Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δόνος Σταύρος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Αγαπητοί μου συνδημότες

   Σε καιρούς κοσμοϊστορικών αλλαγών και πρωτοφανών γεγονότων, το να μένεις αδρανής είναι η πιο επικίνδυνη ενέργεια.

    Δεν υπάρχει πιο μακάβριο θέαμα απ την φλεγόμενη απ άκρη σ άκρη Πατρίδα σου με πύρινες λαίλαπες να καταβροχθίζουν ανθρώπινες σάρκες και περιουσίες να αφανίζονται. Χωριά ολόκληρα να βουλιάζουν σε τόνους λασπόνερων υπερχειλισμένων ποταμών, ξεβράζοντας στις όχθες τους ότι απέμεινε απ το βιος των ανθρώπων.

   Μνημιώδης εθνική συμφορά

    Καμιά τραγωδία μεγαλύτερη από Έθνος κηρυγμένο σε πένθος αδικοχαμένων ψυχών σε ατύχημα από αμέλεια ιθυνόντων. Ερημωμένες ύπαιθροι, αναγκαστική αποδημία νέων σ άλλους τόπους, τρίτη ηλικία σε απόγνωση, καλλιέργειες εγκαταλελειμμένες, ερειπωμένα μνημεία αναστήλωτα που στοιχειώνει το αίμα Εθναποστόλων και ηρώων κι άλλα πολλά…

    Οι δύσκολες στιγμές που περνάμε και ο τραγικός απολογισμός που μετράμε, επιτάσσουν δράσεις άμεσες, αγώνες τιτάνιους, Σαλαμίνειες μάχες και Λεωνίδειες θυσίες.

    Στην ερώτηση επομένως: Τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον τόπο σου και όχι ο τόπος σου για σένα, η απάντηση είναι μία:

ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΕΝΕΡΓΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ, ΣΘΕΝΑΡΑ!

Γιατί ο τόπος σου.. είσαι εσύ!

Είναι τιμητικότερος για έναν υποψήφιο πολιτικό, που οραματίζεται τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές, ο ρόλος του Λεωνίδα στη μάχη, παρά του γενναίου από μακριά.

Προσωπικές μου Θερμοπύλες λοιπόν το ιστορικό Πωγώνι  και πεδίο μελλοντικών δυναμικών μου μαχών ο Δήμος του.

Κι επειδή, η ισχύς εν τη ενώση δυνατοτέρα παντός τείχους εστί και στη μακρά ιστορία της ανθρωπότητας αυτοί που έμαθαν να συνεργάζονται, άλλαξαν τον κόσμο, επιλέγω Κώστα Καψάλη γιατί με καταστάλαγμα τη δική του σοφία και πείρα και μπροστάρισα την νεανική μου ατσάλινη θέληση και ορμητικότητα  ο τόπος μπορεί να ακμάσει.

Οι αγώνες των προγόνων του πολύπαθου τόπου καταγωγής μου με δίδαξε κάτι σοφό: «Αν δεν αγωνιστείς με ανδρεία και ακοίμητη ενεργητικότητα, αξιώματα μην κυνηγάς»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Σταύρος Δόνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Άνω Ραβένια Πωγωνίου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Ηπείρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης.

Τις σπουδές του ενισχύει η τωρινή φοίτησή του στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Λογιστηρίου της εταιρείας «Ροδόπη» με έδρα την Ξάνθη και διατηρεί δικό του λογιστικό γραφείο στα Ιωάννινα από το 2011.

Είναι έγγαμος με την Βάϊα Αναστασίου και πατέρας της μικρής Αναστασίας 3 ετών.        

 Είναι ιδιοκτήτης αγροτουριστικού καταλύματος από το οποίο επωφελείται όλη η ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και τριών μεγάλων αγροκτημάτων νέων και καινοτόμων δεντροκαλλιεργειών, με ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο.

Σταύρος Δόνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»