Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Σπύρος Ριζόπουλος: Leasing-Επανάσταση κοινής λογικής για την ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων

 


Τις πληγές στις δομές και υποδομές Υγείας  θίγει με νέο βίντεο ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου μαζί με δύο υποψήφιους της παράταξης  της  Π.Ε. Θεσπρωτίας  που γνωρίζουν  όσο κανείς  το χώρο της Υγείας καθώς είναι εργαζόμενοι στον τομέα, καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως αναφέρουν ο  Βασίλης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, παρατημένες υποδομές,  ανεπαρκείς και πεπαλαιωμένος  στόλος ασθενοφόρων φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας.

Στο πρόγραμμα διακυβέρνησης για την Ήπειρο ο  Σπύρος Ριζόπουλος έχει τονίσει πολλές φορές πως η Υγεία είναι σε άμεση προτεραιότητα. Μετά την πρόταση για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα, προτείνει την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων στην Ήπειρο μέσω της πρακτικής  του leasing. Στο πλαίσιο προβλέπεται και η συντήρηση των οχημάτων με πολλά συνεργεία κοντά στο χώρο δράσεις των ασθενοφόρων.

Όσον αφορά τις υποδομές Υγείας,  ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρει πως  τα κόστη για συντήρηση  και λειτουργία των υποδομών αναμένεται  σύντομα να περάσουν υπό την ευθύνη των Περιφερειών.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  αναφέρει  πως  για να βρεθούν τα κονδύλια για  τις  υποδομές Υγείας θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις ούτως ώστε να κοπούν από τον προϋπολογισμό δαπάνες  που κατευθύνονται σε περιττά και ανούσια έργα.

Τέλος  όπως ξεκαθαρίζει,  η συγκεκριμένη εξέλιξη τον ικανοποιεί ιδιαίτερα  γιατί πλέον τελειώνουν τα μισόλογα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ δήλωσε έτοιμος για τις νέες προκλήσεις.