμή εισιτηρίου 8€ - Οι δύο μονόλογοι μαζί 14€

Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, viva & Θέατρο Actina

Διάρκεια: 50 λεπτά

Τοποθεσία: Θέατρο Actina

Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401

Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών

Παραγωγή: Θέατρο Actina



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Γιωτάκη

Μουσική σύνθεση: Χάρις Μέγα

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Νέτης – Αθηνά Τσικνιά

Κατασκευές σκηνικού: Άκης Μάστακας

Κατασκευή κοστουμιού: Φόνη Βραζέλη

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ράδης

Σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Ρέκατας

Λίγα λόγια για την “ΘΗΛΙΑ”

Είκοσι δυο παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 62.158 έλεγχοι, από τους οποίους οι 26.877 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 254 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         127 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 126 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    34 στη Θεσσαλονίκη,

o    22 στην Ήπειρο,

o    15 στην Κεντρική Μακεδονία,

o    13 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    10 στη Δυτική Ελλάδα,

o    9 στην Πελοπόννησο,

o    7 στη Θεσσαλία,

o    6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    5 στη Στερεά Ελλάδα,

o    3 στη Δυτική Μακεδονία,

o    2 στα Ιόνια Νησιά και

o    1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 76.574 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 73.243 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.331 των 150 ευρώ.

·         3 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, εκ των οποίων 2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και 1 στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.318 ομοειδείς παραβάσεις.

·         122 παραβάσεις και 2 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και 5.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από υπαλλήλους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης και 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτη καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από άτομο εντός αστυνομικού καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων και εργαζόμενους δημόσιας υπηρεσίας.

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη κα υπάλληλο καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε μία παράβαση για μη χρήση μάσκας από άτομο εντός αστυνομικού μεγάρου.

- 3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλία,

- 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, προσωρινά υπεύθυνους, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε υπαλλήλους καταστημάτων για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση κανόνων λειτουργίας.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο κομμωτηρίου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού,

- 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων καθώς και ιδιοκτήτη καντίνας.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο λαϊκής αγοράς.

Στη Θεσσαλονίκη, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 24.760 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.726 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 472 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Καταδρομικός εμβολιασμός στον Παρακάλαμο, την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου

 


Μία ακόμη δράση καταδρομικού εμβολιασμού σε δημότες του Δήμου Πωγωνίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, με πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, τις υπηρεσίες του Δήμου και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αγνή Νάκου.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Παρακαλάμου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να το δηλώσουν στο www.emvolio.gov.gr (δηλώνοντας ως κέντρο εμβολιασμού το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου).

Επίσης μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της κινητής μονάδας ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


MHNIAIO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 7/12/2021

ΤΡΙΤΗ 21/12/2021

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

6977971340

«Έφυγε» από τη ζωή ο παπά-Θανάσης της Μονής Δουραχάνης

 


Αργά το βράδυ της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή, ο παπά-Θανάσης, ο άνθρωπος που αγάπησαν όλοι, ο κληρικός που δίδαξε και μοίρασε αγάπη.

Ο παπά-Θανάσης που υπηρέτησε τη Μονή Δουραχάνης και άνοιξε στέγη κι αγκαλιά για εκατοντάδες παιδιά έχασε την μάχη που έδινε.

Υπουργείο Παιδείας: Από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

 


Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 1-12-2021 ως και Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr  στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ)

 


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ στις 15 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου θα πληρωθεί το επίδομα Παιδιού του Ιανουαρίου 2022.

Παράλληλα, ο Οργανισμός τονίζει ότι για τα παραπάνω θα υπάρξει σχετικό Δελτίο Τύπου.

Webinar: «Ανακρίνοντας» έναν Θεολόγο, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 - 10:00 μ.μ.

 


Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η δημόσια υγεία δοκιμάζεται και η θρησκεία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Αναφερόμαστε στην υγεία όπως ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή η κατάσταση Κοινωνικής - Σωματικής - Ψυχικής Ευεξίας και όχι η απλή απουσία νόσου.

Για το λόγο αυτό, ένας ψυχίατρος, ένας λοιμωξιολόγος, και μια νεαρή δασκάλα, θα "ανακρίνουν" τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής και Καθηγητή του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομο Σταμούλη πάνω σε θέματα που μας αφορούν όλους μας όπως μπορείτε να δείτε ενδεικτικά παρακάτω:

- Ποια είναι η θέση του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας ειδικότερα πάνω σε επίκαιρα κοινωνικά θέματα όπως η θέση της γυναίκας, η ομοφυλοφιλία, οι αμβλώσεις, οι σχέσεις εκτός γάμου (προγαμιαίες σχέσεις), η αντισύλληψη και άλλα;

- Τι σημαίνει "πνευματικός"; Ποιος μπορεί να αναλάβει με ασφάλεια σήμερα το ρόλο αυτό; Είναι απαραίτητη κάποια παιδεία πριν αρχίσει κάποιος να παρέχει συμβουλές πάνω σε θέματα οικογενειακής, ψυχολογικής ή ακόμα και σεξουαλικής φύσεως; Σε τι διαφέρει ο πνευματικός από τον ψυχίατρο/ψυχολόγο; Μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν;

- Τι είναι θρησκεία και τι θρησκοληψία;

- Μπορεί η ψυχική νόσος να εκληφθεί ως αμαρτία και με τι συνέπειες;

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου

 


Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας (ISO BOX), 09:00-15:00

Άρτα, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 09:00-15:00

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Φιλιατών, 10:00-14:00

Ιωάννινα,  Πλατεία Πύρρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09.00-14.00

Πρέβεζα, Παραλία Πάργας, Πάργα,09:00-12:00.

Η επισιτιστική ανασφάλεια πλήττει τους μαθητές ευπαθών περιοχών

 


Ξεκίνησε η σίτιση σε σχολεία ευπαθών περιοχών από το Ινστιτούτο Prolepsis

 -Για 11η συνεχόμενη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζει μαθητές που έχουν ανάγκη

 

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο η σίτιση σε σχολεία που βρίσκονται σε ευπαθείς περιοχές της χώρας μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Το Πρόγραμμα υλοποιείται για ενδέκατη σχολική χρονιά, αρχικά σε σχολεία της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θράκης, ενώ η σχολική σίτιση θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και η Ημαθία.

Αυτήν την περίοδο το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ προσφέρει κάθε πρωί υγιεινά γεύματα, γάλα, και φρούτα σε 107 σχολεία και 4.250 μαθητές. Εκτιμάται ότι ακόμα και σήμερα περισσότεροι από τους μισούς μαθητές στα σχολεία που έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ενισχύει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για έκτη συνεχή σχολική χρονιά, η σίτιση έχει ξεκινήσει σε νηπιαγωγεία και δημοτικά των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επεκταθεί και σε σχολεία όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας.