Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Παραμυθιά: Στα μονοπάτια της Φυσικής Επιστήμης, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2017

Καλοκαιρινές περιηγήσεις στα μονοπάτια της Επιστήμης, διοργανώνει στην Παραμυθιά, από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2017, στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς , η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές σχολείων οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν στο φυσικό περιβάλλον τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!
Στόχος του Θερινού σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και τις έννοιες που τις συνοδεύουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μνημεία ιδιαίτερου κάλλους, η μελέτη των οποίων δίνει ανεκτίμητες πληροφορίες, για τη δράση του ανθρώπου σε μεγάλες χρονικές περιόδους και έτσι αποκρυπτογραφούμε την ανθρώπινη οντότητα και το μεγαλείο των επιτευγμάτων της.
Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από δύο διαλέξεις
Το πρόγραμμα για την Παραμυθιά είναι ενταγμένο στο γενικό πρόγραμμα ''Θερινά σχολεία με ποικίλες δραστηριότητες'' που  διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, από 25 Αυγούστου για εκατοντάδες μαθητές.
Καλοκαιρινές περιηγήσεις στα μονοπάτια της Επιστήμης, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, για εκατοντάδες μαθητές της Α, Β, Γ Γυμνασίου και της Α και Β Λυκείου, διοργανώνει από τις 25 Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Στην Ιστιαία, στο Κατάκολο Ηλείας, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στην Αίγινα αλλά και στην Αίγινα, μικροί επιστήμονες εξερευνούν τον κόσμο γύρω μας ,σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και εξοικειώνονται με τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!
«Από το 2007 έως και το 2016, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει διοργανώσει 65 θερινά σχολεία, κυριολεκτικά σε ολόκληρη τη χώρα –στην Ερέτρια, στη Μεσσήνη, στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Αίγινα, την Ιστιαία, την Παραμυθιά της Θεσπρωτίας-. Σκοπός των θερινών αυτών σχολείων που περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, από πειράματα και εισαγωγή στην κβαντική φυσική και την κοσμολογία, μέχρι περιηγήσεις στη φύση και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας», εξηγεί ο Πρόεδρος της ΕΕΦ, Παναγιώτης Φιλντίσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιόδου αυτής είναι: Οι μαθητές μελετούν τους σεισμούς στη Λευκάδα!
25-27 Αυγούστου στην Ιστιαία «Περιήγηση στα Μονοπάτια της Φύσης»
27-31 Αυγούστου στην Αίγινα « Προηγμένες έννοιες της Φυσικής»
30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας «Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος»
Από τις 3 -7 Σεπτεμβρίου στη Λευκάδα, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «οι μαθητές μελετούν τους σεισμούς»
Και από τις 8-10 Σεπτεμβρίου στο Κατάκολο Ηλείας «Πανόραμα Πειραμάτων».
Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα δομούνται έτσι ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τον φυσικό κόσμο και την Επιστήμη συνολικότερα, αναλύοντας ευμετάβολα δεδομένα, λαμβάνοντας σύνθετες αποφάσεις και αξιολογώντας στοιχεία που οδηγούν σε επιστημονικά συμπεράσματα.
Μεταξύ των θεμάτων που προσεγγίζονται με ελκυστικό για τους μαθητές τρόπο, είναι:
-Φυσικός κόσμος και τεχνολογίες αιχμής
-Μηχανική και Εφαρμοσμένη Κβαντική Φυσική
-Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον
-Αστροφυσική, Αστρονομία, Νανοτεχνολογία

 Στα θερινά σχολεία περιλαμβάνεται ειδική ενότητα «Πολιτισμός και Μνημεία» με επισκέψεις και διαδραστικά προγράμματα σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους (μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι-ιστορική ανασκόπηση, πρόσωπα της Αρχαιότητας και συσχετισμός με μνημεία, Ιστορική αξία μνημείων), πειράματα σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους, εκδρομές-περιηγήσεις στη φύση.

ΚΚΕ: Εγκαίνια του Μουσείου-Μνημείου του ΔΣΕ στον Γράμμο

Επίσκεψη στα Μαστοροχώρια του Γράμμου πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην περιοχή για τα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου του ΔΣΕ στο χωριό Θεοτόκος που θα γίνουν το Σάββατο το μεσημέρι.
Αρχικά επισκέφθηκε το Μουσείο - Μνημείο, είδε ολοκληρωμένο τον περίβολο όπου υψώνεται το μνημείο του ΔΣΕ και στον οποίο έχουν χαραχθεί τα ονόματα των μαχητών και των μαχητριών του ΔΣΕ από τα χωριά της περιοχής που έπεσαν στις μάχες. 
Αλλά και στο εσωτερικό του σπιτιού - μουσείου, είδε τα εκθέματα στις προθήκες όπου βρίσκονται ενδεικτικά υλικά από την πολεμική δράση του ΔΣΕ στην περιοχή και έχουν συγκεντρωθεί από εξορμήσεις στις γύρω βουνοπλαγιές, φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση των μαχητών, έναν επιτελικό χάρτη του ΔΣΕ στον οποίο καταγράφονται τα χιλιόμετρα οχυρωματικών έργων, που είχαν γίνει στην ελεύθερη περιοχή του Γράμμου το καλοκαίρι του 1948.
Στη διάρκεια της παρουσίας του, ο Δ. Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος, επισκέφθηκε το Γοργοπόταμο, το Πληκάτι, τους Χιονιάδες, το Ασημοχώρι, τη Βούρμπιανη και την Πυρσόγιαννη. Σε κάθε χωριό οι κάτοικοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας τους δεσμούς αίματος με το Κόμμα.
Στο Ασημοχώρι, μάλιστα, έστησαν γλέντι. Τον υποδέχθηκαν με κλαρίνα και τραγούδια και ο Δ. Κουτσούμπας μπήκε στο χορό και χόρεψε «τα παιδιά της Σαμαρίνας».
Στο Γοργοπόταμο, οι λιγοστοί κάτοικοί του τον περίμεναν στο καφενείο στην είσοδο του χωριού. Στο Πληκάτι,στην πλατεία του χωριού, άνοιξε η συζήτηση για τα οικονομικά μέτρα, τη φορολογία που γίνεται ολοένα και πιο άγρια, για τη μείωση των συντάξεων. Όπως είπε ένας κάτοικος, «φτάσαμε τα παιδιά μας να μην θέλουν να κληρονομήσουν τα πατρικά τους σπίτια γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τη φορολογία που επιβάλλει η κυβέρνηση».
Στους Χιονιάδες έγινε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από τους κατοίκους που το επισκέπτονται και μένουν εκεί το καλοκαίρι. Αντίστοιχα και στα άλλα χωριά, στο Ασημοχώρι, τη Βούρμπιανη και την Πυρσόγιαννη. Το χειμώνα μένουν ελάχιστοι κάτοικοι, αφού τα χωριά έχουν ερημώσει. Λίγοι συνταξιούχοι, ακόμη πιο λίγοι οικοδόμοι και άνεργοι, παλεύουν να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες.
Στη διάρκεια της διαδρομής, έξω από την Πυρσόγιαννη πραγματοποίησε στάσεις σε σημεία από τα οποία είναι ορατά μεγάλα κέντρα του αγώνα του ΔΣΕ, όπως οι Άνω και Κάτω Αρένες, η Πέτρα Μούκα όπου βρίσκονταν το αρχηγείο του ΔΣΕ και η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και το «2520», η κορυφή του Γράμμου.
Με συμμετοχή εκατοντάδων μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλων και οπαδών του κόμματος, μαχητών και απογόνων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της ΕΑΜικής εθνικής αντίστασης, πολλών κατοίκων από τα χωριά της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου του ΔΣΕ στο χωριό Θεοτόκος, στο Γράμμο. Με τη σημερινή ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και υπό τους ήχους συνθημάτων υπόσχεσης συνέχισης του αγώνα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.
Από νωρίς το πρωί άρχισε η προσέλευση στο χώρο. Ο κόσμος έφτανε συγκροτημένα με λεωφορεία από τις διάφορες περιοχές, αλλά και με ΙΧ αυτοκίνητα. Ξεκίνησαν από την Αττική, την Ηπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία, από μια σειρά πόλεις για να δώσουν το παρόν στη μεγάλη αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγώνων, της προσφοράς και των θυσιών των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, που έπεσαν στις μάχες, αλλά και των κατοίκων της περιοχής που στήριξαν με κάθε μέσο τον τιτάνιο αγώνα του ΔΣΕ.
Περιηγήθηκαν στο χώρο. Είδαν τις πλάκες που περιβάλλουν το Μνημείο, στις οποίες είναι γραμμένα τα ονόματα 438 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ από τα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, ταξινομημένα ανά χωριό, που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το δίκαιο και ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ και έπεσαν νεκροί στις μάχες. Με βουρκωμένα μάτια, γεμάτοι περηφάνια, ηλικιωμένοι αλλά και νεώτεροι, άφηναν λίγα λουλούδια κάτω από τα ονόματα των συγγενών τους, των συναγωνιστών τους.
Περιηγήθηκαν στην υπαίθρια έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα για τον τρίχρονο ηρωικό και δίκαιο αγώνα του ΔΣΕ. Και φυσικά επισκέφθηκαν το εσωτερικό του Μουσείου όπου εκτίθεται χωρισμένο ανά ενότητες, φωτογραφικό υλικό, χάρτες, σπάνια ντοκουμέντα που αφορούν τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή.
Σε μια γωνιά του βρίσκονται φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του Χρήστου Ζούνη αντάρτη του ΔΣΕ και της γυναίκας του Ελένης. Τα παιδιά τους, στη μνήμη τους, παραχώρησαν στο ΚΚΕ το σπίτι και το γύρω χώρο και έγινε δυνατόν να κατασκευαστεί το Μουσείο. Συγκινητική ήταν η στιγμή που μπήκαν μέσα στο Μουσείο τα παιδιά τους, ο Βασίλης και ο Νίκος με τη γυναίκα του Βάσω, ο εγγονός του Χρήστος με τη γυναίκα του Γωγώ και την κόρη του Νικολέττα.
Στο χώρο τοποθετήθηκαν συγκροτημένα τα μπλοκ των Οργανώσεων. Με τα κόκκινα λάβαρα υψωμένα, φωνάζοντας συνθήματα οι εκατοντάδες κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, απέδωσαν φόρο τιμής. «Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ποτέ. Δόξα και τιμή στο ΔΣΕ», «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», βροντοφώναξαν.
Τα πανό των Οργανώσεων έδιναν το στίγμα: «Εμπνεόμαστε διδασκόμαστε από την 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ, από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ», «Στη μάχη πάντα πρώτοι! Υποταγή ποτέ! Δόξα και τιμή στο ΔΣΕ», «Οι μαχητές του Γράμμου δεν λύγισαν ποτέ. Δόξα και τιμή στο ΔΣΕ».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο καλωσόρισμα που απηύθυνε ο Νεκτάριος Τριάντης, Γραμματέας Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. «Το χαρακτηρίσαμε χρέος και το χρέος αυτό σήμερα εκπληρώνεται, εδώ στα χωριά του Γράμμου και του Σμόλικα, εδώ που σε κάθε πλαγιά, σε κάθε ύψωμα του ηρωικού τόπου, αντηχεί ακόμα ο πόθος των μαχητών του ΔΣΕ για μια καλύτερη ζωή. Σε τούτα τα μέρη η ΚΕ του ΚΚΕ παραδίδει στο λαό της περιοχής το μουσείο του ΔΣΕ», είπε. Και κάλεσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να κάνει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
Ο Δ. Κουτσούμπας τράβηξε το κόκκινο πανί και αποκαλύφθηκε το μεγαλόπρεπο μνημείο που αποτελείται από τρία Δ, το σύμβολο του ΔΣΕ, που βρίσκονται μέσα σε ομόκεντρους σπειροειδής κύκλους.
Αμέσως μετά χαιρετισμό εκ μέρους της οικογένειας Ζούνη, απηύθυνε ο Χρήστος Ζούνης, ιδιαίτερα φορτισμένος. (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του).
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, για την κεντρική ομιλία.
Ακολούθησε προσκλητήριο των νεκρών. Δύο νεολαίοι της ΚΝΕ, παρουσίασαν ανα χωριό τα ονόματα των νεκρών μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Τους συνόδευε ο ήχος του κλαρίνου σ' ένα μακρύ ηπειρώτικο μοιρολόι. Το προσκλητήριο ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και το πένθιμο εμβατήριο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπας και τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλο και σφραγίστηκε με την «Διεθνή» να αντηχεί στις πλαγιές και τις κορφές του Γράμμου.
Ο χαιρετισμός του Χρ. Ζούνη
Στο χαιρετισμό του ο Χρ. Ζούνης, σημείωσε: «Όλοι μας βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα 70 χρόνια του ΔΣΕ και όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους στις πλαγιές και τις ράχες του Γράμμου για τα ιδανικά του ΚΚΕ.
Τούτο το ιστορικό μνημείο, εδώ στην καρδιά του Γράμμου, φαντάζει καντήλι που σιγοκαίει στη μνήμη των συντρόφων που χάθηκαν και φάρος που φωτίζει τους αγώνες κατά της εκμετάλλευσης.
Η χαρά, η τιμή και η συγκίνηση για μας είναι διπλή. Όχι μόνο επειδή σε αυτόν εδώ το χώρο βρίσκουν στέγη ιστορικά ντοκουμέντα του κόμματος που σχετίζονται με την πάλη απλών ανθρώπων της περιοχής ενάντια στην αστική εξουσία, αλλά επειδή όπου και να κοιτάξουμε εδώ γύρω, βλέπουμε τους γονιούς μας και τους παππούδες μας.
Ο παππούς Χρήστος Ζούνης με την μαγκούρα του και η γιαγιά Ελένη με την ποδιά της, θα βρίσκονται για πάντα εδώ με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη, περήφανοι που κανένα βασανιστήριο, καμία εξορία και καμία φυλακή δεν κατάφερε να σβήσει τον αγώνα τους και τα όνειρά τους για δικαιοσύνη.
Ευχόμαστε τούτος ο χώρος να γίνει τόπος γνώσης της ιστορίας και των αγώνων του ΚΚΕ για τους νέους και τόπος μνήμης για τους μεγαλύτερους».

