Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ιωάννινα: Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Refugee Week

 


Μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα που έγινε στο Πάρκο Λιθαρίτσια συνεχίζονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Refugee Week.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Χριστίνα Κωτσαντή η εβδομάδα προσφύγων είναι ένα σημαντικό και ιδιαίτερο γεγονός που φέρνει σε επαφή την πόλη και τους κατοίκους με πρόσφυγες, οργανώσεις, καλλιτέχνες και δημιουργούς με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ενεργό συμμετοχή στην διοργάνωση και τις δράσεις που εξελίσσονται έχει ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης που είναι και Πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.



Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου εξήρε τη συνεργασία που έχει αναπτύξει ο Δήμος με τους διεθνείς οργανισμούς και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται όπως και με το Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη. Το δίκτυο επιτρέπει στους φορείς της αυτοδιοίκησης να σχεδιάζουν καλές πρακτικές για την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών και να διευκολύνουν την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στην πόλη μέχρι και την Κυριακή με την υποστήριξη και την συμμετοχή ιδρυμάτων και οργανισμών όπως η Ύπατη Αρμοστεία, o Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και πλήθος τοπικών οργανώσεων και ομάδων.

Το πρόγραμμα

23 Ιουνίου

ICSD Τα χρώματα μιλούν όλες τις γλώσσες- Πάρκο Λιθαρίτσια

Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων

Αφήγηση Παραμυθιών με θέμα την διαφορετικότητα και παντομίμα από ηθοποιούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΙ.

INTERSOS Hellas

Μια γεύση από την πατρίδα μου- Τοπικά εστιατόρια που θα φιλοξενήσουν συνταγές προτεινόμενες από προσφυγικό μεταναστευτικό πληθυσμό.

24 Ιουνίου

ΑΡΣΙΣ – ΚΟΥΝ/ ICSD

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Τουρνουά Ποδοσφαίρου με ομάδες από εφήβους φιλοξενούμενους δομών στα Ιωάννινα και τοπικές ομάδες Ποδοσφαίρου.

Έφηβους 15+

Ποδοσφαιρικό Γήπεδο Κατσικά

-Μέχρι τις 23 Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη λειτουργεί έκθεση.

-Έκθεση από τη Soligarity Now φιλοξενείται στο Αρχοντικό της Ισμήνης Τζαβέλα, η οποία είναι ανοιχτή καθημερινά από τις εννέα ως τις τρεις το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: www.ioannina.gr/