Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Επίσκεψη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου από τον Σπύρο Ριζόπουλο

 


Το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου επισκέφθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ιωάννης Τσίγκρος, η Δέσποινα Σιαμπίρη, ο Γιάννης Λυκοτραφίτης και ο Μιχάλης Παπαμιχαήλ όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για πολλά ζητήματα.

Ο κύριος Ριζόπουλος ανέφερε πως θα επιδιώξει μια στενή συνεργασία με το ΤΕΕ, καθώς αναμένει να είναι ο βασικότερος συντελεστής ούτως ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμα έργων που έχει για την Ήπειρο. Όπως τόνισε, επιθυμεί να έχει τους θεσμικούς φορείς ως βασικούς του συνομιλητές ενώ πρότεινε και τη στέγαση αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εντός του κτιρίου της Περιφέρειας για αμεσότερη και καλύτερη συνεργασία.

Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου τόνισε πως είναι στις άμεσες προτεραιότητες του η αναβάθμιση του οδικού άξονα Ιωάννινα - Καλπάκι και η κατάρτιση ενός ολιστικού σχεδίου για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Περιφέρεια. 

Στις προτεραιότητες επίσης, βρίσκεται και η σύσταση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-MOMA, με στόχο τη διαφάνεια στα δημόσια έργα.

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι διατεθειμένος να ακούσει κάθε πρόταση, δεν απορρίπτει τίποτα καθώς εξετάζονται όλες οι προτάσεις και προοπτικές.

Από τη δική τους πλευρά τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ επεσήμαναν πως πάντοτε στηρίζουν τους φορείς που ζητούν την αρωγή τους. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κατάρτιση των πολεοδομικών σχεδίων για ολόκληρη την Ήπειρο, προχωράει η διαβούλευση για τη διαχείριση των υδάτων που θα οδηγήσει σε καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση και αποτελεσματική αποθήκευση του νερού.

Τον Σπύρο Ριζόπουλο συνόδευε ο υποψήφιος της Π.Ε. Ιωαννίνων Δημήτρης Παππάς και ο συνεργάτης του Ηλίας Πεντάζος.