Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Εκδήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην Κόνιτσα και επίσκεψη σε κοινότητες στα Βόρεια Τζουμέρκα

 


Η πρώτη παρουσίαση όλων των υποψήφιων βουλευτών και βουλευτριών που ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό Ιωαννίνων έγινε την Κυριακή 23 Απριλίου στην Κόνιτσα, καθώς και των προγραμματικών θέσεων του κόμματος για τις εκλογές, από το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ιωαννίνων Σάββα Δημητριάδη και το συντονιστή της ΟΜ Κόνιτσας Λάμπρο Ράπτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κόνιτσας, με πολλούς φίλους και συντρόφους παρούσες και παρόντες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές και βουλεύτριες Αλμπάνης Τριαντάφυλλος, Γρίβας Χρήστος, Μάκη Κωστούλα, Οικονόμου Θανάσης, Σουλελέ Λίλα, Στέφος Ιωάννης και Τζούφη Μερόπη, μίλησαν για τον τόπο, τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και αναφέρθηκαν αναλυτικά στο πρόγραμμα αλλά και  στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επόμενη μέρα. Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση με τους συμμετέχοντες για όλα τα κρίσιμα θέματα, από την επικίνδυνη συρρίκνωση της ελληνικής περιφέρειας και την ανάγκη εφαρμογής ενός νέου παραγωγικού μοντέλου μέχρι την εργασιακή επισφάλεια που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους.

Ο Σάββας Δημητριάδης και ο Λάμπρος Ράπτης Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Κόνιτσας αναφέρθηκαν επίσης στην κρισιμότητα της μάχης των εκλογών, καλώντας σε συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και ενεργοποίηση, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.  

To Σάββατο 22 Απριλίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων επισκέφτηκε τις κοινότητες Μονολιθίου και Πλατανούσας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. 

Στην ερήμωση της υπαίθρου, στο προβληματικό οδικό δίκτυο αλλά και στις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η περιοχή εστιάστηκε η συζήτηση με κατοίκους των περιοχών αυτών. 


Οι υποψήφιοι βουλευτές, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Κωστούλα Μάκη, Λίλα Σουλελέ, Γιάννης Στέφος και Τζούφη Μερόπη, ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Καρατζένης,  το μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνη οργανωτικού της ΟΜ Β. Τζουμέρκων Ελένη Κολοκούρη και τα μέλη της Οργάνωσης που συμμετείχαν στην περιοδεία, αναφέρθηκαν στα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών, την ενίσχυση των  ανθρώπων που κρατούν ζωντανή την ελληνική επαρχία, αλλά και την ανάγκη να δοθούν επαρκή κίνητρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα των ορεινών και απομονωμένων περιοχών.