Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Τη νέα παράταση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου οι περίπου 200.000- 250.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δήλωση να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Όσοι κάνουν χρήση της παράτασης αυτής καθώς και εκείνοι που υπέβαλαν τη δήλωση τον Αύγουστο, και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν στις 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

ΕΟΔΥ: Έξι νέοι θάνατοι σήμερα, 259 νέα κρούσματα


25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, έξι νέοι θάνατοι σήμερα, 259 νέα κρούσματα.
 «Σήμερα ανακοινώνουμε 259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.531, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
1975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (31.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 45.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 254 θανάτους συνολικά στη χώρα. 89 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Παράταση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Το άρθρο 27 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει  την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων των εργαζομένων έως το τέλος του τρέχοντος έτους: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ», που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων


Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, ποσότητες κάνναβης - ναρκωτικών ουσιών ecstasy & mdma,  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα
Συνελήφθη χθες (26-08-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών και παραχάραξη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος κατέχει στο σπίτι του και διακινεί ναρκωτικά σε χρήστες της πόλης των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα όπου και συνελήφθη διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
• -313- ναρκωτικά χάπια,
• ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ecstasy σε μορφή σκόνης, βάρους -29,2- γραμμαρίων,
• ποσότητα ναρκωτικής ουσίας mdma, βάρους -16,4- γραμμαρίων,
• ποσότητα αμφεταμίνης, βάρους -26,5- γραμμαρίων,
• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -4- γραμμαρίων,
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών
• ένα πλαστό χαρτονόμισμα των -50- ευρώ και επτά πλαστά χαρτονομίσματα των -20- ευρώ.
Επίσης για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας ακόμα ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε προμηθευτεί από τον παραπάνω διακινητή.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δείτε αν κερδίσατε στη φορολοταρία του Αυγούστου 2020


Πραγματοποιήθηκε η 43η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές του Ιουλίου 2020.
Στη φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ και τα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στη διεύθυνση http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi
Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet.

Είκοσι τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο την Τετάρτη 26 Αυγούστου, για μη χρήση μάσκας


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (51.211) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(5) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (2) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες σε Θεσσαλονίκη και Νησιά.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (427) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (28) άτομα.
(1) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (55) σχετικές παραβάσεις.
(4) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (114) σχετικές παραβάσεις.
(409) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
(69) στη Στερεά Ελλάδα,
(65) στη Θεσσαλονίκη,
(64) στην Κεντρική Μακεδονία,
(51) στην Κρήτη,
(50) στην Αττική,
(23) στην Ήπειρο,
(18) στη Θεσσαλία,
(14) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(13) στην Πελοπόννησο,
(10) στα Ιόνια Νησιά,
  (9) στη Δυτική Μακεδονία,
  (7) στο Βόρειο Αιγαίο και
  (3) στο Νότιο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (9.442) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (9.433) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (9) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (86) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν (12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες (11) στη Μύκονο και (1) σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη).
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αλλαγή κατεστραμμένων ντουί και λαμπτήρων στις κολώνες φωτισμού της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά

 Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ. Μαυρογιώργου για το γερανοφόρο, για την αλλαγή κατεστραμμένων ντουί και λαμπτήρων στις κολώνες φωτισμού στα χωριά Παρακάλαμος, Αρετή, Κουκλιοί και Μαζαράκι της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά.


Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη δημοπρασίας για τη διάθεση δασικών προϊόντων της συστάδας 1δ Δημοτικού δάσους Βασιλικού


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
α) τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81, (ΦΕΚ Α' 77/30-3-81)
β) τις διατάξεις του Ν.3463/2006(ΦΕΚ 114/8-06-2006 τεύχος Α΄) Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας
γ) τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-06-2010 τεύχος Α΄)-Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης
δ) την ισχύουσα Διαχειριστική Μελέτη του Δημοτικού δάσους Βασιλικού, περιόδου 2014-2023 ,που εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμ.10643/785/4-03-2015 απόφαση της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου-Δυτ.Μακεδονίας
ε) την αριθ.42/2020  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί εκμίσθωσης
στ) την 155/2020 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
δημοπρασία πλειοδοτική, φανερή και προφορική για τη διάθεση δασικών προϊόντων, της συστάδας 1δ του δημοτικού δάσους Βασιλικού,  με τους εξής όρους:
Περιγραφή: 


Τρόπος διενέργειας της Δημοπρασίας:
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται  στα πρακτικά.
 Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

Η φροντίδα του δέρματος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές


Είτε παραμείνατε στο σπίτι είτε πήγατε κάπου, το πιθανότερο είναι πως και αυτό το καλοκαίρι εκτεθήκατε αρκετά στα στοιχεία της φύσης, ακόμα κι αν χρησιμοποιούσατε αντηλιακό και αξιοποιούσατε τη σκιά. 
Με το φθινόπωρο να πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ελέγξετε και να αντιμετωπίσετε τυχόν βλάβες στο δέρμα σας.
«Το καλοκαίρι φέρνει το δέρμα αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις. 
Κατ' αρχάς, η αυξημένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου (UV) σημαίνει βραχυπρόθεσμα μαύρισμα. Και μπορεί ο κόσμος να νομίζει πως το μαύρισμα είναι ένδειξη υγείας, αλλά εμείς ξέρουμε πως στην πραγματικότητα αποτελεί ένδειξη πως το δέρμα έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο», λέει ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Μακροπρόθεσμα, η έκθεση στην UV σχετίζεται με τη φωτογήρανση, η οποία εκδηλώνεται με λεπτές ρυτίδες που σταδιακά βαθαίνουν και με ξηρότητα στο δέρμα. Άλλες συνέπειες είναι οι μελαγχρωματικές βλάβες (κηλίδες, φακίδες, πανάδες) και η δημιουργία τραχύτητας στο δέρμα. Συχνό φαινόμενο στους 50άρηδες είναι επίσης οι ακτινικές υπερκερατώσεις, χαρακτηριστικές φολιδωτές βλάβες που οφείλονται στην παθολογική ανάπτυξη των δερματικών κυττάρων εξαιτίας της χρόνιας έκθεσης στην UV. Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε τον καρκίνο του δέρματος, ο οποίος ανάλογα με τον τύπο του μπορεί να είναι πολύ επιθετικός (μελάνωμα) ή όχι τόσο πολύ (βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα)».
Ωστόσο η έκθεση στην UV είναι μόνον ένας από τους παράγοντες που ταλαιπωρούν το δέρμα το καλοκαίρι. Υπάρχουν μερικοί ακόμα, οι οποίοι παίζουν ρόλο, όπως η παρατεταμένη παραμονή στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας (αφαιρεί το προστατευτικό σμήγμα ή λίπος από το δέρμα), η έκθεση στον αέρα ιδιαίτερα όταν είναι ζεστός (ξεραίνει το δέρμα), η έκθεση στην υπέρυθρη ακτινοβολία του ηλίου (διασπά τη συνοχή του δέρματος) και η έκθεση σε ακατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και καλλυντικά.