Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ιωάννινα: Εκδήλωση «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο», την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

 


Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, 18:00 – 20:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα https://www.europarl.europa.eu/greece και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής https://greece.representation.ec.europa.eu/index_el  στην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου https://www.php.gov.gr/  και του Europe Direct Ηπείρου https://www.edic.gr/

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες:

A. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου θα παρουσιάσει ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η αναπληρώτρια επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νέλλη Παλαιολόγου, θα αναπτύξει τη συνεισφορά της ΕΕ στην Ήπειρο.

B. Τις προοπτικές μιας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ΕΛΚ) https://www.europarl.europa.eu/meps/el/197692/STELIOS_KYMPOUROPOULOS/home και ο Ιωάννης Γιαννακάκης, παθολόγος MD, PhD. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπιμπή, διευθύντρια σύνταξης του ygeiamou.gr

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Tο Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στις 10:30, στην Φρόντζου Πολιτεία το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Ηπείρου με θέμα: «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση epathinai@europarl.europa.eu  epathinai@europarl.europa.eu