Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Γαλίτσης στα πλαίσια των παρεμβάσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή

 


Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πωγωνίου κ. Νίκος Γαλίτσης στα πλαίσια των καίριων και σημαντικών παρεμβάσεων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή  Πωγωνίου στο ευαίσθητο θέμα της προστασίας κι ευζωίας των αδέσποτων ζώων και της ασφάλειας των δημοτών.

Τον κ. Γαλίτση υποδέχθηκε ο πρ. Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Τσόλης και με τη συνοδεία του Κτηνιάτρου του κυνοκομείου κ. Λεωνίδα Παπαϊωάννου τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις ενημερώνοντάς τον με κάθε λεπτομέρεια για τη λειτουργία του καταφυγίου αλλά και τη διαδικασία που ακολουθείται τόσο για την περισυλλογή των ζώων όσο και για την φροντίδα τους και την επαναφορά στο οικείο περιβάλλον τους.

«Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ιωαννίνων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Δήμους καθώς αυτό που ξεχωρίζει είναι πρωτίστως η αγάπη που δείχνουν όλοι οι αρμόδιοι αλλά και οι εργαζόμενοι για τα φιλοξενούμενα ζώα και δευτερευόντως οι ιδιαίτερα προσεγμένες και καθαρές εγκαταστάσεις.

Στο σχεδιασμό του Δήμου Πωγωνίου υφίσταται η δημιουργία Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων σε μία διαδημοτική συνεργασία με τους Δήμους Ζαγορίου και Κόνιτσας, έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Η στάση μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού και είναι απαραίτητη η εφαρμογή των νόμων για τη προστασία τους και η ενίσχυση των δράσεων για την φροντίδα και την μέριμνά τους» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Νίκος Γαλίτσης.

Από την πλευρά του ο πρ. Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Τσόλης συνεχάρη το Δήμο Πωγωνίου για το ευρύ δίχτυ προστασίας των αδέσποτων ζώων που έχει απλώσει σε όλα τα χωριά της περιοχής σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα με πολλές προκλήσεις και προβλήματα. «Είναι γεγονός ότι η διαχείριση των αδέσποτων ζώων ενέχει πολλές δυσκολίες και είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνδρομή των πολιτών. Η ευαισθητοποίησή τους αποτελεί σημαντικό εργαλεία στις προσπάθειές μας τόσο για την μείωση των αδέσποτων ζώων. Με τον κ. Γαλίτση βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και είναι σημαντική η προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Πωγωνίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δήμο Πωγωνίου σε ετήσια βάση εμβολιάζονται, τσιπάρονται, αποπαρασιτώνονται και στειρώνονται τουλάχιστον 55 ζώα στα οποία τοποθετείται ευδιάκριτο κολάρο με το ταμπελάκι «Δήμος Πωγωνίου». Αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος για τις δυνατότητες ενός περιφερειακού Δήμου.

Ο παραμεθόριος Δήμος αποτελεί έναν από τους λίγους περιφερειακούς Δήμους στους οποίους γίνεται τόσο αποτελεσματική διαχείριση.

Συγκεκριμένα:

        Συγκροτήθηκε Επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος αδέσποτων ζώων που απαρτίζεται από αιρετούς, κτηνίατρο, περισυλλογέα και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

        Συνάφθηκε σύμβαση με κτηνίατρο.

        Συνάφθηκε σύμβαση με περισυλλέκτη αδέσποτων ζώων.

        Υλοποιείται πρόγραμμα υιοθεσίας σε συνεργασία με εθελοντές και φιλόζωους.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