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Μνημόσυνο του ευεργέτη της Βασίλη Γκέλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης τελεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, ώρα 09.00  π.μ.  στον Ιερό Ναό της ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ (Εγνατία με Π.Π. Γερμανού)  μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ευεργέτη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΕΛΗ με τη συμπλήρωση δυο ετών από την κοίμηση του.
Σας προσκαλούμε στην ομαδική ικετευτική προσευχή.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος     Η Γενική Γραμματέας

 Πρωτοπρεσβύτερος        Αθηνά Μ. Τοτοκώτση
                 Μηνάς Βασάκος

Χορηγοί εκδήλωσης:
Προϊστάμενος Ι.Ν. Παναγούδας π. Αμβρόσιος
ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνά Μ.Τοτοκώτση
Έφορος Νεολαίας ΔΣ ΗΕΘ Λευτέρης Νέσερης

Ισόπαλο με 0-0 το δεύτερο φιλικό για τον Αγροτικό Αστέρα


Δεύτερο δυνατό τεστ για την ομάδα του  Αγροτικό Αστέρα  το φιλικό στον Παρακάλαμο με την ομάδα της ΑΕΔ Πωγωνάτος το Σάββατο το απόγευμα που έληξε ισόπαλο 0-0. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου (ΦΕΚ 2809/Β’/10-08-2017), εφιστά την προσοχή στους κυνηγούς να μην στοχεύουν τα θηράματά τους όταν αυτά βρίσκονται πάνω ή πλησίον των ηλεκτροφόρων δικτύων (αγωγοί, καλώδια, στύλοι, υποσταθμοί, μονωτήρες κλπ) καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι ατυχημάτων, τραυματισμών, πρόκλησης πυρκαγιάς, βλάβης στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από τα παραπάνω αίτια, οι υπεύθυνοι διώκονται από το Νόμο.

Παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, συνιστά για την περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί φθορά στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης (πτώση καλωδίων, αγωγών κλπ), η οποία ενδέχεται να έχει προκληθεί από τα παραπάνω φαινόμενα ή από άλλα αίτια, να ενημερώσει άμεσα το γραφείο βλαβών της τοπικής μονάδας του ΔΕΔΔΗΕ, να αποτρέψει την παρέμβαση τρίτων, καθώς και να ενθαρρύνει την απομάκρυνση όλων των πολιτών από το σημείο αυτό.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (21-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τρίτη (22-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τετάρτη (23-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (24-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (25-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (26-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με νίκη (1-2), σκορπώντας τον ενθουσιασμό στους φιλάθλους του, που τώρα περιμένουν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στα Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο.
Με τον ιδανικότερο τρόπο λοιπόν,  ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με τα γκολ των Ναδάλες (6΄) και Μαυροπάνου (19΄) επικράτησε με 2-1 στην Τρίπολη επί του Αστέρα, στην πρεμιέρα της Super League.
Οι Αρκάδες μείωσαν με τον Καλτσά στο 49΄.
Οι "κυανόλευκοι"  πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ματς, καθώς πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο προηγήθηκαν με 2-0. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 6΄ με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ναδάλες μετά από σέντρα του Χαλκιαδάκη. Το γκολ του Μαυροπάνου στο 19΄, "χαλάρωσε" κάπως την απόδοση του ΠΑΣ.
Με γκολ από τα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Μάσα με βαθιά μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Καλτσά να περάσει τη μπάλα πάνω από τον Βελλίδη και να «γράψει» το 1-2 στο 49ο λεπτό. Παρά τη γρήγορη μείωση του σκορ, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, αν και είχαν δοκάρι με τον Τριανταφυλλόπουλο στο 89΄. Δοκάρι είχαν και οι Γιαννιώτες στο 82΄ μετά το απευθείας κόρνερ του Κοζορώνη.
Πάντως προβληματισμό προκάλεσε στο ΠΑΣ  ο τραυματισμός του Κόντε στους προσαγωγούς, που ανάγκασε τον κ. Πετράκη να τον αντικαταστήσει στο 45'.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ίγκορ (65΄ Δουβίκας), Πασαλίδης, Σελίν (45΄+3 Τριανταφυλλόπουλος), Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Στανισάβλεβιτς (46΄ Μάσα), Μαντιντά, Καλτσάς, Μανιάς
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος (80΄ Βιδάλ), Νικολιάς (74΄ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Ναδάλες, Χαλκιαδάκης, Κόντε (45΄ Λίλα)

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (21-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (22-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (23-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (24-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο – Μηλιωτάδες
Παρασκευή (25-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (26-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00
 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (21-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (22-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (23-08-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (24-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (25-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Ματσούκι - Καλαρρύτες.

Σάββατο (26-08-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

Βασιλικό Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι,  τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, στο Βασιλικό Πωγωνίου.

Κακαβιά Πωγωνίου: Συλλήψεις για μεταφορά χρημάτων και κλεμμένο Ι.Χ.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε Αλβανός υπήκοος, ο οποίος αποπειράθηκε να εξέλθει από ελληνικό έδαφος προς την Αλβανία, μεταφέροντας 32.560 ευρώ, χωρίς να υποβάλει την απαιτούμενη δήλωση περί ρευστών διαθεσίμων στην τελωνειακή αρχή.
Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εισπράχθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο, ήτοι το 25% του ανωτέρω ποσού.
Σε άλλη περίπτωση, οι τελωνειακοί διέκοψαν την πορεία Αλβανού υπηκόου, ο οποίος αποπειράθηκε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος, οδηγώντας όχημα που είχε κλαπεί από την Ιταλία.

Το όχημα κατασχέθηκε ενώ ο οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.